Şimdi Ara

hangi çamaşır deterjanını kulanyorsunuz? (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.033
Cevap
42
Favori
534.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enarr

    Şuan ev tipi Ariel parlak renkler kullanıyoruz. Bir sorun var, havlular ve mutfak havluları hiç yıkanmamış gibi kokmaya başladı, Omo kullanırken de oluyordu. Beyazlarda Ariel Pro kullanıyoruz sorun yok. Yumuşatıcıdan desek farklı markaları denedik durum aynı, kazan temizleme de yapıyoruz. Bu tip eşyaları 40 derece, allergy plus veya pamukluda yıkıyoruz. Sorun deterjanlarda mı acaba? Renkliler için Ariel Pro kullanırken sorun yoktu. Bir de Persil color alacağım umarım iyi yıkıyordur. Başka tavsiyeler varsa deneyebilirim.
    Selamlar.

    Bence bir de havlularınızı 60 derecede yıkamayı deneyin. Ben color deterjanları sadece renklilerde kullanıyorum isterseniz havlularınızı da Ariel Pro ile yıkamayı deneyin o zaman sorununuz çözülür diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

    Selamlar.

    Bence bir de havlularınızı 60 derecede yıkamayı deneyin. Ben color deterjanları sadece renklilerde kullanıyorum isterseniz havlularınızı da Ariel Pro ile yıkamayı deneyin o zaman sorununuz çözülür diye düşünüyorum.

    Alıntıları Göster
    Selam. Ara sıra 60 derecede yıkıyoruz o zamanda sertleşiyorlar. Sanırım düşük ısıdan da kaynaklı bir durum. Önceden olmuyordu son 2 seferdir aldığımız deterjanlarda bu sorun oldu. Bir de beyazlar için olan Ariel pro ile yıkayalım. Havluların çoğu renkli, solarlar diye de çekiniyorum. Bugün Viking Lavanta-leylak kokulu yumuşatıcı aldım kokusu güzelmiş :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enarr -- 6 Ağustos 2019; 18:35:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: enarr

    Toz deterjan kullanıyoruz. Önceden kullandığım Omo eski tasarım paketliydi. Yeni paketli Omo mu kullanıyorsunuz?
    Bizdeki bundan:https://www.happy.com.tr/omo-matik-toz-camasir-deterjani-color-6-kg?gclid=EAIaIQobChMIgLGivpzv4wIVwuF3Ch2nMws7EAQYDSABEgJPo_D_BwE
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Eski paketlerden yeni paketler çok güzel:)
  • enarr kullanıcısına yanıt
    Benim havlularda da keçeleşme var ama elimin ayarı 40 dereceye de gitmiyor işte :)).

    Ben fikrimi söyledim isterseniz bir kaç yıkama böyle deneyin solma görürseniz eski kullanıma geri dönersiniz:).

    Ben de bugün beyazlıları yıkadım Persil Premium Toz almıştım. 6 kg sunu 30₺ ye aldım raftaki son deterjanı ben kaptım .

    Allergy programında Speed Perfect i seçtim 50 derece Ön yıkama Hassas durulama seçenekleri ile yıkadım 2:27 süre verdi 2.5 saat gibi sürede yıkadı. Ön yıkama ve ana yıkamada aldığı su miktarı baya fazlaydı gerçi camın çeyreğine kadar almıştı. Ana yıkamada da su sıcaklığı 60 derece gibiydi gerçi allergy programı olduğu içindir. 90 ml ön yıkamaya 120 ml ana yıkamaya 60 ml karbonatı 2 göze paylaştırıp biraz da tül beyazlatıcı koydum.

    Sonuç fena değildi 10 üstünden 7.5 veririm. Beyazlarda en iyisi Omo şu an :). Ama Persil Premium da aldığım fiyata göre iyi diyebilirim.

    Beyazlara size mutlaka Omo Active toz tavsiye ederim ağartması beyazlatması yıkaması mükemmel.

    Fotoğraftaki gibi evi stokladım epey uzun süre gider sanırım:))) Gerçi kedilerden dolayı çok çamaşır yıkıyorum ama . Daha bir de 70-80 tane bulaşık tabletim var.

     hangi çamaşır deterjanını kulanyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 7 Ağustos 2019; 5:7:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Bizdeki bundan:https://www.happy.com.tr/omo-matik-toz-camasir-deterjani-color-6-kg?gclid=EAIaIQobChMIgLGivpzv4wIVwuF3Ch2nMws7EAQYDSABEgJPo_D_BwE

    Alıntıları Göster
    Kullandığımız bu deterjandandı. Sanırım 60 derecede yıkamak lazım. Miktarını da az kullanmıyoruz ama temizleme güçleri mi değişti bilmiyorum.




