Şimdi Ara

@@@ Harman Kardon AVR145 (yerine Sony STR-DA2400ES) + Jamo S 606 HCS 6@@@ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
20.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eldeki seçenekler yetmezmiş gibi, fiyatı ve yüksek test puanları nedeniyle Sony STR-DA2400ES'i de düşünmeye başladım iyi mi.

     @@@ Harman Kardon AVR145 (yerine Sony STR-DA2400ES) +  Jamo S 606 HCS 6@@@



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 21 Nisan 2009; 8:30:18 >
  • ONKYO TX-SR607

    Ayrıntılar için ürünü tıklayınız.
    Ayrıca bizim topicte yardımlaşma oldukca iyidir

    http://forum.donanimhaber.com/m_21739921/tm.htm (Onkyo topiği)




  • ha sony ha onkyo. sadece özelliklere bakmak lazım hangisi daha münasip diye. sony kötü değil ki hatta benim daha iyi diyesim var. biraz daha kurcalamam lazım ama artık ne zaman bakarsam.
    @Elendil iyi iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 22 Nisan 2009; 19:19:35 >
  • İyisimi, hangisinin tipi güzelse onu alayım.

     @@@ Harman Kardon AVR145 (yerine Sony STR-DA2400ES) +  Jamo S 606 HCS 6@@@

     @@@ Harman Kardon AVR145 (yerine Sony STR-DA2400ES) +  Jamo S 606 HCS 6@@@

     @@@ Harman Kardon AVR145 (yerine Sony STR-DA2400ES) +  Jamo S 606 HCS 6@@@

     @@@ Harman Kardon AVR145 (yerine Sony STR-DA2400ES) +  Jamo S 606 HCS 6@@@



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 21 Nisan 2009; 23:34:08 >




  • tipe bakarsak denon. Sony de eski ES görüntüsü yok. ama görüntüyü bir tarafa bırakırsak ibre 1909 biraz daha sapar.fiyatı nedir? 1909 da pre out çıkışlar yok.lazım değil ama lazım olursa arar durursun.
  • cantan hocam, ben de denon'u çok yakışıklı buluyorum, tipe göre karar verecek olsam kesin denon. Ama ne hikmetse, denon'un bu alışılmışın dışındaki görünümünü beğenmeyenler de var.

    İhtiyacım olan tek pre out çıkış sub için, o da var zaten.

    Fiyat için 640 euro'ya satın alabileceğim galiba. Aslında 1000, bilemedin 1100 tl ayırmıştım bu işe ama, daha ucuza bulamazsak, battı balık yan gider deyip alacağım sanırım.

    Tek sorun, denon doğru karar mı bilmiyorum.

    What hi-fi sitesinde denonun notu 4, sony'ninki ise 5 ve sony daha ucuz. Ama gel gör ki, sony deyince aklıma hep görüntü sistemleri geliyor ses değil.

    http://www.whathifi.com/Review/Sony-STR-DA2400ES/
    http://www.whathifi.com/Review/Denon-AVR-1909/

    İşin kötü yanı, denonun 1 yıldız eksiği, ergonomi, dizayn, hede hödö türü eksikliklerden değil, direkt ses özellikleri rakipleriyle karşılaştırılarak verilmiş.

    However, when compared with the best the Denon doesn’t display the same level of clarity with Blu-ray or DVD soundtracks. It lacks the agility and outright dynamics of either Yamaha, while it can’t quite match the Sony for timing and detail with CD playback.

    Gel de çık işin içinden.

    Lanet olsun şu içimdeki ses sistemi sevgisine.




  • Sevgili coyote,
    607 n'oldu, eledin mi?
  • yamahaaaaaaa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: the_cantan

    ha sony ha onkyo. sadece özelliklere bakmak lazım hangisi daha münasip diye. sony kötü değil ki hatta benim daha iyi diyeim var. biraz daha kurcalamam lazım ama aretık ne zaman bakarsam.


    quote:

    Orjinalden alıntı: amf23

    Sevgili coyote,
    607 n'oldu, eledin mi?


    quote:

    Orjinalden alıntı: tamerege

    yamahaaaaaaa



     @@@ Harman Kardon AVR145 (yerine Sony STR-DA2400ES) +  Jamo S 606 HCS 6@@@




  • İyi akşamlar

    @coyote ben aynı seti haftasonundan itibaren kullanmaya başladım . Amfi olarak sony dg820 var . İlk izlenimler biraz hayal kırıklığı oldu , mid ve tizler beklediğim gibi değil . Tabi sistemde geçici olarak eski müzik setinden kalma 10senelik kablolarımı kullandım .Bunun etkisi vardır diye ümit ediyorum .
    Ama aklıma amfi ile uyumsuzluk olabileceği de geliyor .Sonuçta sony es2400 üst seri olsa da , ses yapısı birbirine benziyordur .

