Şimdi Ara

Hangi Dell'i Almalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar... Elimdeki ürünleri satıp laptop alacağım. Yurtdışı olacak ve bir arkadaşım ile getirteceğim. Genelde oyun için kullanacağım. Hatta büyük çoğunlukla bu laptopta oyun oynayacağım. Başka şehirde yaşadığımdan masaüstü bilgisayarlarım memleketimde. Sizce fiyat ve performans açısından hangisini almak daha kârlı? Laptoplar şunlar

Dell Insp. 9400
    17" UXGA Truelife 1920x1200 cozunurluk, 1.83GHz core duo
    T2400(667MHz FSB), 1gb ddr2, 256MB NVIdia GeForce Go 7800 extreme high definition, 100GB
    SATA, DVD+/-, Wireless,Bluetooth, Sound blaster ses karti

1300$

Dell XPS M170
    17" UXGA Truelife 1920x1200 cozunurluk, 2.0 GHz Centrino
    Sonoma, 1gb ddr2, 256MB NVidia GeForce 7800GTX, 120GB SATA, DVD+/-,
    Wireless, 9-cell batarya

1600$

Dell Insp. 9400
    17" XGA+ 1440x900 cozunurluk, 2.0 GHz core 2 duo
    T7200(4MB on bellek), 1gb ddr2 667MHz, 256MB NVidia GeForce Go 7900GS,
    80GB
    SATA, DVD/CDRW combo, Wireless, Bluetooth

1450$

Dell Insp. 9400
    17" XGA+ 1440x900 cozunurluk, 1.60 GHz core 2 duo
    T5200,
    1gb ddr2 ram tek parca, 256MB NVidia GeForce
    Go 7900GS, 80GB SATA, DVD yazici, Wireless, Vista Home

1350$
    2gb ram ile 1380$

Dell 1720
    Alpine white
    17" UXGA Truelife High Resolution 1920x1200
    Intel Core 2 Duo T7300 santa rosa 2.0GHz/4mb on bellek
    2GB ddr2 667MHz ram
    256MB NVidia GeForce 8600GT ekran karti
    160 GB 5400 RPM SATA
    Webcam
    Intel N-Draft wireless
    9-cell batarya
    DVD cift katman yazici
    Dell care value( 3 yil Turkiye'de de gecerli garanti)

2000$

Genel anlamda herhangi birine yetecek param olacak. Ancak 1300 dolar ile 2000 dolar arasında çok fark var. Eğer aradaki farka göre çok daha iyi performans alamayacaksam da ucuz olanı seçeceğim. Sizce hangisini almak daha mantıklı? Elbette 7800GTX buradakilerden en iyisi gibi gözüküyor ama çift çekirdek değil, ram problemini çözeriz de hdd de düşük. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 29 Ekim 2007; 14:42:35 >

• up
  • Yok mu hiç fikri olan koca forumda? Acaba oyun laptopu diye mi topic açsaydım
  • dell xps çok güzel aslında ama centrino bozmuş xps yi ya...yoksa tek geçerimdiğerlerindede 80 gb hdd var biraz az kalmış gibi..neden hep dell var toshiba,asus ürünlerinede baksana..
  • Hocam hep dell olma sebebi fiyatları uygun olması. Eğer bu seviyede bildiğiniz yurtdışı var toshiba ya da asus var ise onlara da dönebilirim. Aslında Dell olma sebebi belli...XPS'nin dell'in modeli olması XPS fanatiğiyim ama arada centrino olmasından dolayı büyük bir fark var mıdır? Core2duo'ların işlemcileri gayet sağlam ama XPS'de de GTX'li ekran kartı var. Bu laptoplardaki en iyi ekran kartı onda. Hdd problem değil, harici disk kullanacağım. Oyunları laptopa, medya dosyalarını hdd'ye atacağım. 900 tb'lık hdd'ye sahibim:)
  • hiç tartışmasız 1720 .
  • Dell 1720

Fiyat ve özellikleri nerden aldın acaba?
  • Ben 1720 aldim. Tavsiye ederim.
    3 yillik Dell Care almadim ama benim aldigim konfig seninkinden birazcik daha iyi. 1400 eur satis fiyati. Bizim sirkete indirim yapiyorlar ve bir indirim daha yakaladim. 1250 eur gibi bir fiyata geldi.

