Şimdi Ara

Hangisi daha iyi SONY TA-F 808ES ,TA-F 870ES

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzman arkadaşlarım,kullanıp dinleyebilen arkadaşlarım hangisi daha iyi anfidir.SONY TA-F 808ES mi yoksa,TA-F 870ES mi? yardımlarınız için teşekkürler :)



  • HER İKİSİDE COK ESKİ CİHAZLARDIR .potans role vs gibi cıkışlarında sorunlar olabilir . tamir ve yedek parcada sorun yaşaya bilirsin . şahsi fikrim almamanı öneririm .
  • ikiside çok iyi cihazdır şimdiki muadilleri 2500 € civarındaki amphilerdir karşılığı olarak marantz pm11s ile denktir 808 ilk çıktığında aynı kulvardaki accuphase den 200 dm daha pahalı idi sony nin s serisinin sesini seviyorsanız kaçırmayın tabi fiyatta çok önemli çok eski cihazlar değildir piyasa giriş tarihi 90 yılların ortasıdır böyle cihazlar 10 senede eskiyecek cihaz değildir bende 87 yılı yapmı hala % 100 fonksiyonda ve %90 verimle çalışan technics se-a5 mk2 serisi var sanırım bi 15 sene daha sorunsuz çalışır

    satıcı fiayatta uçmazsa size 808 ı tercih etmenizi öneririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kodak -- 9 Şubat 2010; 20:12:02 >
  • kodak arkadaşım sağol ikisi arasında ne gibi bir fark vardı? 808 ile 870 arasında teşekkür ederim
  • Sony ampli.'lerin sesini nedense hiç sevemedim.

    Bence,bütçen iyi ise Marantza bak,class A kategorinde bir Marantzı ortalama 700 tl civarına alabilirsin,ya da Pioneer,Technics,Akai Reference serilerine bak derim.
  • elimde bir tane ES serisi var vede tavsiye etmem yaşlı cihzdır . zamanında cok cok iyi olabilir .ama eski cihazlardan uzak dur .illada alıcaksan tercih senin saygı duyarım
  • öneriler için teşekkürler arkadaşlar :)
  • eski cihazlarda şu yıllarda sorun yaratabilir ama eski cihazların içi gibi sağlam dop dolu cihazlar artık malesef yok denecek kadar az ben olsam alırdım
  • süper cüp kullanıcısına yanıt
    MERHABALAR Ben Yeniyim Yorumlarınızı Okudumda Bence Siz Hiç Müzik Dinlememişsiniz Diye Düşünüyorum @süper cüp
  • ugurla U kullanıcısına yanıt
    Her İki Amlifikatörde Neredeyse birbirinin Aynısıdır Aralarında Hiç Bir Fark Yoktur
    Tek Fark 808 İn 870 ten 2 Sene sonra piyasaya çıkmış olmasıdır. Diğer Tüm Amli leri incelediğinde Distorsiyon oranının 100 de 5 lerde (Class A larda dahil) kaldığını göreceksin Bu iki Mkinedede Distorsiyon 1000 de 6-8 Arasındadır.
    ESPRITT ES ( Elevated Standart ) İşin Esprisi anlamında kullanılan Bir Kelimedir. Son Noktadır. Kullanılan Tüm Ekipmanlar Yüzde 1lik Toleranslıdır.
    Her İki Makinedede Hayat Vardır. Kişilik Vardır. Cebeli Tarık Şasenin Kullanıldığı ve zamanında Çığır Açan Bir Teknolojidirki Patenti SONY ye Ait Olduğundan Halen Kimse kullanamamaktadır. Transistör soğutmasında çığır Açmiştır. Mos Fet Yapılı Bır Amplidir ki sesi Pentot Lambalı amplilerle yarışır.
    Saygılarımla :
  • Bendeki Sony es hayranlığını perçinledin be kardeş :)
  • Sn MSayver merhaba,

    Bir yanlışınız olmasın.
    TA-F808ES te sürücü katıda mosfet donanımlıdır. Ayrıca sase titreşimlerinin daha kontrol altına alınması için üst kapakta G-Base (Gibraltar Chassis) malzeme kullanılmıstır. Ayrıca sesi daha yumusaktır. Hiçbir fark yoktur iddealı yorum olmuş. Yeni versiyon illaki bir güncelleme iyileştirme mevcuttur.

