Şimdi Ara

Harbiye Askeri Müzesinde Askerlik Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle şunu söylemeliyim burası genelkurmay araştırmasıyla asker alan bir birlik. RDM, Dövme, Faça, Vücutta belirgin yara veya ameliyat izi (lekesi), sicilinde yüz kızartıcı suç olanlar kesinlikle ve kesinlikle bu bölüğe seçilemezler ve gelemezler (son zamanlarda asker yetersizliğinden dolayı izler dikkate alınmıyor.) Zaten bu bölükte sorun çıkaran en azından laf dinlemeyenler bile "SÜRGÜN" yer.

    2 Adet bölük bulunur; Muhafız ve Hizmet Bölüğü ve Mehteran Bölüğü. Mehteran bölüğü ön plandadır ve çok rahattır.

    Mehteran haftanın bütün günlerinde konsere çıkar öğleden sonra saat 15:00'de (Pazartesi ve salı hariç. Bu günler müze için tatil günüdür ve Mehter konseri yoktur. Bu yüzden Pazartesi ve Salı günleri mehteran askerleri. Geri kalan vakitlerde kendi bölükleri ile ilgili işleri varsa onları hallederler. Çoğunlukla boşa zaman geçirirler. Usta birliğiniz belli olduğunda kağıdınızda Mehteran bölüğü yazabilir bu mehteran olacaksınız anlamına gelmez. Müzeye katılış yaptığınızda sizi zaten kontrol ediyorlar. Mehteran bölüğüne genelde uzun boylu askerleri alıyorlar. Kısacası Usta Birliği katılış belgenizde Askeri müze ve kültür sitesi komutanlığı muhafız bölüğü yazıyor diye de üzülmeyin. Boyunuz posunuz yerindeyse mehteran bölüğüne seçilebilirsiniz..
    Muhafız bölüğü ise tüm müzedeki diğer görevlerden sorumludur. Hafta içi işlerini yaparlarken hafta sonları Cumartesi ve Pazar günü çarşı iznine çıkarlar.

    Karargah kısmı: Yazıcılar, Haberciler, İdari Birimlerde çalışan askerler ve vb. kısımlar olmak üzere birkaç bölüme ayrılırlar. Genelde Evrak işleriyle uğraşırlar.
    Nöbet Heyeti: Gündüz Acil Müdahale ve Gece Acil Müdahale Mangası. (Gündüzcüler sabah 7 akşam 7ye kadar, gececiler de akşam 7 den sabah 7'ye kadar AMM hazır kıtasında bekleme yaparlar. Her hangi bir durumda müdahale ederler, hepsi silahlı özel eğitim alırlar). Gündüzleri ise nöbet tutan askerler bellidir. 3-4 ve 5 nolu nöbet yerlerinde sabah 7 akşam 17.30'a kadar nöbet tutarlar. Daha sonrasında nöbet listesine bağlı olarak nöbeti gelecek olan silahlı askere teslim ederler.
    Kademe: Araçlarla ilgili bölüm. Araç zimmeti ve şoförlük vs.
    Diğer: Koğuş görevlileri, yemekhane görevlileri, çamaşırhane görevlisi, depocu, kafeterya, kantin, meydancı, nizamiye vs.

    Sabahları mıntıka ve ardından içtima vardır. Akşam yemeği içtimasından sonra ise yat içtiması alınır ve gün biter.
    Çarşı izni haftada 1 gündür. (Özel bir durum yoksa Ödül vs.) Evci izni ise toplamda sadece 3 keredir. Cuma akşamı ailenizden Anne ve babanız veya evli abi veya evli ablanız veya eşiniz gelip kimliği ile sizi alıp götürebilir. Pazar akşamı saat 17:30'a kadar giriş yapmanız gerekmektedir.
    Telefon olayına gelince (Akıllı telefon) komutanlar çok titiz olduklarını söylüyorlar ve hatta yakalarlarsa alıyorlar. Ancak gizli saklı kullandıktan sonra pek sorun olmuyor.
    Giriş kapısında Xray cihazı ve Xray kapısı bulunmaktadır. Geldiğiniz gün telefon sokmaya çalışmayın. İlk günden telefonu kaptırırsınız. Nizamiye görevlisi asker sizi tanıyıp severse zaten göz yumacaktır ama ilerleyen zamanlarda. İlk günden akıllı telefon sokmaya çalışmayın askerliğiniz bitene kadar telefonsuz kalırsınız.

    Yemekler eh işte veya vasat olarak değerlendirilebilir. Kantin ve Kafeteryadan da alışveriş yapabilirsiniz. Kantinde fiyatlar gayet uygun ama kafeteryadaki fiyatlar normaldir.

    Genel olarak çok rahattır. Komutanlar askerleri çok severler. Birkaç bölüm dışında herkes günde 2 saat nöbet tutar. Mehteran bölüğü sadece koğuş nöbeti tutar. 2 Saat silahlı, başlıklı ve çelik yelekli beklemezler (1 gün tutmamak bile insanı motive ederken bu bölük hiç çapraz tutmaz. çok şanslılar bu konuda). Çapraz (silahlı, çelik yelek ve koruma başlıklı) veya koğuş nöbeti (kamuflajlı). Cennet gibi bir yere düştünüz. İstanbulun merkezinde en sosyete mekanlarda takılabilirsiniz. Devrecilik yoktur, komutanlar da buna kesinlikle karşıdır. Hep seçilmiş insanlar geldiğinden gayet güzel bir askerlik yeridir. İllaki sorunlular da olacaktır ancak kesinlikte barındırmıyorlar böylelerini.

    TV (LİG TV) vardır. İstenilen saatlerde izleyebilirsiniz.







  • Bende orada askerlik yaptım 85/3tertip


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende askerlik yaptım 85/3 terip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.