Şimdi Ara

Hani ben yalancıydım? Fidan: Amerika motor vermeden Kaan üretemeyiz! [Güncelleme 2]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
479
Cevap
6
Favori
12.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
53 oy
Sayfa: 1234...11...24
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • (ilk kaynak:https://www.odatv.com/guncel/hakan-fidandan-kaan-aciklamasi-abd-lisansi-durdurdu-120116912)

    x (formerly twitter)
    Öteki (@ajansoteki) on X
    https://x.com/ajansoteki/status/1972038535793537256


    Hakan Fidan, Türkiye'nin yerli imkanlar ile ürettiği KAAN'a tedarik edilecek motorlar lisanslarının ABD tarafından durdurulduğunu açıkladı:

    ''Lisansların çıkarılıp motorların gelmesi lazım ki KAAN'ların üretimi başlayabilsin"

    Aslında bir çok yan teknoloji de Amerika'dan geliyor. Kore bu KFX projesinde kilit 21 adet teknolojiyi amerika'dan aldığını haber kanallarında açıkladılar!


    ( 10 yıl önceki haber. 5 aralık 2015)
    ======================================


    hani bana sallayan ve sonra beni bloklayıp "haberim yok" takılıp, yeni düşenlerle de arasında paslaşıp ortamı akpli dayıların kahvehane ortamına çeviren malum üyeler! hani ben yalancıydım veya bilmiyordum?


    ben size demedim mi "diyod üretemeyen ülkesin, motor mu üretecen" ... bu dediğimin manasını bile bilmeyen tipler gelip sallayıp durdunuz. eleştirenlere de linçlemeye kalktınız, hakaret etmeye kalktınız!

    burada bile konusunu açmışım: "Akp yerlı ve mıllı'de imkansızı başardı! Motor olmadan Şanzıman geliştirmişler!" => konu linki de bu: https://forum.donanimhaber.com/akp-yerli-ve-milli-de-imkansizi-basardi-motor-olmadan-sanziman-gelistirmisler--161570231-5

    ne yazmışım üstteki konuda?
    "ama bizim akpli bilim adamlarımız yine bir şekilde Almanya'nın büyük oyununu bozmuşlar. LHTEC800 ile gelen şanzımanı beğenmemiş, almanlardan istemişiz. Ama nedense almanlar yapmayınca kızıp 2 senede şanzıman yapabilmişiz daha saha testi yapılmamış motorumuza göre!". Motor amerikalı ama ne hikmetse üsteki konuda paylaştığım malum videoda "almanlar" diyerek bizim misvak (karikatür) takımı algıyı bambaşka yere çekmişler.


    araba yapamazsınız dedik! Evet yapamadınız. motoru vs hepsi ya çin ya alman

    füze yapamazsınız dedik: ilk seriler sovyet çakması çin, yenileri kore hesasunaug mıdır nedir.

    bomba yapamazsınız dedik! gazap vs diye amerikan lisanslı MK bombalarını yedirmeye kalktınız

    iha siha vs dediniz! Hepsi kore üzerinden amerikan shadow sınıflarının geliştirilmişleriydi. yani amerikan merkezli

    tank vs hepsi alman patentli kore'den gelme

    akıllı mühaimmat vs hepsi alman üzerinden kore ile birlikte gelme.



    Eğer bunlar geçekten bizim diyen varsa! Hodri meydan! o zaman devlet aşağıdaki görseli paylaşan Güney Kore devletini uluslar arası ticari mahkemede fikir çalmakla ilgili dava eder!


    Hani ben yalancıydım? Fidan: Amerika motor vermeden Kaan üretemeyiz! [Güncelleme 2]


    ne işi var senin Hürjetinin, kaan'ın ve kızılelma'nın bu kore ordu görselinde? bizden biri mi çalmış? bizden 4-5 sene önce bunları yapmış güney kore bunları bizden çalmış ozaman! evet! mahkeye gidip "bizden 4-5 sene önce ürettikleri ürünlerin fikirlerini, mimarisini çalmışlar" dememiz gerekmiyor mu?