1400den bile hesaplasan,
    T7500 2.2 ghz islemci,
    2x160 SATA disk (1 tanesi SATA 2 cikti digeri SATA 1)
    N-Draft yok. (Tek amerikada vermeye basladilar su an; kart tedarikte sikinti var su an)

1720 secmemdeki sebep Dell'in müsteri servisi. Almanya'da oldukca ilgililer. Bir problem oldugunda ariyorum. O an cevap veremeseler bile daha sonra cepten arayip cevap veriyorlar vs vs.

Acikcasi HP'de de sirket indirimim vardi. Öyle az buz bir indirimde degil.
    HP pavilion 9500'ün T7300 modeli. 2x200gb sata disk 4200rpm
    1440x900 ekran, geforce 8600M 256 mb kart vardi

Acikcasi HP nin kasasi görünüm olarak Dell'den güzel (bana göre).
    Daha ince, parlak vs vs.
    Dell daha kalin ama saglam.

Arti 1920x1200 ü ben 1080p desteklesin diye istedim. Yoksa hersey bit gibi. :)
    Cözünürlügü düsürünce kalite bariz kötülesiyor. Native 1920 oldugu icin oyun vs icin 1920 alma. Film düsünüyorsan veya animasyon mantikli. 1920 ekranin yandan ve üst-alt görüs acilari digerlerinden daha iyidir. Dell'in sitesinde de görebilirsin.

Not: Daha makinayla cok oynayamadim. En kisa zamanda foto'larini cekip görüslerimi yazacagim.

• Bu arada 900TB lik HDD icin herhalde yarim milyon dolar bayilmissindir

Büyük ihtimalle storage box olarak falan gelmistir. (ECM DMx3 gibi)

Eklendi 145tr:
    Bir not daha. (Kusura bakmayin yamali post böyle oluyor)

Eger oyun diyorsan notebookreview.com da bunlarin benchmark sonuclari da var.
    8600 ekran karti 7800gtx 'in performansini yakalayamaz. Acikcasi Eger oyun diye düsünüyorsan XPS ucuzlamisken onu al derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 30 Ekim 2007; 10:57:41 >
  • Buraya sadece işi düşünce yazı yazan biri olarak size seviyeli ve güzel yaklaşımınız için teşekkür ediyorum.

Ve sorularınıza cevap vermek ile birlikte fikirlerimi anlatmadan önce özür dilemek istiyorum, zira 900 tb yazmışım, 900 gb olacak orası. Gerçekten de çok utandım kendimden. 900 tb'ı nasıl toparlıyayım ve toparlasam ne yapayım ben. Geniş Dizi ve Film arşivi dışında sadece oyun tutuyorum elimde onlar da dvd'de zaten. Tekrar özür diliyorum.

Benchmark skorlarından bahsetmek istiyorum, 7800 GTX 8600GT'den daha performanslı. Ve arada büyük bir 3dmark skoru farkı da mevcut. Ve eklemediğim birşeyi de eklemek istiyorum, ben XPS'nin görünüşüne hayranım Yine de çift çekirdektir, yeni nesillerdendir, rami yüksektir, hddsi büyüktür gibi özellikleri ekran kartı ile arasındaki farkı kapatabilecek özellikler ise, en azından siz kullanıcılar olarak böyle düşünüyorsanız XPS'den vazgeçebilirim. Oyun amaçlı kullanacağım, demiştim. Ama eğer çok bir fark yoksa performans olarak, 1720'de karar kılabilirim.

Bütün sisteme bakıldığında 1720 en iyisi gelebilir ama işlemciden de çok kırmadan, oyun oynayacağımı düşündüğümüzde XPS daha iyi değil midir? Ayrıca bunlardan en iyisi nedir diye de sormuyorum, eğer ki diğer laptoplar fiyat/performans açısından daha iyiyse onlara da yönelebilirim. Hem cebimde biraz para kalmış olur, hem de 7950 GTX core2duo'lu laptoplar için para biriktirme şansım olur.

Hepinize tekrar teşekkür ediyorum ve bu söylediklerimde de yardımcı olmanızı temenni ediyorum.
    İyi forumlar.

• Tekrar yazdiklariniza baktim.

Simdi XPS de 170 diye bir model yok. Herhalde 1710 modelinden bahsediyoruz diye kabul ediyorum.

XPS 1710 'da da Dell.com a baktim. Kullanilan islemciler sunlar:
    Intel® Core™ 2 Duo T7400 (2.16GHz, 4MB L2 Cache, 667 MHz FSB) [add $250 or $8/month1]
    Required for Blu-ray drive
    Intel® Core™ 2 Duo T7600 (2.33GHz, 4MB L2 Cache, 667 MHz FSB) [add $500 or $15/month1]
    Intel® Core™ 2 Duo T7600G (2.33GHz, 4MB L2 Cache, 667 MHz FSB) [add $775 or $24/month1]
    Intel® Core™ 2 Duo Processor T5600 (1.83GHz/667MHz/2MB) [Included in Price]

Bunlarin en altta olan modeli T5600 1.83ghz. Bahsi gecen 2.0ghz olani, su an ben göremiyorum. Arti minimum 2000 dolardan basliyor. Bu da demek ki Dell.com'dan almiyorsunuz. Neyse, 2.0 oldugunu bile farz edersek bunlarda cift cekirdekli olmasi lazim. Hatta Core2duo diye tahmin ediyorum.

Iki nesil cift cekirdekli islemci var. Birinci nesil olan Core DUO islemciler FSB hizlari 533mhz diye biliyorum.
    Core 2 DUO ikinci nesil su an bulunan islemciler. Bunlarinda FSB hizi 667 ve 800 mhz olan versiyonlari var.
    wikipedia.com'da daha net bir aciklama bulabilirsiniz.

O yüzden acikcasi 1720'den daha hizli olmasi lazim. Ama 45nm islemcileri desteklemeyecek.

Hdd olayina kafayi bence takmayin. Ben de 5400 rpm olan versiyon var. Büyük kapasiteli laptop disklerinin genelde buffer size büyük olur ve 2 plaka disk bulunur. Bu yüzden 7200 vs 5400 rpm farkini Desktop disklerine göre hissetmek daha zordur.

Ve HDD olayina kafayi takmayin. Hem XPS 1710 da hem de 1720 de 2 HDD takilacak yer mevcut.
    Ileri de ucuzladiginda disklerden birini cikartip veya yerine 32gb lik falan hizli memory card takilabilir. Ona da isletim sistemi yüklenir. Cok da hizli olabilir diye düsünüyorum.

Buna bakarak bence senin ihtiyaclarin icin XPS daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 30 Ekim 2007; 19:42:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 145tr

Ben 1720 aldim. Tavsiye ederim.
    3 yillik Dell Care almadim ama benim aldigim konfig seninkinden birazcik daha iyi. 1400 eur satis fiyati. Bizim sirkete indirim yapiyorlar ve bir indirim daha yakaladim. 1250 eur gibi bir fiyata geldi.

1400den bile hesaplasan,
    T7500 2.2 ghz islemci,
    2x160 SATA disk (1 tanesi SATA 2 cikti digeri SATA 1)
    N-Draft yok. (Tek amerikada vermeye basladilar su an; kart tedarikte sikinti var su an)

1720 secmemdeki sebep Dell'in müsteri servisi. Almanya'da oldukca ilgililer. Bir problem oldugunda ariyorum. O an cevap veremeseler bile daha sonra cepten arayip cevap veriyorlar vs vs.

