Şimdi Ara

Half Life - Karakterler (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
41
Favori
47.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatz

    quote:

    Orijinalden alıntı: YNSMDRGL

    Senaryo var mı

    Zamanında bir arkadaş başka bir konuda paylaşmıştı.

    Dikkat: Çok ağır spoiler içerir.

    -----------------------------------------

     Half Life - Karakterler



    HALF-LIFE EVRENİ BAŞTAN SONA TÜM SENARYO

    Beyler tüm seriyi başdan sonra anlatan, HL hayatına hiç bi zaman girmemiş birini bile HL konusunda % 100 bilgi sahibi yapıcak harika bi yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum, ben bi nefesde büyük zevk alarak okudum, sizede tavsiye ederim...

    Hikaye;

    YIL 1995

    Herşey Combine İmparatorluğunun , Vortigantların ana gezegenini işgal ederek ele geçirmesiyle başlıyor. Combine İmparatorluğu gezegen gezegen fethedip, feth ettikleri gezegenlerdeki baskın ırkları asimile edip kendi ordularına katan, her imparatorluk gibi genişlemeyi ve sömürmeyi hedefleyen bir ittifaktır. Combine ordularındaki birimler ve gerçek combine halkının bu zamana kadar ele geçirilen gezegenlerdeki ırkların karışımı ve sentezi olduğu tahmin ediliyor. Az önce bahsettiğimiz gibi combinelar ele geçirdikleri gezegenlerdeki baskın ırkların dna larıyla oynayarak onları biyolojik silahları haline getiriyorlar. Vortigantlar ise combine'ın son hedef aldığı yeşil, koca gözlü, elektrik saçan ırk.( Halflife 1 de az vortigant öldürmedik) Combine saldırısından sonra liderleri Nihilianth ile gezegen gezegen combinedan kaçan vortigantlar en sonunda Xen gezegeninde köşeye sıkışırlar. Xen gezegeni aslında headcrab, antlion ve vortigant gibi galaksinin çeşitli yerlerinden gelen yaratıklara ev sahipliği yapmaktadır. Xen in aslen yerlisi yoktur, tüm bu yaratıklar bi sebeple Xene sonradan gelmiştir. Xende köşeye sıkışan vortigantlar combine tarafından (Xen'in baskın ırkı oldukları için) dnaları ile oynayarak süper-askerlere dönüştürülmek istenmektedir.

    Bu sıralarda Gordon Freeman ise MIT de doktarasını yapmaktadır. Diğer yandan Black Mesa'da teleportasyon araştırmaları devam etmektedir. Eli Vance, Arne Magnusson ve Issac Kleiner, Xenden getirilen kristal üzerinde deney yapmaktadırlar.

    Ayrıca; Black Mesa'nın rakibi Aperture Science'de kendi portal teknolojisini geliştirmektedir. Birçok araştırma merkezi bulunan Apertura Science 'ın, birden bire kayıp olan Borealis adlı araştırma gemisine halen ulaşılamamaktadır.

    YIL 2000

    Black Mesa da gezinen Gman (gizemli takım elbiseli karakterimiz), özel bir örnek getirir, anormal materyallar sektörüne. Bu örneğin incelenmesi esnasında bir seri kazlar olur labaratuarda ve rezönans kaskad oluşur. Bu rezonans kaskad ın etkisiyle uzay-zamanında yırtılma oluşur ve buda Xen ile dünya arasında bir geçit oluşturur. Bu geçiti fark eden xenliler, combinedan kaçmak için bunu kullanır ve black mesa komplexi üzerinden dünyaya geçerler. Bunun üzerine Amerikan hükümeti, tüm bu uzaylıları ve bilim adamlarını ortadan kaldırmak üzere Black Mesa ya özel birlikleri gönderir. Karartma uygulanacak ve ateş hattındaki herkes öldürülecektir.

    Bu rezonans kaskad öyle bir etki yaratmıştır ki evrende, combine ın ilgisini dünyaya çeker.

    Xenliler ve amerikan birlikleriyle savaşan ve hayatta kalmayı başaran Gordon Freeman çoktan Gman in ilgisini çekmiştir bile. Tabi bu ilgi Gordon'un vortigant ların lideri Nihiliant 'ı öldürmesiyle doruğa ulaşır.(Xenliler Gordon'u combine kadar tehlikeli bir düşman sanıyorlardı.)