    Kabloları değiştirdikten sonra yine aynı durumlar devam ederse denon1909 almayı planlıyorum.Jamo ların denonlarla uyumlu olduğunu çok okumştum

    Kablolarda çok etkilermi performansı bilmiyorum gerçi .
  • Kabloların performansa etkisi elbette vardır. Kullandığınız kabloların kalitesini bilmiyorum ama, ustalar, kablolarda pişmek diye tabir edilen bir olgunlaşma süresinden bahsediyorlar. Bu nedenle kablonuzun eski olması bir dezavantaj yerine avantaj bile olabilir. Elbette kablolarınız kalitesizse, 10 değil 100 yıl da pişirseniz, kablonun kalitesinde bir artış olmayacaktır.

    Daha önce belirttiğim gibi, bizim kolonlar, yere sağlam basmak konusunda biraz nazlılar. Eğer yerleşim için gerekli tüm önlemleri almanıza rağmen sesi beğenmiyorsanız, kolonların da pişmesini ya da açılmasını bekleyebilirsiniz.

    Benim kolonların yerleşimine çok özen gösterdim, kablolar da öyle pahalı şeyler olmasada, yine de monster'ın thx sertifikalı kabloları. Kapın anfiyi gelin, bizim evde deneyelim diyecektim ama, profilinize baktım, İzmir'deymişsiniz. (Ben İstanbul'dayım da)

    Eğer satın almadan önce, eş dostun avr'leri ile deneme yapma şansınız yoksa, malesef deneme yanılma yönteminden başka yöntem kalmıyor. Söz konusu avr'lerin fiyatlarını düşünecek olursak, denemenin sonu yanılmayla biterse, bu yanılma malesef epey bir pahalıya patlayacak demektir.

    Pahalı demişken, 1909 için fiyat aldınız mı ve 820 kaça almıştınız öğrenebilir miyim?




  • @duncan
    1. eski seti kablolarını defet. ki eğer düşündüğüm çıkarsa --marka model ne m.setinin_?-- 30mm kesit kablo kullanıyorsun, olmaz.
    avr den müzik dinlenmez.
    sony dg820 ile 2400ES bir değil arasında elma ile armut farkı var.ikisi kalite, güç çok farklı.

    Sony DA2400ES kötü ampli değil. 1909 daha iyi çıkmaması normal. 2400ES iyi model çünkü.7 kanal furyasında sony str-DB795QS stereo amplilere nal toplatıyordu misalen.
    dg820 ile 1909 kıyaslanır ve rahalıkla karar 1909 olur.1909 giriş modeli ki sadece eski giriş modllerine göre makyajı tazalenmiş, özellikler eklenmiş.

    sony eskisi kadar önem vermiyor ürünlerine. umarım denon gibi vizyon atılımı yaparda kurtarır.sony dedin mi insanların düşünmesi normal.çoğunlukla soğuk bakılması psikolojik. eski mükemmel derecede sony avr varken.
    1909 alsanız,
    2400ES de alınsa memnun kalınacağının garantisini veririm.mesele tercih meselesi. ıvır zıvır özelliklere bakılır karar verilir.
    isterseniz incelemeyi yapın. görüşünüzü aktarın,
    takıldığınız yerde biz yardım etmeye çalışalım.
    @tamerrrrr




  • @coyote Denonu amerikadan arkadaşa getirtmeyi planlıyorum , yoksa Türkiye den alacak durumum yok şimdi . Sony dg820 900tl/6 taksite almıştım .
    Bir de dediğiniz gibi kabloları ve yerleşimi tam yapamadığım için erken den karar vermekte istemiyorum .

