Şimdi Ara

Harddiskte Dosyanın İsmi ve Kendisi Neden Boyut Kaplamıyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar aslında bu soru çok önceden kafama takılmıştı şimdi sorayım dedim size.
    herhangi bir klasörün altında birsürü boş dosya oluştursak bile klasörün boyutu artmıyor. peki bu dosyların sadece dosyaların kendisinin veya isminin herhangi bir boyutu yokmu ?

    Ayrı ama Benzer Soru (Yeni konu açmak İstemedim):
    Bellekte bir verinin başına veya başıyla sonu arasında bir yere yazmak için öteleme yaparak verileri kaydırıyoruz yazmak istediğimiz verinin boyutu kadar. fakat biz harddiskte bir dosyanın içerdiği verileri değiştirdiğimiz zaman (ekleme çıkarma) nasıl oluyorda harddiskte onca gb lik veriler ötelenmeden bu işlem yapılabiliyor ? normalde o dosya bellekte olsa birsürü veri ötelememiz gerekiyor. gerçi C deki realloc fonksiyonu da kafamı karıştırmıştı hep nasıl oluyorda hiçbir öteleme yapmadan ayrılmış belleğin alanını küçültüp veya büyültebiliyor ?

    yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. bu soruyu sorma amacım ihtiyacım olduğu için değil merak ettiğim için. umarım iyi bir forum olur :D



  • 1 harf 8 byte dosyaya konulabilecek en uzun harf sayısı 255 8*255= 2.040 byte, MB ye dönüştürürsek 0.00204 MB onu da yazmazlar zannedersem... :D
  • isimler için ayrılan yer ayrı olabilir. formattan sonra gizli kalıyordur.

    dosyanın ortasına veri eklediğin zamanişletim sistemi bunun sığmayacağını anladığında başka bir bloğa yazıyordur. sonra biri dosyayı okumak istediğinde o bloğa yönlendiriyordur. defrag yapınca istediğiniz olur ama uzun sürer.

    ayrıca veri türü de önemli. düz dizi için evet bellekte ötelemek gerek ama linked list zaten kendinden dağınık yani öteleme diye birşey yok. eğer windows hdd'ye dosyayo linked list elemanları gibi yazıyorsa o zaman istesen de peşpeşe gelemeyebilir o veriler. Gerçi SSD ye defrag atılmıyor çünkü fiziksel olarak verilerin yanyana olması diye birşey yok. HDD ye defrag atılıyor diye biliyorum.

    Bir de RAID var. Acaba raid açıkken hep ikişerli kaydetmek gerek ya, tek sayıda hard yazarsak dosyaya sonda kalan boşluğa ne geliyor acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 8 Mart 2017; 20:47:9 >
  • MrKoenig kullanıcısına yanıt
    Çok iyi ingilizcem mükemmel zaten. arkadaşlar siz bekleyin ben çevirip hepimize anlaticam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O gördüğün dosya boyutu sadece dosyanın içeriğini gösterir. İsmi, özellikleri falan buna dahil değil. Ayrıca dosyanın ortasına bişey eklemek için ötelemek zorundasın, tıpkı dizi gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harun2525

    Çok iyi ingilizcem mükemmel zaten. arkadaşlar siz bekleyin ben çevirip hepimize anlaticam

    Dosya sistemleri yorum olarak yazılamayacak kadar uzun bir konu. Madem merakın varmış etraflıca öğrenmek istersin diye link attım. Okumamak serbest.
  • inode'da saklaniyor .
    http://www.porcupine.org/forensics/forensic-discovery/chapter3.html#figure3.2

    Surekli yeni dosya olusturup log yazan bir uygulamamiz bir gun "HDD de yer yok" diye hata vermeye basladi log yazarken. Ama bir suru bos alan var aslinda. Meger adam folder altindaki tum inode lari bitirmis ve bu hatayi vermeye baslamis. Bu da bu konu ile ilgili animdir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    hocam bence sizin harddiskte sorun vardır. öyle birşey olacağına hiç ama hiç ihtimal veremiyorum.

    sahi bu konunun bukadar çetrefilli, zor olacağını bilmiyordum yokmu hiç şöyle donanımcı bir arkadaş bizi aydınlatsın :D
  • hocam öyle diyorsunuz ama şöyle düşünün 400 gb lik bir veriyide ötelemesi neden mikro saniyeler içinde sürüyor ?
    he sadece dosyanın kendi verisini ötelemsi yetiyor diyorsunuzdur belki ama ya ötelemek için boş ver yoksa ve 400 gb lik bir veriyi ötelemesi gerekiyorsa ?
  • MrKoenig kullanıcısına yanıt
    anlasam okucam zaten :D türkçce olsa okuyup burada özet bir yorum atardım herkes için ama anlayamıyorum ingilizcem okadar iyi değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.