Şimdi Ara

PVC Pencereler [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.403
Cevap
48
Favori
605.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her iki fiyat aldığınız yere gidip kullanılan size bahsettikleri plastik profilleri ve malzemeyi yerinde görüp atölyeyi , imalathaneyi incelemek doğru olur ..Evinize profil değil, işlenmiş, şekillendirilmiş ve son halini almış pencere, kapı yaptırıyorsunuz...kaliteli işçilik fiyattan çok daha önemli....Profil metresi şu fiyat yeterli değil.......Gidip görünce az çok tercihiniz oluşur...Şahsi düşüncem budur.....Ev, tercih ve para sizin...Kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 14 Mayıs 2010; 8:37:37 >
  • Herkese selam,
    Evimin pencere ve kapısını değiştireceğim..Acaba Asaşpen nasıldır?..Duyan bilen varsa yardımcı olunursa çok sevinirim..
  • Arkadaşlar, kısa zaman sonra evime plastik doğrama yaptıracağım.
    Ustanın, işçiliğin önemli olduğunu söylemiş herkes, doğrudur. Ancak ustanın ne kadar iyi olduğunu hemen anlamak da mümkün olmuyor.
    Burada ki tavsiyeler üzerine Winhouse, Pimapen, Pakpen ve Egepen'den fiyat aldım.
    Pimapen'in bayisi oldukça iyi bu işlerde, Pakpenin bayisi de iyi gözüktü bana. Ancak arada baya fiyat farkı var.

    Pimapen 4270 TL, Pakpen 3500 TL, Winhouse 2775 TL, Egepen 3600 TL fiyat verdi.
    Pimapen Kale aksesuar, Pakpen orjinal aksesuar, Winhouse Geviss aksesuar, Egepen ise Egepen aksesuar kullanacağını söyledi.
    Pakpen'in showroomunda pencere kolu gacır gucur ses çıkarıyordu, Winhouse ve özellikle Egepen çok rahat ve sessiz çalışıyordu. Pimapen'in kale marka teşhiri yoktu elinde, onu referans almıyorum.
    Sizce aradaki fiyat farkında değer mi? Nasıl tavsiyeleriniz olur?
    Egepen'in teşhirdeki ürünleri güzel geldi ama ustasına pek güvenemedim. Diğer herkes 3-4 hafta sonraya anca başlarız derken Egepen 2-3 güne takarım dedi.
    Bir de Winhouse 60'lık + 10 luk yağmurluk için teklif verdi, Pakpen 70lik + 10luk yağmurluk için teklif verdi. Egeğen düz 60lık, Pimapen ise düz 70lik teklif verdi.
    Bulunduğum il Zonguldak. Kışları çok soğuk olmuyor, yazları ise nemli ve sıcak ama 60lık da yeter sanırım.
    Siz ne dersiniz? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Teşekkürler.




  • Arkadaşlar merhaba,
    Pimapen, Winsa, egepen, fıratpen, pakpen, adopen
    gibi firmaların pvc doğrama için metretül fiyatı nedir?
    Bildiğim kadarıyla pimapen s7000 serisi 18 lira/metretül.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavera2 -- 24 Kasım 2010; 20:59:14 >
  • Arkadaşlar , ilginç bir durum gördüm...Geçen hafta Esenturt ta bir pen ciye gittim...Adam ısıcamı en ilkel şekilde kendisi yapıyor... Dikkatle inceledim..İki camın arasına alüminyum cam çıtasını koyup erimiş lastiğin içine yatırıyor...Pastanelerde kullanılan yassı tavaların 10 cm eninde 1,5 mt boyunda olanını yaptırmış....Bildiğiniz eski lastikleri eritip 1 cm kalınlığında camın kenarına sıvaştırıyor....Çift camı tepsiye yatırıyor.....Bir yaşıma daha girdim. Evinize yaptırdığınız plastik..doğramada cam olarak ne kullanılıyor ? İnceleyin....ISI CAM - TRAKYA CAM.... Damgasını arayınız.. Damganın yanında bir tarih yazıyor... Üretim tarihi...O tarih. önemli ve ISI cam üretim tarihinden sonra 10 yıl garantili....Bizim Esenyurttaki pen cinin yaptığı ise en az 100 yıl garantilidir eminim...Parayı veren , ölesiye pazarlık eden, en ucuz fiyat aldığı yeri seçen , asla kaliteye dikkat etmeden fiyatına bakan vatandaş uyursa imalatcı ne yapsın ?.. KURTLU BAKLANIN KÖR ALICISI OLUR......Herkesin yüreğinde terazi yok....Bazıları pas tutmuş.... Bazıları hiç kullanılmıyor......Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 3 Ağustos 2010; 9:28:15 >




