Şimdi Ara

Harika Bir Afiş !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunlar bir yana da konuşurken REFÜZE ETMEK,HALFTAYM,TAYMİNG....gibi aptalca ingilizce-Türkçe karışımı bir dil kullanan gerizekalılar da yok değil yani...Bir keresinde İlker Yasin denen canlı maç anlatıyordu ve şu tarihi aptallığı yaptı:HAKAN ŞÜKÜR TAYMİNG ZAMANLAMASINI İYİ YAPAMADI...Be güzel kardeşim TAYMİNG (timing) ingilizce bir kelime ve Türkçe'si ZAMANLAMA,sen hangi akla hizmet ikisini bir arada kullanıyorsun?Aklın sıra kültürlü mü görüneceksin?

    Bundan başka Ahmet Çakar,Güntekin Onay,Mehmet Ali Birand gibileri de salak bir dil kullanıyorlar




  • Sıksık ingilizce konuşanlarda kafa karışıklığı olabiliyr. Hatta bazıları ingilizce konuşurken içine almancada sokabiliyorlar. Yabancı dille eğitimden bence de hızla vazgeçilmesi gerekir. Ayrıca yabancı dükkan isimlerinin vb yerlerin biran evve düzene sokulması gerekir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hellmarch

    Sıksık ingilizce konuşanlarda kafa karışıklığı olabiliyr. Hatta bazıları ingilizce konuşurken içine almancada sokabiliyorlar. Yabancı dille eğitimden bence de hızla vazgeçilmesi gerekir. Ayrıca yabancı dükkan isimlerinin vb yerlerin biran evve düzene sokulması gerekir.


    zamanında Erbakan dükkan isimlerinin Türkçe olması hakkında bir kanun çıkartmıştı onun akibeti ne oldu biliyormusunuz ??
  • yabancı dile hiç bir zaman destek vermedim ve sohbet ederken yazışmam hariç günlük hayatımda hiçbir zaman yabancı kelime kullanmam!!!
  • Erbakan'ın yaptığı-veya yapmaya çalıştığı- en hayırlı iş buydu herhalde

    Akıbeti ne oldu bilmiyorum açıklar mısın 17_OCAK?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 57.ALAY

    Erbakan'ın yaptığı-veya yapmaya çalıştığı- en hayırlı iş buydu herhalde

    Akıbeti ne oldu bilmiyorum açıklar mısın 17_OCAK?


    bende zaten o yüzden sordum adamın yaptıkları içerisinde en beğendiğim işti ,ama akibeti ne oldu o kanun kabul edildi mi edilmedi mi bilmiyorum ,zannedersem edilmemiş




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aglamak

    YABANCI DİLE EVET, YABANCI DİLLE EĞİTİME HAAAAAAAAYYYYYYYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIRRRRRRRRR




    PArodon da,egitim almadan yabanci dil nasil edinilir?

    size gercekten katiliyorum ,ama gülmekten
  • quote:

    Orjinalden alıntı: elec


    quote:

    Orjinalden alıntı: aglamak

    YABANCI DİLE EVET, YABANCI DİLLE EĞİTİME HAAAAAAAAYYYYYYYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIRRRRRRRRR




    PArodon da,egitim almadan yabanci dil nasil edinilir?

    size gercekten katiliyorum ,ama gülmekten


    arkadaşın demek istediği ,ingilizce gibi yabancı dillerle öğretim , yani hani olurya ingilizce tıp , ingilizce mühendislik falan onun gibi

    tabii sen daha Türkçeyi öğrenememişsin ,bir de adama kızıyorsun




  • yA çok doğru.mesela hazırlık sınıfında bi saçmalık var.mesela ingilizce derslerinde konuşmaları bile ingilizce söylüyolar mesela diyo ki öğretmen bu saatimizde sadece ingilizce konuşacaz.bu çok saçma.tamam dersi öğretirsin ama türkçe olarak.mesela bi çocuğu yanına çağırcak hoca ona 'come here' diyo yani ders içinde zaten öğrencinin öğrenmediği bi kelime değil.onun yerine niye gel buraya demiyo ya. yani bu bi örnekbu hazırlık sınıflarında bazen böyle oluyo ve çok gıcığıma gidiyo.mis gibi türkçe varken.mesela okulda arkadaşlardan bazılarıda sırf havalı gözükcem diye ingilizce konuşmaya çalışıyo.bunada yani bu böyle devam ederse gerçekten dilimiz ileride yok olmaya yüz tutacak.


