Şimdi Ara

Hararet sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. 2004 Palio 1.3 Multijet Van tipi araca sahibim. Bu kış bayağı sert geçiyor ve bende daha araca antifriz koyamadan sıcaklık -8 lere düştü. Acaba çalışırmı diye denediğimde araç sıkıntısız çalıştı. Herşey düzgün iken birden hararet yükselmeye başladı bende daha fazla zorlamadım geri döndüm. Herhalde antifrizsizliktendir diyerek ertesi gün antifriz eklettim. Fakat hararet problemi devam etti. ustaya sorduğumda motordaki borulardaki buzlar çözülmemiştir aracı güneşte bırakın dedi. bıraktık bugün hava 4 dereceye çıkınca kullanayım dedim.

Araçla tura çıktığımda hararet ibresi belli bir süreden sonra yükselmeye başladı. Biraz kenara çekip soğumasını bekledim. Denemek amaçlı Rölantide gaza yüklendiğim de hararet artışı çok olmuyor. ama araç giderken eğer 2000 devirin üstüne çıkarsam aracı zorlarsam hararet yükseliyor. 2000 devirde gittiğimde problem olmuyor gibi. Pazartesi sanayiye gideceğim. ama sizlerden de bir fikir almak istedim. arkadaşlarıma sorduğumda bunun sebeninin devirdaim pompasından kaynaklanabileceğini söylediler.

• Hocam bence dondu yeterli su alıp soğuma tam olmadığı için oluyor bu bende bundan korkuyorum bu yüzden bi kaç gune 4 5 derece olmadan surmek istemiyorum öneririm sizede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • termostat yada devirdaim bozulmuş olabilir.
  • Bence içerideki suyun bir kısmı donmuş. Motorunuz az suyu çeviriyor gibi geldi bana
  • Teşekkürler arkadaşlar. Biraz daha bekleyeyim. Bakalım ne olucak. Pazartesi sanayiden sonra sorunu yazarım

• Sıkışık trafik gibi hararet yükseldiğinde önlem alamayacağınız bir ortam yoksa havaların toparlanmasını bekleyiniz. Yoksa devirdaim değişse bile buz çözülmediğinde hararet yapmaya devam eder. Özellkile radyatörün dibi donmuşsa fan açmama gibi sebepten de motor aşırı ısınabilir. Pervaneli olsa az miktar suyun devrinden dolayı ısınıyor diyebilirdik.

Kayış gevşemişse ayarlatabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

Sıkışık trafik gibi hararet yükseldiğinde önlem alamayacağınız bir ortam yoksa havaların toparlanmasını bekleyiniz. Yoksa devirdaim değişse bile buz çözülmediğinde hararet yapmaya devam eder. Özellkile radyatörün dibi donmuşsa fan açmama gibi sebepten de motor aşırı ısınabilir. Pervaneli olsa az miktar suyun devrinden dolayı ısınıyor diyebilirdik.

Kayış gevşemişse ayarlatabilirsiniz.

Radyatör Pervanesi ısı arttıktan sonra sürekli dönüyor hocam .. Yarın baktıracağım. İnşallah ciddi bir masraf açmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyuz6161 -- 12 Ocak 2015; 1:40:17 >
  • Hararet yükselince fan çalışıyor mu kontrol edin büyük ihtimal çalışmaz termostat sorunlu veya radyatör tıkanmış olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 12 Ocak 2015; 1:45:52 >
  • soğutma sisteminde ne varsa bozulmuş
  • Hocam hadi cam suyunu anladım da bi insan neden motora su koyar ?
    O aracın içindeki su donmus ve buna bağlı genleşme olmuş ise o motorun sorunları bitmez

• aracın motoruna sadece su koymak bence sakıncalı. hem donarak pistonlar arasındaki kanalları çatlatıyor, hem de uzun vadede, metali paslandırarak su kanallarını daraltıp-tıkıyor. ve sonrasında conta problemleri. bunun için koyacağınız antifrizin arkasında yazan oranda su ile karıştırmak gerekli. her antifrizde oran farklıdır. en iyi çalışma için antfiriz kullanın ve arkasında yazdıgı oranda su ile karıştırın
  • # devirdaim pompası arızalanmış. Değiştirdik düzeldi. Teşekkürler arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.