    @the_cantan , usta kabloları arçelik müzik setinden çıkarttım , birde ekli bunlar :( . Kablolarımın çok kötü olduğunu biliyorum ,düzgün bişey alıyım diye de 3-4 gündür araştırıyorum . Sisteme baya haksızlık yapıyorum galiba
  • ucuz 2.5 luk hama kablolar şimdilik işini görebilir,eski arçelik kablolardan çok daha iyi olur
  • duncan21,dostum ne ettin,o güzelim jamolara 820 yimi layık gördün.valla kabloda değişsen bence pek bir şey değişmez.2400es olsaydı neyse iyidir derdim ama 820
  • quote:

    Orjinalden alıntı: feelulive

    ucuz 2.5 luk hama kablolar şimdilik işini görebilir,eski arçelik kablolardan çok daha iyi olur

    İnternet üzerinden alabileceğim bir yerler biliyormusunuz?

    quote:

    duncan21,dostum ne ettin,o güzelim jamolara 820 yimi layık gördün.valla kabloda değişsen bence pek bir şey değişmez.2400es olsaydı neyse iyidir derdim ama 820

    Aman usta naptın ,moralimi bozdun valla ,dg820 i ben 2400es ün kırpılmış modeli gibi düşünmüştüm , bu kadar fark varsa kötü yapmışım .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: duncan21

    @coyote Denonu amerikadan arkadaşa getirtmeyi planlıyorum , yoksa Türkiye den alacak durumum yok şimdi . Sony dg820 900tl/6 taksite almıştım .
    Bir de dediğiniz gibi kabloları ve yerleşimi tam yapamadığım için erken den karar vermekte istemiyorum .

    @the_cantan , usta kabloları arçelik müzik setinden çıkarttım , birde ekli bunlar :( . Kablolarımın çok kötü olduğunu biliyorum ,düzgün bişey alıyım diye de 3-4 gündür araştırıyorum . Sisteme baya haksızlık yapıyorum galiba


    Amerikan versiyonu avr-1909'lar Avrupa versiyonlarından epey farklı. Her şeyden önce Amerikan versiyonu 110 volt ile çalışıyor. Ayrıca Amerikan versiyonlarında ,oranın sayısal radyolarını destekleyen sistemler var. Son olarak, Amerikan versiyonunda kutudan 2 adet uzaktan kumanda çıkıyor.

    Bu arada diğer arkadaşların yorumlarına ben de katılıyorum, atın o kabloları hemen.

    Gelelim diğer konumuza. Akşam iş çıkışı, Optimum Mediamarkt'a uğradım.
    Almayı düşündüğüm avr'lerden ne Denon 1909 ne de Sony 2400ES vardı. Ancak aynı markaların alt ve üst modellerini farklı bir göz ile inceleme fırsatım oldu.

    Farklı bir gözden kastım, cihazların üst ızgaralarından içlerini inceledim.

    İlk önce Denon AVR-1505 modelinden söz edeyim. Bir kere Denon'un kendine özgü dizaynı, yakından bakınca, resimlerindeki kadar hoşuma gitmedi. Daha da önemlisi, ızgaranın arasından içeri baktığımda, gördüklerim de pek hoşuma gitmedi. Bir kere kullanılan board'ların üzerindeki baskı devreler hiç de kaliteli bir cihaza ait gibi değildi. Ayrıca board'un üzerindeki kondansatörler de ben kalitesizim diye bağırıyorlardı. Ancak ne yazık ki aynı kondansatörleri neredeyse diğer tüm markalarda da görünce, artık tüm olayın maliyet hesabına döndüğünü görüp açıkçası epey üzüldüm. Küçüklüğümden beri, elektronik aletlerin içini açmaktan kendimi alamam. Ne bileyim, bir rubycon marka kondansatörün dış kabının üzerindeki yazılar bile kondansatörün kalitesine işaret ederken, şimdikiler şişip patlamak için bahane arıyor gibiler.

    Bir diğer dikkat çekici konu, avr'lerin içindeki transformatörlerin çoğunun aynı firmanın üretimi olması. Yani maliyet kaygıları burada da kendini göstermiş. Marantz'lar dış görünüm olarak çok şık. Genel bir retro havası hakim dizayna. Marantz ve Denon markaları aynı şirkete ait diye biliyorum ama nedense Marantz'ların iç dizaynı Denon'dan çok Harman Kardon'ları andırıyor.

    Bu gözle yaptığım incelemede en hoşuma giden Sony ve Yamaha'nın ürünleri oldu. Sony'nin içinde ilk dikkatimi çeken, klasik kaliteli ve biraz soğuk fabrikasyon devreler oldu Elektroniğe sadece bakır, aluminyum, bakalit diye bakmayan birisi gözüyle tuhaf bir yorum yapmış olabilirim ama sanırım bir çok kişi ne demek istediğimi anladı. Ne bileyim Sony'de, "biraz kablo mablo açıkta bırakayım, bırak dağınık kalsın lambalı hesabı" havası yok. Her şey yerli yerinde ve benim hoşuma giden de bu. Yamaha da, Sony kadar soğuk olmasa da genel durum benzer.

