Bildirim
harici hdd sesi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
harici harddiskler full elektronik değilmiydi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: Muhammet1653
harici harddiskler full elektronik değilmiydi ?
ne sormak istediğinizi anlamadım -
yani harici hdd lerde içinde mekanik bir disk bulunmaz diye biliyorum ben normal harddisk ise sesin çıkması normaldır yada tozlanmıştır normal hdd ler içinde mekanik bir disk vardır ondan ses çıkması normal dir -
dediğim gibi harici ama ses rahatsız edici ve bilgisayar onun içinden bir şey okurken çok yavaş mesela içinden bir video izlerken sürekli program yanıt vermez hale geliyor ve ses bilgisayara bağlamamla değil fişini takmamla başlıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zyf -- 11 Aralık 2012; 19:19:43 > -
önceden böyle bir sorun varmıydı alalı nakadar oldu hdd ? -
bana kullanamayan bir arkadaşım tarafından hediye edildi öncesini bilmiyorum da aldığımdan beri bu sesler var ve biraz eski bir model işte şu linkte var:http://dicksmith.com.au/product/XH9888/seagate-expansion-2tb-desktop-hard-drive -
Oncelikle HDtune ile harddiskinize bad sector ve benchmark testlerini uygulayip resimlerini buraya koyun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: cengomatik
Oncelikle HDtune ile harddiskinize bad sector ve benchmark testlerini uygulayip resimlerini buraya koyun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zyf
quote:
Hocam pek iyi durmuyor.En azindan bu inis cikislar iyi degil.Health sekmesi ve bad sector sekmesininde fotografini koyun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: zyf
quote:
Hocam pek iyi durmuyor.En azindan bu inis cikislar iyi degil.Health sekmesi ve bad sector sekmesininde fotografini koyun.
hocam test sırasında veya sonrasında healt sekmesi boş duruyor herhangi bir şey yazdığını görmedim hiç ve bad sector testini nasıl yapacağım konusunda bilgi verebilirseniz sevinirm
ayrıca başka bir test yaptığımda sonuç şu oldu:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zyf -- 12 Aralık 2012; 12:39:10 >
-
quote:
keşke ne yapabileceğimi söyleseydiniz ya siz konuşunca ben de bi umutlandım :) -
dostum o tık tık sesleri durumun kötü olduğunu anlatıyor. Kafa vurmaya başlamış senin anlayacağın. mekanik bir sorun düzeltilemez. sen içindekileri en kısa sürede bir yere yedeklemeye bak...
Ayrıca harici disklerin de içinde disk vardır. tümü elektronik değildir. Tümü elektronik olan SSD (solid state disk) lerdir. Onlar daha yeni yeni kullanılmaya başlandı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elebasi7102 -- 14 Aralık 2012; 16:50:31 > -
quote:
Orijinalden alıntı: elebasi7102
dostum o tık tık sesleri durumun kötü olduğunu anlatıyor. Kafa vurmaya başlamış senin anlayacağın. mekanik bir sorun düzeltilemez. sen içindekileri en kısa sürede bir yere yedeklemeye bak...
Ayrıca harici disklerin de içinde disk vardır. tümü elektronik değildir. Tümü elektronik olan SSD (solid state disk) lerdir. Onlar daha yeni yeni kullanılmaya başlandı...
tamiri çözümü imkansız diyosun yani 2 tb yi es geçmek de koyuyo abi ya -
quote:
Orijinalden alıntı: Muhammet1653
yani harici hdd lerde içinde mekanik bir disk bulunmaz diye biliyorum ben normal harddisk ise sesin çıkması normaldır yada tozlanmıştır normal hdd ler içinde mekanik bir disk vardır ondan ses çıkması normal dir
Sesin çıkması normal falan değildir. Muhtemelen takılmalarda yapıyordur PC. Yapabileceğin hiçbir şey yok.
Bir an önce verilerinizin yedeğini almanızı öneririm. Şiddetle
Harici HDD'lerde neden mekanik disk bulunmasın dostum. SSD dediğimiz olay daha yeni. Mekaniğin daha çok ömrü var. 4-5 TB modeller duyuruluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The MasteR -- 15 Aralık 2012; 1:31:40 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X