Şimdi Ara

HALO'nun hikayesi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
22.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk Halo oyununu çıktığı zaman 1 saat kadar oynamıştım. O zaman nerdeyse hiç ingilizce bilmiyordum. O yüzden fazla oyun oynamıyordum. Şimdi Halo 3 oynuyorum ama 2.bölümdeyim ve ne olup bittiğini bilmiyorum. Diğer oyunları tek tek oynama şansım yok.

Acaba biri 10 satırda Halo 1 ve 2 yi özetliyebilir mi?

Covenant adındaki uzaylı birliği (Farklı ırklardan oluşmuş bir topluluk), tüm insan ırkına savaş açar. Savaşın dünyada gecen ilk ayağı insanlar için çok zorlu geçmektedir. Covenant topluluğunun gelişmiş teknolojisi karşısında insanlar dayanamamakta, kırılıp geçilmektedir. Kısa sürede gezegenin yüzeyi eritilmiş ve 700 milyon üzerinde insan ölmüştür (Yeni çıkacak olan Halo:Reach hikayenin bu kısmını anlatmakta. Bu sıralarda Spartan projesi henüz hayata geçmediği için Master Chief ortalarda yok, o yüzden bu oyunda başka karakterle oynanacak). Kurtuluş olarak Spartan Projesi başlatılır. Süper eğitimli askerler ve yüksek teknoloji sayesinde en azından kara savaşlarında insanlara avantaj sağlayabilmektedirler.

İşte Halo 1 in hikayesi burada başlar. Saldırılardan birinde dikkati dünyadan uzak bir yere çekmek için "Pillar of Autumn" (ilk oyunda, açılış bölümünde bulunduğumuz gemi), uzayda rastgele bir sıçrama yapar. Tesadüfi yada değil, Halo keşfedilir. Forerunners adlı bir ırkın yaptığı ve Covenant`ların tapınma duvarı gibi gördüğü bu şey aslında çok çok çok güçlü bir silah (25000 ışık yılı çapında etkili). ancak Flood adında bir parazitin (canlı organizmalarda eğişime sebebiyet veren bir parazit) ağır istilası altında. Halo`nun Floodu yok edebileceği düşünüldüğü için MasterChief Halo`yu çalıştırmayı dener ancak işin aslı bu sırada ortaya çıkar. Halo, aslında Floodu değil onun besinini yok etmekte ve Flood`ın açlıktan ölmesi hedeflenmekte. Burada ki sorun ise Flood`un besininin Biz ve Covenant topluluğu olması. (Daha önce Forerunners ırkı bu şekilde yok olmuştur aslında, bir nevi gelecek nesiller için kendilerini feda etmişlerdir). Daha sonra Master Chief ve Cortana, ateşlemeyi durdurmak için "Pillar of Autumn" gemisini Halo üzerine düşürüp, patlatarak Halo`yu ve üzerindeki Flood`u yok etmeyi amaçlarlar ve yaparlar da.. 1. oyun burada biter..

Tabi Covenant ırkı bu duruma çok kızar. Elit başkomutanın rütbesi, Halo`nun yok edilişini engelleyemediği için sökülür (Bu komutan daha sonra Arbiter olarak karşımıza çıkacaktır). Halo benzeri bir silah daha bulmak için evreni taramaya başlarlar. Forerunners ırkının dünyada bıraktığı anıtları incelemeye geldiklerinde Maste Chief ve tayfası Covenant ırkını geri püskürtür. İşe burada bir son verme düşüncesiyle Covenantları takip ederler ve burada acı gerçekle karşılaşılır. Covenantlar çoktan 2. Halo`yu bulmuştur ve ateşlemeye hazırlanmaktadırlar.. Saldırıları durdurma amacıyla Master Chief 3 Covenant rahibinden (Hakikat, Pişmanlık ve Merhamet) birini öldürür ve Kaptan Keyes İndex anahtarını çalar (Halo`yu aktive etmek için gerekli anahtar). Bu sırada Covenantlar Arbiteri gönderir (Rütbeden düşürülen elitlere, zor dönemlerde verilen ikinci şans/rütbe). Aslında son zamanlarda baba görevlerin Brute`lara verilmiş olması Arbiterin canını sıkmakta, kafasını karıştırmakta, Covenantlara olan güvenini sarsmaktadır. Bu sırada Flood paraziti de tekrar ortaya çıkar. Gravemind (Eski, zeki ve büyük bilge bir organizma. Flood bulaşması sonucu oluşmuş büyük bir canlı, ağaç gibi bişi), Arbiteri ve Master Chiefi bu karışıklıktan kurtarıp birbirleriyle tanıştırır, bu durumu nasıl düzeltebileceklerini anlatır.

