Şimdi Ara

Halid bin Velid Savaş Taktiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mute Savaşında Muhammed 3 komutan belirler . Bunlar ölürse aranızdan birini seçin o komuta etsin der . 3'ü de savaş sırasında ölünce sıra bin Velid'e gelir .


    Gece vakti iki tarafta dinlenirken Halid bin Velid emir veriyor . Bir grup adamına şu dağın arkasına sessizce gidin , gelirken Allah Allah diye bağırın diyor . Aynı şekilde oluyor . Bizans ordusu tedirgin oluyor tabi destek geldiğini düşünerek . Sonra diyorlar neyse gündüz çarpışınca anlarız diyorlar . Halid bin Velid'de bir taktik daha yapıyor sağ kanatta savaşan adamları sola solda savaşanları sağ öndekileri arkaya arkadakileri öne alıyor . Çarpışma zamanı Bizanslı askerler bakıyor bunlar bizim çarpıştığımız adamlar değil ilk defa görüyoruz sonra gece gerçekten destek geldiğini düşünerek korkuya kapılıyorlar , motivasyon düşüyor ve ciddi kayıplar veriyorlar. Halid bin Velid üstün başarı elde etmesine rağmen bu rakamlara karşı daha fazla savaşmayı gereksiz bulup dönüyor .

    Savaştaki rakamlar biraz atmasyon geldi . Tek taraflı kaynaklarda geçtiği için mümkün .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 25 Ağustos 2017; 20:41:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 30 a 1 asker düşecek şekilde olduğu kaynaklarda geçiyor.Fakat burada bir motivasyon bakımından eksik var Bizans tarafında.İslam ordusu o zaman en top noktasına yakın yani inançları tam ve inancı tam olan bir ordu için sayı çok önemli değildir.Bunu 2. Murad'ın Varna'da yaptığı savaşı en büyük örnek olarak gösteririm hep.

    Halid bin Velid de zaten tartışmasız dünya tarihinde adı geçen en büyük generallerden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.