Şimdi Ara

Hangi Isletim sistemini kurmaliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lenovo Ideapad 510 dizüstü bilgisayarım var.
    Islemci i5 6.nesil
    Ram Ddr4 12 Gb
    Ekran karti geforce 940mx
    Samsung Evo 750 250gb ssd var.

Şimdi

Windows 10 lisans var fakat
    Update ve defender'ı kalıcı kapatsam bi stabilsizlik yaşıyorum.
    Çoğu zaman stabil. Win8.1 gayet iyi. Fakat ben windows 10 kullanmak istiyorum.
    Uefi mi kullanmalıyim ?
    Legacy mi ?

Windows 10'un hangi sürümünü kullanmalıyim sizce ?
    (Lisans single language x64)
    Birde
    Windows 10 da update sürekli güncelleme yapmalı mı ? siz ne düşünüyorsunuz ?
    İlgileriniz ve cevaplariniz icin şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar,

İnternet'te biraz dolaştım konu hakkında bilgi sahibi olma açısından anakart uefi destekli,

Uefi ve lagecy kullanan aynı makinelerin açılış süreleri birbirine yakın fakat legacy uyku moduna girip çıkınca biraz afallıyor,

yeni teknoloji yeni teknolojidir, kurma şansınız varsa uefi kurun derim ben,

Windows 10 lisanslı ise update ve defender'i kapatmak için özel bir sebebiniz yoksa kapatmayın derim,

Microsoft, Windows 10 ile güzel güncelleme verir oldu abuk subuk sistemi zorlayan, kilitlenmelere sebep olan, sıtabiliteyi bozan güncellemeler gelmiyor (en azından benim bilgisayarımda böyle)

uzun yıllar Esed kullandım ilk Windows 10'a geçince de devam ettim ama defender'a hiç kanım kaynamamıştı, bir şans vereyim dedim sessiz sakin çalışıyor defender bir deneyin isterseniz.

Windows 10'u uefi modda yükleyin son güncellemeleri alın antivirüs olarak defender kullanın rahat edin.

• Selamlar,

Uzun vadede kalıcı ve stabil bi işletim sistemi istiyosanız windows 10 dan başka şansınız yok. Windows 10 single language in tek farkı tek dil desteklemesi ve en az özellik olan sürümüdür kendisi. Bu bir yandan iyi bir yandan kötüdür. Versiyon arasındaki özelikler değişirken sistemi gereksiz yoran ve hiç kullanmayacağınız özelliklerde çalışır buda windowsun daha çok kaynak tüketmesine sebep olur bu nedenle en az özellik daha çok kaynak demek oluyor. Single language de sevmediğim özeliklerden sadece 1 tanesi kurtarma menüsü pro ile aynı değil değişmiş olabilir. Windowsun hangi sürümünü kullanırsanız kulanın windows update sistemi kötüleştirmekten ziyade hataları kapatmak için vardır bazen yavaşlamasının sebebi çok fazla değişiklik nedeniyle sistemin arkada bu işi yapmasından kaynaklıdır. Bu tür sorunlar açık kalan makinalarda genelde 1- 2 saat içinde arasıra kullanılan makinalarda 1 günde işlemleri yapar bitirir.

Windows Defender harici bir virus programı yüklediğinizde otomatik olarak kapatılır eğer harici bir virus programınız yoksa şiddetle açık kalmasını öneririm. Virus yazılımı kişisel tercihinize kalmış ve kullanımınıza bağlı bir özellik eğer kafarm rahat olsun sistemim çökmesi diyorsanız bitdefender, kaspersky, norton, nod32 gibi ücretli bir anti virusun internet security olan versiyonunu satın alıp kullanabilirsiniz bitdefender kişisel tercihim. Yazılım işinde olduğumdan veri ve sağlamlık benim için önemli son 1 senedir de format atmadım ve format yanlısı bir insan değilim. lisans için gittigidiyor sahibinden gibi sitelerde çok ucuza lisans alabiliyorsunuz bilginiz olsun.