Gravemind, Arbiter`i, Halo`nun çalıştırılmasını engellemek ve Tartarusu öldürmesi için gönderir (Aslında sadece Halo`nun çalışmasını engellemesi için gönderir ama Tartarus ta ordadır işte..). Ancak Brute`lar Arbiter davranmadan önce diğer Halolardan sinyal alabilmiş ve yerlerini tespit etmişlerdir (Burada tam 7 tane daha Halo silahının olduğu ortaya çıkıyor). Gravemind, Master Chief`i ise geri kalan 2 rahibi öldürmesi için gönderir. İlki Convenat şehrindedir ve Master Chief burada işini görür. Master Chief, Gravemindın yanından ayrılmadan önce 3. rahibin yerini bulmaları için Cortanay`ı Gravemin`dın yanına bırakmıştır. İkinci rahibin işi bitirdikten sonra son rahibinde yeri de belirlenir. Cortana`nın verdiği koordinatlar, dünyayı işaret etmektedir.. 2. oyun da burada biter..

- This is Spartan,, 117. Can anyone here me? Over.
    - Isolate that signal... Master Chief, do you mind telling me whats youre doing on that ship??
    - Sir.. Finishing this Figth!!

Hikayeyi çok kısaca özetlemeye çalıştım. Bu hali çok yüzeysel ve bazı olayların nedenine girmedim. İsmi geçen karakterlerin de geçmişlerine ve motivasyonlarına değinemedim ama internette bir çok doküman bulabilirsin. Halo güzel seridir, iyi eğlenceler arkadaşım..

Edit: 13 yıl önceki cahilin anlatım bozukluklarını düzelttim.
  • Aslında Halo evreni çok geniş ama kısaca ve epey kabaca özetlemeye çalışacağım.

Covenant adındaki uzaylı birliği (Farklı ırklardan oluşmuş bir topluluk), tüm insan ırkına savaş açar. Savaşın dünyada gecen ilk ayağı insanlar için çok zorlu geçmektedir. Covenant topluluğunun gelişmiş teknolojisi karşısında insanlar dayanamamakta, kırılıp geçilmektedir. Kısa sürede gezegenin yüzeyi eritilmiş ve 700 milyon üzerinde insan ölmüştür (Yeni çıkacak olan Halo:Reach hikayenin bu kısmını anlatmakta. Bu sıralarda Spartan projesi henüz hayata geçmediği için Master Chief ortalarda yok, o yüzden bu oyunda başka karakterle oynanacak). Kurtuluş olarak Spartan Projesi başlatılır. Süper eğitimli askerler ve yüksek teknoloji sayesinde en azından kara savaşlarında insanlara avantaj sağlayabilmektedirler.

