Şimdi Ara

Harici HDD Tavsiyeleri - [ ANA KONU ] (223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.563
Cevap
51
Favori
526.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://urun.n11.com/tasinabilir-disk/wd-elements-4tb-25-usb-30-tasinabilir-wdbu6y0040bbk-P123425843
    Arkadaşlar bunu almayı düşünüyorum aynısı mediamarkt te de var. Önerir misiniz? Aliexpress vb. daha uygun 4tb ve adaptörsüz harici hard disk önerisi olan var mı? Güncel kampanyalardan denk gelen varsa önerilerinizi bekliyorum.
  • https://www.hepsiburada.com/seagate-2tb-ultra-slim-backup-plus-tasinabilir-disk-steh2000200-p-BD804971?magaza=Hepsiburada



    Alinirmi arkadaşlar fiyatta iyi gibi sorun yaşar miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bende seagate expansion 2 tb harici hdd var.Laptopta win 10 yuklu fakat diskle isim bittiginde laptopa bagli kalmaya devam ettiginde surekli calisiyor yani elinizi diske dokundurdugunuzda titremeyi hissediyorum.Dizi izlemeyi birakiyorum mesela diziyi kapatiyorum diskin penceresindende cikiyorum yarim saatte gecse bu hic uyku moduna gecmiyor.Hdd'yi güvenle kaldır dediğimde çıkarmıyor diski kullanan program olabilir onu kapatın diye uyarı geliyor.Fakat hiçbir program kullanmıyorki.Laptopta eset yüklü acaba o mu yapıyo emin değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bende seagate expansion 2 tb harici hdd var.Laptopta win 10 yuklu fakat diskle isim bittiginde laptopa bagli kalmaya devam ettiginde surekli calisiyor yani elinizi diske dokundurdugunuzda titremeyi hissediyorum.Dizi izlemeyi birakiyorum mesela diziyi kapatiyorum diskin penceresindende cikiyorum yarim saatte gecse bu hic uyku moduna gecmiyor.Hdd'yi güvenle kaldır dediğimde çıkarmıyor diski kullanan program olabilir onu kapatın diye uyarı geliyor.Fakat hiçbir program kullanmıyorki.Laptopta eset yüklü acaba o mu yapıyo emin değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celebrimborr kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı ürüne bakıyorum piyasada şu an en uygun olan bu gibi acaba alıp kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ORKUN///M O kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam virüs programı tarıyor olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • performans/fiyat oranı yüksek bir hdd bakıyorum 2tb+,https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_wd-elements-%C2%A04tb-2-5-usb-3-0-siyah-harici-hard-disk-1176071.html şu ürün takıldı gözüme, nasıldır, daha iyi seçenekler var mı? acelem yok, kampanya filan beklesem daha mı iyi olur?
  • Arkadaşlar merhaba 1 ya da 2 tblik fiziki olarak dayanıklı hard Disk arıyorum. Hızı filan pek önemli değil sadece benim için önemli olan önemli dokumanları koruyabilmek. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Bu arada bütçem maksimum 600 tl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ORKUN///M O kullanıcısına yanıt
    Seagate harici disklerde uyku modu fabrika çıkışlı olarak yok diye biliyorum. Bende 2 TB expansion var, içinde Barracuda 7200 rpm ST2000DM001 kodlu hdd ile gelmişti... Bu disklerde uyku modu yok.. Yeni serilerden ise yine barracuda ama kodu STEB2000200 olması lazım ve bu yeni seriler uyku modunu destekliyormuş diye okumuştum. Ama bazı yabancı kaynaklarda seagatelerin genelinde uyku modu bulunmuyor diyor.. Tabi uyku modunun olmamasını, her daim tıkladığında takılmadan çalışmasını da isteyenler var. Ama uyku modu önemli, diskin ömrünü uzatıyor...

