Şimdi Ara

Hangi benzin istasyonu? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
16.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aracı ilk aldığımda shell alıyordum. 650 km zor gidiyordu depoda... 3. depodan sonra topkapı po dan aldım. 750 km gitti. shelle karşı bir antipati oluştu bende. o günden sonra po v-max devam ettim. gayet memnunum. ama bu aralar total excelliumu denemeyi düşünüyorum.
  • merhaba,

    arkadaşlar tercihlerden ziyade opelin, ford-opet ortaklığı gibi yakııtla ilgili sorumluluk alacağı bir istasyonu var mı?
  • OPETTTTTT diyorum
    özellikle bayan yolcunuz oldumu (tuvalet,güvenlik hizmet) açısından
    yakıt olarada zaten shell ve po ile yarışır..
  • + Opet le shell arasında depoda 2 ytl fark ediyor, Her hafta 1 depo alıyoruz 1 senede 104 ytl farkeder

    Yakıt kalitesinde de fark gören oldu mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal


    quote:

    Orijinalden alıntı: nolamaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    Aklı kelden benzini Shell'den alacaksın demişler.


    Acabaaaa

    Ne acaba olm.


    Kavga yok

    Shell +1




  • shell gtldeki teknoloji temizlik verim hiç birinde yok shellin çok ciddi bır yatırım yaptığı ve diğer firmaların yakın zamanda bunu becermesinin mümkün olmadığını duymuştum
  • Web sitesinde GTL nin Malezyada üretildiği yazılmış 2010 da Katar da üretilecekmiş burada da üretime geçildi mi acaba?



    “Türkiye yine bir ilk’e imza atıyor”

    “Shell V-Power Diesel+GTL teknolojisi”, Avusturya, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Slovakya, İsviçre, Tayland, Polonya ve İngiltere olmak üzere toplam 12 ülkeden sonra Türkiye’de de satışa sunuluyor.



    “Shell’in farklılaştığı en önemli alan teknolojisi”

    GTL, Shell’in, daha temiz yakıtlar geliştirme yolundaki kararlılığı çerçevesinde 30 yılı aşkın bir sürede geliştirdiği yenilikçi teknolojisi ile üretildi. Bu teknoloji, Biomass to Liquids(biyokütleden sıvıya dönüşüm) gibi düşük karbon yakıt teknolojileri için bir köprü niteliğinde. GTL Yakıtı, hükümetlerin ve şehirlerin enerji kaynaklarını çeşitlendirmelerine, yerel emisyonları azaltmalarına ve sürdürülebilir ulaşımın teşvik edilmesine yardım edebilecek uygun maliyette bir alternatif yakıt özelliğini taşıyor.

    Dünya çapında “Gazdan Sıvıya” teknolojisinin geliştirilmesine öncülük eden Shell, Bintulu-Malezya’da kurduğu ve bugün günlük 14.700 varil kapasiteyle çalışan orta ölçekli GTL fabrikasını 1993 yılında işletime soktu. Dünyanın GTL merkezi olma iddiasında olan Katar’da 2010 sonlarına doğru işletime sokulması planlanan GTL tesisi ile Shell, dünya ölçeğinde günlük 140.000 varil üretimine ulaşacak. GTL projesi, Katar sınırları içinde uygulanan en büyük enerji projesi olma özelliğini de taşıyor.




  • katar da arkadaşlarımdan bazıları gtl project adlı bir inşaatta çalışıyordu demekki o gtl bu gtl imiş=)
  • Ya arkadaşlar hiç TOTAL kullanan yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mastor1


    + Opet le shell arasında depoda 2 ytl fark ediyor, Her hafta 1 depo alıyoruz 1 senede 104 ytl farkeder

    Yakıt kalitesinde de fark gören oldu mu ?


    Nasıl farkediyor, ikisinde de eurodizel pompa fiyatları 2,66 TL.. GTL için mi yazdınız acaba..
  • Evet onu kastetmiştim GTL 2.70 alırken iyisi olsun diye GTL ye yöneliyorsunuz hakikaten bir faydası var mı bilmiyoruz?

    fakat eurodizel de 2.66 yerine 2.67 bizim yakındaki shellde
  • Faydası var mı yok mu bu hala tartışılıyor. Aşağıdaki linkte..

    http://forum.donanimhaber.com/m_32465339/mpage_1/key_/tm.htm

    Eurodizel deki fiyat farkı sanırım bölge farklarından kaynaklanıyor. İzmir de shell, opet, bp de eurodizel 2,66 iken PO ve Total de 2,64..
  • Ben BP'den alırdım eskiden. Fakat mecburi olarak Shell'den almak zorunda kaldım ve ogün bugündür Shell'den alıyorum.
    Yalnız Shell'in her istasyonunda da benzin aynı değiL. Bana öyle geliyor.
  • İrfan hocam aynı olay benim de başıma geldi

    Hemen ardından biraz araştırdım ve shell ve opetin iyi benzin istasyonları sıralamasında listenin başında olduğu sonucuna vardım.
    Opet güvenilir ve temiz bir akaryakıt. Ve şubelerin neredeyse hepsine güvenebilirsiniz. Bilmediğiniz yerlere gittiğinizde gözleriniz opet arasın
    Ancak Shell akaryakıtı her nedense aracımda daha bir performas sunuyor. Özellikle de ilk konulduğunda. Arkadaşımın aracında da test ettim. Ve onun aracında motorundan gelen ufak hırıltılı sesi de bu yakıt her nasılsa kesiyor. (95 oktan kullandım hep) Ama dediğin gibi Shell çoğu yerde var, ve her şubesine güvenilmiyor. Ben bildiğim ve temiz, düzenli gözüken şubelerinden çekinmeden alıyorum.




  • Zameet eğer istanbul'da ikamet ediyorsan sana en güzeL Shell'i söleyeyim :D Tabi bu istasyon benim kanatımca benim testimce söylenecek bir şey :D
  • Ah be dostum Ankara'dayım ki ben. Ama sen yine de söyle arkadaşlar faydalanır (bir şartla) ve belki de bir gün benim de yolum düşer

    Şart: Beğenmeyen olursa gelip de söylenmeyecekse. Zaten irfan kendi kanaatince olduğunu ifade etmiş.
  • Shell E-5 Merter
  • Shell E-5 Merterin benzinide iyidir aslında haklı arkadaş fakat Havaalanının karşısındaki Shell'in benzininin daha iyi olduğunu fark ettim.
  • opet i bilir onu söylerim, tesafüf mü bilmiyorum ama 2 defa shell nden aldım ikisinde de arıza ışığı yandı, daha yaklaşmaya bile korkuyorum,
    totalden de 1-2 kez aldım sorun yoktu.

    saygıalrımla
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.