Şimdi Ara

Harici HDD'nizi Yedekliyormusunuz???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • harici depolama da kimse yok, o yüzden buraya soruyorum.

    harici hddlerinizin yedeğini alıyormusunuz?? o kadar arşiv yapıp aleti düşürüp bozduktan sonra ne halt yiyorsunuz? biri bu back up olayını anlatırsa sevinirim...
    hangi programlar işimizi görür. bende wd var yanında da gelen wd smartware var. bununla hdd yi yedekleyebilirmiyiz?



  • Vallaha işin püf noktası harici diski hor kullanmamak :) Harcinin de yedeğini alacaksak vay halimize ev HDD den geçilmez valaha

    Ben laptop ile harici arasında GoodSync programını kullanıyorum. Çok güzel bir senkornize programıdır. Benim Belgelerim D: sürücüsünde durur ve C deki belgeler ve müzikler , resimlerle ilişkilendiririm bunu. Sanki C deymiş gibi. Aynı zamanda da hariciye atıyorum. Fakat yeni eklenen her dosyayı ben tek tek atacağıma bu program benim yerime herşeyi yapıyor. Haftalık yedek alıyorum.

    Örneğin D deki belgelerimi Harici diskime attım komple belgelerim klasörünü. GoodSync programı ile ikisini birbirine eşitledim. Laptoptan Hariciye tek taraflı senkornize yapmaya ayarladım ve laptopdaki belgelerimde ne değişiklik olmuşsa tıpa tıp aynısını Haricideki belgelerime de uyguluyor. Olaki laptop'un HDD si bozuldu direk enson belgelerim yedeğini kullanabileceğim.


    Haricide de kullanmadığım şeyleri tutmayı sevmiyorum. Örneğin 1 senelik tam sezonluk diziyi dikre kaliteli bir DVD ye çekip Cd çantama koyuyorum.
  • 2 Dahili HDD'e + 1 Harici HDD'e + DVD ye düzenli olarak yedekliyorum. Dizi değil, oyun değil. Kızımın resimleri ve videoları var, kolay mı.
  • Geçenler de durduk yerde mevcut sistemimde hdd bozuldu çözmedik hiç bir türlü ve gitti...

    Olabildiğince her yere depolama yapmakta fayda var, başıma gelen son şeyden sonra HDD teknolojisinin hala tarih öncesindeki gibi olduğuna kanaat getirdim istisnalar olabilir, sistemde en gerizekalı parça disk bana göre saçma sapan hatalar veriyor ve sapıtıyor, hızı zaten ortada ne biliyim kendimden şüphe ediyorum beceriksiz miyim acaba diye

    Forumda geçenlerde bir konu vardı, arkadaşın harici diskinde 900GB civarı verisi gitmişti gelde deli olma yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 10 Ocak 2010; 17:12:53 >
  • Önemli dosyaları dvdye yedeklerim. Ayrıca başka bir hddde daha yedeği olur. Bide makinede oluyor zaten. Toplam 3 yedek kafi. Onun dışında film ve dizileri yedekmeye kalkarsak aradan çıkarız. Sadece izlediğim dizileri altyazılarını düzenliyip mkv yapıp yedekliyorum. Gerisi duruyor hddlerde.
  • evet en güzeli dvd ye yedeklemek. acaba hdd nin back up ı alınabilir mi diye düşünmüştüm ama en güzeli ve en sağlam yolu dvd olsa gerek.
  • dvd lerinde bir ömrü var.

    5 - 10 sene sonra onlarda çöp.
  • Harici bir disk + DVD + en önemli dosyaları da flash belleğe/hafıza kartına yedeklemeli derim... HDD'ler mekanik olduğu için bozulma ihtimalleri daha yüksek sonuçta...
  • Arkadaşlar ,

    Gerçi soru hardiskler için sorulmuş ama yedekleme yapacaksanız , özellikle arkadaşımızın yazdığı gibi çocuklara ait foto ve filmler gibi Verbatim Mezal Azo CD leri tercih edin. Rengi koyu mavidir , diğer açıl yeşil-sarı-mavi renkli cdlere benzemez. Ömürboyu garanti sloganı ile satılıyor. Bu cdye kaydedip bir de güneş görmeyen dolap gibi yerde sorunsuz saklanabilir.
  • Yedeklemiyorum. Darbe yememesi için elimden geleni yapıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.