Şimdi Ara

Harddisk üreticileri 2012 yılından itibaren garanti sürelerini azaltacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
6.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Harddisk üreticileri 2012 yılından itibaren garanti sürelerini azaltacak






    Tayland'daki sel felaketi nedeniyle zor günler geçiren hard disk üreticileri 2012 yılında tüketicileri doğrudan etkileyecek önemli bir karara imza attı.




    Seagate ve Western Digital 2012 yılından itibaren hard disk garantilerini 5 yıldan 3, 2 veya 1 yıla indiriyor. Amaç ise paradan tasarruf yapmak ve bu parayı üretimi artırmak için kullanmak. 




    Seagate 31 Aralık tarihinden itibaren uygulamayı hayata geçiriyor. Western Digital ise 2 Ocak tarihinden itibaren uygulamayı başlatacak. Bu tarihten önce piyasaya sürülmüş ürünlerin ise eski garanti süreleri geçerli olacak.




    Seagate bu kararın tükekici elektroniği ve teknolojisi endüstrisinde daha istikrarlı olmak, teknolojik inovasyonları üzerindeki yatırımlara odaklanmak ve tüketici adına daha değerli üretim yapmak adına verildiğini açıkladı. 




    Yani Seagate tasarruf ettiği parayı ürün geliştirmeye yaptığı yatırımları artırmak için kullanacak. Garanti değişikliği Seagate'in NAND flash tabanlı SSD ve disk barındıran Momentus XT hibrid sürücüsü için de geçerli olacak. Momentus XT ürününde garanti süresi 5 yıldan 3 yıla, Constellation 2 serisi gibi ürünlerde de 5 yıldan 3 yıla indirildi.




    Ayrıca laptop, masaüstü ve tüketici elektroniği cihazlarında kullanılan hard diskler için de garanti 1 yıl oldu. Sadece Cheetah gibi kritik görevlerde kullanılan işletme diskleri bu değişimden muaf tutuldu.




    Barracuda, Barracuda Green 3.5 inç, Momentus 2.5 inç modellerinde garanti artık 1 yıl.Western Digital'in Caviar Blue, Caviar Green ve Scorpio Blue modellerinde garanti süresi 5 yıldan iki yıla, standart PC modellerinde de 1 yıla indi.




    WD Caviar Black, WD Scorpio Black ve WD VelociRaptor ürünleri ile premium dizüstü/masaüstü ürünlerinde 5 yıl garanti süresi devam edecek.




    Firmalar bu kararın Tayland'daki sel felaketiyle alakası olmadığını belirtiyor.





     







  • fabrikalar tam anlamıyla faaliyete geçince seri üretime geçip malzemeden çalacaklar herhalde, sorunlu diskleri piyasaya sunacaklar, 1-2 yıl sonra ne olursa olsun,

    önceden üretilen disklere güvenip 5 yıl garanti verebiliyorlardı....
  • hem fiyatları 2 katına çıksın hemde garanti süreleri düşsün oh ne ala tamamen fırsatçılık bu
  • zaten fiyatları iyice şişti birde garantı sorunu cıktı sımdı iş ssd uretıcılerınde
  • ek olarak; bizim ülkemizde kanunlar gereği garanti süresi en az 2 yıldır, bu durumda ne olacak çok merak ediyorum....
  • seagate ve wd böyle yapacaksa samsung a devam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiger cage

    seagate ve wd böyle yapacaksa samsung a devam

    Samsung'u Seagate almış, piyasada WD, Seagate ve Toshiba dışında üretici kalmadı.
  • Seagate bu kararın tükekici elektroniği ve teknolojisi endüstrisinde daha istikrarlı olmak, teknolojik inovasyonları üzerindeki yatırımlara odaklanmak ve tüketici adına daha değerli üretim yapmak adına verildiğini açıkladı.


    Biz de bunu yedik?
  • Zaten toshiba oem olarak satış yapmıyor, yani ya seagate ya wd el mahkum devam. nerdesin be SSD :(
  • Bizim ülkemizde zaten garantiler 2 yıldı. isyan eden arkadaşlar neye isyan ediyo anlamadım. sanki önceden 5 yıl garantili alıyodunuz.

    herşey bi yana bundan sonra hdd üretimine güvenmiyorum adamlar zaten bozulmayan sağlam ürünler yapsalardı garanti süresi 3 yılmış 5 yılmış farketmezdi nede olsa bozulmuyor. demekki bundan sonra üretilecek disklerden malzemeden çalacaklar ki ömürleri kısa olacak bundan dolayıda sorumluluk almak istemiyorlar. biraz çakallık ve fırsatçılık olmuş açıkçası.

    Şu ssdlerin fiyatları biraz daha alınabilir seviyelere gelip yaygınlaşsada mekanik disklerin sonu gelse.
  • zamanında hdd almadık en ucuz 2tb 160tl ydi
  • Geniş depolama ihtiyacı olmasa ssd nin yanında performans olarak yüzüne bakılacak cihazlar değilya neyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İktisadiyat -- 17 Aralık 2011; 17:05:01 >
  • 2012 ile birlikte SSD'ler piyasaya hakim olmaya başlayacağı için HDD üretiminde kullanılan parçaları basitleştirip doğal olarak garanti sürelerinide düşürmek istiyorlar. HDD popülerliğini yitiren ve emekliliği yaklaşan bir bileşen olduğu için, maliyetleri aşağı çekerek artan parayla SSD yatırımlarına katkı sağlamak istiyorlar. bence sebep bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 17 Aralık 2011; 17:11:04 >
  • Seve seve 2 sene garanti verecekler.
  • Gecen gün buro daki sata2 500gb hdd 5 senenin sonunda bozuldu. Pc nin içinde ide hdd vardı bilmem kaç senelik 320gb onu bagladım şimdilik. kafa hızları artıkca bu cihazlar daha cok ısınır oldu omurleride azaldı eski ide 10 senelik hddlerimde tık yok. Yurt dışını bilmem ama Burda 2 sene asgari garanti vermeleri zorunluki o süredede kolay kolay hddlere bişi olmuyor.
  • zaten o ürünlerin garanti süreleri Türkiyede min. süre olan 2 yıldı.. burada değişen birşey olmayacak.. Avrupalılar düşünsün..
  • benim 1.5TB Samsungu alalı tam iki yıl olmuş.
    kontrol ettim garantisi bir yıl daha var ...
    birkaç ay sonra garantiye gönderirim ses yapıyor biraz, yenisini verirler... onu da gittiği yere kadar kullanırım artık...


    bu bana arşiv olarak yeter...
    arşivi büyütmeye gerek yok artık...


    böyle 3-5 yıl garanti iyi oluyordu ama onlar için zarar tabi ...
    iyi ki memlekette 1 yıl imkanları yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 17 Aralık 2011; 20:18:56 >
  • sahip olduğum wd'nin 500gb'lik usb 2.0'lı modeli garanti bitimine 2 ay kala arıza verince aynısının usb 3.0'lısı ile değiştirdiler. Olan benim arşive ve hatıra fotograf videolara oldu.
  • bu haber resmen 2 kat fıyatındaki hdd leri bitirtmek sonra çıkacak taze hdd leri pazara sunup sattırmak sel oayı pahane hdd satışları şahane
    o zaman bizde 15 tl hesap açarak nete yüklemek verileri. bu daha karlı tabi net hızı 20 30 bin olanlar için :D
  • Oh ne ala memleket
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.