Şimdi Ara

Harddisk Görünmüyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 750 gb lık western digital bi harddiskim var geçen dosya atıyodum baya kastı falan sonra iptal etti bekle bekle tepki vermedi harddiski çıkardım sonra gün sonra lazım oldu bağladım usb den bağlandı gözüküyo donaıma yüklüyo fln fakat bilgisayarım bölümünde görünmüyo ikinci olarak ayıgıt yöneticisinden buluyorum ne kadar dolu boş fln partitonları bulamıorum zaten tek böüm şöyle bi durum var 209 gb fl boştu bunu 2 küsü telabayt ı bulan bi rakam şeklinde boşmuş gibi fln gösterio acil yardımlaınızı bekliyorum



  • ÇAlıştırma konusunda çalıştıramayabilirsin.Ama verileri kurtarmak istiyorsan getdataback programını bir dene bakalım.Wd 320yi arkadaşım getirdi ayni şekilde ani elektrik kesintisine ugramış.Oda çöpe gitmişti.Ama verilerin bir kısmını getdataback ile kurtardım
  • harici hdd ni tak kardeş pc ye format atmaya başlat bölümlendirme yerine geldiğinde harici hdd ni sil hafızasını sıfırla derim...
  • resimlerde görüldüğü gibi usbden hdd bağlanıyo modelini falan tanımlıyo fakat bilgisayarımda gözükmüyo yönet ekranından inceliycektim hdd ye bigisayarım yönet şeklinde bağlanmaya çalıştım yönet komutunda hata veriyo yönet ekranını açamadım bir türlü

     Harddisk Görünmüyo


     Harddisk Görünmüyo


     Harddisk Görünmüyo




  • GetDataBack programını kullanarak bağlandım oda hddd yi tanıyo fakat resimde görüldüğü üzre 750 gb lik hdd yi 2 tlbyt olarak tanımlıyo ve next komutundan sonra bu hatayı veriyo
    Önemli not hdd de arkadaşımın 20 gblik resimleri var onları kurtarmam lazım
    yardımlarınızı bekliyorum

     Harddisk Görünmüyo
  • Aygıt yonetıcısınden donanımı gordugun an kaldır. Sonra usb yı pcye tekrar cıkarıp tak donanımı tekrar yuklesın. Bır sorun olmus olabılır.
  • sorun sadece kullandığım bu pc de değil 1-2 pc de daha bağladım aynı durum değişen birşey yok
  • yan çevirip dik konumda çalıştırmayı deneyin...
    altına birkaç kat kağıt peçete koyun sarsıntı önler...
    sağına soluna ansiklopedi koyun devrilmesin diye...
    bir süre çalışsın...
    gelişme varmı bildirin....
  • @selomax, HDD'nizin dosya sistemi NTFS yerine RAW formatını almıştır ve RAW formati ile sistem çalişmadigindan dolayi, HDD'nizi sistem göremiyor. O nedenle Linux işletim sistemi ile RAW formatından NTFS yapabilirsiniz fakat veri kaybolmasi yaşabilirsiniz.

    Eğer ikinci bir HDD'niz var ise aynı boyutlarda.. RAW olan HDD'nizden diğer ikinci HDD verilerinizi kopyalama yapabilirsiniz. GetDataBack gibi yazılımlari kullanmayin, çünkü HDD'nizi daha kötü duruma getirebilir ve kurtarma şansını bile yok edebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vtnsvr
    yan çevirip dik konumda çalıştırmayı deneyin...
    altına birkaç kat kağıt peçete koyun sarsıntı önler...
    sağına soluna ansiklopedi koyun devrilmesin diye...
    bir süre çalışsın...
    gelişme varmı bildirin....

    Bızde ansıklopedı yok baska bısı koysam olurmu ?
  • @vtnsvr ve @LanxtiN

    Konu sahibine yardımcı olmayacaksaniz konuyu boşuan kirletmeyin.
  • beyler terbiyesizleşmiyelim johonwayni şuanda tak çalıştır ubuntudan yazmaktayım hdd yi bağladım fakat göremiyorum donanım olarak
  • aslında hdd yi buldu ama şöyle masaüstünden ubuntuyu kur sistemşne girdim burdan hdd leri buldurdum karşıma 500 lük kendi hdd dem 8 gb lik flash belleğim vede yine olumsuz sonuç şu ki 750 gb lik harici hdd mi ubuntu bile 2.2 TB olarak gördü acaba harici hdd ye kurmayı deneyip sonra formatlarsa eğer ext4 fortmatlasam daha sonra windows üzerinde testdisk le silinmiş ntfs partitonları bulmayı denesem çok mu çılgınca olur ? yada daha iyi bir fikri olan?
  • Hatırladıgım kadari ile sol üst köşedeki menuden Partiton yada Disk Manager gibi seceneklerin olmasi gerekiyor.. Oradan diskleri görebiliyorsunuz detaylı şekilde.. Fakat GetDataBack gibi yazılımlar HDD daha kötü duruma getirmiş olabilir ve bu durumda görme olasiligi düşer..

    Size testdisk göndereceğim ve onunla başka HDDye taşıyabilirsiniz.. Eğer o işlemde de sonuç alamazsaniz o HDD'den ümit kesinebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johonwayni -- 11 Nisan 2011; 16:12:16 >
  • Eğer o işlemleri yaparsaniz içindeki verileri kurtarma şansınız yok olur. Eğer içindeki verilerinizi pek ihtiyacnizi yok ise direk Windowstan format atabilirsiniz zaten..

    Testdisk ile windows tabanından başka bir HDD'ye taşımayi çalişin..
  • testdiskle zaten taratmayı denedim partiton bulamıyo tararkende hata vererek terıyodu sanırım
  • testdisk ile aynı zamanda photorec uygulamasi var.. Onunla deneyebildin mi ? Çünkü benim de böyle birşey başıma geldi ve PhotoRec ile kurtarmıştım Word belgelerimi..
  • photorec benim bildiğim tarama yapmıyo ?
  • Hayir tarama yapiyor. Tekrar bir kontrol edin isterseniz hatta yeni versiyonu cıktı (beta) onunla yapabiirsiniz.

    Dikkat: Her iki uygulamada tarama yaparken "File Opt" secenegine girin ve aramak istediginiz dosya formatlarını belirleyin..
  • şimdi geldim photorecle taratıyorum ama pek umudum yok servise vericem müsait bi zamanda ama onlarda ilgilenmiyo başka bi önerisi olan var mı birde en çok kafama takılan 750gb lik bi hdd hem linux hemde win7 de nasıl oluyoda 2 TB olarak görünebiliyo???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.