  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    60 derecede yıkamakta fayda var, böyle deneyelim dedik. Zaten bir müddet sonra havluları yenilemek gerekiyor. Allergy baby nevresim ve beyazları güzel yıkayan bir program, valide hanım genelde o programı seçer. Omo beyazlarda güzel temizliyor. Elimdeki bitince Omo veya Persil alacağız. O indirim çok iyiydi evde koyacak yer yok, almadık. Omo active eskiden 4,5kg olurdu şimdi 6 ve 10 kg olanlarını gördüm kokusu bana göre çok güzel :) Epey stok yapmışsınız güle güle kullanın Kediler işaretlerini koyuyor herhalde dedemin de var :D
  • Merhabalar benim de sorum olacak.
    Beyazlar için Alo Kar Çiçeği kullanıyorum ama renkliler için de kullanılabilir bir deterjan olduğundan galiba beyazlatmasını ve leke çıkarmasını yetersiz bulmaktayım.

    Beyazlar için hangi toz deterjanı tavsiye edersiniz ?
    Ariel mi Omo mu ?



    Siyahlar için perwoll siyah sıvı deterjan kullanmaktayım bunun yerine bingo siyahlar için sıvı önerir misiniz yoksa perwollden devam mı edeceğim ?
  • Merhabalar arkadaşlar ne kadar doğrudur bilemiyorum ama tüm Henkel ürün grubunda içeriklerinde domuz yağı içeriyormuş ben de şaşırdım bilginize...
     hangi çamaşır deterjanını kulanyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

    Merhabalar arkadaşlar ne kadar doğrudur bilemiyorum ama tüm Henkel ürün grubunda içeriklerinde domuz yağı içeriyormuş ben de şaşırdım bilginize...
     hangi çamaşır deterjanını kulanyorsunuz?
    Yemiyorsak sorun değil; doğa ana ruhu kokuşmuş yamyam çocuğunu (aynı zamanda dışkısını) yiyen domuzlardan bizi sakınsın, onlardan sabun yaparlarsa dert edebiliriz belki




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tubytube

    Yemiyorsak sorun değil; doğa ana ruhu kokuşmuş yamyam çocuğunu (aynı zamanda dışkısını) yiyen domuzlardan bizi sakınsın, onlardan sabun yaparlarsa dert edebiliriz belki

    Alıntıları Göster
    Bilemiyorum hocam belki de sadece Almanya’daki Henkel grubunda vardır ama dikkatli olmak lazım gözümü Korkuttu açıkçası...
  • Yurtta kalıyorum. Benim için deterjan ve yumuşatıcı önerir misiniz? Ayrıca perwoll siyah nasıldır? Lacivert koyu gri renklerde de onu kullanabilir miyim?
  • Kontrol edenildiğim kadarıyla şu an %15-30 oranında oksijen bazlı ağartıcı sadece bingo ultra beyazda var. Diğer beyazlar için deterjanlarda (arielin prof serisini bilmiyorum) hep %5-15 arası.
  • Perwolü dediğiniz çamaşırlarda kullanabilirsiniz.
  • Uzun zamandır bende çamaşır deterjanlarına takmış bulunmaktayım. Bu vesile ile denemediğim deterjan kalmadı diyebilirim. Kullandığım deterjanlara ve izlenimlerime değinmek istiyorum.

    Persil color toz Makine su alırken kesinlikle taşlaşma yapmıyor. Yağ, kir ve yemek lekelerini çıkartmakta oldukça başarılı. Fakat kokusu nedense hiç hoşuma gitmiyor. O nedenle pek tercih etmiyorum. Yoğun bir kokusu var ve neredeyse yumuşatıcı kokusu ile karışıyor.

    Omo Color Toz: Bu Deterjan da su alırken deterjan gözünde taşlaşma yapmıyor fakat Color olanı leke konusunda persil kadar başarılı değil. Üstelik genel anlamda daha pahalı satılan bir deterjan olduğu için bunu da çok tercih etmiyorum.

    Gelelim beyazlar için olan toz deterjanlara. Bu deterjanların içerik bilgilerine baktığımız zaman oksijen bazlı ağartıcı olduğunu görürsünüz. Dolayısı ile herhangi biri bana göre pek farklı sayılmaz.

    Ariel Dağ Esintisi toz: Bu deterjanın deterjan çekmecesinde bazen eser miktarda taşlaşma yaptığını gözlemledim. Bu nedenle kullanmaktan hoşlanmıyorum. Ayrıca kokusu benim için fazla güzel değil.

