|
Selamun aleyküm arkadaşlar, 45 yaşından sonra ehliyet aldık, araba da alacağız inşaAllah. Aşağıdaki tarihlerde bu rakamlar elimde olacak gibi düşünebiliriz. Tabi bu rakamlar limit, üstüne vergiler, expretiz vs... masraflar için ödeyecek pek para kalmayacak cebimde. Onlar dahil diye düşünmeliyiz. 1 Ekim - 940.000 TL (1.200.000 kredi kullanırsam) 1 Aralık - 1.100.000 TL (1.320.000 kredili) Giriş seviyesi araçlarda da kamera vs... donanım yok, acemiliği atana kadar çok lazım olacağını düşündüğüm ekipmanlar bunlar. O yüzden çok giriş paketi bir şey de almak istemiyorum açıkçası. Boyum 1.90, eşim ve kızım 1.75. Aileye uygun, özellikle uzun boylu olduğumuz için de içi rahat ve geniş olan (ailede tek araç bizde olacağı için 5 kişi de rahatça oturabilecek), beni üzmeyecek araç tavsiyelerinize ve alım zamanı tavsiyelerinize ihtiyacım var. Aralık ayını bekle, krediyle al bir şeyler deseniz bile o zaman kredi limitleri yüzünden en fazla 1.320.000'e çıkabileceğim gibi duruyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Aklımdaki araçlar: Tiggo 7 pro Comfort (keşke Tiggo 8 alacak durumumuz olsa ama oralara çıkamıyoruz. Kredi limitleri yüzünden de sadece Tiggo 7 comfort pakete girebileceğiz gibi) MG ZS Luxury Plus (Tiggo 7'den daha dolu paketi ve daha uygun fiyatlı) Tiggo 7'nin sadece giriş seviyesi aracı bütçeme uyuyor. Boyut olarak çok hoşuma gitti, rahat olacağınu umuyorum ancak bu araçta eksik olan teknolojiler, ilk aracım olacağı için beni zorlar mı sizce? MG ZS Luxury Plus paket bile alsam 1.179.000 TL fiyatı var, en üst paketi bütçeye uyuyor. 360 derece kamera, kör nokta uyarı vb... teknolojiler de dahil olacak MG tercih edersem. Dacia Jogger (7 kişilik olması, fiyatı ve fabrikasyon LPG sebebiyle tercih ediyorum. Annem, kayınvalidem vs... bizde hiç araç yok. Tek bende olacağı için 7 kişilik tercih sebebi. Jogger'ın manuel olması biraz dezavantaj ve trim sesi meselesi). Bunlar dışında senin ailene uygun diyeceğiniz ne olabilir arkadaşlar? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 19 Eylül 2023; 15:42:6 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt