Şimdi Ara

HALO INFINITE - XBOX ANA KONU (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.348
Cevap
27
Favori
101.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: delidiyar

    Aşağı yukarı 2 yıldır xbox one x kullanıcısıyım. Halo 5 kutulu vardı denedim sıkıldım bıraktım ama içimde hep bi merak vardı Halo konusu evrenine dair. Türkçe kaynak bulamadım. Şimdi sen anlatınca vay be dedim mastee chief collection'ı indirmeye başladım 90 gb civarıydı. Bilim kurgu ve uzat gibi konular ilgimi çekmez, star wars bir film bile izlemedim. Ama bu konu çok ilginç geldi. Umarım oyun da aynı şekilde cezbeder. Çok teşekkür ederim ilk mesajını da ikinci mesajını da eksiksiz okudum.
    Sağolun hocam oyuna Halo Combat Evolved'den başlayın. Hikayenin başı Halo Reach ama Combat Evolved bu oyun evrenini bize bölüm bölüm anlatıyor. Combat Evolved daha doyurucu bir oyun, silah mekanikleri ve oyun dinamikleri daha iyi. Ayrıca hocam biraz sabredip alışmak lazım oyuna o evrene kolay kolay giremiyorsun ama 2-3 bölüm sonra kendini öyle kaptırıyorsun ki, "bu kim, bu ne, bu yer neresi, burayı kim inşa etmiş" gibi sorular sormaya cevaplar aramaya başlıyorsun.




  • Dostum eline sağlık yazdıklarını yeni okudum , Halo lore'una hakim bir kişi olarak okudum ve zevk aldım. Tabi bu yazdıklarından çok çok daha fazlası ve çok güzel detaylar da var ancak onları da yazmak hem zaman alır hem de yeni başlayan ya da başlamayı düşünen kişiler için ilk etapta karmaşık gelebilir. Halo evreni inanılmaz geniş ve dolu bir evren, içine bir kere girince diğer oyunlar sığ gelmeye başlıyor böyle de bir riski var :)

    Zamanında konsolüssünden Murat abi'nin de Halo evreni ile ilgili yazıları vardı, bu tarz kaynakları bir araya getirip Infinite öncesi seriye başlamayı düşünenler için yazılı bir kaynak oluşturabiliriz aslında. Çünkü Series X ile TR'de de daha önce Xbox almamış kişilerin de Xbox alacağı bir gerçek , bu kitleyi de Halo ile tanıştırmış oluruz. TR'de çok bilinmese de Dünya'da çok biliniyor Halo ( Hatta şu anda IGN'in yaptığı ankette Master Chief en iyi oyun karakteri dalında finale kaldı yanlış bilmiyorsam, en son yarı finalde link'i yeniyordu) , ben de genelde yabancı forumlarda Halo muhabbeti yapıyorum fan kitlesi ile, TR'de de bilinirlik artarsa burda da muhabbet döndürürüz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spartan 117 -- 10 Nisan 2020; 10:10:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spartan 117

    Dostum eline sağlık yazdıklarını yeni okudum , Halo lore'una hakim bir kişi olarak okudum ve zevk aldım. Tabi bu yazdıklarından çok çok daha fazlası ve çok güzel detaylar da var ancak onları da yazmak hem zaman alır hem de yeni başlayan ya da başlamayı düşünen kişiler için ilk etapta karmaşık gelebilir. Halo evreni inanılmaz geniş ve dolu bir evren, içine bir kere girince diğer oyunlar sığ gelmeye başlıyor böyle de bir riski var :)