    Alo'nun beyazlar için olan toz deterjanı: Aynı şekilde bu deterjanda eser miktarda taşlaşma yapıyor. Deterjanı da 1 çay bardağından fazla kullanmam bu arada.

    Bingo hipoalerjenik Kokusuz Bu deterjanın üzerinde beyazlar için diye bir ibare olmasa da içinde oksijen bazlı ağartıcı olduğu için ben bu katagoriye dahil ettim. Deterjan vaat ettiği gibi çamaşırlar kuruduktan sonra üzerinde bir parfüm kokusu bulaştırmıyor. Leke çıkartma etkisi de gayet güzel. Nevresim takımlarında yumuşatıcı kullandığım için ve kokuların birbirine karışmasından haz etmediğim için bu deterjanı şuan kullanıyorum.

    Gelelim Sıvı deterjanlara.

    Bu sıvı deterjanların genelde sevilmeme nedeni sanırım oksijen bazlı ağartıcı konulmuyor. En azından benim içerik listesinde gördüğüm kadarı ile yok. Dolayısı ile beyazlarda leke çıkartma gücü Oksijen bazlı ağartıcı ihtiva eden toz deterjanlar kadar olmayacağı yönünde. Ben de beyaz çamaşırlarda pek tercih etmiyorum o nedenle ama renkli gündelik kıyafetlerimde eski makinam ile hep sıvı deterjan kullanıyordum. 30 derecede daha iyi çözüneceğini düşünerek.

    Persil Jel Color: Persilin renkiler için olan toz deterjanından eksik kalır bir yanı yok. Yalnız bu deterjanda kokusundan mıdır nedir eski makinemde hoş olmayan bir koku bırakıyordu çamaşırlarda. Yeni makinemde bu deterjanı denemedim. O yüzden bilemeyeceğim lakin genel olarak deterjanın yapısı ve kıvamını ne kadar seviyor olsam da kokusundan hiç hoşlanmıyorum o nedenle pek kullanmıyorum.

    Omo Color (Sıvı): Bu deterjanı uzun zamandır kullanıyorum. Açıkçası leke çıkartma olayı hiç yok desek yeridir (30 derece yıkama ile). Ama deterjanın kokusu rahatsız etmiyor. Ter kokularını vs. daha başarılı yok ediyor. Bu nedenle kullanıyordum. Bir de eski makinemde sıvı deterjan aparatı olmadığı için ortasından çıkan ölçek kabını direkt makinenin içine atmak pratik geliyordu.

    Perwoll Kırmızı şişe (Narin ve Hassas) Bu deterjanı yeni makinem ile denedim. Diğer henkel (persil) gurubu deterjanlara nazaran kokusu hoşuma gitti. Bir de içerik listesinde fosfat yazmamışlar. gerçekten yoksa bu güzel birşey aslında. Bu deterjanı viskoz türü kumaştan olan kıyafetlerim için kullanmayı düşünüyorum. en küçük boyunu aldım.

    Woolite kırmızı şişe: Persil jel gibi bulanık olmayan bir diğer sıvı deterjan. Fena değil. Omo ayarında bir deterjan kokusundan hiç haz etmediğim için bir daha almayı düşünmüyorum.

    Woolite Siyahlar için Hiçbir işe yaramayan aksine Persil Color toz'dan daha çok yıpratıcı olduğunu düşündüğüm deterjan. Bu arada bilgi vereyim bu deterjanlarda boyar madde bulunmuyor arkadaşlar hiçbirinde. Ben artık siyahlar için ayrıca bir deterjan almayı düşünmüyorum. Yünlüler için ise içinde enzim olmayan bir deterjan kullanılması tavsiye ediliyor ama Perwoll yünlüler'in içinde de enzim var. Dolayısı ile yünlüler için olan deterjanı da almayı düşünmüyorum. Zaten yünlü kıyafetim yok. :D

    Ariel Dağ esintisi (Sıvı): Bu deterjanın kokusuna bir türlü ısınamadım. Fazlaca tuhaf bir kokusu var. Yıkama kalitesi olarak Omo Sıvı ile aynı ayarda pek fark yok. Kokusunu seven kullansın. Ama omo’dan fazla kokuyor. Ya da ben kokuyu sevmediğim için bana öyle gelmiş olabilir.

    Tursil Lavanta Ferahlığı (Sıvı): Bu da Henkel gurubunun bir deterjanı. Yıka performansı persil jel ile aynı olup kokusu daha güzel. (Yine de yumuşatıcı ile kullanacak olanlar tekrar düşünsün zira persil gibi birbirine karışıp iğrenç kokuyor)

    Kapsül olarak Ariel Parlak renkleri kullandım. Yıkama performansı gayet tatmin ediciydi. Lakin dozajlama çok büyük sıkıntı. Bulaşık makinesi gibi atayım yıkıyım demek pek olmuyor. Az çamaşırda çok köpük üretiyor. Dolayısı ile kullanışlı değil. Ayrıca Yumuşatıcı ile kullanımı bana uygun gelmedi. Çünkü kokusu ağır.