    ŞURADA Seagate drive settings denilen sadece seagate diskler için kullanılabilen bir programcık var, zaten bu uygulama seagate tarafından sağlanıyor... Ben benimkinde denedim, ama uykuya geçmedi yada geçiyorsada ışık yanmaya devam ediyor ve disk hala içinde dönüyor. Kulağını dibine getirip bir süre dinlediğinde anlaşılıyor. Bu program sanıyorum yeni seri için daha uygundur. Diskini ufakta olsa test etmene, üzerindeki ışığın kapatılmasına ve belirlenen süre içinde uykuya geçmesine olanak sağlıyor. Ayrıca arayüzde içinde yüklü olan tüm belge, film, müzik vs. ayrı ayrı kapasitelerini de göstererek sana ne kadarlık laanda ne içerik varsa gösteriyor. Dene istersen, belkide uykuya geçmesi diske değilde windows 10 işletim sistemine de bağlı olabilir. Çünkü uykuya geçmiş olsa disk aynı sıcaklıkta değilde, biraz daha soğumuş durumda olması gerekiyor...

    Ama hdd sentinel den baktığımda benim yukarıda belirttiğim kendi diskimde stand by mode olmadığını belirtiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdiGe38

    Arkadaşlar merhaba 1 ya da 2 tblik fiziki olarak dayanıklı hard Disk arıyorum. Hızı filan pek önemli değil sadece benim için önemli olan önemli dokumanları koruyabilmek. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Bu arada bütçem maksimum 600 tl.
    Merhaba;
    Aslında öyle bir disk yok, yani fiziksel olarak aşırı dayanıklı, toza, suya, darbeye dayanıklı en az 1 tb lık disk yok, ama yakın zamanda Lacie ve DJI işbirliği ile yeni bir taşınabilir hdd piyasaya çıktı. TR ye geldi mi? ne zaman gelir inan bilmiyorum. Fiyatı çok fahiş olduğundan pek üstünde durmadım. ŞLURADAN ürüne ulaşabilirsin. Aslında 2TB lık disk kutusuna ekstra powerbank atıp, yazılım ile zenginleştirmişler, dışına 3D printerda hazırlanmış olan içi yumuşak, dışı sert silikon malzemeden kılıf giydirmişler, üzerine de sd kart girişi, anlık mobil şarj için usb ve veri aktarımı destekli usb koymuşlar. üzerine de DJI logosunu lazer ile yazıp, fiyatı abarttıkça abartmışlar. Ama disk 2 TB orası güzel. Genelde böyle abartı özellikler sunan cihazlar 500gb ile başlar ama neyseki tek bir versiyon yapıp 2 TB ile başlatmışlar... Ürünü youtube üzerinden bizim Türk teknoloji kanalları ballandıra ballandırada anlatıyor. Ağzının suyu akıyor ama fiyatı duyunca alt tarafı diske o kadar verilir mi yahu, ben hepsini bir arada taşır, o kadar para vermem diyorsun.... Yine de bir ara incele, belki bütçenin 2 katını öder almak istersin.. Ha bu arada firma suya, toza, darbeye %98 oranında dayanıklılık sözü mü ne veriyordu... TR 'de bu söz geçerli mi henüz belli değil.

    Fiziksel olarak alacağın cihazın dayanıklı olmasını istiyorsan ve her yerde taşınabilir istiyorsan o halde kesin çözüm bir tane ssd al mesela 500gb veya 1 TB m2 sata al, ssd veya m2 sata için disk kutuları satılır, onlardan da al, koy içine katı hal disk, misler gibi veri aktarım hızın hem hızlşı, hemde fiziksel dayanıklı taşınabilir ssd olsun üzerinde... SSD ler ortalama 450 - 550 MB/sn arası veri okuma / yazma hızlarına sahiptir. m2 sata 'larda 700 MB/sn ile başlar, 3200 MB/sn ile devam eder. (ben PC de samsung 970 EVO kullanıyorum, windows buna kurulu, usb 3.0 üzerinden bağlı harici diske veriyi atarken saniyede 200 MB ile kopyalıyor. Ama 970 EVO ya veri kopyalarken saniye 2GB ile veri atıyorum. Yani 2.20GB lık filmi 1 sn de desktopa atabiliyorum. Bunu usb type c veya 3.1/3.0 girişinden bağladığında hızın ortalama 300-500 arası değiştiğini görebilirsin. Sonuçta 3.0 ında belirli bir üst limiti var ve kutulanmış ssd veya m2Sata'yı kullanacağın makinanında aynı hızlara yakın hızda disk kullanıyor olması lazımki veri kopyalama hızı performanslı olsun)

    Yok bu çok pahalıya gelir, biraz daha az tuzlu olsun dersen, 1 tb lık 5400 rpm 2,5" disk alırsın (mekanik tabi), iyi tarafı sadece usb 3.0 üzerinden veri aktarır, mobile bağlar, TV de filmi oynatırsın. Adaptörsüz olduğundan ceket iç cebine sığar, kot arka cebine girer (ama tavsiye etmem oraya koymanı), dışına silikon kılıf uydurursun veya yaptırırsın (yaptırırsın dedim ama İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde 3D printer üzerinden kılıf yaptırabileceğin yerler oluyor, oralardan kastediyorum) Diskin dayanıklı olur, içindeki veriyi kullanmak için hemen her marka taşınabilir disk firmasının Toshiba, Seagate, WD gibi kendilerine özgü şifreleme yazılımları var, diskin içinde genelde kurulu gelir veya websitelerinden indirip kurarsın. Sonrasında nereye gidersen git, diski sisteme bağladığında sana şifre sorar, şifre olmadan içeriği görüntülemez. Kötü tarafı bu şifreleme dosyaları TV, Medya Player veya mobil sistemleri bildiğim kadarıyla desteklemiyor. Yani TV ye taktığında şifre ekranına ulaşamayabilir veya şifre girsen bile sonuçta bağlanan cihaz PC veya MAC olmadığından diskin içine ulaşamayabilirsin. Şifreleme muhabbetini alacağın firmaya sorarsın diyeceğim, ama soracağın yerler Mediamarkt, Vatan PC veya teknosa ise bilen çıkmaz, (buralarda sadece diskin yanında gelen ve a4 kağıda çıktı alınmış bilgilerin olduğu -net bilgi olarak sunulan, ama net olmayan- yazılardan okuyarak sanba bilgi vereceklerdir.) o nedenle seagate, WD veya toshiba TR birimlerini telefonla arayıp kesin bilgi alırsan daha net sonuca ulaşırsın. Sonuçta yıl 2018 oldu, artık neredeyse bu disk firmalarında teknik destek birimleri TR olarak hizmet sunabiliyor.

    3 satır yazıya amma çok şey yazmışsın diyeceksin ama işte konu yazmak olunca bazen 5 dk lık konuşma süresi böyle uzun yazıya dökülebiliyor. Soracağın bişi olursa sorarsın, nette bulamadığın bilgi olursa da bulduğum bilgiye yönlendirme sağlarım.




  • Ps4’e bağladığım seagate 2TB expansion 3.5” modeli var.

    Ps4’ü her kapattığımda harddisk’in güç adaptörünü çekmem gerekiyor mu? Otomatik kapanır mı? Her seferinde bunu çekmek tam bir eziyet.

    Bilen varsa yardım bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatım boyunca hiç oyun konsolum olmadı, dolayısıyla fikir yürütemem...

    Ama şunu biliyorum, hiçbir seagate modelinde fabrika çıkışlı stand by modu yoktur. PC de bile bağlıyken, eğer seagate programın yoksa uyku moduna geçiremiyorsun, disk çalışıyor, ısındıkça ısınıyor... Yani ps4 elektrik aldığı sürece diski çalıştırmaya devam edecektir. Ama ps4 ayarlarında external veya internal hdd seçenekleri mevcutsa bir ara kurcalamalısın.. PS4 de genel konsol ayarları gibi bir seçenek yok mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KeShhh®

    Hayatım boyunca hiç oyun konsolum olmadı, dolayısıyla fikir yürütemem...