    Zamanında konsolüssünden Murat abi'nin de Halo evreni ile ilgili yazıları vardı, bu tarz kaynakları bir araya getirip Infinite öncesi seriye başlamayı düşünenler için yazılı bir kaynak oluşturabiliriz aslında. Çünkü Series X ile TR'de de daha önce Xbox almamış kişilerin de Xbox alacağı bir gerçek , bu kitleyi de Halo ile tanıştırmış oluruz. TR'de çok bilinmese de Dünya'da çok biliniyor Halo ( Hatta şu anda IGN'in yaptığı ankette Master Chief en iyi oyun karakteri dalında finale kaldı yanlış bilmiyorsam, en son yarı finalde link'i yeniyordu) , ben de genelde yabancı forumlarda Halo muhabbeti yapıyorum fan kitlesi ile, TR'de de bilinirlik artarsa burda da muhabbet döndürürüz :)
    Kaynak oluşturulabilir hocam ama işte uğraşmak lazım biraz. Ben çok detayına inmeden insanlarda Halo denildiği zaman neyi anlattığını anlamalarını istiyorum. Böyle yavaş yavaş detaylara ineriz. Tabi hazır Master Chief Collection'da Pc'ye yayınlanırken bir gönüllü ekip oyunu Türkçeleştirse çok harika olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni başlayanlara ve seriye hakim olmayanlara büyük iyilik yapmış olursunuz.
  • Peki bu biyolojik büyütme prosedürleri nedir? Kısaca bahsetmemiz gerekirse;

    Günümüzde de arkadaşlar bu genetik çalışmaları görüyoruz zaten. 2500’lü yıllara doğru insanlarda artık galakside yayılmaya başladıkları için o uzay şartlarına sonuçta adapte olmaları gerekiyordu, bu tip çalışmalar yapılıyordu ancak böylesi değil tabi.

    Öncelikle deneklerin kemiklerini dayanıklı ve kırılmaz yapmalı, sonra kasları geliştirmeli daha uzun süreler çalışıp yorulmayan kaslar, görme (su altında bile), işitme, refleks, hafıza ve diğer fonksiyonları geliştirme gibi bir dizi operasyon yapıldı. Bu operasyonlar yapılırken denek bilinçsiz durumda olacak ağrı hissetmeyecekti ancak işin ayağı öyle olmadı. Operasyonlar sırasında büyük acılara maruz kaldılar, kemiklerin her tarafı kırılıyormuş gibi ağrılar, damarlardan ateş geçiyormuş gibi yanmalar gibi bir sürü değişik ağrı, acı hissettiler. Gelişen istenmeyen durum ve yan etkilerden ötürü bazı deneklerin kalbi dayanamadı. Vücudu buna dayanan deneklerin bir çoğu bu yeni duruma alışabilmek için yoğun çaba sarf etti. Tıpkı çocuğun sürekli yürümek için ayağa kalkıp her defasında düşmesi gibi ama sonunda bunu başarıyordu. Diğer yan etkilerde (ağrı, yanma, sürekli baş ağrısı, gözlerde sıkıntılar) zaman içerisinde azalmaya başladı, bazı deneklerde yok olmadı ancak yine de oldukça azaldı.

    Yapılan bu çalışmalar sonucunda deneklerin boyları 2 metreden fazla 90-100 kilogramdan daha ağır hale geldiler. Vücut ağırlıklarının 3 katından fazlasını kaldırmaya başlayıp 55 km hızla koşmaya başlayan denekler oldu (Mjolnir zırhı içerisinde John 117 kısa sürede 105 km’ye ulaştı ancak aşil tendonu yırtıldı). Daha fazla yükseğe sıçrama, daha yüksekten aşağı atlama, hızlı reflekslerle anında karşılık verme gibi bir sürü insan üstü güce kavuştular. Hatta o kadar hızlı düşünüyorlardı ki (yapay zeka yardımıyla da) olayları ağır çekimde dahi görebiliyorlardı. Buna da “SPARTAN ZAMANI” adı verildi. Ayrıca görme duyuları çok geliştiği için karanlıkta görebiliyorlardı.

    Bu zihinsel ve fiziksel gelişim sadece 33 denekte başarılı oldu. Diğer başaramayanlar ise ileride tekrar canlandırma umudu olur diye kroyojenik korunmaya alındılar, felç kalanlarda rehabilitasyon merkezlerinde tedaviye alındı ve çalışabilenlere başka pozisyonlarda iş verildi.