    Yani eğer yumuşatıcıyı sürekli kullanıyorsanız toz deterjanlar veya omo’nun sıvı deterjanını önerebilirim. Ama yumuşatıcı kullanmıyorsanız. Persil jel gayet tatmin edici sonuçlar verecektir.

    Şimdilik perwoll kullanıyorum Henüz 2 defa kazak yıkadım o nedenle yıkama performansı hakkında yorum yapamayacağım.

    Bir de Artık Yeni makinam Samsung Ecobubble olduğu için Samsung bu makine için toz deterjan öneriyor sanırım (En azından kullanma klavuzunda ve web sayfasında toz deterjana vurgu yapmışlar)

    Ayrıca toz deterjanları köpük motoru daha güzel köpürttüğünü fark ettim. Henüz herşey çok yeni o nedenle yorum yapamayacağım.

    Ayrıca genel olarak Sıvı deterjanlar yağ lekelerini, toz deterjanlar çamur ve çim lekelerini iyi çıkarır gibi bir algı mevcut internette. Ama açıkçası beyazlar için olan Oksijen bazlı ağartıcılı deterjanlar hariç yıkama performansları arasında dramatik bir fark ben görmüyorum.

    Bu Samsung ecobubble kullananlar veya bu makineyi tanıyanlar varsa sizin görüşünüz nedir? Sıvı mı kullanılması daha makul yoksa toz mu? Şahsen Makineyi yeni aldım ve bende emin olamadım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Kontrol edenildiğim kadarıyla şu an %15-30 oranında oksijen bazlı ağartıcı sadece bingo ultra beyazda var. Diğer beyazlar için deterjanlarda (arielin prof serisini bilmiyorum) hep %5-15 arası.
    Ariel Pro serisinde de %5-15 aralığında.
  • Persil Premium toz deterjanı nihayet deneyebildim ve 12 puanımı verdim. Kokusu kalıcı, temizlik konusunda eksiği yok hatta Ariel'de de gördüğüm bir fazlalığı var; makinenin yükleme ağzındaki lastikleri de pırıl pırıl yapıp temiz tutan bir formülasyona sahip...

    Olmuş diyoruz, elimizi alıştırsınlar ve çektirmesinler diye de bol kampanya arzuluyoruz
  • Bugün Rossmandan Domol renkliler ve beyazlar için olan (mavi ve yeşil paket) toz deterjan aldım. Bir de yünlüler ve narinler için olan sıvı deterjanı. Kullanım miktarı türkiye'de satılan deterjanlardan düşük. Avrupada satılan persil, ariel ve omo ile aynı düzeyde. ilk yıkamamı nevresim takımı ile yaptım. köpürme düzeyi normal. durulanma fena değil. Kokusu paket içinde biraz ağır gibi koksa da çamaşırda fazla ağır koku bırakmıyor. Kuruduktan sonraki izlenimlerimi de ayrıca yazarım. Yıkama performansını yeterli buldum.

    Fakat bu deterjanların üzerinde üretim tarihi yazmıyor. Ne kadar süredir rafta bekliyor emin olamadım. Birde yeşil paketin altında bir delik varmış minicik. Umarım bozulmamıştır.
    Sıvı deterjanın üretim tarihi ise 2017 yılı görünüyor. Mağazada hiç aklıma gelmedi bakmak. Bunların ömrü en fazla 1 yıl kadar oluyor sanırım. Ama deterjanın yapısı ve kokusu normal geldi gözüme. Dikkat etseydim almazdım.

    Lekeli kıyafetlerde ve beyazlar için olanın performansı hakkında da kullandıktan sonra izlenimlerimi ayrıca yazacağım.




  • Ekleme:

    Persil derin temizleme diye yeni çıkarttığı gülün büyüsü deterjanından oksijen bazlı ağartıcıyı çıkartmış sanırım. Yeni paketlerin hiçbirinde yazmıyor çünkü. Beyazlar için kötü olmuş. Hangi akla hizmet böyle bir şey yaptılar anlaşılır gibi değil. Zaten color versiyonunda olmuyor evrensel versiyonu niye değiştirdiler acaba.

    Yeni seriyi kullananlar var mı ne düşünüyorsunuz?
  • Boronun sıvı olanını çıkarmışlar renkli ve beyaz olmak üzere denesem mi diye düşünmüyor değilim.
  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.