    Black Mesa'nın nükleer bombayla yok edilmesinden sonra sadece birkaç insan hayatta kaldı. Bunlar Wallace Breen, Black Mesa'nın kurucu yöneticisi; Barney Calhoun, güvenlik görevlisi; Dr. Issac Kleiner, Dr. Arne Magnusson, Dr. Eli Vance ve tabiki Alyx Vance, Eli'nin kızı.

    Gman yetenekleri karşısında etkilendiği Gordon'a 2 seçenek sunar. Gordon ölecek veya Gman için çalışacak. Halflife 2'den anladığımıza göre Gman için çalışmayı kabul etmiş Gordon. Gman Gordonu stasisde denilen yavaş-zamanda bekletip, ihtiyacı olunca çağırmak üzere uykuya yatırdı. Halflife 2 ile birlikte yeniden uyandıracaktı.

    YIL 2004

    Ne yazıkki, Black Mesa yok edilmiş olsa bile dünya bu felaketin gerçek yüzüyle henüz tanışmamıştı. Dünyanın heryerinde oluşan geçit fırtınaları, Xen ve dünya arasında boyutlararası çatlaklara yol açıyordu. Bu geçit fırtınaları Black Mesa'da ne kaldıysa tüm dünyaya yayıyor ve Xen ile dünya arasında anlık, kaotik geçitlerin heryerde oluşmasına sebep oluyordu. Bu yüzden taşralarda xenli yaratıklar dolmaya başlamıştı; yüzme havuzunda birden ortaya çıkan headcrabler, bozdolabından çıkan xenli kurtçuklar bunlara örnekti. Ayrıca halen combinedan kaçan vortigantlarda bu geçit fırtınalarını kullanarak dünyaya geçmeye devam ediyorlardı.

    Bu olayların üzerine askeri birliklerin koruduğu şehirler oluşturuldu, tüm insanlar bu şehirlerde yaşıyordu. Şehirlerin etrafı bariyerlenmişti ve sonunda insanoğlu dış dünyayı tamamiyle xenlilere terk etmişti. Artık yer kabuğu altı ve üstü milyonlarca xenli türe ev sahipliği yapıyordu.

    Rezonans kaskadden beri dünyayı izleyen combinelar en sonunda harekete geçmeye karar veridiler. Xeni boşverip dünyaya saldırırlarsa hem vortigantları hemde insanları köleleştirebileceklerdi. Ve geçit fırtınalarını, avantajlarına kullanarak dünyayı ele geçireceklerdi.

    YIL 2010

    Uzay zamanını zorlayan combineler geçit fırtınalarını daha genişlettiler ve dünyaya gunship, dropship, striderlar teleport ettiler. Ve combinelar gittikleri her gezegendeki tekniklerini kullanmaya başladılar, dnaları ile oynayarak asimileetmek. Süper-askerler, insan (dünyanın baskın ırkı, xendeki vortigantlar gibi) dnası ve combine teknolojisi ile yeni bir ordu oluştıurulmaya başlandı.

    İlk Citadel şehir 17'de inşaa edildi. Bu devasa yapı, combinenin dünyadaki kontrol merkezi idi. Burada üretilen combine askerleri ve mekanize birlikleri dünyaya dağıtılıyordu. (İkinci citadel veya citadellerde olabilir başka şehirlerde) Vortigantlar direnişe katıldı ve artık insanlarla birlikte combinelardan öclerini alabileceklerdi. 7 saat savaşları denilen savaşı insanlık combinelara karşı kaybetmişti. Ve Dr. Wallace Breen dünyanın teslimiyetini combinea bildirdi. Böylece hernasıl olduysa, combineın kuklası Breen dünya yöneticisi oldu. Ve şehir 17'deki citadelinin en üst katında combine propagandasına başladı. Dr. Breen combine tarafından köleleştirlmenin insanlık için ileri bir adım atmak olduğuna inanıyor ve bunu propaganda ediyordu.

    Büyük insan toplulukları yok olmuş ve kalanlarda combine kontrolündeki şehirlerde yaşıyordu. Kalan bazı şehirler yeniden adlandırılmıştı şehir 1, şehir 2, ...... ,şehir 17, ..... ,şehir 27. Yeryüzünde çok az direnişçi insan kalmıştı ve hepsi taşralarda bulunmaktaydı. Taşrada zaten hakim olan xenlilerle fazlasıyla meşguldüler. Direnişin işi gerçekten çok zordu. Dr. Breen bu insanlara at gözlüklü, ileri göremeyen insanlar olarak bakıyordu.