    JOHN 117

    2511 yılında Eridanus II koloni gezegenindeki Elysium şehrinde doğdu. Kendi yaşıtlarından daha uzun, daha cüsseliydi, agresif ve güçlüydü tuttuğunu koparan tiplerdendi. Dr. Halsey’in gen havuzundaki çocuklardan birisiydi ve projenin ilk adayı olan çocuktu. Dr. Halsey ve Teğmen Keyes onu yakından görmek için Elysium şehrine gittiler, Halsey onu daha yakından gözlemlemek için John’a yaklaşarak onunla bir oyun oynamak istediğini söyledi. Bildiğiniz yazı tura oyunuydu ve John hepsini bilmişti. 2517 yılının ilerleyen zamanlarında John’da diğer çocuklar gibi kaçırıldı ve yerine klonu koyuldu. Hepsi Reach gezegenine götürüldü ve orada kısa bir bilgilendirmeden, şok halini atlattıktan sonra eğitimlere başlandı. 8 yıl boyunca sürecek zorlu bir eğitim sürecinden geçti, Kelly ve Sam adında iki çocukla sıkı bir arkadaşlık bağı kurdu. John diğer adaylardan daha iyiydi, daha çabuk uyum sağladı Halsey ve Subay Mendez onu diğer çocuklara liderlik edecek dört liderden biri olarak görevlendirdiler. Halsey onun tüm Spartan II grubuna liderlik edebileceğine inanıyordu ama Mendez aynı fikirde değildi.

    Spartalılar Reach’in karlı kaplı dağlarına bırakıldılar ve onlara Pelikan helikopterlerine ulaşmaları gerektiğini söylediler ve geride kalan çocuklar için dönmeyeceklerini söylediler. John 117 bunu yapabilecek bir insan değildi, ve yapmadı da. Bütün çocuklara ortak bir buluşma noktası belirleyip herkese oraya gelmesini söyledi, buluştuktan sonra Pelikan helikopterlerinin olduğu yere gittiler, askeri üniforması olmayan birkaç kişi gördüler. John bir plan yaptı ve bunu uygulamaya geçtiler, oradaki kişileri tuzağa düşürüp taşlarla yaralayıp etkisiz hale getirdiler böylelikle hiçbir çocuk arkada kalmadan hepsi oradan kurtuldu. Bu durum diğer çocukların John’a farklı bakmasına onu bir lider olarak görmeleri yeterli oldu. Subay Mendez yanılmış onun bir lider olduğunu fark etmişti, ona dayak yiyen askerlerinden ötürü kızgın olsa da Halsey ile birlikte onu bu sefer kadro liderliğine terfi ettirdi. John ayrıca Spartan II Mavi takımını da kurmuş oldu.

    John’da 14 yaşına geldiğinde diğer çocuklar gibi biyolojik büyütme operasyonları uygulandı. Bu operasyonlardan sağ kalmayı başaran 33 çocuktan biri oldu. 33 çocuk iyileşmek ve daha da güçlendirilmek için Atlas ismindeki spor salonuna transfer edildiler. John bu spor salonundaki ilk gününde dört ODST’li (Orbital Trop Shock Trooper- Yörünge Düşürme Şok Birimleri- özel operasyonlara giren bu konuda uzmanlaşmış bir askeri birim) tarafından sıkıştırıldı ve John onları ringe davet etti. İkisini öldürdü diğer ikisini de sakat bıraktı. Bu olaydan sonra diğer askeri birimlerin Spartalılara karşı büyük bir kızgınlık öfke duymasına neden oldu. Bu olayın John’u test etmek için kurulan bir tezgah olduğu da söyleniyor.

    Devam edecek…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 11 Nisan 2020; 0:17:32 >




  • kanka bende halo master chief collection var elimde hediye kart barkod kodlu konsol satın alındığında kutudan hediye çıkan..kaç tl den gider normalde halo serim var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

    kanka bende halo master chief collection var elimde hediye kart barkod kodlu konsol satın alındığında kutudan hediye çıkan..kaç tl den gider normalde halo serim var
    50-60 civarına gider bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    50-60 civarına gider bence.

