Şimdi Ara

Hangi ülke ne kadar koronavirüs aşısı sipariş etti? Türkiye ne durumda? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kıytırık 50 milyon nüfuslu özbekistan bile 35 milyon sipariş vermiş bizim fakir ülke 50 milyon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Ülkemiz, dünya yolsuzluk endekslerinde zirveye oynarken, yerlisini aramanız biraz tuhaf gedi.

  • acaba reisimiz ve ailesi hangi aşıdan olacak?

  • Soru: Başka hiçbir ciddi aşı çalışmasından çeşitlendirme yapmayan tüm parayı Çin aşısına basan tek ülke hangisi?

    -Evet bildiniz.

  • Aşı alınan noktalara bile bakınca, ülkelerin siyasal olarak bulunduğu bloğunu görmek mümkün. Çin'in aşısını küçümseyenlere Çin'i küçük gören yorumlara şaşıyorum.
  • Aşı olmayın Çocuklarınıza da yaptırmayın. Yapılan haberlere de inanmayın. İnsan eliyle yapılan ilk virüs olduğunu unutmayın. Yayılan haberler genelde covid familyasından bir türev diğer covid virüsleri ile benzer semptomlar gösteren ancak farklı olarak akciğer tahribatına yol açıp kandaki oksijen seviyesini düşürerek ölümle sonuçlanan bir hastalık. Ne güzel ya kılıf uydurulmuş dünyanın kabul etmemesi için bir sebep yok. Bunun haricinde Çıkış noktasında vaka sayısı 0 Allah Allah Çinli kuvvet kollukları mermi ile uzaklaştırdı herhalde virüsü. Avrupa ABD yayılma noktaları. Çok ilginç ekonomisi ve katkısı olmayan 2 Avrupa birliği ülkesi sanki ceza verir gibi İtalya sonrasında İspanya. Arkasından AB den çıkan İngiltere. Bu devletlerin ekonomilerine müthiş bir darbe vuruldu. ABD aynı şekilde sen misin google lisanslarını kapatan. Arjantin Brazilya nüfus azaltmak için 2 güzel ülke. Hastalığı ağır şartlar altında geçiren devletlerin nedense hep vukuatları var... Bunlar başlangıç, dünyaya yayıldıktan sonra herkes kabullenir kimse de afra tafra yapmaz. Öyle de oldu. Covid haritasına bakın bırakın ayak basmadığı devlet kalmamış demeyi Ayak basmadığı insan yaşamanın olduğu ulaşılması güç okyanus adalar dahi kalmadı. Ama 0 noktasında vaka sayısı yok. Virüs tek gidiş almış biletlerini.


    Durduk yere test olmayın. Çevremde gördüklerime göre sonuçlar asla ve asla doğru değil. Test dedikleri şey virüsü tespit edemez öyle bir teknoloji yok. Hücre kalıntılarına bakarak sonuç elde ediliyor. Kime göre neye göre pozitif yada negatif. Hava yolu ile bulaşan bir virüsü bir aile içerisinde durdurmak mümkün değil. Türkiye de insanların çoğu grip virüsüne bağışıklığı orta seviyededir. Her sene 10 kişiden 6 sı hasta olur. Bir aile giren grip virüsü de ayni covid virüsü gibi hava ve temas ile geçiyor bu durumda. Ya ailenin tamamı hastalığı geçiriyor. Yada en fazla 1 kişi bağışıklığı yüksek olduğu için hafif atlatıyor. Covid vakalarına bakıyoruz. Çocuklar evden çıkmamış hiç anne baba çalıyor test sonuçları çocuklar pozitif yetişkinler negatif. Bu çevremden bir örnek. Çocukları kapattık psikolojimiz alt üst oldu diyorlar. Aynı yatağı paylaşan evli çift biri pozitif diğeri negatif. Yine çevremden örnekti. Hastalar ağır semptomlar göstermiyorsa 14 gün boyunca karantina ve ilaç tedaviye. Hastanelerde ise işler daha kötü 8 adet ilaç her 4 saatte yada 8 saatte bir uygulanıyor. Yine çevremden örnekler. Virüsten ölmese ilaçların tahribatında ölür adam.