  • Öncelikle hem ahşap hemde PVC pencere üreticisi olduğumu belirteyim. Marka vermeye gerek yok :). öncelikle Taşkafa arkadaş Türkiyede zaten gerçek ısıcam yoktur. Gerçek ısıcamda iki cam arasındaki hava normal atmosferden daha hafif ve ısıyı iletmeyen gazlarla değiştirilir. Bizim Türkiyede ısıcam diye satın aldığımız camlar arasında alüminyum çıtalar olan çift camlardan başka bir şey değildir. Aralarındaki hava yine normal atmosfer olduğu için ısı geçirgenliğinde aman aman bir düşme yoktur. Pencereye gelince herşeyden önce paraya kıyıp ahşap yani lamine edilmiş, böcek ve bakteriye karşı emprenyelenmiş düzgün bir profil yapısına sahip GERÇEK pencere yaptırmanızı tavsiye ederim. Çünkü PVC pencereler ahşabın ısı izolasyonunun yanına bile yaklaşamazlar. Bakmayın PVC üreticilerinin yalanlarına. Çevreci olmalarıda çok enterasandır :) çünki bu petrol türevli bir malzeme olup üretimde çevreye saldıkları gazları hiç söylemezler üstüne üstlük birde içerdiği kansorejen maddelerin insan sağlığına verdiği zararda cabası. Contalarla izolasyon sağlamaya çalışırlar ama profillerin orta dikmelerinden karşısı görünür Neyse şimdi burada ahşabın üstünlüklerini sıralamayacağım bilen bilir nasılsa. PVC pencerelerin profilleri üretilirken içine koyulan kabaca kalsid denen dolgu malzemesinin miktarıyla ilgili olarak profil metretül fiyatları değişir. Bunun yanında orta kayıtlarda kullanılan birleştirme teknikleri, aksesuarlar, hepsi fiyat ve kaliteye etkendir.
    Benim söylemek istediğim öncelikle bütçenizi doğru yapmanız. Ahşap pencere yaptırmanız mümkün ise öncelikle ahşap araştırmanız ve daha sonra PVC sistemlerinden fiyat almanız. Fiyat alırken profil yüzeyinin temiz parlak ve eğer beyaz ise canlı güzel bir beyaz renginde olmasına dikkat etmenizdir. Bunun yanında dış taraftaki yüzeyin kalınlığının en az 3.2 mm olmasına dikkat etmelisiniz. Burada 1 metretül profilin ağırlığıda önemlidir. Profililin aşırı sert olmaması gerekir çünkü sıcaklık farklarında cam gibi kırılır. (fıratpen bu konuda çok başarılı uzak durulması gerek) Pencereyi yaptıracağınız bayinin daha önceki işlerinede bakın. PVC profil pencerelerde ürünün güzel görünmesi işçiliklede alakalıdır. Marka tavsiyesi isterseniz. Pimapen rehau egepen Schüco.
    Kaliteli bir ahşap pencerenin metretül fiyatı çok aşırı aksesuarlar olmaz ise 70-80 TL civarında olur. PVC pencerede yukarda saydığım markalarda ise aynı koşulda pencerelerin metretül fiyatları 16-18 lira ile 30-35 lira arası değişir (70 mm kalınlıkta olan seriler). Daha yüksek fiyatlar alırsanız ahşapları değerlendirin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurtek61 -- 7 Ağustos 2010; 11:32:32 >