    Dost acı söyler! Daha bir kubbeye restorasyon yapacak devlet kültürü eğitimi aklın yok! sen hala atla gittiğini idda ediyorsun ayran içmeye.
    x (formerly twitter)
    SİYAH SANCAK (@siyahsancakx) on X
    https://x.com/siyahsancakx/status/1971963154830970935




    Yarın öbürgün kıbrıs için geldiklerinde, bu çöpler bir halta yaramayacaklar. Ama bunu sen de biliyorsun fakat yine de yalan söylüyorsun. Çünkü akp'nin elinde bir tek bu "yerli ve mıllı" PALAVRASI KALDI!


    Not: konu bahane ile umarım silinmez. Çünkü haber değeri taşıyor ve güncel haber kaynakları eklendi.


    ==============================================

    [Güncelleme]

    Yahu hala aynı yalanı söylüyorlar. TF35000 Türk yani yerli milli olanıymış. GE açıklayana kadar F110 dedikleri motoru da TF10000 olarak yediriyorlardı. Amerikalı GE açıklayınca birden yerli millisi kalktı TF10000 motorunun yani GE F110-129 modelinin. Şimdi de TF35000 "azlında yirli ve mıllı idi" diye ortaya çıkan yalana sarılıyorlar.

    Konu ile alakalı yandaş gazeteci alttaki açıklamayı yapmış. RTE'nin haberi yokmuş güya. Dünya lideri bu mu? etrafında yalancı palavracılar mı dolu?

    x (formerly twitter)
    🎙 Muhbir (@ajans_muhbir) on X
    https://x.com/i/status/1972920359050518593


    AKP’li Cem Küçük:
    quote:

    “45 adet KAAN için ABD'den 90 motor alım anlaşması yapılmış.

    Öğrendiğime göre, Erdoğan'a başında böyle bir bilgi verilmemiş.

    Erdoğan'a, KAAN'ların yerli ve milli motorla üretileceği söylenmiş.”


    ============================

    [Güncelleme 2]

    Yerlı mıllı balonu patlayınca , TV'de yandaşlar kotarma derdinde iken bir birlerine giydirmeye başladılar :

    x (formerly twitter)
    Haber Aktif (@haberaktifcom) on X
    https://x.com/haberaktifcom/status/1972902319625761149


    Muhaliflere atfettiği sözler kendisine ait çıktı!

    - Fatih Atik: Bu anlaşma ile öyle bir hava estirildi ki, sanki Amerika’dan ilk kez gaz alıyoruz diye...

    - Cem Küçük: Eee, bunu geçen sen söyledin zaten.

    - Fatih Atik: Ben söylediysem düzeltiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 1 Ekim 2025; 17:31:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



    _____________________________




  • Aktroll arkadaşlara tavsiyem. Böyle temsil ettiğiniz güruhun rezilliğinin ön plana olduğu konularda hemen savunmaya geçmeyin. Daha da rezil oluyorsunuz ve biz arka tarafımızla gülüyoruz size. Bu halkı 24 senede sindirdiniz en büyük rezillikleriniz bile 3 gün konuşuluyor. Böyle konulara cevap yazmayın, zaten unutulacak. Ama siz mesaj başına ücret alıyorsanız ayrı konu.

    hahaha bilerek mi böyle yapıyorsunuz? yoksa Türkçe mi anlamıyorsunuz akpli arkadaşlar?



    uçak muçak yapamıyorsun. sadece motor değil. teknoloji transferi engellendiğinde bile yapamazsın!



    TF10000 diye Block C f16 (F110-129) motoru üretemiyorsun ama TF35000 diye Block E f16 motoru mu üreteceksin? bu nasıl mantık :) alt versiyonunu yapamıyorsun yani f110 varyantının alt versiyonunu üretemiyorsun ama f110 varyantının üst versiyonu f110-132 modelini üretiyorsun?



    f110-129'ları zaten Türkiye'de olan F16'larda kullanıyorsun. Düşün sözüm ona GE ile tusaş'ta yaptığın motorları kullanamıyorsun!

    Yapacak olan kurum çok tecrübeli. Ağır bakım, montaj herşeyi yapıyor. Çok ciddi de destek gerçekten veriliyor.


    Başında 12 senedir aynı adam var. Çıktı ne var elinizde? 1 tane pd170 piston dizel. Onun da lisansı yok henüz(!) Ee? Diğerleri hep -cek -cak -cuk. Devam eden sürecin daha kaç sene devam edecek?


