Şimdi Ara

HARiCi HD , BAD SECTOR PROBLEMİ.. ACiL YARDIM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba.
    Western marka 320 gblik harici harddisk aldım internet üzerinden yaklaşık 3 ay kadar önce. ve 1 kez dahi düşürmedim, sürekli kılıfında taşıdım , dışarda da laptop çantasında korunaklı bölgelerinde taşıdım. yani herhangi bir sarsılmaya veya şiddete maruz kalmadı :) ama yaklaşık 1 hafta kadar once harddiskteki bilgilere ulaşabilmeme ragmen onları kopyalama ve silme problemi yaşadım. basit bi virüs olayı olarak gördüm , soft format vs. denedim ama olmadı, normal format denedim olmadı , chkdsk denedim olmadı , part lara bölüp ole format atayım dedim olmadı . ( olmadı dedigim , format yuzde 1de veya 2de donup kalıyor saatlerce) daha sonra araştırma yaptım ve bad sector olabılecegını dusundum. onun uzerıne yuklendım yanı norton dısk doctor , hiren's boot benzeri programları denedim ama sonuç aynı.
    şuanda da low level formatı deniyorum ,neredeyse her kümede ''format error occured at offset'' sorunu oluşuyor ve devam ediyor. ama yaklaşık 7-8 saat gecti ve daha yuzde 10 u dolmadı bile. sizce bu işe yarayabilir mi ? forumdaki bad sector topiklerini okudum sayfalarca , bad sector olarak fiziksel ve yazılımsal sorunlardan bahsedilmiş.
    şimdi benim sorum şu;
    - bu bad sector nasıl oluyorda sıfıra yakın bir harddiskte, harhangi bir düşürme çarpma vs. olmadan oluşabiliyor ? yani şöyle ki , her defasında 'donanımı güvenle kaldır'' secenegiyle kaldırıyordum , bir kez bile izinsiz kaldırma yapmadım . sakınan göze çöp batarmış :)
    - bu bad sector un yazılımsal veya fızıksel oldugunu nasıl anlayabilirim ? ve çözüm olarak ne önerirsiniz ? gerçi diger topiclerde bu konu tartışılmış ama dedigim gibi hepsini okudum ve bazıları bunun duzelebilecegini bazıları duzelemeyecegini söylemiş.
    yani internetten aldıgım için harddiski garanti kapsımında evet ama onu geri göndermek ve beklemek .. biraz çin işkencesine benzeyecek gibi.

    yardımlarınızı bekliorum , şimdiden çok teşekkürler.







  • BU NE YA , UVEY EVLAT MIYIM SANKI DE , TEK BIR CEVAP BILE VEREN OLMADI SUANA KADAR ? PES YANi. FORUMDA EN YALAN EN BASIT BASLIKLARDA BILE CEVAP VARKEN ( ORNEGIN x markanın teknık servısının yerını bılen var mı? dıye sormak ıcın bıle konu acılması gıbı ) BU KONU GIBI , SADECE BENI DEGIL TUM BU SORUNLA UGRASANLARI AYDINLATMAYA YARAYABILECEK BIR KONUDA CEVAP VEREN OLMAMIŞ. HAKIKATEN PES ... BIR DE DH AILESI DIYE öVüNüLüYOR...
  • aynı sorunu şu ana bende yaşıyorum çözüm bulursam yazarım
  • aynı sorunu şu aNda bende yaşıyorum full Format Error occured at offset hatası veriyo harddisk low level programı
  • aynı sorunu bende yaşıorum ama DH formlarından bunu beklemezdim bilgisi hiç kimsenin yok galiba ama önerirken programı öneren kişi sayısı oldukca fazla sadece programın adınımı biliyorsunuz !
  • aynı sorun bende de oldu low level format ıle formatladım format error occured at offset hatsı verdi ve sonucta daha kotu oldu bu sefer bılgısayarda bıle gozukmuyor. acıl yardımlarınızı beklıyorum
  • Aynı hata bende sürekli olarak geliyor. Peş peşe partlar bozuk çıktı. bu uyarı nedir bu sorunu nasıl aşarız bilen yok sanırım. Ben işlemi bitirebilirsem yazarım sonuçları
  • Merhaba.Bende de Maxtor 6L200P0 200 Gb hdd var.Bilgisayarı açarken windows başlıyor yazısından öteye geçemiyordum.Hiren's Boot Cd içinden Maxblast ile low level format attım.Düzelmiştir diye win 7 kurmaya çalıştım hata verdi.Formattan önce arada sırada açılıyordu ama kısa süre sonra işlem yapılamaz hale geliyordu bilgisayar.Bikaç yöntem daha denemiştim sonuç alamadım.Hiren's Boot Cd içinden Maxblast ile yaptığım format sonrası ilk defa slave olarak denedim ve açıldığını gördüm.Bir sorun yok tabii zorlamıyorum.Şimdi de Hard Disk Low Level Format Tools 2.36 ile formatlıyorum ("Format Error occured at offset" hatası var).Eğer olmazsa çöp tenekesi yolu görünüyor gibi.Senin Hdd'nin garantisi varsa uğraşma derim.Ver kargoya gitsin bence.Daha fazla zarar verme kendine de hddne de