  • Ankara'daki arkadaşlar için söylüyorum. Ankara'nın en büyük Pimapen fabrikası olan HATÜPEN'de ahşap görünümlü 7000 serisini tüm evime 3400TL'ye yaptırdım. İşçilikleri harika ve çok temiz çalıştılar. Ankara'daki birçok bayi de onlara bağlı. Yani bu bayilere gittiğinizde hatüpende yaptırıp size verecekler ve üzerine de kar koayacaklar...

    Bilginize...
  • genckanat arkadaş güzel bir noktaya değinmiş PVC pencere almaya gittiğinizde firmanın üretici bayi olmasınada dikkat edin, tali bayi olursa fiyatlar direkt olarak % 7-10 artar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokmenoz

    Arkadaşlar pencerelerimi taktırdım. Öncellikle taşkafa arkadaşa teşekkür ediyorum. ENSA'dan çok memnun kaldım. Pencerelerimi çok itina ve özenle taktılar, İşini düzgün dürüst yapan bir yer, yerlerinide gezdim. Osman beyinde bir çayını içtim. Bahçelievler civarında oturan arkadaşlara öneririm.


    Oncelikle bu yazimdan sonra ENSA tavsiyesine uyan arkadaslardan ozur dilerim. Hata yapmisim.

    Arkadaslar, ilk once balkon tarafini ENSAya yaptirmistim. Ozellikle konfor cami istemistim. Megerse duz cam takmislar. Cam takildiginda 2 cam arasinda mutlaka isicam konfor veya isicam sinerji hologramini arayin. Bende hologram yok birde normalde 4+16+4 en iyi izolasyon saglarken bana 4+9+4 takilmis. Ozellikle izolasyon icin en iyisini istedigimi belirtmistim. BUrdaki herkes bu konulari bilmeyebilir ve pencerecinize guvenmek zorunda kalirsiniz. Ben guvendim hata etmisim.

    Bu olaydan sonra evin diger butun camlarini yaptiracagim zaman cok arastirdim. Bir tanidik aracigiyla Ecber Beye ulastim. Kendisi pimapen bayisi bana direkt 7200 serisini ve konfor cam olacaksada 4+16+4 onerdi. Zaten istesenizde biz 4+16+4 disinda yaptirmayiz dedi. Kendisi tam bu isin ustasiymis. Pencereler takildiktan sonra baktimki ispanyoletlerde GU marka kullanmis. Bu sayfayi okuduysaniz bilirsiniz GU en iyi markalardan biridir. Isciligi olsun onerileri olsun kullandigi malzeme olsun cok memnun kaldim. ALLAH razi olsun. Eger pencere yaptiracaksaniz kendisiyle konusmanizi tavsiye ederim. Ecber Bey telefonu:0532 655 00 44. Kendisine Beylikduzunden Gokmen Ozer tavsiye etti derseniz hatirlar




  • herkese merhaba,
    daha uygun olanı bulamadığım için buraya yazıyorum,
    winsa çift açılır pvc penceremiz var ancak üst tarafı menteşe tarafından düzgün kapanmıyor. Pencere tam kapansa bile menteşe tarafının en üstünde hafif açıklık kalıyor. Neden olabilir nelere bakayım?
    teşekkürler
  • biz de yaptıracaz , 5 marka arasında kaldık , en önemlisi ses yalıtımı tavsiyeniz ne olur...

    http://www.rehau.com.tr/
    http://www.winsa.com.tr/
    http://www.pakpen.com.tr/
    http://www.adopen.com.tr/
    http://www.pimapen.com.tr/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolfire01

    biz de yaptıracaz , 5 marka arasında kaldık , en önemlisi ses yalıtımı tavsiyeniz ne olur...

    http://www.rehau.com.tr/
    http://www.winsa.com.tr/
    http://www.pakpen.com.tr/
    http://www.adopen.com.tr/
    http://www.pimapen.com.tr/



    Hocam ben verdiklerin içinde ilk sırada rehau derim. Akabinde de pimapen.. İspanyolet olarak da muhakkak GU marka aranmalı..