    Camekan arkasında fuarda maketler. Senin 1. nesil 2.3 4 hiçibir nesil motorun yok birden bire 5. nesil hayalet uçağı yapıyordum diyorsun. Sadece gülüyor herkes.



  • bu adam da iyi kitle yakaladı kendisine. övüyor tabi sonra izlenme alıyor. üstte videoda atak2 yani Mangusta 249 gecikmesine değinilmiş ama söylenmeyen:

    İtalyan'lar bu Mangusta a249 testlerinin bir ayağı olan Hot Weather in Spain kısmında bazı sıcaklıkla alakalı motorda zorlanmalar saptanması :
    flight global
    AW249 shines in Stella Alpina exercise as airframer tweaks flight-test schedule
    https://www.flightglobal.com/helicopters/aw249-shines-in-stella-alpina-exercise-as-airframer-tweaks-flight-test-schedule/160149.article


    quote:

    In the latter case, this allowed validation of improvements introduced following an earlier round of hot-weather testing performed in Spain during the summer of 2023. Next year, this will be complemented by high-altitude testing, although an exact location for the campaign has yet to be determined, says Alfonso.


    ispanya'da sorunlar yüzünden ilerleme yavaşladı. ama aşılacak. lakin helikopteri seri üretime girmesi gecikiyor. bu yüzden bizim yerlı mıllı varyantı da not alamadığından, büyük ihtimalle italya'dan getirielcek olan planlar ve parçalar geç kaldı ve 2024 de yeni uçuş olmadı. ama videodaki kişi lafa "bizim kadar 4-5 projeyi aynı anda götürebilen başka bir avionik şirketi olmadı" dedikten sonra birden "atak2'yi öncelikten kaldırdık" demesi garip geldi.

    görünen köy klavuz istemiyor.


    asıl sorulması gereken soru: Ecevit'e bunları vermeyen batı ki burada Amerika diyorum; ne oldu da bizim islamcı hükümete bunları verdi? Acaba altında yatan en temel sebep : Ecevit'in amerika'yı ırak'a sokmaması ama islamcı akp partinin başındaki bir kişinin döneminde "amerikalı askerlere dua ediyorum" demesi mi yatıyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • ee amerika motor verdikten sonra kaanı bende üretirimHani ben yalancıydım? Fidan: Amerika motor vermeden Kaan üretemeyiz! [Güncelleme 2] 

    _____________________________
  • Endonezya'ya satmadık mı bile? Üretmeden ne satacağız? Adamları dolandırdık mı yoksa?Hani ben yalancıydım? Fidan: Amerika motor vermeden Kaan üretemeyiz! [Güncelleme 2] 

    _____________________________
    Yok imza mimza
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

    Hep demişimdir; erdoğandan kitleler yönetecek bir lider olur, ama asla devlet adamı olmaz diye.


    AKP lilerin hemen hemen hepsinin bir şirketleri olsa, başına erdoğanı geçirmek isteyen bir akp li dahi çıkmaz çünkü şirketlerinin batacağını bilirler.. İçinde yaşadıkları memlekete, şirketleri kadar kıymet vermedikleri için şirketin başına değil ama devletin başına bu şahsı geçiriyorlar.


    bunun devlet adamı gibi devleti yönetmediği şu konuşmasından anlaşılıyor





    Hani ben yalancıydım? Fidan: Amerika motor vermeden Kaan üretemeyiz! [Güncelleme 2]
    Hani ben yalancıydım? Fidan: Amerika motor vermeden Kaan üretemeyiz! [Güncelleme 2]sputnik türkiye
    Erdoğan: Türkiye, anonim şirket gibi yönetilmeli
    https://anlatilaninotesi.com.tr/20150315/1014435942.html
    _____________________________
  • Babasının çiftliği gibi yönetilmediğini anlamış bulunmakta sanırım, ömrü yeter de100 yıl daha yaşar ise Cumhuriyet’i benimseyecektir,

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • ABD o motorları versin ya da vermesin, bizim kendi motor geliştirme sürecimiz zaten devam ediyor. 2028 ilk uçuş , 2030 seri üretim şeklinde tarih verilmişti. Endonezya’ya satılanlar da yerli motorlu versiyonlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 28 Eylül 2025; 17:22:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    ne satması. olayın özeti:



    Hani ben yalancıydım? Fidan: Amerika motor vermeden Kaan üretemeyiz! [Güncelleme 2]
    Hani ben yalancıydım? Fidan: Amerika motor vermeden Kaan üretemeyiz! [Güncelleme 2]kompas.id
    Accusations of Technology Theft Shake the Indonesia-South Korea Fighter Jet Project
    https://www.kompas.id/artikel/en-tudingan-pencurian-teknologi-guncang-proyek-jet-tempur-indonesia-korsel

    aslında endonezya devletini kore projeye 2016 da mühendisler bazında dahil etmiş. ama 3 sene önce bir endonezyalı mühendisin, kapalı sistemlerde bilgisayarlardan birinde usb ile veri çalmaya çalıştığı ortaya çıkmış. bu yüzden projede endonezyanın prosedürleri dondurulmuş vs.



    hatta bu dönemde Endonezya gerekli parayı ödemediği için proje'den çıkarılmış ve uçağın prototipinden endonezya bayrağı çıkarılmış.


    https://www.aviacionline.com/indonesian-flag-removed-from-5th-kf-21-boramae-prototype



    2024 yılında ise kore fiyat kırınca, Endonezya porjeye geri dönüyor. Ve hatta pilotları ilk defa koreli prototiplerden biri ile uçuş yapıyor.


    https://www.zona-militar.com/en/2025/07/20/first-flight-of-the-new-kai-kf-21-fighter-with-an-indonesian-air-force-test-pilot-at-the-controls/




    endonezya muhabbeti bundan ibaret. sadece iyi niyet mektubu imzalanıyor.

    _____________________________




  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    hahaha bilerek mi böyle yapıyorsunuz? yoksa Türkçe mi anlamıyorsunuz akpli arkadaşlar?



    uçak muçak yapamıyorsun. sadece motor değil. teknoloji transferi engellendiğinde bile yapamazsın!



    TF10000 diye Block C f16 (F110-129) motoru üretemiyorsun ama TF35000 diye Block E f16 motoru mu üreteceksin? bu nasıl mantık :) alt versiyonunu yapamıyorsun yani f110 varyantının alt versiyonunu üretemiyorsun ama f110 varyantının üst versiyonu f110-132 modelini üretiyorsun?



    f110-129'ları zaten Türkiye'de olan F16'larda kullanıyorsun. Düşün sözüm ona GE ile tusaş'ta yaptığın motorları kullanamıyorsun!

    _____________________________
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

    islamcıların devlet yönetim aklı yok. Osmanlı ne zaman battı? ne zaman islamcı yani arapçılık devleti ele aldı, o zaman bitti. Fatih'i hala zehirlenmesi konusunda vatikan'ı suçluyorlar. Oğlu selim neler yapmış anlatmıyorlar.


    Aksini idda eden bir zahmet Harzemşahlar ve Gaznelilere baksın! Ordu ve yönetim TÜRK ama halk iranlıydı. Fakat ne zaman iran ırkı ordu ve devlet yönetimine girdi, orada işte bu imparatorluklar yıkılmaya gerilemeye başladılar.




    malesef durum buralara geliyor.


    normalde f16 lar iki tip motor kullanır. prattey motorları f100 , General Electrik motorları ise F110 geçer.



    Biz f110 motorların ilk f16C modellerinde kullanılan; zaten Tusaş tesislerinde GE (General Electric) gölgesinde yapıyorduk. düşün amerika izin vermiyor sen GE'nin sana modifiye ettiği F110-129E versiyonlarını yapamıyorsun. İşte üretim aletlerinin , bantlarının önemi burada ortaya çıkıyor.


    he şimdi akpliler tutturmuşlar, F110129E üretemeden, bunun F16E varyantı olan gelişmiş kuvvetli versiyonu olan F110-132 versiyonunu yapacaklarını idda ediyorlar :)))))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 28 Eylül 2025; 17:39:35 >
    _____________________________




  • Dur Çeto bir kaç güne açıklamayı yapan başka bir açıklama yapıp öyle demedim şöyle demek istedim der ondan sonra troller gelir sen yalancısın bak üretim devam ediyor der Hani ben yalancıydım? Fidan: Amerika motor vermeden Kaan üretemeyiz! [Güncelleme 2] .

