< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 1 Ekim 2025; 17:31:30 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 1 Ekim 2025; 17:31:30 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Aktroll arkadaşlara tavsiyem. Böyle temsil ettiğiniz güruhun rezilliğinin ön plana olduğu konularda hemen savunmaya geçmeyin. Daha da rezil oluyorsunuz ve biz arka tarafımızla gülüyoruz size. Bu halkı 24 senede sindirdiniz en büyük rezillikleriniz bile 3 gün konuşuluyor. Böyle konulara cevap yazmayın, zaten unutulacak. Ama siz mesaj başına ücret alıyorsanız ayrı konu. |
|
Endonezya'ya satmadık mı bile? Üretmeden ne satacağız? Adamları dolandırdık mı yoksa? |
|
hahaha bilerek mi böyle yapıyorsunuz? yoksa Türkçe mi anlamıyorsunuz akpli arkadaşlar? uçak muçak yapamıyorsun. sadece motor değil. teknoloji transferi engellendiğinde bile yapamazsın! TF10000 diye Block C f16 (F110-129) motoru üretemiyorsun ama TF35000 diye Block E f16 motoru mu üreteceksin? bu nasıl mantık :) alt versiyonunu yapamıyorsun yani f110 varyantının alt versiyonunu üretemiyorsun ama f110 varyantının üst versiyonu f110-132 modelini üretiyorsun? f110-129'ları zaten Türkiye'de olan F16'larda kullanıyorsun. Düşün sözüm ona GE ile tusaş'ta yaptığın motorları kullanamıyorsun! |
|
Üstüne bir de devlet desteğini aldın mı vergi rekortmeni bile olunur. |
|
Yapacak olan kurum çok tecrübeli. Ağır bakım, montaj herşeyi yapıyor. Çok ciddi de destek gerçekten veriliyor. Başında 12 senedir aynı adam var. Çıktı ne var elinizde? 1 tane pd170 piston dizel. Onun da lisansı yok henüz(!) Ee? Diğerleri hep -cek -cak -cuk. Devam eden sürecin daha kaç sene devam edecek? Camekan arkasında fuarda maketler. Senin 1. nesil 2.3 4 hiçibir nesil motorun yok birden bire 5. nesil hayalet uçağı yapıyordum diyorsun. Sadece gülüyor herkes. |
|
hassas teknolojiker var mesela. aşamazsın bunları. yahu ürettik diyene önce sormak lazım nerede ürettin. togg yerli merli diyorlar, hadi motor şase batarya yabancı vs onu geçtim; üretim hatları nereli? KUKA robotları yani alman robotları. fıkra bu kadar. |
|
Dur Çeto bir kaç güne açıklamayı yapan başka bir açıklama yapıp öyle demedim şöyle demek istedim der ondan sonra troller gelir sen yalancısın bak üretim devam ediyor der |
|
bu espiri duvara çarpıp geri dönme etkisi yapar. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Hep demişimdir; erdoğandan kitleler yönetecek bir lider olur, ama asla devlet adamı olmaz diye. AKP lilerin hemen hemen hepsinin bir şirketleri olsa, başına erdoğanı geçirmek isteyen bir akp li dahi çıkmaz çünkü şirketlerinin batacağını bilirler.. İçinde yaşadıkları memlekete, şirketleri kadar kıymet vermedikleri için şirketin başına değil ama devletin başına bu şahsı geçiriyorlar. bunun devlet adamı gibi devleti yönetmediği şu konuşmasından anlaşılıyor Erdoğan: Türkiye, anonim şirket gibi yönetilmeli https://anlatilaninotesi.com.tr/20150315/1014435942.html |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 28 Eylül 2025; 17:22:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Accusations of Technology Theft Shake the Indonesia-South Korea Fighter Jet Project https://www.kompas.id/artikel/en-tudingan-pencurian-teknologi-guncang-proyek-jet-tempur-indonesia-korselaslında endonezya devletini kore projeye 2016 da mühendisler bazında dahil etmiş. ama 3 sene önce bir endonezyalı mühendisin, kapalı sistemlerde bilgisayarlardan birinde usb ile veri çalmaya çalıştığı ortaya çıkmış. bu yüzden projede endonezyanın prosedürleri dondurulmuş vs. hatta bu dönemde Endonezya gerekli parayı ödemediği için proje'den çıkarılmış ve uçağın prototipinden endonezya bayrağı çıkarılmış. https://www.aviacionline.com/indonesian-flag-removed-from-5th-kf-21-boramae-prototype 2024 yılında ise kore fiyat kırınca, Endonezya porjeye geri dönüyor. Ve hatta pilotları ilk defa koreli prototiplerden biri ile uçuş yapıyor. https://www.zona-militar.com/en/2025/07/20/first-flight-of-the-new-kai-kf-21-fighter-with-an-indonesian-air-force-test-pilot-at-the-controls/ endonezya muhabbeti bundan ibaret. sadece iyi niyet mektubu imzalanıyor. |
|
