Benim harddisk 400 gb.sistem Vista.Vistanın programıyla bölmeye çalışıyorum.Normalde 2 bölümü var zaten harddiskin;biri normal sistemin kurulu olduğu bölüm diğeri recovery.ilk önce recovery i genişletmeye çalıştım çünkü sadece 6gb dı.Recovery nin üğzerine sağ tıklayınca birimi genişlet seçilemiyordu.C yi bu sefer küçültmeyi denedim ancak resimdeki gibi kullanılabilen küçültme alanı boyutu 0.Harddiskte 200gb boş yer var ama niye burası 0 onu anlayamadım.Aşağıdaki "Kullanılabilen küçültme alanı boyutu,biriminizde anlık görüntüler veya disk belleği doayaları etkinse" yazısını araştırdım bulamadım ne demek istediğini. yardım edin
Sistem dosyalarının yerini çalışırken değiştiremediği için olabilir. En kolayı hdd söküp başka bir makinaya ikinci hdd olarak takıp çok daha çabuk ve kolay bir şekilde istediğin gibi biçimlendirebilirsin (sistemi silmeden). Yalnız recovery bölümünü silersen bir daha yerine getiremeyebilirsin. Lisans dvd si elinde yoksa format atmak istediğinde problem yaşarsın. Önce sistemini yedekle derim.
Başka bilgisayara harddiski takmak biraz zor şu anda,çıkartmadan yapabilceğimiz bişey yokmu
Elinde lisans DVD si var mı?
işte ilk aldığımda hp nin oluşturduğu kurtarma dvd leri var
Elinde sistemin yedeği var yani. Partition magic 8.5 sürümünde vista desteği olması lazım. Bu programla istediğin bölümlemeyi format atmadan yapabilirsin. Ama dikkatli ol da kendi bilgilerini silme.
yeni yapacağım bölümü nasıl ayarlıyo harddiskten,benim 200 gb boş yer var bu boş yerden mi seçiyo ayıracakken yoksa kafasına göremi
Nette partition magic resimli diye aratırsan bir çok yerde kullanımını görebilirsin.
ok çok saolasın
Sende saol.
yok abi partition magic te olmadı.windows u yeniden başlatana kadar herşey normal gidiyo,başlattıktan sonra işlemi tamamlıyo,ama windows açılınca yine herşey aynı kalıyo
işletim sistemini yeniden üzerine kur kurarken diski böl. tabiki win kurulu alduğu değil diğerini. sanırım bir sorun olmayacaktır.
wind yüklerken harddiski bölme nasıl oluyo
O zaman bilgisayarının yedeğini al, tak vista cd sini, kuruluma başlamadan önce diski istediğin şekilde biçimlendirmene izin verecektir. Yalnız biçimlendirmene izin vermezse elindeki dvd ghostlu derler ya, kullanıcının müdahelesine izin vermeyen kalıp dvd dir. o zaman normal bir vista dvd si bulup biçimlendirme işlemini yapman lazım. Ama en başta söylediğim gibi en kolayı hdd yi başka bir bilgisayara 2. hdd olarak bağlamak.
kullanılabilen küçültme alanını nasıl yükseltirim yardımcı olursanız sevinirim
Kardes önce sistemin oldugu bölümü DVD ye al recovery oluştur sonra diske herseyı yapabilirsinn..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme