Şimdi Ara

Hardisk Bölerken Veri Kaybolurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun Aleykum arkadaşlar bigisayarıma mac os x kurmayı planlıyorum bunun için boş harddisk gerekiyor harddsiki ikiye bölücem sorum ise şu bölmeden sonra böldüğüm harddsikin içindeki verilere zarar gelirmi silinirmi?

Call of Duty
  • Bölmek istediğiniz kısımlarda yeterli alan açarsanız, windows üzerinden bölebilirsiniz sorun olmaz.

Call of Duty
  • NMaRe1 kullanıcısına yanıt
    bence de verilerini yedekle. bölerken sorun olmaz ama mac os yüklerken sıkıntı yaratabilir. windowsun yanına linux yükleyim dedim, bütün veriler silindi. verilerin çoğunu kurtardım ama önemli dosyalarım gitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    dostum HDD bölme işleminde veriler zarar görmez, çünkü bölme işlemini zaten verinin olmadığı alanda yapabilirsin sadece. yani atıyorum 500 GB lik bir HDD nin 300 GB si dolu ise sen bölme işleminde en fazla 200 GB lik boş alan oluşturabilirsin mantıken.

İzlediğin videoda verileri yedeklemen gerektiğini söylemesinin nedeni; disk bölümleme ile ilgili değil, iki işletim sisteminin birbiriyle uyumlu olmaması, dolayısıyla da diğer işletim sisteminde o verileri açmaya çalıştığında bir sistem hatasının meydana gelebilecek olmasıdır. Yani sorun bölümleme ile ilgili değil, sistemle ilgilidir.

Orijinalden alıntı: celibar

bence de verilerini yedekle. bölerken sorun olmaz ama mac os yüklerken sıkıntı yaratabilir. windowsun yanına linux yükleyim dedim, bütün veriler silindi. verilerin çoğunu kurtardım ama önemli dosyalarım gitti.

Mac os x mavericks i bölünen yeni bölüme yüklüycem çift işletim sistemi kullanmak istiyorum windows 8.1 ve mac os x mavericks olarak yani windowsdaki bölüme dokunmuycamki böldükten sonra neden sorun yapsın? bide linux yükledikten sonra naptın neler oldu geniş anlatabilirmisin?

quote:

Orijinalden alıntı: soulstriper

dostum HDD bölme işleminde veriler zarar görmez, çünkü bölme işlemini zaten verinin olmadığı alanda yapabilirsin sadece. yani atıyorum 500 GB lik bir HDD nin 300 GB si dolu ise sen bölme işleminde en fazla 200 GB lik boş alan oluşturabilirsin mantıken.

İzlediğin videoda verileri yedeklemen gerektiğini söylemesinin nedeni; disk bölümleme ile ilgili değil, iki işletim sisteminin birbiriyle uyumlu olmaması, dolayısıyla da diğer işletim sisteminde o verileri açmaya çalıştığında bir sistem hatasının meydana gelebilecek olmasıdır. Yani sorun bölümleme ile ilgili değil, sistemle ilgilidir.

sizde biraz açarsanız hocam yani ben mac os x e girdiğimde ve orda windows yuklu harddiskimdeki program filesden exe uzantılı bişeyi açtığımda veriler silinir gibimi? ama alakasını anlamadım windowsdada açamayacağım uyumsuz dosyalar oluyo ve açamıyor sadece yani veriler neden silinsinki ?

Call of Duty

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAW Formatli HDD'den Veri Kurtarma
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşların dediği gibi sorun olmaz
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.