    Bu yüzden eğer hiçbir şeyiniz yoksa test yaptırmayın . En hafif baş ağrısı ateş öksürük için koşa koşa gidip test yaptırmayın. Çünkü sen grip yada soğuk algını olmuşsu, sen covid vakasısın diye kesin bir sonuca varamıyorlar. Direk bir risk faktörüsün ve denetim ile ilaç tedavisine başlanıyor. Test sonucu doğru değil ise verilecek ilaçlar sizi bedensel olarak yıpratacak, ruhsal olarak da çökeceksiniz.


    Aşı için kimse yok ilaç satmak için vs diye düşünmesin çokta parayla ekonomi güçlendirmesi ile alakası yok. Devletler Abd Çin İngiltere başta olmak üzere ekonomik dengenin artık para olmadığını biliyor. Para sistemi çökmek üzere. Hal böyle olunca aşının başka amaçları olduğunu düşünmemek elde değil. Sanki yeni bir kanser vakasının başlangıcı gibi geliyor bana. İlaç sanayisi ve tedavini en çok kazandıranı kanser. Kanser bir hastalıkta değildir. Bir hücrenin bozulması ile başlar bozulan hücre üremeyi başarır ise kanser oluyorsanız . Çoğunlukla vücudun savunma sistemi bu bozulmayı tespit eder. Aradan kaçmayı başaran hücreler üremeye devam eder sonrasında fazlalaşan bozuk hücre sayısı ile mücadele etmeye çalışan savunma mekanizması başarısız olur ve müdahalenin anlamsız olduğunu anlayarak müdahale etmeyi bırakır. En basit örneği ile durum kanserde bu. Sonra dışarıdan kanser hücrelerine tedavi ve ilaçlar ile savaş açılır. Gelsin paralar aksın dolarlar eurolar.

    Covid19 muhtemel ikinci bir kanser vakası gibi olabilir. Muhtemelen bu aşılar ile hastalık yumuşatılacak. Olduğumuz aşılar aslında bir virüstür. Virüsün en güçsüz hali vücuda verilir ve savaşması için teşvik edilir. Savaşı kazanırsa vücut bunu savunma sistemlerine ilave eder ve başına tekrar geldiğinde ne yapacağını bilir.


    Şimdi aşı gerçekten yıllardır vurulduğumuz verem aşısı gibi mi? doğar doğmaz vuruyorlar. Gerçekten şart kaç kere verem oluyoruz haberimiz dahi olmuyor verem virüsü hayat bulamadan yok ediliyor vücutta. Yoksa ortak bağışıklık sisteminde oluşturulacak küçük bir değişikle kanser gibi tedavisi maddiyata dayalı bir hastalık haline mi getiriliyor. ???


    Belki de hiç biri değil insan nüfusunun azalması için üreme yetilerimizde 1 nesil yada 2 nesil kadar yavaşlatacak tahribata yol açmak istiyor da olabilirler. Bir yandan covid öldürür diğer yandan covidin öldüremediklerini aşı ile üreme yetilerini zayıflatır.





  • Galiba bu liste sadece anlaşması tamamlanmış sevk edilen veya edilecek olanları kapsıyor. Biontech ile 25m aşı için görüşmeler devam ettigi için listede yok.

  • Bana oradan pfizer sar evladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben çin aşısı olmam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7AB8205ED

    Ben çin aşısı olmam
    Bunu doğrudan söylemek çok zor; tarihleriyle övünme konusunda abartılı tavırları olan Türkleri katlayacak geçmişi var Çin'in ve şu anda bazı teknolojik donanımlara erişebiliyorsak bu kendilerinin sayesinde oldu, lütfen unutmayalım...

    Ben aşı olmak istemiyorum, zorunlu tutulmasını da çok pis buluyorum, çok ekstrem bir durum olursa sonucu en iyi olanı, metabolizmama en uygun düşeni seçme taraftarıyım, bence Türk aşısına asla, içinde uşaklığa hizmet eden bir tarafı mutlaka olacaktır o aşının...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.