  • bad sektör oluştumu o hdd den ümidi kesin, hata diskin sonlarındaysa o kısmı bölerek çıkarabilirsiniz ancak ilerleyen zamanlarda başka yerlerde tekrar oluşabilir (hastalık resmen ) o yüzden bad sektörlü hdd kullanırken yedeksiz kullanmayın elbet bir gün taman bozulur ayrıca maxblast tarzı programlar diske zarar veriyor çıkarabiliyorsanız bed sektörlü kısmı bölerek çıkartın onun dışında çaresi yok zaman kaybı hatta garantisi varsa 1 sn bile düşünmeden garantiye verin
  • Öncelikle kendi driverlerı yüklü ve kendini tanıtabilen hdd kutusuna takın. Bilgisayara bağladığınızda bilgisayarım da göremezsiniz. Bilgisayarıma sağ tıklayıp, yönet deyin. Bölünmemiş alan diye görürsünüz. Daha sonra sağ tıklayıp Biçimlendir diyin Ama NTFS olarak değil, exfat yada fat32 olarak.
  • Kusura bakmayın ayrıntıyı unuttun Yönet dedikten sonra Depolama birimi ve disk yönetimi daha sonra biçimlendirme. İnşallah işinize yarar.
  • Aynı sorun bende de var. HDD Low Level Format Tool 2.36 ile formatlamaya çalışıyorum. Formatlama işlemi başladığından beri "Format Error occured at ofset 20,062,024,704" gibi sürekli saymaya devam ediyor. Harddiskin her yerimi bozuk bu ne anlama geliyor? devam etmelimiyim? Nasıl çözerim?
  • 1 kişi bile bitirmedi mi şu low level formatı? sonuç nedir neden cevap yazmadınız,2 yıllık konu hiçbir bilgi yok,şuan deniyorum 10 saat oldu yarıya geldi,hata vererek gidiyor,bu düzelttiğini anlamına mı geliyor? bitince ne oluyor? düzelen var mı?
  • evet ne yazık ki konu 4 yaşına giricek ama bi allahın kulu cevap vermemiş. kimse bilmiyor diye düşünmüyorum. bilen üşeniyor yazmaya. bilmeyende zaten bunlar ne yapıyor diye düşünüyor :) bende şuan yeni başlattım "format error occurred at offset" hatasıyla istikrarlı bi şekilde ilerliyor. biterse mutlaka yazıcam ama bakalım o günleri görebilecekmiyim :) uzun sürücek gibi...
  • yarım saatte %1 ilerlediyse, tamamlanması 50 saati bulucak. 3 gün sonra bişeyler yazabilirim. tabi ki iptal etmezsem :)
  • Slm arkadaşlar 10 yıllık teknik servis tecrübem ve MCITP belgesi kovalamış bir adam olarak çok net yazıyorum bugünkü teknoloji ve yazılımla bu sorunu çözecek program yada teknik mudahale yoktur disk değişmekten başka çare yok yani low level format sadece biraz daha kullanmanızı sağlar yoksa o disk 1 2 ay sora gidicidir..... (Bu disk low level format esnasında bidaha çalışamaz halede gelebilir ama bad sector demek artık o disk ölmüş demektir, birkaç tane bad sector olsa bile kanser gibi zamanla yayılacak ve yok edecektir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kakaokent -- 1 Eylül 2013; 1:03:51 >
  • Konu te ne zamanın konusu. Açan adam olmustur bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üzerinden neredeyse 10 sene geçmiş ama yine de cevapları okuyup bir kaç bilgi edindim kendime :D
  • İnsanın başına gelince, çözüm arıyor ama buralarda çözüm bulan olmamış gibi görünüyor. Hepinizin disklerine geçmiş olsun..
  • Aynı hatayı bende alıyorum arkadaşlar. Bunun bir çözümü veya ne anlama geldiğini bilen var mı?
    Format Error occurred at offset
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.