Şimdi Ara

Harici ekran kartını devre dışı bırakamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba üstadlar,

    Milyar senedir kullanmakta olduğum emektar hp g62b16st yi win10'a güncellemeye karar verdim geçtiğimiz gün. Çünkü birçok program artık çalışmıyordu ya da yüklenmiyordu bilgisayara. Bu nedenle Microsoft'un kendi sitesinden upgrade tool'u indirip güncellemeye aldım. Ancak cihazın yedeğini alacağım bir harici harddisk olmadığından verileri koru ayarları sil seçeneğiyle devam ettim. Kurulumda cihaz 4-5 kez yeniden başladı en sonunda kurulum gerektiği gibi tamamlanamadı gibi bir uyarıyla yeniden kuruluma zorladı. Onu da yaptım ancak yine açılmadı en sonunda safe mode'a girdim bu sefer de birçok yer çalışmıyordu -en basitinden başlata dahi basamıyordum. Bir şekilde normal boot etmeyi sağladım şaşkaza ancak bu sefer de ekran VGA kalmıştı. 1024x768 haricinde çözünürlük bulunmuyordu.Sonra sıkıntının ekran kartında olduğunu farkettim -win7'de de ati'yi devre dışı bırakarak sadece intel'i kullanıyordum-. Sürücüyü win7 driverıyla değiştirdiğimde ekran çözünürlüğü normale döndü. Atiyi tekrar devre dışı bırakıp yeniden başlattım ancak yine bootloopta kaldı cihaz ve açılmadı safe mode'da da atinin tekrar aktif olduğunu gördüm. Atiyi devre dışı bıraksam da tekrar kendi kendine kuruluyor ve bu nedenle cihaz hata alıp açılmıyor. Şimdi intel driverı güncellesem de çözünürlüğü değiştiremiyorum. Ancak onun dışında her şey normal çalışmayan bir yer görmedim. Ati'nin tekrar aktive olup aygıt yönrticisinden uyanmaması için ne yapmam lazım?

    Şimdiden teşekkür ediyorum.

    Çözüm: Denetim Masası>Sistem ve Güvenlik>Sistem-Ram miktarını ve işlemci hızını görüntüle>(Sol Panel)Gelişmiş Sistem Ayarları>(Üst Panel) Donanım>Aygıt Yükleme Ayarları>Hayır (cihazınız beklendiği gibi çalışmayabilir) seçeneği seçilip kaydedilmeli. Ardından cihaz Aygıt yönrticisinden kaldırılıp yeniden başlatıldığında sıkıntı çözülüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baalzebuub -- 17 Mayıs 2020; 19:11:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • merhaba


    ekran kartınızı 2 yerden devre dışı bırakabilirsiniz
    1.aygıt yöneticisinden üzerinde sağ tıklayın cihazı devre dışı bırak diyerek yapabilirsin
    2. bios ayarlarında ekran kartınla ilgili ayar varsa buradan yapabilirsin

    driver güncelleştirmeleri 3 yerden kapanır
    Windows 7-8-10 driver güncelleştirmelerini açma kapatma :https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DI8bwgk2t7Cw&q=EgQuLZpEGOOQpfYFIhkA8aeDS3Ibc6wNyKVv1TvGOAi2d6IlUfzNMgFy




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.