    ama tabi ki yabancı dilde öğrenmeliyiz.özellikle ingilizce ileride işimize çok yarayacak.(yani benim gibi öğrencilerin.)ama bu çağdaki çocuklar bunu ana dilleri gibi kullanmaya çalışıp neredeyse türkçeyi unutmaya başlıyorlar.aslında bunda kitap okumanında önemi büyük.okul çağındaki çocukların en fazla %20-30 unda kitap okuma alışkanlığı var.bende kitap okuyorum ama öyle dünya kitapları değil.frp tarzı




  • @17_Ocak Avukatlik mi okuyordunuz acaba?Ayrica Türkcem en az sizinki kadar iyidir,merak etmeyin!

    benim söylemek istedigim sey,elbette hayatimizin bir bölümünü yabanci dil egitimine ayirmaliyiz ki ögrenebilelim,tipki diger seyleri ögrenmek icin yaptigimiz gibi,

    bu benim fikrim ve kimseyle polemige girmek istemiyorum bu konuda,yine de ilginiz icin tesekkürler.
  • oktay sinanoğlunu okuyun önce ondan sonra yorumlarınızın değiştiğinizi göreceksiniz.

    ingilizce bize yutturulan bir dil,fransız sömürgelerinde ise fransızca,almanya odaklı ülkelerde almanca vs deniyorki dünya dili ingilizce,fransızca vb.

    arkadaşlar türkçemiz çok güzel bir dil.dünyanın en güzel dili.bu kadar güleryüzlü bir ulus olmamızın sebebi bu zebgin dilimiz konuştukça zevk veriyor insana.bırakın şu hava civa yabancı isimleri.en başta buraya yazı yazan ama belki anlamını bile bilmediği yabancı isimleri kullanan üyeler.size sesleniyorum.önce siz başlayın.sonra gerisi zaten gelecektir
  • Tartışmalı olsa da bir dilin ey uygun şekilde öğrenilmesi için 7-13 yaş arası kişilere yabancı dil verilerinin girilmesi gerekir.Bu konu kimi uzmanlarca kabul görür kimileri kabul etmez.Ancak genel anlmada kabul görür.Bu arada İngilizce'nin ikinci dil olması gerekir diye bir kural yoktur.Zaten dünyadaki pek çok ülkede İngilizce'nin egemen olmasına yönelik endişeler mevcuttur bu nedenle bazı ülkeler kendi ana dillerini öznle kullanmaya ve öze dönmeye dikkate ederler.Madalyonun diğer yüzünde ise dünya üzerinde yaklaşık 400 milyon insanın İngilizce olarak iletişim kurması vardır.Bu durum dil bilmeyenler için bir dejavantajdır.İngilzce öğrenilmeli ancak Türkçe'nin tam olarak edinilmesi şartıyla.İki dilin aynı anda sunulması öğrenmeyi zorlaştırmaz ancak öğrenilen ikinci dil aşırı derecede kişiye yüklenirse bu kişide birinci dilin zedelenmesine yol açabilir.Ben de dil bilimleri üzerine kitaplar takip ediyorum.Tüm dünya kendi anadillerine öncelik vermektedir ayrıca ikinci ya da üçüncü bir dili sadece işlerine yarayacak şekilde iletişim sürdürme amaçlı kulanmayı hedefliyor.Biz de debu durum farklı olmamalı.Önce Türkçe doğru dürüst bir şekilde edinilmeli ardından ikinci dil verilmelidir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Serdengeçti

    Arkadaşlar kimse size İngilizce öğrenmeyin demiyor. Elbet öğrenmek gerek. Bahsettiğimiz olay bu değil. Daha kaç kere söyleyeceğiz.


