Şimdi Ara

HANGİSİ DAHA ÖNEMLİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugüne kadar çok fazla sayıda cümle kombinasyonu ile karşılaştım. Yani aynı kelimelerin çok farklı biçimlerde ve yapılarda kullanılması ile meydana getirilen cümle yapıları ve anlatım şekilleri ile karşılaştım.

    Şu an aklıma geldi ve çoğunuz bilirsiniz. Türkçe'de,

    BU NE LA

    NE BU LA

    LA BU NE

    NE LA BU

    LA NE BU

    kombinasyonu meşhurdur ama aslında hepsi aynı şeyi anlatır.

    Şunu düşündüm: Kısa sürede hızla ilerleyip zamanların öğrenilmesini ilerletmek mi daha doğrudur, yoksa çok farklı cümle kombinasyonları ile karşılaşıp, hazmedip, zamanları filan öğrenmek konusunda biraz daha ağır gitmek mi doğrudur?

    Şahsen benim için, tüm cümle kombinasyonları ile karşılaşıp zaman öğrenmekte acele etmemek daha iyidir. Ki, bu şekilde gidiyorum zaten. Ama anladığım kadarıyla kurslar uyanıklık yapıp size öncelikle zamanları öğretiyor, "Aaa, bak işte filanca seviyeye çıktın, al bu da sertifikan, hadi yaylan" diyorlar. Bana öyle geldi. Çünkü internette rastladım seviye tespiti, yedi-sekiz aydır gece-gündüz çalıştığım halde elemantary çıktım. Zaten de öyleyim ama intermediate olmak üzereyim. Fakat uyuz olduğum şey şu oldu: Bildiğiniz zamanlar üzerinden ölçüyorlar İngilizce bilginizi.

    BİR DİL = ZAMANLAR mıdır yani? Koskoca bir dili zamanları öğrenerek öğrenmiş mi sayılırız? Bana bu açıkçası kandırmaca gibi geldi düpedüz.







  • Size bu konuda şunu da söyleyeyim: Eski Kore Türkiye büyükelçilerinden biri İngilizce öğretmeniymiş. Kore savaşı sırasında bir grup Amerikan askeri buna bir yeri sormuş, ama bir türlü tarif edememiş. Bunu fark edince İngilizce öğretmenliğini bırakıp tekrar üniversiteye kaydolmuş....

    Bu neden önemli. Çünkü sadece zamanları filan öğrenerek dili öğrenmiş olmazsınız. Bu yüzden ben çalışma şeklimin doğru olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar zahmetli, yorucu, bazen bıktırıcı olsa ve ağır ilerlese de....
  • Söylediğinde haklısın. Ben de hazırlık sınıfındayım. Sanırım bizim okul da böyle düşünüyor. Geniş zamanı bitirdikten sonra ayrı ayrı tam 3 kitabın örneklerini çözdük+ internet üzerinden sayısız egzersiz yaptık. İlk başta isyan etmiştim bu ne öğrendik işte geniş zaman yapısını ilerleyelim diyodum, yerimizde saydığımızı düşünüyodum, ama hem kelime öğrenme açısından hem de bahsettiğin durumlar açısından faydasını sonradan anladım. Eğer benim ilk başta düşündüğüm gibi gramer yapısını görüp birkaç örnekle geçseydik sonradan eksikler ortaya çıkacaktı, geri dönmek zorunda kalacaktım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maykıl. -- 13 Ekim 2013; 12:04:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.