    Rehau ne kullanıyor bilmiyorum ama Pimapen GU kullanıyor.. (Bundan kaçan bayiiler olabilir dikkat etmek lazım)




  • Roto var GU dan daha kaliteli. Tavsiye ederim. Ben de pimapane yaptırdım. Aksesuarların tamamı Roto kullanıldı. Yalıtım malzemesi würthden. Pimapanenin s7000 maksimus serisinden doğramalar. Camlar şişecamdan. (4+16+4 ) Isı ve ses izalosyonundan çok memnunum. Biraz tuzlu oldu ama evladiyelik oldu

    Antalyadan öneri isteyenler pm atabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koko69

    Roto var GU dan daha kaliteli. Tavsiye ederim. Ben de pimapane yaptırdım. Aksesuarların tamamı Roto kullanıldı. Yalıtım malzemesi würthden. Pimapanenin s7000 maksimus serisinden doğramalar. Camlar şişecamdan. (4+16+4 ) Isı ve ses izalosyonundan çok memnunum. Biraz tuzlu oldu ama evladiyelik oldu

    Antalyadan öneri isteyenler pm atabilir.


    Hımm.. Roto yu bilmiyordum. Öğrenmiş oldum.. Ama Würth ü duydum. Alman liginde muhakkak pano reklamları olur..Roto da dediğiniz givi GU dan daha kaliteli ise cidden evladiyelik olmuş.. Pimapenler gerçekten kaliteli..
  • özellikler ve firmalardan aldığımız fiyatlar...
    1 kilitli kapı - 3 pencere çift açılımlı sineklikli - aksesuarlar roto - muğla mermer - perfaz ve lambiri profilli - ısı cam 4+16+4mm
    pencere profili 48 - kapı profili 6 metretül -

    winsa incirli bayii : 3000TL ( 7 cm 5 odacık )
    pimapen yenimahalle: 2450 (7000 serisi)
    winsa bakırköy bayii : 2300TL (7 cm 5 odacık )
    pimapen bakırköy : 2300TL (7000 serisi)
    pimapen çeliktepe : 1900 (sineklik yok) (7000 serisi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfire01 -- 15 Eylül 2010; 14:21:42 >
  • Arkadaşların hepsi bilinçli ama bende bir ekleme yapayım, kalitesiz mal alırsanız 4-5 sene sonra sararma başlar, plastiği, contaları sertleşir tam kapanma yapmayarak esas görevi olan izolasyonu gerçekleştiremez. (Çevremde örnekleri çok ama imkan meselesi cepte para yoksa ne yapsınlar )

