Şimdi Ara

Hard Disk Veri Kurtarma İşlemi Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
27
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HDD yani hard disk ya da Türkçe bilinen adıyla sabit disk sürücüsü, bilgisayarda bilgi ve veri depolama amacıyla kullanılan manyetik yapıya sahip bir tür cihazdır. Bilgisayarlarda çeşitli sebeplerden ötürü
    veriler silinebilir, kaybolabilir ya da erişilemez hale gelebilir. Bu durumda ilk kontrol edilmesi gereken kısım hard disktir. Hard diskin bozulması ve işlevini yitirerek çökmesi durumunda verilere ulaşılamaz. Detaylı bilgi için https://www.itsecexpert.com/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Peki hard disk veri kurtarma işlemi nasıl yapılır? İlk olarak hard diskin durumu tespit edilmelidir. Sabit diskin bozulması ya da çökmesi durumunda verilere erişilemez. Ancak veriler bilgisayar içerisinde yedek şeklinde mevcut durumdadırlar.

    Bozulan Ya Da Ölü Hard Diskten Veri Kurtarma Nasıl Yapılır?

    Sabit disk bozulduğunda mevcut bir depolama alanı görünse bile artık kullanılamaz halde olup verilere erişim sağlanamaz. Bozulan ve ölü haldeki hard disk çeşitli belirtiler gösterir:
    - Bu belirtilerin başında dosya sisteminin RAM olarak görünmesi durumu vardır.
    - Windows tarafından ‘disk biçimlendirilmemiş, şimdi biçimlendirmek ister misiniz?’ sorusu sorularak aygıtın biçimlendirilmesi istenmektedir
    - Yeniden dene, yoksay, durdur hatası vermektedir.
    Bunun dışında disk yönetiminin sadece ‘çevrimiçi’ görünüp, dosyalara erişemediğiniz bir durum söz konusuysa bu hard diskin ölü olduğu, işlevini yitirdiği anlamına gelir. Bu durumda sabit disk, disk yönetiminde ‘başlatılmamış’, ‘medya yok’ ya da ‘kayıp’ şeklinde görünmektedir. Bilgisayarınızdaki verilere ulaşamadığınız zaman uygulayabileceğiniz çeşitli hard disk veri kurtarma yöntemleri bulunsa da bu işlemlerin kesin bir sonuç vermesinin garantisi yoktur. Silinen verilerin kurumsal ya da kişisel açıdan kritik değeri varsa mutlaka teknik destek almanız gerekmektedir. IT Security Expert ile güvenli veri kurtarma sonucunda bilgisayarınızdaki verileri sağlıklı bir şekilde geri getirebilirsiniz. Uzman mühendis ve teknisyenleri ile şirketimiz her türlü bozuk sabit diskteki verilerin kurtarılmasını sağlamaktadır.

    Hard Disk Veri Kurtarma İşlemi Nasıl Yapılır?


    İtsecexpert.com







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.