    Ama şunu biliyorum, hiçbir seagate modelinde fabrika çıkışlı stand by modu yoktur. PC de bile bağlıyken, eğer seagate programın yoksa uyku moduna geçiremiyorsun, disk çalışıyor, ısındıkça ısınıyor... Yani ps4 elektrik aldığı sürece diski çalıştırmaya devam edecektir. Ama ps4 ayarlarında external veya internal hdd seçenekleri mevcutsa bir ara kurcalamalısın.. PS4 de genel konsol ayarları gibi bir seçenek yok mudur?
    Hocam cevap için teşekkür ederim.
    Yalnız söylemeye çalıştığım şey Ps4’ü uyku modu değil komple kapatınca belli bir süre harddisk kapanmaz mı?
    Yada şöyle sorsam daha iyi olur sanırım.
    Harddisk adaptörü prize takılı USB herhangi bir yere taklı değil.
    Cihaz belli bir süreden çalışmaya devam ediyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Toshiba Canvio Basic 1TB 2.5" Siyah Taşınabilir Disk HDTB410EK3AA





    Yada





    WD Elements 1TB 2.5' USB 3.0 Taşınabilir Disk (WDBUZG0010BBK-WESN)





    İkisinden hangisi daha sağlam . Ve bir yandanda 2 TB tavsitenuz varmı 1 TB 2 TB arasında cokda fark yok .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Seagate harici hard disk Lee faturasız garantisi değişim onarım yapıyorlardı ürünün kendisi ve kutusu mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darktemplar1903 kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    Özel mesaj daha iyi olmuş, ben konuyu kaybettim ve bulamamıştım.

    Açıkçası ps3 veya ps4 sahibi değilim, deneme şansım olmadığından vereceğim cevapta farazi olacaktır.

    Ama ofisimizde ps3 var, hiç harici disk bağlamayı denemedim. komple kapalı olsa bile gamepad den PS tuşuna basınca otomatik cihaz uykudan çıkıp, tv yi açıyor ve ps home ekranına geliyor. PS4 de de aynı durum mevcutsa demekki komple kapanmıyor ve standby modunda bekliyordur. Ya da belkide biz adaptör, kablo vs. bağlantısını yaparken birşeyleri gözden kaçırdık.

    Harddsik zaten adaptörlüyse usb girişinden bağlı olmayıp, adaptörden bağlı olduğunda bir süre çalışır, sonra kendini kapatır, kapatması lazım. Ama o harici disk kutusunun içindeki seagate hdd nin de disk modeli önem taşıyor. Eğer usb kablo bağlı olmadığı halde sadece adaptörle hala diskin plakası dönmeye devam ediyorsa o halde diskin kendini kapatması veya elektriği kesmesi ile ilgili sorunu olabilir. Bir diğer etken adaptör yeterince besleyemiyordur ve disk kendini kapatamıyordur. Ama bu durum en az 5 yıllık harici disklerde görülür. Kendi diskimden biliyorum. Adaptör eğer 2 amper güç sağlayanlardansa 2,5 Amper ve üstü adaptörle denenmelidir.

    Çok pratik olmamakla biraz uğraştıran bir yöntem ile belki çözüm sağlayabilirsiniz.

    Adaptör girişi ile adaptör bağlantısı arasına açma/kapama anahtarı koyabilirsiniz. Demek istediğim ürünü Türkiye'den satış linki olarak bir türlü bulamadım, güya ülkemizde herşey var ama alan yok.

    Daha önce alım yaptığım ŞURADAN demek istediğim ürüne ulaşabiliyorsun, elektrikçilerede sormalısın. ara puar anahtarı olarak geçiyor... Ama bu anahtarın erkek girişi sizdeki diske uymayacaktır. Disklerdeki adaptör giriş yerinde bulunan demir pin daha kalındır. O nedenle orjinal adaptörün ucundaki kesilip bu anahtardaki uçla değiştirilmelidir. Uğraştırma kısmı burası aslında, sonrasında disk ile işin bitince elektrik bağlantısını kesmke için direk düğmeden kapatarak kullanabiliyorsun... Ben bu anahtarı ufak motor mekanizmalarını çalıştırmak için veya masaya bağladığım ledlerin gücünü kesmek için kullanıyorum, fazlasıyla iş görüyor... Sürekli fiş çekmeme gerek kalmıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KeShhh®

    Merhaba;

    Özel mesaj daha iyi olmuş, ben konuyu kaybettim ve bulamamıştım.