    _____________________________
    Sayısız felaketin ve savaşın olduğu, milyonlarca masumun köpek gibi öldüğü bu dünyada; ancak dünyanın merkezinde olduğunu düşünen bir aptal, tanrının kendisine değer verdiğini ve onu her an gözettiğini sanabilir.
  • Çok iyi bildikleri bir yalan var


    Yerli ve Milli Hani ben yalancıydım? Fidan: Amerika motor vermeden Kaan üretemeyiz! [Güncelleme 2] 

    _____________________________
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt

    Fidan abd motorları vermeden üretemeyiz diyor bunlar "yok, o yerli motorlu versiyon" falan diyor. Çıkıp "biz bu projeden vazgeçtik" deseler de savunacak kesim bu.


    Bu uçağı siyasi propaganda üretmek için kullanmak yerine arge yapsalardı belki şimdiye üretilirdi motor.

    _____________________________
    Yok imza mimza
  • Birileri nasılda mutlu oluyor şöyle şeylere...


    Şaka gibi bir kitle komedi bir muhalefet var ülkede ne yazık ki :(


    Sanıyorlar ki yatıyon kalkıyon hemen aaa uçak olmuş veya Yerli motor çıkmış flan. Bunun argesi tasarımı planlaması on yıllar sürecek işler.


    "

    KAAN’ın prototip ve testlerinde ABD yapımı F110-GE-129 motoru kullanılması planlanıyor.


    Ancak bu motorların tedariki ve lisanslarıyla ilgili sıkıntılar yaşanıyor; ABD Kongresi’nden lisans onayı bekleniyor.


    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, motor lisanslarının durdurulduğunu ve motorların getirilmesi için ABD Kongresi’nden onay beklediklerini açıkladı. "



    Bİzimkiler yerli motor çıkana kadar ABD motoru kullanmak istiyordu olay bu sadece.




    Hani ben yalancıydım? Fidan: Amerika motor vermeden Kaan üretemeyiz! [Güncelleme 2]
    _____________________________




  • Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

    Üstüne bir de devlet desteğini aldın mı vergi rekortmeni bile olunur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • vadan hayinleri yine toplanmış

    seçim öncesi hiç merak etmeyin. donanım haber editörleri günde 10 tane "dünyanın her yerine jet satıyoruz!" "gaz çıktı!" şeklinde haberleri öyle bir girerler ki neye uğradığınızı şaşırırsınız Hani ben yalancıydım? Fidan: Amerika motor vermeden Kaan üretemeyiz! [Güncelleme 2] 

    endonezya 2123 yılına kadar beklesin kardeşlerimiz o zaman dünya değil galaksi süper gücü oluyoruz yıldız savaşları çekeceğiz ameriga'ya eyy ameriga!

    _____________________________
  • Hani ben yalancıydım? Fidan: Amerika motor vermeden Kaan üretemeyiz! [Güncelleme 2]Şaban Gürsoy youtube
    Şaban Gürsoy'un Kıvır İsmail isimli çalışması Youtube ve tüm dijital platformlarda yayında #şabangürsoy #kıvırismail #oyunhavası Söz Müzik : Şaban Gürsoy Yapımcı: Şaban Gürsoy & Rec Aranje: Video Düzenleme: Serkan Gürsoy Mix-Mastering: Mustafa Öztürk Bağlamalar: Burak Bayraktar Şaban Gürsoy'un Sosyal Medya Hesapları https://www.instagram.com/sabangursoyofficial https://www.facebook.com/sabangursoy​ https://www.tiktok.com/@sabangursoyofficial Şarkı Sözleri Harman Yeri Süpürür Toz Gelince Tükürür Kızlarıda Güldürür Kıvır İsmail Kıvır Yapma Koçum Bana Tavır Kıvır İsmail Kıvır Dünya Umrunda Değil Çek Çek Çekte Kudur Pazar Yeri Yaş Yeri Usul Bas Yavaş Yürü Güzelleri Görünce Oynar Duru Her Yeri
    https://www.youtube.com/watch?si=ZCHdBxnpLnixqYPo&v=4Yliq2-czaY&feature=youtu.be
    _____________________________
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    hassas teknolojiker var mesela. aşamazsın bunları. yahu ürettik diyene önce sormak lazım nerede ürettin. togg yerli merli diyorlar, hadi motor şase batarya yabancı vs onu geçtim; üretim hatları nereli? KUKA robotları yani alman robotları. fıkra bu kadar.

    _____________________________
  • 
Sayfa: 1234...11...24
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.