    YIL 2011

    Dr. Breen propagandasına büyük televizyon kanalları, gazeteler ile devam ediyordu, onun görevi combine karşı direnişi azltmak ve boş vaatlerle zaten disiplinsiz ortada kalan insanlığı combine safına çekmekti. Şehirlerde ise zamanının sovyet Rusyası gibi korkuyla yönetim vardı, heran evlere baskın olabiliyor, istenilen insanlar istenilen an idam edilebiliyordu. Bu korku ve kaosun hükmettiği şehirlerde hakimiyeti oluşturan süper-askerler yani genetiği ile oynanmış insanların combine teknolojisi ile son halini almış yarı cyborglar almış. Bunlar combine muhafızları olarak da anılırlar. Dr. Breen eline geçirdiği her direnişçiyide stalkerlara çevirmektedir.(HL2: Ep. 1in başında citadelde gördüğümüz köleler) Her türlü ayaklanmayıda sivil-koruma adlı teşkilatları ile kontrol altına alıyorlardı. Combineın amacı gayet basitti, tüm insanları stalkerlara, vortigantları kölelelere dönüştürecekti. Önemli bulduğu beyinleri ise Nova Prospekt 'de, insanlık hakkında daha çok bilgi almak için konteynırlar içinde tutyorlardı.

    Combineların dünyada Dr.Breen in üstünde(yetkisi üstünde) birkaç uygulaması vardı. Bunlardan bazıları supression field denilen alanlar oluşturularak, insanların kısırlaştırılması ve sulara katılan kimyasal ile geçmişlerinin unutturulması sayılabilir. Ve bir yandan dünya okyanusları emiliyordu, tüm bunlar dünyanın yeni sakinleri için hazırlandığını gösteriyordu.

    YIL 2020

    Gordon uykusundan Gman tarafından kaldırılır veGman emri altında ilk işine koyulur. Görevi citadeli yok etmektir. Gordon tüm direnişe bir ümit ışığı olur ve onları hiç olmadıkları kadar ayaklanmaya iter, Dr. Breen ise citadeli tam savaş pozisyonuna sokmuş ve tüm muhafız subaylara Gordon'un yakalanması için emir vermiştir.Artık sokaklarda combine muhafızları ayaklanmayı bastırmaya çalışıyor, ve Gordon'u arıyordu. Gman ise nerede gerekirse Gordan'a yardım etmeye devam ediyordu.

    Halflife 2'nin sonunda ilk işimizi tamamlayıp combineın dünyadaki tahtını yerle bir edip dünyadaki combine birliklerinin lidersiz kalmasını sağlıyoruz. Ve Gman kuklası Gordonu yeniden stasise gönderir. Gman Alyxe yönelip onu götürecekken bazı vortigantlar tarafından önü kesilir ve Alyx ile Gordon vortigantlar tarafından hemen citadelin önüne koyulurlar. Buraya vortigantlar tarafından bırakılma amaçları, Alyx ve Gordon'un şehrin boşaltılması için zaman kazanmasıdır. Bu olanlar G-manin istekleriyle terstir. Vortigantlar bir süre Gmanin Gordona ulaşmasını engellerler. Combine birlikleri citadeli yok etmek ve olşacak süper-portalla liderleriyle iletişimi kurmak isterken Gordon sa tam tersi şehrin boşaltılması için güvenlik ünitesini çalıştırır bu sayede şehir boşaltılabilir ama süper-portal oluşumu yani patlama kaçınılmazdır. Ve patlamayla oluşan süper-portal artık karşı combine tarafından açılacak diğer portalla combinea destek gelmesini sağlicaktır. Tabi citadel havaya uçmadan önce bu gecikme ile bir çok kaçış poduyla üst düzey combine (****or) da şehir 17den kaçabilir.

    Alyx ve Gordon üzerlerinde 2 bilgi ile şehir 17 den kaçmışlardır. Birisi süper-portalın tam koordinatları ki böylece füze ile gönderilecek kuvvetlerle yok edilebilecek, diğeri ise kayıp araştırma gemisi borealisin koordinatlarını içermektedir.