Acikcasi HP'de de sirket indirimim vardi. Öyle az buz bir indirimde degil.
    HP pavilion 9500'ün T7300 modeli. 2x200gb sata disk 4200rpm
    1440x900 ekran, geforce 8600M 256 mb kart vardi

Acikcasi HP nin kasasi görünüm olarak Dell'den güzel (bana göre).
    Daha ince, parlak vs vs.
    Dell daha kalin ama saglam.

Arti 1920x1200 ü ben 1080p desteklesin diye istedim. Yoksa hersey bit gibi. :)
    Cözünürlügü düsürünce kalite bariz kötülesiyor. Native 1920 oldugu icin oyun vs icin 1920 alma. Film düsünüyorsan veya animasyon mantikli. 1920 ekranin yandan ve üst-alt görüs acilari digerlerinden daha iyidir. Dell'in sitesinde de görebilirsin.

Not: Daha makinayla cok oynayamadim. En kisa zamanda foto'larini cekip görüslerimi yazacagim.

1720 nin sataII destiği varmı?
    Aslında bir de raid desteği olsaymıs muhteşemmiş.

• Merhaba arkadaslar,

Burak hocam ben de buraya yaziyorum ama umarim kizmazsin:)

Ordaki 1720yi ben satiyorum, tabiki oncelik Burak hocam.da Bua rada ilgilenen arkadas olursa

http://www.sahibinden.com/hp_pavilion_dv9500_17_t7700_2_4ghz_geforce_8600_gsWQQaXQQ5098230WQQpXQQdisplayitem?&keyword=dv9500

Bu HP de gectigimiz cumartesi gunu geldi. Su anda Ankara'da ama baska illerde elden teslim olabilir.

Iyi gunler
  • quote:

Orjinalden alıntı: kelfender2
    Aslında bir de raid desteği olsaymıs muhteşemmiş.

1720 nin yok
    ama 1721 olanın var.

acıkcası pm 965 ve gm 965 chipsetlerde intel normalde raid controller chip'ini de ekliyor.
    ama dell çok büyük sipariş ile iş yaptığı için dell'e özel bir chipset üretilmişte olabilir.

1721 deki raid de hidrid bir raid.
    bios'dan enable ediliyor. 1720de de açıkçası enable etmeyi denemek lazım başka bir bios ile
  • 1720 nin sataII destiği varmı?

bunun hakkında bilgin var mı? Asıl öğrenmek istedğim oydu.
  • bende 1520 var, diskim SATA2 .. o da destekler hayli hayli..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kelfender2

bunun hakkında bilgin var mı? Asıl öğrenmek istedğim oydu.

SATA2 disk calistigina göre var. En azindan 150 ile calistiriyordur. Zaten hdd ler o kadar hizli bile degil.
    Arti PM965 chipsetin üstünde zaten bir chipset yok.
    GM965 orta hallicesi; bütünlesik ekran kartli (mainstream chipset)
    PM965 de en yüksek seviyesi; ek ekran kartli modeli (performance chipset)

Chipset'le ilgili detaylari Dell.com da cok net göremiyorsun. Ama manual'lari indirmeni tavsiye ederim. Cok seyi acikliyor. INTEL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 1 Kasım 2007; 12:41:48 >

• Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar(özellikle @145tr)

XPS'de karar kılınmıştır.
  • xps'yi tercih etmen, en yeni çıkanın en hızlı olacağı mantığını bir kere daha yerle bir ediyor..Oyun için bence doğru karar..
  • arkdaşlar Dell distrübütörü ile konuştum..Abd den alınan Dell lerde sadece parça garantisi var işçilik için ücret alırlar artı parçayı makinayı buran almadığın için Abd den sipariş verirler astarı yüzünü geçer dedi yani abd den alınan garanti biraz kafa karıştırıcı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.