    İyi günler.
  • Merhaba arkadaşlar ben de forumda yeniyim. 690es kullanıcısıyım çok memnunum ama tabi sizin gibi yorumlar yapamıyorum sadece sıradan bir dinleyiciyim. Bu cihazla ilgili teknik desteğe ihtiyacım var bakım için önerebileceğiniz biri var mıdır ?
  • Sony amplilerin sesini hiç sevmem diyenler burada bahsedilen modelleri ve özellikle 95 sonrası (ta-fa5es, ta-fa7es, ta-fa70es, ta-fa777es, ta-e90es+ta-n90es)üretimleri dinlediler mi çok merak ettim doğrusu? ben bu saydıklarımın çoğunu dinledim. Kendim Sony ta-e90es pre ve ta-n90es power kullanmaktayım ve şahsen 5000-13000tl lik bir çok cihazla aynı ortamda bire bir karşılaştırdım. ses karakterinin diğer bir çok markaya göre son derece yumuşak, sahnesi geniş ve çok detaylı bir ses karakterinin olduğunu söyleyebilirim.

    ayrıca ikarahal a katılıyorum. yeni versiyonlarda güncelleştirmeler ve iyileştirmeler söz konusudur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ragip80 -- 17 Kasım 2014; 18:44:49 >
  • Arkadaşlar SONY nin bu anfilerine; hayalimde 2 speaker var hangisiyle daha iyi sonuç alırım sizce,

    1- Acoustic Research AR-3a

    2- Klipsh Heresy II veya III tabii üst serileri de var da bütçe meselesi

    Yorumlar için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurla

    Arkadaşlar SONY nin bu anfilerine; hayalimde 2 speaker var hangisiyle daha iyi sonuç alırım sizce,

    1- Acoustic Research AR-3a

    2- Klipsh Heresy II veya III tabii üst serileri de var da bütçe meselesi

    Yorumlar için teşekkürler

    bahsettiğiniz modelleri bilmiyorum ama klipsh in hiç bir hoparlörünü sevemedim açıkçası. sesleri çok sert caz klasik türü müzikler için uygun çok uygun değil bence. dinlediğiniz müzik türüne göre seçim yapmanızı öneririm. Sony amfiler 8 ohm hoparlör de daha başarılıdır diye bir kanı hakim herezde. bu faktörüde göz önünde bulundurmanız lazım. ben kendi sitemimde Sony SS-X70ED modelini kullanıyorum, kesinlikle tafsiye ederim..




  • F700 ES var bende speaker olarak infinity sm152 almayı planlıyorum.
    önerirmisiniz?
    yada onu alacağına şunu al diyebileceğiniz bir model var mı?

    SM 152'yi dinledim ve çok sevdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8ball -- 16 Mayıs 2017; 11:16:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurla

    Arkadaşlar SONY nin bu anfilerine; hayalimde 2 speaker var hangisiyle daha iyi sonuç alırım sizce,

    1- Acoustic Research AR-3a

    2- Klipsh Heresy II veya III tabii üst serileri de var da bütçe meselesi

    Yorumlar için teşekkürler

    hocam bir klipsch'ci olarak sana diyorum ki heresyler ile es 808 i mühtiş ben dinledim bugun abd de customcılar klipsch ile es 808 i yaygın olarak kullanırlar özellikle dinlediğin tarzlarda müthiş bir doğallık güç ve keyif alırsın ama benim yeni aldığım amfi ile de heresy 2 ler çok iyi oldu eğer temiz ve düzgün bulabilirsen technics su-vx 920 al farklı müzik türlerine özelliklede elektronik müziğe çok iyi uyum sağlıyor ben önce blues sonra house dinliyorum ses müthiş güçlü,temiz ve detaylı aynı zamanda aa mos çıkış olduğu içinde enstürman sesleri çok doğal işliyor heresy de bi okadar doğal zaten ve ortaya çıkan sinerji çok başarılı zaten bende eğer ilerde custom etmek yerine değiştirmeyi düşünürsem es 808 alacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi americanbulldog -- 16 Mayıs 2017; 12:26:3 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.