    Alıntıları Göster
    bende öyle düşündüm bro



  • HALO INFINITE - XBOX ANA KONU
    https://www.reddit.com/r/halo/comments/fzgzt4/saw_this_on_reddit_a_few_days_ago/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 12 Nisan 2020; 0:39:26 >




  • Devam edeyim mi arkadaşlar? Konuya ilgi olmayınca bende de heves kalmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Devam edeyim mi arkadaşlar? Konuya ilgi olmayınca bende de heves kalmadı.
    Et sen dostum, ben hepsini toparlayıp ilk sayfaya özet olarak koyacağım, burası ileride şenlenir merak etme : )
  • Emeğinize sağlık. Halo candır can. Xbox'lı olma sebeplerimden ilki Gears ikincisi ise Halo'dur.
  • Lütfen devam edin çok güzel olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki arkadaşlar.
  • Valla hocam süper olmuş ellerinize sağlık devam edin lütfen bu hikayeden mahrum kalmasın insanlar :) keşke halo'nun değeri türkiyede bilinse
  • John 117 artık büyüyordu. Onun karakteri, liderlik özellikleri nadir insanda bulunuyordu. Her ne koşulda olursa olsun kimseyi geride bırakmayacaktı, insanlığın kurtuluşu için her ne pahasına olursa olsun savaşmaya devam eden bir karakter yapısı vardı. John 117 hep farklıydı, eğitimler sırasında askeri birliğin en üst rütbesini sormuştu, ona Master Chief Petty Officer ( kısaca en tepe mevkinin bir alt mevkisi oluyor, Usta (baş) Şef Astsubay anlamına da gelebiliyor, bunun bir üstü ise Command Master Chief Pretty Officer- Usta Şef Komutası (gibi gibi) Halo evreninde şu an bu mevkiye gelen kimse olmadı) olduğunu söylemişlerdi. O mevkiye ulaşmayı kafasına koymuştu.

    "Asker olarak görevimiz insanlığı korumaktır ne pahasına olursa olsun" John 117

    2525 yılında John’a ilk görevi verildi. Eridanus sisteminde ki Albay Robert Watts’ı tutuklayacaklardı, operasyon sırasında yan tarafından vurulmuştu ancak çok ciddi bir yaralanma değildi. Operasyon başarılı olmuştu. Spartalılar için geliştirilen Mjolnir Mark IV zırhını ise ilk deneyen John 117’ydi.

    MJOLNIR Powered Assault Armor/Mark IV Zırhı

    Kısaca bahsetmek gerekirse; Dr. Catherine Halsey tarafından Spartalılar için üretilmiş bir zırhtı. 2511 yılında çalışmaları başlamış o günden kullanıldığı güne kadar birçok geliştirme aşamasından geçmiş, zırhla birlikte birçok yeni teknoloji de doğmuştu. Bu zırh hemen her ortamda çalışabiliyor, bakteri ve diğer toksiklere karşı aktif filtreleme sistemi içeriyor, elektromanyetik nabız ve radyasyona karşı sertleştirilmiş materyaller içeriyordu. Zırhın dış kaplamasında bir koruyucu kalkan var ve iç kısımda da titanyum bir gömlek ve bunun altında da jel dolu bir tabaka var. İç kısım çevre kontrolü yapan sinirsel bir ağ arayüze sahipti. Bu ağ elektrokimyasal sinyalleri dijital koda çevirip kafanın arkasındaki bir arayüz bağlantısına yönlendirir. Bu ağ sayesinde kullanıcı düşüncelerini zırha iletir ve zırh bunları yapar ve tabi ki akılla öylesine bütünleşik bir zırh ki hiçbir gecikme süresi yok. Varsa da bu gecikme süresinin ne kadar olduğunu ortaya çıkarmak imkansız. Normal insanın bu zırhı kullanması mümkün değildi. Yarım ton ağırlığında kullanıcıyla birlikte imkansız bir sürü hareketi yapabiliyor, acayip ağırlıkları kaldırabiliyordu (oyundaki arabaları düzeltme gibi:).Bugüne kadar yaratılmış en iyi askeri zırhtı. Sonrasında bu zırh daha da geliştirilerek beşinci modeli özellikle Covenantlara karşı geliştirmeler içeriyordu ve diğer bir sürü irili ufaklı teknoloji güncelleştirmeleri ve iyileştirmeler yapıldı. Ve tabi geliştirmeler devam etti altıncı yedinci sürümleri de çıktı.

