Şimdi Ara

Hangi Fiber Türüne Sahibim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şuan türk telekom kullanıcısıyım. Superonline Fibere geçmek istiyorum ama aklıma takılan bir soru var. FFTN FTTC FTTB FTTH OLARAK 4 çeşit fiber türü var. Bunlardan hangisi benim kullanacağım fiber onu bilmiyorum. En son taşınmadan önce bakmıştım sitenin altında superonline kutusu vardı. Ama Telefon kablosu dışında daireye gelen bir kablo yok. Superonline dan yetkili bir kişi gelip dairenize kadar kablo var dedi ama eve gelen bir kablo göremedim ben.



  • binaya kadar da eve kadar fiber de olsa 1000mbps'e kadar alabilirsiniz. O yüzden dert etmenize gerek yok 10.000gbps isterseniz zaten evinize kadar çekeceklerdir.
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    FTTB ya da FTTH olsa yine iyi eve gelen cablo cat6 yada cat5 bile değil. Telefon kablosu ile alıyorum interneti. 50MBİT veriyorlar 30 civarı kullanıyorum (Türk Telekom) . Superonline dan bir arkadaş hızımın 100mbite kadar desteklediğini söyledi. O yüzden superonlina geçmeyi düşünüyorum.
  • Serhat99898 kullanıcısına yanıt
    kablolu olarak mı 30 alıyorsunuz yoksa modeme gelen değer mi?

    Ayrıca superonlinenın söylediği kotalı yani 200gb ise 200gb harcadıktan sonra internetiniz duracak gb için para ödeyeceksiniz 100 mbps için yada 300₺ verip sınırsız kullanıyorsunuz superonline üzerinden vodafone da alınıyor bayi ile görüşün özel fiyatlar veriyorlar 62.50₺ civarı 25 mbps sınırsız almıştı biri
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    67.50 tl, 24 Mbps akksiz. Ben verebiliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben sol fiberim ..ben blokda asafıda fiber switch var oradan cat 6 ile baglantı bana geliyor v benm router cihazanın (wan portuna) baglaaniyo v ben interte cıkıyorum benm hızım mesela e kadar degil net 50 ... e kadar ibraesi yok.

    yani telefon kablosu ile baglanmıyorum..
    baglantım sol


    FTTN ve FTTC zaten hipernet adııyla gecer yni aslında bu baglantıarı kullanan firmalar fiber adını kullanamazlar cunku standart dısı
    FTTB site içinde kullanılan ve fiber switchden cat 6 kablosu ile gelen bğlantı .. benimde kullandıgım
    FTTH İSE dogrudan evin için fiberin döşendiği tip (GPON) denir buna

    kısaca sana FTTN VE FTTC verenlere hiç bulasma ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axe190780 -- 9 Kasım 2018; 15:58:17 >
  • FİBERNET LİMİTSİZ (50 Mbps'ye kadar ) olarak geçiyor paketim. Fiber yazıp da eve gelen internetin telefon hattından vermeleri çok saçma. Turkcell Superonline paketlerinde de 24mbps den fazla hız vermiyolar galiba 50mbps 100mbps göremedim.
  • Serhat99898 kullanıcısına yanıt
    Sol de yok ama vodafone fibermax'te var. 50 ve 100 mbps hiz secenekleri için yardımcı olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.