    siz de takdir edersiniz ki yabancı dil öğrenmek kolay değil, zaman ve biraz da para işi.
    Eğer hazırlık sınıfları kaldırılır direk akademik derslere geçiş olursa bircok hatta bircok öğrenci ingilizcenin yüzüne bile bakmaz okul derslerinden geçmeye çalışmakla meşgul olur.Lütfen endi konumunuz ile değil de öğrencilerin konumu ile olaya bakmaya çalışın.
    Hazırlık sınıfında dil olayını sıkı tutarsanız ve sonraki yıllarda da gereken emeği verirseniz liseden mezun oldktan sonra bircok yerde gecerli olabilecek diplomalara sahip olabilmek mümkün.
    Kendi adıma konuşayım, lisede hazırlık sınıfında yabancı dil okumasaydım, yabancı dil öğrenmek için hiçbir şekilde caba sarfetmezdim nasıl olsa yabancı ulkeye gitmek gibi bir derdim yok.Bunun bana ne götürüsü olurdu onu da iş aramaya koyulunca anlardım.
    Küçük yaşlarda yabancı dil öğrenmek için hazırlık sınıflarının olması bence oldukca gerekli.




  • Yabancı dilde eğitime ve diğer şeylere
  • Yani Türkiye' den başka hiç bir ülke dil öğrennmek için hazırlık sınıflarını akıl edememiş öyle mi? Biz yöntem yanlışlığını ve bu yöntemin doğuracağı olumsuz sonuçlardan bahsediyoruz. Hazırlık okumuş, fakülte de yabancı dille eğitim görenlerin tepkisini de anlıyorum. Çünkü bu onlara önemli bir şeymiş gibi hissetiriliyor.
  • yabancı tabela yasaklanmasa da olur ama mesela yerli isimli tabelalardan belediye 10 lira alıyorsa yabancı isimli reklam tabelalarından 50 lira alsın böylece önemli bir gelir kalemi olur
  • Yabancı dil eğitimine sonuna kadar destek
    Serden geçti kardeşim en az dil bilen osmanlı padişahi kaç dil biliyormuş acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRoNMaSTeR -- 18 Mayıs 2005, 23:40:35 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Serdengeçti

    was iyi de abi, şu senin ismini de değiştirmek lazım yahu.


    Araştırmalar sürüyor kardeş.
    Güzel bir isim bakıyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Serdengeçti

    Yani Türkiye' den başka hiç bir ülke dil öğrennmek için hazırlık sınıflarını akıl edememiş öyle mi? Biz yöntem yanlışlığını ve bu yöntemin doğuracağı olumsuz sonuçlardan bahsediyoruz. Hazırlık okumuş, fakülte de yabancı dille eğitim görenlerin tepkisini de anlıyorum. Çünkü bu onlara önemli bir şeymiş gibi hissetiriliyor.


    o zaman yabancı ulkelerde nasıl yapılıyor yabancı dil egitimi bir zahmet acıklayıverin.mesela insanlar yabancı ulkelerde aynı anda kac dil öğrenmek durumunda bırakılıyor gibi...?
    Ayrıca yöntem neden yanlış.Yozlaşmanın nedeni hazırlık sınıfının olması mı!?Ne gibi yöntemler olmalı sizce?
    Ben hala hazırlık sınıfının böyle sacma bulunmasına sebep verecek hangi dezavantajı var anlamış degilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoulReaver -- 18 Mayıs 2005, 23:46:52 >




  • ben anadolu lisesi mezunuyum.sadece ortaokuldaki matematik ve fen dersleri ingilizceydi. lisede türkçeydi.8 yıllık ilköğretim olduktan sonra ingilizce ders görmedikleri için (sadece lise oldu) hazırlık sınıfı gereksiz.ingilizce eğitim vermenin çok da bi manası yok. anadolu lisesinde okudum,şimdide ing elk- elektronik okuyorum. kaynak problemi çözülürse ing eğitim kalkmalı. zira derdimi türkçe anlatamadığımı farkettim. bizim bölüm işçin söyleyim türkçe karşılıkları yok.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.