İşte Halo 1 in hikayesi burada başlar. Saldırılardan birinde dikkati dünyadan uzak bir yere çekmek için "Pillar of Autumn" (ilk oyunda, açılış bölümünde bulunduğumuz gemi), uzayda rastgele bir sıçrama yapar. Tesadüfi yada değil, Halo keşfedilir. Forerunners adlı bir ırkın yaptığı ve Covenant`ların tapınma duvarı gibi gördüğü bu şey aslında çok çok çok güçlü bir silah (25000 ışık yılı çapında etkili). ancak Flood adında bir parazitin (canlı organizmalarda eğişime sebebiyet veren bir parazit) ağır istilası altında. Halo`nun Floodu yok edebileceği düşünüldüğü için MasterChief Halo`yu çalıştırmayı dener ancak işin aslı bu sırada ortaya çıkar. Halo, aslında Floodu değil onun besinini yok etmekte ve Flood`ın açlıktan ölmesi hedeflenmekte. Burada ki sorun ise Flood`un besininin Biz ve Covenant topluluğu olması. (Daha önce Forerunners ırkı bu şekilde yok olmuştur aslında, bir nevi gelecek nesiller için kendilerini feda etmişlerdir). Daha sonra Master Chief ve Cortana, ateşlemeyi durdurmak için "Pillar of Autumn" gemisini Halo üzerine düşürüp, patlatarak Halo`yu ve üzerindeki Flood`u yok etmeyi amaçlarlar ve yaparlar da.. 1. oyun burada biter..

Tabi Covenant ırkı bu duruma çok kızar. Elit başkomutanın rütbesi, Halo`nun yok edilişini engelleyemediği için sökülür (Bu komutan daha sonra Arbiter olarak karşımıza çıkacaktır). Halo benzeri bir silah daha bulmak için evreni taramaya başlarlar. Forerunners ırkının dünyada bıraktığı anıtları incelemeye geldiklerinde Maste Chief ve tayfası Covenant ırkını geri püskürtür. İşe burada bir son verme düşüncesiyle Covenantları takip ederler ve burada acı gerçekle karşılaşılır. Covenantlar çoktan 2. Halo`yu bulmuştur ve ateşlemeye hazırlanmaktadırlar.. Saldırıları durdurma amacıyla Master Chief 3 Covenant rahibinden (Hakikat, Pişmanlık ve Merhamet) birini öldürür ve Kaptan Keyes İndex anahtarını çalar (Halo`yu aktive etmek için gerekli anahtar). Bu sırada Covenantlar Arbiteri gönderir (Rütbeden düşürülen elitlere, zor dönemlerde verilen ikinci şans/rütbe). Aslında son zamanlarda baba görevlerin Brute`lara verilmiş olması Arbiterin canını sıkmakta, kafasını karıştırmakta, Covenantlara olan güvenini sarsmaktadır. Bu sırada Flood paraziti de tekrar ortaya çıkar. Gravemind (Eski, zeki ve büyük bilge bir organizma. Flood bulaşması sonucu oluşmuş büyük bir canlı, ağaç gibi bişi), Arbiteri ve Master Chiefi bu karışıklıktan kurtarıp birbirleriyle tanıştırır, bu durumu nasıl düzeltebileceklerini anlatır.

Gravemind, Arbiter`i, Halo`nun çalıştırılmasını engellemek ve Tartarusu öldürmesi için gönderir (Aslında sadece Halo`nun çalışmasını engellemesi için gönderir ama Tartarus ta ordadır işte..). Ancak Brute`lar Arbiter davranmadan önce diğer Halolardan sinyal alabilmiş ve yerlerini tespit etmişlerdir (Burada tam 7 tane daha Halo silahının olduğu ortaya çıkıyor). Gravemind, Master Chief`i ise geri kalan 2 rahibi öldürmesi için gönderir. İlki Convenat şehrindedir ve Master Chief burada işini görür. Master Chief, Gravemindın yanından ayrılmadan önce 3. rahibin yerini bulmaları için Cortanay`ı Gravemin`dın yanına bırakmıştır. İkinci rahibin işi bitirdikten sonra son rahibinde yeri de belirlenir. Cortana`nın verdiği koordinatlar, dünyayı işaret etmektedir.. 2. oyun da burada biter..

- This is Spartan,, 117. Can anyone here me? Over.
    - Isolate that signal... Master Chief, do you mind telling me whats youre doing on that ship??
    - Sir.. Finishing this Figth!!