    Kaliteli mal ucuz olmaz bunu kabul etmek lazım, geçen sene balkonu kapattırmak istedim a firması 450 TL dedi winsa 600 TL dedi kafam karıştı, satıcıya farkınız ne deyince malzemenin iç yapısını, et kalınlığını, cam kalitesini gösterdi, size ucuz fiyat verenin malzemesi böyledir deyip başka bir numune gösterdi. Tekrar 450 TL veren yere gittim gerçekten o arkadaşın gösterdiği yapıdaydı, bende winsa yaptırdım.
  • YUKARILARDA YAZMADIĞIMI ŞİMDİ GÖRDÜM...BU YAZIMI DİKKATLE OKUYUNUZ....Siparişi verdiniz...Ölçü alındı...Gelip eve montaj yapılıyor.. Pencerelerin kenarlarına .EN UCUZ DANDİK NANEMOLLA MASTİK KULLANIYORLAR....Güneşi yedikçe altı ayda ortadan yarılıyor...Şiddetli yağmurda doğramanın altından evin duvarlarından aşağı odaya su giriyor...Bu ucuz malzemeler en çok 1 yıl dayanıyor....Bunu bütün pen ciler yapıyorlar....Pahalı malzeme asla montajda kullanmıyorlar...PEKİ NE YAPMAK LAZIM ?..... Büyük yapı marketlerde CERESİT 51 KODUYLA SATILAN poliüretanlı mastikler mevcut....Bir tüpü 11 Lira...En az beş yıl dayanıyor....Beyaz ve gri renkleri var kendiniz alıp plastik doğramanın alt ve yan köşelerine boydan boya çekin...Bir çay kaşığının tersiyle fazlalıkları düzeltin...İşlem tamam..KALE marka poliüretanlı mastiklerde güzel ve kaliteli tüpü 8 Lira.....Pen cilerin kullandığı mastiklerin tüpü 150 kuruş...Bildiğimiz normal mastik......Toptan yüzlerce alıyorlar...Bu yukarıda yazdığım malzemeden evine plastik pen yaptıranlardan kimselerin haberi yok...Penciye söyleyin....Hepsi aynı... Boşuna para verme.....Farkı yokk.....Bizim kullandığımız en iyisi.....Diyorlar....Onu kullan desen fark isteyecekler....Adınız gibi biliniz...Yazdığım malzeme POLİÜRETANLI MASTİK..... BU PARAYI KENDİNİZ İÇİN VERECEKSİNİZ...Bayramda , tatilde, izinde siz ..EVDE YOKKEN ŞİDDETLİ YAĞMURDA EVE SU GİRERSE ŞİŞİP KABARAN LAMİNATLARIN MASRAFI size çok daha tuzluya çıkıyor.... Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Eylül 2010; 11:26:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    YUKARILARDA YAZMADIĞIMI ŞİMDİ GÖRDÜM...BU YAZIMI DİKKATLE OKUYUNUZ....Siparişi verdiniz...Ölçü alındı...Gelip eve montaj yapılıyor.. Pencerelerin kenarlarına .EN UCUZ DANDİK NANEMOLLA MASTİK KULLANIYORLAR....Güneşi yedikçe altı ayda ortadan yarılıyor...Şiddetli yağmurda doğramanın altından evin duvarlarından aşağı odaya su giriyor...Bu ucuz malzemeler en çok 1 yıl dayanıyor....Bunu bütün pen ciler yapıyorlar....Pahalı malzeme asla montajda kullanmıyorlar...PEKİ NE YAPMAK LAZIM ?..... Büyük yapı marketlerde CERESİT 51 KODUYLA SATILAN poliüretanlı mastikler mevcut....Bir tüpü 11 Lira...En az beş yıl dayanıyor....Beyaz ve gri renkleri var kendiniz alıp plastik doğramanın alt ve yan köşelerine boydan boya çekin...Bir çay kaşığının tersiyle fazlalıkları düzeltin...İşlem tamam...Pen cilerin kullandığı mastikler 150 kuruş bir tüpü....Toptan yüzlerce alıyorlar...Bu yazdığım malzemeden kimselerin haberi yok...Penciye söyleyin....Hepsi aynı... Boşuna para verme.....Farkı yokk.....Bizim kullandığımız en iyisi.....Diyorlar....Onu kullan desen fark isteyecekler....Adınız gibi biliniz...Yazdığım malzeme POLİÜRETANLI MASTİK..... BU PARAYI KENDİNİZ İÇİN VERECEKSİNİZ...Bayramda , tatilde, izinde siz ..EVDE YOKKEN ŞİDDETLİ YAĞMURDA EVE SU GİRERSE ŞİŞİP KABARAN LAMİNATLARIN MASRAFI size çok daha tuzluya çıkıyor.... Saygılarımla...