Windows uefi ve legacy arasında eğer biosunuz uefi destekliyorsa aslında fazla fark yok ama uefi direk bios la iletişim halinde ve daha verimliyken legacy sadece tanımlı olan bilgi üzerinden iş yapmakta laptoplarda uefi bir çok işe yarar eğer yazılım olarak sağlanmışsa slient mod sessizlik modu gibi uygulamalar direk bios seviyesinde işlem yaparak clok hızını düşürmeyi ve fanları yavaşlatmayı sağlayabilir ama legacy bios windowsun izin verdiği ölçüde buna izin verir. Bu nedenle uefi biosu kesinlikle öneririm. Başlangıçtan ziyade diğer özelliklerinden faydalanmanız için.

Windows 10 sok işletim sistemi olarak lanse edildi ve artık yeni bir işletim sistemi olmayacak ve windows 10 güncellenerek geliştirilecek yeni versiyon olmayacak bu demek oluyor ki bundan önceki bütün işletim sistemlerine destek kalkacak fakat windows 10 desteği bitmeyecek. Bu nedenle windos 10 şuan için tercih sebebi olmalı.

Kolay Gelsin..

• XemreG X kullanıcısına yanıt
    Yani diyorsunuz ki Windows Update'i bırakın güncellesin ? Windows 7 ve 8.1 den alışkın olduğumuz bilgisayarı mahfeden güncelleştirmeler veya yavaşlatan ağırlaştıran donduran güncellestirme gelmiyor yani.
    Dediğiniz gibiyse tabii ki de güncelleştirmeler açık kalsın. Defender'i kullanmayacağım çünkü mesela oyun veya bişey kuracagim otomatik tarıyor,(tamam sorun değil) otomatikte siliyor dosyayi diye biliyorum defender'i. Bu da işimize gelmiyor. Benim en güvendiğim kaspersky bitdefender ve eset.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cevaplarınız ve ilgileriniz için minnettarım. Şuan düşüncem windows 10 uefi.
    Defender'a şans vermek istemiyorum.
    Güncellestirme konusunda şüpheliyim sadece. Siz ne düşünüyorsunuz?
    Siz olsaniz yerimde ne yapardınız bu bilgisayara :)

• en güncel sürüm windows 10-pro
  • Win 10 pro lisansim yok :/ normalde 8.1 acayip stabil beni hic uzmuyor fakat. Bizler müşterilere daha iyi yanit verebilmek için en guncel veya en yeni şeyleri takip etmek zorundayiz. Nitekim windows 10 yüklü çok cihaz geliyor. Bir yakinim crack windows tan dolayı maddi ceza yedi. Ve birde windowsun tüm ozelliklerinden faydalanabilmek için orjinal lisans kullanmak istiyorum. İşin içinden çıkamıyorum. Sizlerde olmasanız.. Crack windows kurulduğunda güncelleme yapılabiliyor mu ? Merak ettim de

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Eagles

Win 10 pro lisansim yok :/ normalde 8.1 acayip stabil beni hic uzmuyor fakat. Bizler müşterilere daha iyi yanit verebilmek için en guncel veya en yeni şeyleri takip etmek zorundayiz. Nitekim windows 10 yüklü çok cihaz geliyor. Bir yakinim crack windows tan dolayı maddi ceza yedi. Ve birde windowsun tüm ozelliklerinden faydalanabilmek için orjinal lisans kullanmak istiyorum. İşin içinden çıkamıyorum. Sizlerde olmasanız.. Crack windows kurulduğunda güncelleme yapılabiliyor mu ? Merak ettim de

babamın laptop windows 8,1 orjinal değil sorunsuz günceleme alıyor windowsu tam anlamlarıyla tüm özelikleri ile kulanmakta (güvenlik performans isteğe bağlı oaln farketmiyor tümünü alıyor eksiksiz) arkadaşım masa üstünde yine orjinal olmayan win 10 pro 64 bit var format sonrası tüm güncelemeleri sorunsuz kurdu kısaca hocam denendi onaylandı bir sorun olmuyor eksiksiz alabilirsiniz güncelemeleri

• Hmm. Anlıyorum. Yakalanmadığımız sürece sorun yok o zaman :) ama yinede biz burdan butun kullanıcılara orjinal lisansli windows kullanmalarını tavsiye edelim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.