Hikayeyi çok kısaca özetlemeye çalıştım. Bu hali çok yüzeysel ve bazı olayların nedenine girmedim. İsmi geçen karakterlerin de geçmişlerine ve motivasyonlarına değinemedim ama internette bir çok doküman bulabilirsin. Halo güzel seridir, iyi eğlenceler arkadaşım..

Edit: 13 yıl önceki cahilin anlatım bozukluklarını düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalavera -- 9 Eylül 2022; 13:58:16 >

• Kalavera,
    Vallaha, emegine saglik arkadasim, cok guzel bir sekilde özetlemissin
    Ikinci oyunun sonu kadar berbat ötesi baska bir oyun tanimam/bilmem zaten...cok iyi hatirliyorum, Master Chief ile dunyanin cevresine geldik ve BITTI diye yazi gelince, icimden bir ses Xbox'u pencereden asagi at diyordu

ChnGT/GTS,
    Halo3'u seytan gibi tek basina oynayip harap etmeyesin oyunu , Halo3'un tum singelinde 4 kisi co-op destegi vardir ve istedigin zorlukta oynama imkani saglanmistir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geymer -- 17 Temmuz 2009; 3:38:52 >

Forza Motorsport 3

• ben halo 3 ü bi kere tek başıma bitirip son co ile tekrar oynarım diyodum ama sonunu gördüm bana o kadar koyduki bi süre halo ya seri olarak bulaşmamaya karar verdim

işte halo böyle bişey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devil to the Metal -- 17 Temmuz 2009; 4:42:58 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 17 Temmuz 2009; 8:55:00 >

Oculus Quest ve Intel i5-6500 / MSI H110M PRO-VD / EVGA GTX970 FTW+
  • HALO 3 benim için gelmiş geçmiş en iyi 5 oyundan biridir,
    Hatta MGS serisi ile ilk bir için kapışırlar diyebilirim,
    hikaye, atmosfer ne bilim? adamlar tam bir evren ,dünya yaratmışlar,
    bu oyun sadece grafik,fizik motoruyla felan değil film tadında oluşuyla bizim gibi oyuncuları etkiledi.
    Bana geçmişini anlat, dediklerinde beynimin sağ lobuyla sol lobu arasında kalan o ince çizginin 'anlatma' diyen direnişiyle karşılaşıyorum.Konu birde geçmiş aşk olduğundaysa söylenecek tüm sözcükler cümle olmamak için birbirinden kaçıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İmkanı olan X360'da Halo 1 ve 2'yi de oynasın derim. Zamanında Halo 1 ve 2'yi XBOX1'de bitirmiştim, multiside mükemmeldi. Şimdi tekrar ilk 2 oyuna başlayasım geldi X360'da...

Orjinalden alıntı: Affliction

İmkanı olan X360'da Halo 1 ve 2'yi de oynasın derim. Zamanında Halo 1 ve 2'yi XBOX1'de bitirmiştim, multiside mükemmeldi. Şimdi tekrar ilk 2 oyuna başlayasım geldi X360'da...

ille puanla mı alabiliyoruz. internetten indiremez miyiz? sonra dvd'ye yazarız?

Orjinalden alıntı: brky

quote:

İmkanı olan X360'da Halo 1 ve 2'yi de oynasın derim. Zamanında Halo 1 ve 2'yi XBOX1'de bitirmiştim, multiside mükemmeldi. Şimdi tekrar ilk 2 oyuna başlayasım geldi X360'da...

Nette NTSC-U versiyonları var. XBOX to XBOX360 diye geçiyor. DL DVD'ye yazıyorsun yine mecburen zaten DVD5'e yazsan açmıyor X360 oyunu.

Ben de hem PAL hem NTSC-U konsol olunca alayını oynuyorum convert edilen XBOX1 oyunlarının. :)

• quote:

quote:

quote:

Nette NTSC-U versiyonları var. XBOX to XBOX360 diye geçiyor. DL DVD'ye yazıyorsun yine mecburen zaten DVD5'e yazsan açmıyor X360 oyunu.