    Spartalılar zırhlarına kavuşup uyum sağladıktan sonra Covenant’larla da ilk temas gerçekleşmişti. Covenant uzay gemisi saldırıya geçmişti. İsyancılara karşı oluşturulan Spartalılar birliği artık Covenant’larla savaşacaktı. John ve Spartalılar Havok nükleer bombayla birlikte (taşınabilir nükleer bomba) bir Covenant gemisine girmek için harekete geçtiler gemiye sadece John, Sam ve Kelly girebildi. Görev başarıyla yapılsa da Sam zırhına aldığı darbelerden dolayı gemiyi terk edemedi ve bu gemide kalarak bombaların da uygun bir şekilde patlamasını da Sam sağladı. Bu John’u derinden etkiledi, Covenant’ın yenilebileceğini gösterdiler ancak bu çok fazla hayata mal olacaktı. John’un bundan sonra ki hayatı Covenantlarla savaşarak geçti.

    Cortana?

    Cortana, Dr. Catherine Halsey’in beyninin klon kopyası kullanılarak oluşturulmuş bir yapay zekadır. 20 adet klon oluşturulmuş sadece ikisi hayatta kalabilmişti. Hayatta kalanlardan birisinin nöral yolları tarandı Cognitive Impression Modeling (Bilişsel Gösterim Modeli, kısaca akıllı yapay zeka yaratmak için insan beynini taratıldığı bir sistem. Bu işlem sırasında insan beyni hasar aldığı için bu tarama ya yakın zamanda ölen kişilerde ya da klonlarda yapılıyordu) kullanılarak aktarıldı ve bu Cortana’yı yaratmak için kullanıldı. Cortana 7 Kasım 2549’da Reach’de etkinleştirildi ve ilk cümlesi de “Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya girer” oldu.

    Cortana John’la ilk tanışması Reach gezegeninin düşüşünden önce olmuştu. Mark V zırhının test aşamasında John ve Cortana birlikte teste girmiş Albay James Ackerson’ın hileli testini oldukça zorlanarak geçmişlerdi. Ayrıca the Pillar of Autumn yapay zekasını Cortana’yla değiştirme planlanmıştı süresiz olarak bu gemide görev yapmaya zorlandı. Cortana ise yapay zeka olmasına karşın bu duruma sinirlenmiş ve gemiyi hakleyerek, savaşta onları en önde göndermeye çalışarak intikamını almaya çalışmıştı. Bu arada da Cortana John ile olan ilişkisi gittikçe güçlenmiş ve oldukça sadakatli hale gelmişti.

    “Seçmeme izin verdiler. Bunu sana hiç söyledim mi? Spartılarlardan hangisini en çok istiyorsan onu seç. Beni biliyorsun. Araştırmamı yaptım. Tıpkı diğerleri gibi sen de hızlı, güçlü ve cesurdun. Doğal bir liderdin. Ama onlar da olmayan bir şey vardı. Kimsenin göremediği ama ben gördüm. Tahmin edebilir misin? O şansdı.

    Cortana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 14 Nisan 2020; 15:43:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spartan 117

    Et sen dostum, ben hepsini toparlayıp ilk sayfaya özet olarak koyacağım, burası ileride şenlenir merak etme : )

    Alıntıları Göster
    Aynen Ömer, cok iyi olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun çıkınca büyük sitelerden/kanallardan eskisi gibi bu tarz videolar gelir umarım :) Yeniden 2010'larda hissetmek istiyorum kendimi. Her izlediğimde mcc'yi açasım geliyor ^^ Tüm oyun camiasına Halo heyecanını yaşatıyordu bu seriler hatta Bsc'de bile her hafta yayınlanırdı fails of the week serisi ;



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam yazdıklarımın özetini koyabilirsiniz şimdilik bu kadarı yeterli diye düşünüyorum. Oyunların hikayeleri var onları da zamanla ekleyeceğim. Master Chief Collection tamamlansın oyunları oynayıp hafızamı tazelemem gerekiyor. Rdr 2'ye çok dalma Halo'ya sakla kendini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 24 Nisan 2020; 1:46:30 >
  • Halo 3 de oldugu gibi kisa kisa sinematikler yayinlamalilar oyun icin. Zamani geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.