hahaha bilerek mi böyle yapıyorsunuz? yoksa Türkçe mi anlamıyorsunuz akpli arkadaşlar? uçak muçak yapamıyorsun. sadece motor değil. teknoloji transferi engellendiğinde bile yapamazsın! TF10000 diye Block C f16 (F110-129) motoru üretemiyorsun ama TF35000 diye Block E f16 motoru mu üreteceksin? bu nasıl mantık :) alt versiyonunu yapamıyorsun yani f110 varyantının alt versiyonunu üretemiyorsun ama f110 varyantının üst versiyonu f110-132 modelini üretiyorsun? f110-129'ları zaten Türkiye'de olan F16'larda kullanıyorsun. Düşün sözüm ona GE ile tusaş'ta yaptığın motorları kullanamıyorsun! |
|
islamcıların devlet yönetim aklı yok. Osmanlı ne zaman battı? ne zaman islamcı yani arapçılık devleti ele aldı, o zaman bitti. Fatih'i hala zehirlenmesi konusunda vatikan'ı suçluyorlar. Oğlu selim neler yapmış anlatmıyorlar. Aksini idda eden bir zahmet Harzemşahlar ve Gaznelilere baksın! Ordu ve yönetim TÜRK ama halk iranlıydı. Fakat ne zaman iran ırkı ordu ve devlet yönetimine girdi, orada işte bu imparatorluklar yıkılmaya gerilemeye başladılar. malesef durum buralara geliyor. normalde f16 lar iki tip motor kullanır. prattey motorları f100 , General Electrik motorları ise F110 geçer. Biz f110 motorların ilk f16C modellerinde kullanılan; zaten Tusaş tesislerinde GE (General Electric) gölgesinde yapıyorduk. düşün amerika izin vermiyor sen GE'nin sana modifiye ettiği F110-129E versiyonlarını yapamıyorsun. İşte üretim aletlerinin , bantlarının önemi burada ortaya çıkıyor. he şimdi akpliler tutturmuşlar, F110129E üretemeden, bunun F16E varyantı olan gelişmiş kuvvetli versiyonu olan F110-132 versiyonunu yapacaklarını idda ediyorlar :))))) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 28 Eylül 2025; 17:39:35 > |
|
|
Sayısız felaketin ve savaşın olduğu, milyonlarca masumun köpek gibi öldüğü bu dünyada; ancak dünyanın merkezinde olduğunu düşünen bir aptal, tanrının kendisine değer verdiğini ve onu her an gözettiğini sanabilir.
|
|
Çok iyi bildikleri bir yalan var Yerli ve Milli |
|
Fidan abd motorları vermeden üretemeyiz diyor bunlar "yok, o yerli motorlu versiyon" falan diyor. Çıkıp "biz bu projeden vazgeçtik" deseler de savunacak kesim bu. Bu uçağı siyasi propaganda üretmek için kullanmak yerine arge yapsalardı belki şimdiye üretilirdi motor. |
|
Birileri nasılda mutlu oluyor şöyle şeylere... Şaka gibi bir kitle komedi bir muhalefet var ülkede ne yazık ki :( Sanıyorlar ki yatıyon kalkıyon hemen aaa uçak olmuş veya Yerli motor çıkmış flan. Bunun argesi tasarımı planlaması on yıllar sürecek işler. " KAAN’ın prototip ve testlerinde ABD yapımı F110-GE-129 motoru kullanılması planlanıyor. Ancak bu motorların tedariki ve lisanslarıyla ilgili sıkıntılar yaşanıyor; ABD Kongresi’nden lisans onayı bekleniyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, motor lisanslarının durdurulduğunu ve motorların getirilmesi için ABD Kongresi’nden onay beklediklerini açıkladı. " Bİzimkiler yerli motor çıkana kadar ABD motoru kullanmak istiyordu olay bu sadece. ![]() |
|
|
vadan hayinleri yine toplanmış seçim öncesi hiç merak etmeyin. donanım haber editörleri günde 10 tane "dünyanın her yerine jet satıyoruz!" "gaz çıktı!" şeklinde haberleri öyle bir girerler ki neye uğradığınızı şaşırırsınız endonezya 2123 yılına kadar beklesin kardeşlerimiz o zaman dünya değil galaksi süper gücü oluyoruz yıldız savaşları çekeceğiz ameriga'ya eyy ameriga! |
|
#şabangürsoy #kıvırismail #oyunhavası
Söz Müzik : Şaban Gürsoy
Yapımcı: Şaban Gürsoy & Rec
Aranje: Video Düzenleme: Serkan Gürsoy
Mix-Mastering: Mustafa Öztürk
Bağlamalar: Burak Bayraktar
Şaban Gürsoy'un Sosyal Medya Hesapları
https://www.instagram.com/sabangursoyofficial
https://www.facebook.com/sabangursoy
https://www.tiktok.com/@sabangursoyofficial
Şarkı Sözleri
Harman Yeri Süpürür
Toz Gelince Tükürür
Kızlarıda Güldürür
Kıvır İsmail Kıvır
Yapma Koçum Bana Tavır
Kıvır İsmail Kıvır
Dünya Umrunda Değil
Çek Çek Çekte Kudur
Pazar Yeri Yaş Yeri
Usul Bas Yavaş Yürü
Güzelleri Görünce
Oynar Duru Her Yeri https://www.youtube.com/watch?si=ZCHdBxnpLnixqYPo&v=4Yliq2-czaY&feature=youtu.be |
|
hassas teknolojiker var mesela. aşamazsın bunları. yahu ürettik diyene önce sormak lazım nerede ürettin. togg yerli merli diyorlar, hadi motor şase batarya yabancı vs onu geçtim; üretim hatları nereli? KUKA robotları yani alman robotları. fıkra bu kadar. |
|