Şimdi Ara

HARiCi HD , BAD SECTOR PROBLEMİ.. ACiL YARDIM ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bad sector , yazılımsal ve fiziksel olabilir.
    A)Yazılımsal bad sector , içeriğin yanlış olmasıdır. Sector saglamdır. Low level format bu sektörü 00 ile doldurur. Ve o sector normal kullanılabilir.

    B)Fiziksel bad sector , sektördeki veri okunamiyor ise fizikseldir. 2 türlü olabilir.
    B1) diskin diğer bölgeleri sağlam sadece o sector hasarlı
    B2) diskin o sektöründen veri okuyan okuyucu kafa hasarlı

    Low level format ile
    A - düzelir
    B1- düzelmez
    B2- düzelmez

    A)Yazılımsal bad sector genelde kullanımda sıkıntı çıkarmaz. Çoğunu farketmeyiz bile. Bad sector taraması yapan programlar bu sektörleri sağlam gösterir.
    B1) diskin geri kalanı sağlam olduğu için o sector ile ilgili işlem yapıldığında sorun çıkarır. Ama bazı sektörler disk format bilgileri , dizin yapısı vs önemli data içerdiği için disk tutarsız çalışabikir, bilgisayarım kısmına gelmeyebilir, başlatılmamış disk olarak görünebilir, RAW olabilir, klasörler görünse dahi içine girilemeyebilir. ... Low level format ile düzelmez. Programlar o sektörü 0 yazdığını söyler. Disk sağlığı yikselebilir. Ama o diski kullanmaya başlayıncaya o sektörler tekrar bad sector döner.
    B2) bir okuyucu kafa bozuk olduğu için bad sector taramasında bloklar halinde bad sector görünür. Low level ise yaramaz.

    B1 ve B2 sorunu olan disklerde en ufak işlem bile diskin hasar görmesine ve veri kaybına neden olabilir. Hatta plakaların çizilmesi sonucu verilerin tamamen geri gelmeyecek şekilde hasar görmesine kadar gidebilir.

    Ayrıca disklerde kullanım esnasında oluşan bad sektörlerin listesi tutulmaktadır. Bu liste sonsuz değildir. Az miktarda bad sector adedi için sınırlıdır. Mesela 500 gb bir disk için max 2000 bad sector kaydı tutabilir (rakam gerçek değildir. Disk marka ve modeline göre bu sayı değişir). Bu listedeki kayıt arttıkça disk yavaşlar. Bazen donmalar veya takılmalar olabilir. Max sayıyı aşacak olur ise bu bad sektörler listeye girmediği için disk kararsızlaşır. Başlamaz veya başka durumlar olur.

    Diskiniz alışık olmadık şekilde davranmaya başlamış ise ilk iş verilerinizi önem sırasına göre yedeklemek olmalı, bunu yaparken donma , takılma , garip sesler duyuluyor ise işlem durdurulmalıdı. Profesyonel destek tercih edilmelidir

    Bazen de bad sektörler hard disk işletim sisteminin olduğu Servis Alanında (SA) olur. Bu durumdaki disklerden büyük çoğunlukla özel donanım ve cihazlar ile veri kurtarma işlemi yapılabilir. Oluşan hasarın nerede olduğuna bağlı olarak bazen profosyonel kurtarma ile veriler kurtarılabilir. SA da kritik dosyalar hasarlı ise diskin geri kalanı sağlam olsa dahi kullanıcı verileri kurtarılamayabilir (marka ve modele göre senaryolar farklılık gösteriyor)

    Bilgilendirme için bilgilerim dahilinde anlaşılabilecek sekilde en kısa özetini yazmaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur

    DigitalVeriKurtarma.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalVeri -- 30 Mayıs 2020; 22:1:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.