    Tüm bunları neden mi yazıyorum. Bu tuhaf Mediamarkt gezisinin ardından Denon alternatifi bende iyice zayıfladı. İbre iyiden iyiye 2400es'ye dönmeye başladı. 4 hdmi giriş, frontları bi-amp kullanabilme, yüksek test puanları, hesaplı fiyat, yüksek çıkış gücü (aynı ses şiddeti için daha düşük distorsiyon hesaabı) falan filan. Sony'de bir tek Audyssey özellikleri yok ama onda da farklı bir kalibrasyon sistemi var diye kendimi avuturum artık. Bir de tv (kds-55a2000) ve 3 adet HD kaynaktan biri sony (ps3) olduğu için bu 3'lü aralarında süper anlaşacaklar diye de kendime gaz veriyorum. Henri potır Sony Kardeşliği hesaabı.

    Bu kadar abuk subuk izlenimle almaya karar verdiğim anfiyi, daha hiç dinlememiş olmam da ayrı bir bilinçli tüketicilik örneği sanırım. Neyse Jamoları da 3 aşağı 5 yukarı bu tarz bir yaklaşımla, dinlemeden almıştım. Artık süper bir ikili olurlar sanırım.

    Siz siz olun, bu yazının satın alma kararlarınızı etkilemesine izin vermeyin. Bu yazıyı, ne avr alacağım diye hafiften ayarı bozulmuş birisinin mediamarkt hezeyanları olarak okursanız emin olun daha çok eğlenirsiniz.

    Kolay gelsin.




  • Izgara üstünden bakıp bu kadar detay bir analiz yapabilmek hakikaten başarılı....

    Diğer yandan, ses üreten bir cihaz aldığınızı ve önemli olanın ürettiği ses olduğu ve sizin beğenip beğenmemeniz gereken kısmın bu olduğunu hatırlatmak isterim.
  • sn altanpsx


    tabi ki ses veren cihazın sesi görüntü veren cihazın görüntüsü sonuç olarak önemli ancak size şöyle bir durumdan bahsedeyim örn; ank de öyle çok profoyonel ürünler getiren mağzalar yok en fazla çeşit büyük mağzalarda...ve ayrıca çok da çeşit yok ve size şöyle bir durumdan bahsedeyim;

    sistemler hep birbirine bağlı bi ana kumanda var ordan denettiriyolar ama hep birbirine bağlı...ve biliyosunuzki ses de bir dünya detay var bu durumda nsl avr nin iyi mi kötümü hopta için aynı şey geçerli anlıyacam? ve bütün çihazlar kara düzen kurulu kişisel kombinasyonu örnek sistem ler yokki? hepsi bir bölmenin içinde neyin ne olduğu belli deyil sorum şu? böylesi bir durumda yanılma payım yada payımız ne durumda oluyor?

    kaldıki sony 5400es i bir türlü göremedim hadi es kaza geldi gördük bu durumda nsl dinliyecem de anlıyacam
    sony bayilerinde yok!




  • Sn. yuxeses,


    Benim eleştirim ızgara üstünden bakıpta içindeki devrenin kalitesini anladığını söyleyen arkadaşımızın, bunu ızgaradan görerek karar vermesine imkan olmadığına, cihazı açıp incelemesi gerektiğine, ayrıca önemli olanın alınan ses olduğuna dikkat çekme noktasındaydı.

    Diğer yandan Electrowolrd deki hifi odalarına benzer bir tanımlama yaptığınızı düşünüyorum. Bütün ürünler bağlı ve istediğiniz ürünü istediğiniz ürünle eşleştirme imkanı var. Mağazanın boş olduğu bir saatte mükemmel olmasada karar aldıracak bir dinleti yapılabilir. Sonuçta kablolar aynı, hoparlörler ve amfiler sizin seçiminize kalmış. Seside duyuyor ve algılıyorsanız, size hitap edeni seçmeniz doğru bir karara varmanızı sağlar.

    Bir başka konuda dinleyemiyorsanız almayacaksınız. Sesi için para verdiğiniz bir şeyi dinlemeden nasıl alabilirsiniz ki.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.