    Açıkçası ps3 veya ps4 sahibi değilim, deneme şansım olmadığından vereceğim cevapta farazi olacaktır.

    Ama ofisimizde ps3 var, hiç harici disk bağlamayı denemedim. komple kapalı olsa bile gamepad den PS tuşuna basınca otomatik cihaz uykudan çıkıp, tv yi açıyor ve ps home ekranına geliyor. PS4 de de aynı durum mevcutsa demekki komple kapanmıyor ve standby modunda bekliyordur. Ya da belkide biz adaptör, kablo vs. bağlantısını yaparken birşeyleri gözden kaçırdık.

    Harddsik zaten adaptörlüyse usb girişinden bağlı olmayıp, adaptörden bağlı olduğunda bir süre çalışır, sonra kendini kapatır, kapatması lazım. Ama o harici disk kutusunun içindeki seagate hdd nin de disk modeli önem taşıyor. Eğer usb kablo bağlı olmadığı halde sadece adaptörle hala diskin plakası dönmeye devam ediyorsa o halde diskin kendini kapatması veya elektriği kesmesi ile ilgili sorunu olabilir. Bir diğer etken adaptör yeterince besleyemiyordur ve disk kendini kapatamıyordur. Ama bu durum en az 5 yıllık harici disklerde görülür. Kendi diskimden biliyorum. Adaptör eğer 2 amper güç sağlayanlardansa 2,5 Amper ve üstü adaptörle denenmelidir.

    Çok pratik olmamakla biraz uğraştıran bir yöntem ile belki çözüm sağlayabilirsiniz.

    Adaptör girişi ile adaptör bağlantısı arasına açma/kapama anahtarı koyabilirsiniz. Demek istediğim ürünü Türkiye'den satış linki olarak bir türlü bulamadım, güya ülkemizde herşey var ama alan yok.

    Daha önce alım yaptığım ŞURADAN demek istediğim ürüne ulaşabiliyorsun, elektrikçilerede sormalısın. ara puar anahtarı olarak geçiyor... Ama bu anahtarın erkek girişi sizdeki diske uymayacaktır. Disklerdeki adaptör giriş yerinde bulunan demir pin daha kalındır. O nedenle orjinal adaptörün ucundaki kesilip bu anahtardaki uçla değiştirilmelidir. Uğraştırma kısmı burası aslında, sonrasında disk ile işin bitince elektrik bağlantısını kesmke için direk düğmeden kapatarak kullanabiliyorsun... Ben bu anahtarı ufak motor mekanizmalarını çalıştırmak için veya masaya bağladığım ledlerin gücünü kesmek için kullanıyorum, fazlasıyla iş görüyor... Sürekli fiş çekmeme gerek kalmıyor.
    Araştırmalarım sonucunda ps4’ü komple kapatınca öndeki mavi ışık sönüyor ve harddisk kapanıyor.
    Fakat uyku moduna alınca çalışmaya devam ediyor.
    Onunda ps4 içinde ayarı varmış. Belirlediğiniz süreden sonra usb çıkışlarını kapatıyor.
    Böylelikle konu çözülmüş oldu.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 4 TB DİSK ALICAM SEAGATE 1 TB VAR PEK HOŞUMA GİTMŞİYOR

    MAXTOR EN UYGUN FİYATA FİLM İÇİN ALICAM 5.400 RPM OLMASI SIKINTI OLUR MU 4K REMUX FİLMLER DEPOLUCAM ? PC YE AKTARICAM YADA TV YE
  • PES_21_Murat kullanıcısına yanıt
    Maxtor Seagate'in alt markası olduğu için pek bir farkı yok. Doğal olarak her ikisinin de 4TB modelleri mevcut. Hangisini beğendiysen onu al diyebilirim, sonuçta aynı ürünü alıyorsun. Bence hazır indirimdeyken buradaki WD markayı alabilirsin, geçmişteki izlenimlerime göre daha uzun ömürlü ve güvenilir.




  • Arkadaşlar 1 TB şuan f/p tavsiyeniz var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.