Ben de hem PAL hem NTSC-U konsol olunca alayını oynuyorum convert edilen XBOX1 oyunlarının. :)

bende sadece pal var. lanet olsun. pc'de var elimde. onu oynarım artık.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bende sadece pal var. lanet olsun. pc'de var elimde. onu oynarım artık.

İlk oyun PAL olarak var X360 için. 2. oyunu PAL olarak bulamadım. :)

• Kalavera

Çok güzel özetlemişsin. Çok teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: Geymer

ChnGT/GTS,
    Halo3'u seytan gibi tek basina oynayip harap etmeyesin oyunu , Halo3'un tum singelinde 4 kisi co-op destegi vardir ve istedigin zorlukta oynama imkani saglanmistir

Abi iyi güzelde nedense FPS oyunları co-op oynamayı sevmiyorum. Resident evil 5, Geow 2 vb. oyunlar coop olarak iyi gidiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr

Sonunu yazılar bitene kadar izledinmi peki ? O kadar üzücü degil

abi zaten bitmiş olması ayrı bişi masterchief i bir daha görememek ciğerimi yaktı

ama gerçekten ben 10 yıldır oyun oynuyorum xbox 360 ımı yeni aldım daha bir ay falan oldu ve ilk bitirdiğim oyun halo oldu ve prince of persia serisi(son oyunu hariç) ile birlikte oynadığım en mükemmel oyun serisidir halo

Orjinalden alıntı: Geymer

Kalavera,
    Vallaha, emegine saglik arkadasim, cok guzel bir sekilde özetlemissin
    Ikinci oyunun sonu kadar berbat ötesi baska bir oyun tanimam/bilmem zaten...cok iyi hatirliyorum, Master Chief ile dunyanin cevresine geldik ve BITTI diye yazi gelince, icimden bir ses Xbox'u pencereden asagi at diyordu

ChnGT/GTS,

Tesekkurler Gaymer, iş güc yoktu yazıyımdedim. Sen 2. oyunun sonunu hatırlatınca repiliğide ekledim guzel oldu :)

• benimde xbox 360 almamın en önemli sebebidir halo3, seri, grafikler ve teknoloji olarak değil belki ama atmosfer olarak 1 numaradır bana göre türünde,
    Kim dedi Master Chief öluyor veya bir daha görmeyeceksin diye? Hani kesin olarak öldu veya ölmedi demiyorum, ama Halo3'un ard arda 2 videolari var oyun bitince...tum yazilar bittikten sonra gösteriliyor. Halo3'teki son en cok hosuma giden sonlardan biri...oyun bitmis, super bir son bölum, yazilar yukardan asagiya suzulurken huzunlu bir Halo muzigi...Atmosferi guzel yaratmislar, yazilar bitiyor ve yeni bir videolar cikiyor karsina...acaba diyorsun...Master Chief ve Cortanaya neler oldu

ChnGT/GTS,
    Halo3'u 4 kisi co-op'tan denemeni tavsiye ederim, cok eglencelidir
    Dun 4 arkadas sabahin 2-3'une kadar co-op takildik Halo3'te, kurukafalari beraber yardimlasarak aldik, zorluk derecelerini ayarladik kurukafalar sayesinde vs.vs

Forza Motorsport 3

• Elegan hocam senin iyi bir Halo Fan'ı olduğunu biliyorum. Listeme eklemek istiyorum seni ama yapamadım bir türlü.
  • Beyler halo 1 halo 2 ama halo 3 ten bi kaç tane var şimdi odst çıktı master chief fln öle bişiler bi liste şeklinde cevap yazsanıza merak ettim bide ps3 ün aldığı god of war 1 ve 2 yi ps3 çıkartma fikrini microsoftta xbox 360 a uygulasa 10 numara olur XD
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.