Şimdi Ara

Harddisk C ve D diskleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Yeni bir sistem toplandıktan sonra harddiskte C ve D hazır gelmeyeceğini düşünüyorum. Win 10 kurulumunda bu C ve D diskini oluşturabiliyor muyuz yoksa illa gparted usb ubuntu ile mi yapmak zorundayız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • win10 kurduktan sonra da disk yonetimi uzerindende yapabilirsin .
  • Win10 kuruyken ve çalışıyorken C diskinde değişiklik yapıp D oluşturamıyoruz sanırım. Kurulum aşamasında yapabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diski sıfır alıyorsanız; Windows 10 kurar iken nereye kuracağınızı soruyor size. Disk ayrılmamış alan olarak tek parça hâlinde gözükmesi gerek. Kurulum sırasında o ekran geldiğinde ayrılmamış alan yazan HDiski seçip aşağıda Yeni yazan butona tıklarsınız. Oradan da diyelim ki; HDD ve ya SSD'miz 250Gb, Yeni butonuna tıkladıktan sonra yanında açılan kutucuğa 128000 yazıp onaylarsınız 2 adet 125Gb boyutunda Mantıksal sürücü oluşturmuş olursunuz. Sağ tarafında "Birincil" yazan oluşacak bir tane bölümleme yaptıktan sonra. Windows 10'u bu birincil yazan sürücünün içerisine kuracaksınız. Oradan Boot edecek. Youtube'da bu tarz videoları bulabilirsiniz.

    Not : Bu arada diskin boyutuna göre ayırma(bölümleme işlemini yapabilirsiniz). Ben örnek 250Gb'ı 125-125 dedim. Ama siz Windows kuracak olduğunuz diski yani ilk ayıracağınız diski 100 yaprsınız vs orası size kalmış. Ama Windows 10 için stabi lbir 50Gb alan ideâl. Oyun falan vs. bu gibi şeyleri de düşünerek ayırma yapmalısınız. Eğer disk 1TB ise ve oyunları C diskine kuracaksınız ona göre ayırma boyutunu belirlersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 16 Şubat 2017; 8:44:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yardımınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.