    Pencilerin hepsi biliyordur da işlerine gelmiyor! Yukarda yazdığım mesajda da belirttim. Würth diye bir markanın yalıtım ürünlerini kullandı benim yaptırdığım bayii. Adam işin ehli ise zaten başını ağrıtmak istemez. Benim bayii würth den başkasını zaten kullanmıyor. Burda bazı arkadaşlar öyle istiyor ki hem en ucuz olsun hem de en kalitelisi olsun. Bunu bir kalem geçiniz. Bilerek iyi malzeme satan ve kullanan bayiyi bulursanız zaten dandik mal kullanmayacaktır siz istesiniz bile!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurtek61

    Öncelikle hem ahşap hemde PVC pencere üreticisi olduğumu belirteyim. Marka vermeye gerek yok :). öncelikle Taşkafa arkadaş Türkiyede zaten gerçek ısıcam yoktur. Gerçek ısıcamda iki cam arasındaki hava normal atmosferden daha hafif ve ısıyı iletmeyen gazlarla değiştirilir. Bizim Türkiyede ısıcam diye satın aldığımız camlar arasında alüminyum çıtalar olan çift camlardan başka bir şey değildir. Aralarındaki hava yine normal atmosfer olduğu için ısı geçirgenliğinde aman aman bir düşme yoktur. Pencereye gelince herşeyden önce paraya kıyıp ahşap yani lamine edilmiş, böcek ve bakteriye karşı emprenyelenmiş düzgün bir profil yapısına sahip GERÇEK pencere yaptırmanızı tavsiye ederim. Çünkü PVC pencereler ahşabın ısı izolasyonunun yanına bile yaklaşamazlar. Bakmayın PVC üreticilerinin yalanlarına. Çevreci olmalarıda çok enterasandır :) çünki bu petrol türevli bir malzeme olup üretimde çevreye saldıkları gazları hiç söylemezler üstüne üstlük birde içerdiği kansorejen maddelerin insan sağlığına verdiği zararda cabası. Contalarla izolasyon sağlamaya çalışırlar ama profillerin orta dikmelerinden karşısı görünür Neyse şimdi burada ahşabın üstünlüklerini sıralamayacağım bilen bilir nasılsa. PVC pencerelerin profilleri üretilirken içine koyulan kabaca kalsid denen dolgu malzemesinin miktarıyla ilgili olarak profil metretül fiyatları değişir. Bunun yanında orta kayıtlarda kullanılan birleştirme teknikleri, aksesuarlar, hepsi fiyat ve kaliteye etkendir.
    Benim söylemek istediğim öncelikle bütçenizi doğru yapmanız. Ahşap pencere yaptırmanız mümkün ise öncelikle ahşap araştırmanız ve daha sonra PVC sistemlerinden fiyat almanız. Fiyat alırken profil yüzeyinin temiz parlak ve eğer beyaz ise canlı güzel bir beyaz renginde olmasına dikkat etmenizdir. Bunun yanında dış taraftaki yüzeyin kalınlığının en az 3.2 mm olmasına dikkat etmelisiniz. Burada 1 metretül profilin ağırlığıda önemlidir. Profililin aşırı sert olmaması gerekir çünkü sıcaklık farklarında cam gibi kırılır. (fıratpen bu konuda çok başarılı uzak durulması gerek) Pencereyi yaptıracağınız bayinin daha önceki işlerinede bakın. PVC profil pencerelerde ürünün güzel görünmesi işçiliklede alakalıdır. Marka tavsiyesi isterseniz. Pimapen rehau egepen Schüco.
    Kaliteli bir ahşap pencerenin metretül fiyatı çok aşırı aksesuarlar olmaz ise 70-80 TL civarında olur. PVC pencerede yukarda saydığım markalarda ise aynı koşulda pencerelerin metretül fiyatları 16-18 lira ile 30-35 lira arası değişir (70 mm kalınlıkta olan seriler). Daha yüksek fiyatlar alırsanız ahşapları değerlendirin.

    ahşap lamine edilmiş pencereler yağmur is v.s.gibi dış koşullara ne kadar dayanıklı bilgi verebilirmisiniz?teşekkürler




  • sanırım winsa yaptıracaz..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.