    Senaryo İle İlgili Kısaca Derleme;


    HALF-LIFE

    1- Anamalous materials ANORMAL MATERYALLER
    Dr. Gordon Freeman black mesaya gelir aşşağı iner ve anormal materyaller bölümüne gider
    Burda HEV suit'ini giyer ve test çemberine gider.Ve deney için gereken kirstali deney merkezine sokar.
    Ancak deney esnasında hiç bir şey yolunda gitmez.Gordon Freeman bikaç kere Xen gezegenine ışınlanır ama
    sonunda test merkezine geridöner


    2- Unforeseen Consequences ÖNGÜRÜLMEYEN SONUÇLAR
    Freeman geri döndüğünde black mesanın her tarafı harap olmuştur.Araştırma merkezinin hertarafına
    açılan portallar sayesinde xenli yaşam biçimleri dünyayaı istilaya başlamıştır.Freeman hemen yardım
    çağırmak yüzeye çıkmak için çaba sarfetmeye başlar.


    3- Office Complex OFİS MERKEZİ
    Freeman bir asansöre biner ve ofislerin bulunduğu kata gelir.Ancak oranında diğer yerlerden bir
    farkı yoktur.Her taraf bilim adamlarının cesetleri ve xenli yaratıklarla doludur.Hayatta kalan bir
    kaç bilim adamı ve güvenlik görevlileri ile yüzeye çıkmaya devam eder.

    4- We've Got Hostiles KONUKLARIMIZ VAR
    Freeman en sonunda yüzeye çıkar.Ve askerlerin geldiğini görür tam sevinirken askerlerin aldığı emir gereği
    tüm bilim adamlarını öldürmekle görevli olduğunu öğrenir.Ve araştırma merkezinin bombalandığını görür.bu yüzden
    yüzeyde bulduğu ilk delikten kendini aşağılara atar.


    5- Blast pit ÇUKUR SOLUCANI
    Ancak girdiği yerlerde askerler tarafından hareket algılıyıcı makinalı silahlar tarafından ve lazerli bombalar
    tarafından tuzaklanmıştır.Freeman bu tuzakları geçip Black mesa atık arıtma tesisine gelir.orda kenine yakıt
    ateşleme bölümünde bir yol bulur fakat bu yol tentacleler tarafından kapatılmıştır.Freeman bu ateşlerme
    sisteminin yakıtını ve oksijenini aktif ederek tentacleleri yok eder ve yoluna devam eder.


    6- Power up GAZLA
    Freemanın amacı eski tren sistemini kullanıp buradan çıkmaktır.Ancak oraya geldiğinde oranında uzaylılar ve
    askerler tarafından ele geçirildiğini ve kimsenin çıkmaması için tren yollarının elektriğinin kesildiğini
    farkeder.Oraya gidip engelleri aşıp elektriği tekrardan açar trene binip yola devam eder.


    7- On a rail RAYLARDA
    ESki ray sisteminden devam ederken bir güvenlik görevlisi karşısına çıkar ve ona yönetimden gelen emirler
    doğrultusunda bir uyduyu yörüngesine fırlatması emrini alır.Bunu yapar trenlerle yoluna devam eder.
    en sonunda bikaç bilim adamı arkadaşının yanına gelir.


    8- Apprehension TUTUKLAMA
    Bu bilim adamları ilerde black opsların beklediğini ve yola devam edemediklerini söyler.Freeman oraya gider
    black opsları öldürür ilerde bikaç kapıyı açar içeri girerken iki saklanmış askeri saldırısına uğrar ve
    bayıltılır


    9- Residue Processing KÜLÜSTÜR ÇALIŞIYOR
    Askerler Freeman'ı bir çöp öğütme makinasına atarlar ve giderler. Freeman uyandığında hiç silahı yoktur
    ve makina çalışmak üzeredir. Freeman hemen makinadan çıkar ama bulundu yer sadece atıkları ve çöpleri yok
    etmek için yapılmış devasa bir fabrikadır. burdan hemen çıkar ve Black Mesa'nın yönetim merkezinin ve
    özel deneylerin bulunduğu labaratuvarlara gider.


    10- Questionable Ethics KUŞKULU GERÇEKLER
    Freeman özel labaratuvarlarda dolaşırken etraftaki yaratıkların zaten burda var olduğunu onların incelenmek
    üzere saklandığını farkeder.Birkaç arkadaşı ile karşılaşır ve herkezin lambda çekirdeğine doğru gittiğini
    öğrenir ordan arkadaşları sayesinde çıkar ve lambda'ya doğru yola koyulur.


    11- Surface Tension YÜZEYDE GERGİNLİK
    Freeman ilerlerken bütün yolun askerler tarafından tutulduğunu ve ilerde askerlerin uzaylıları avladıklarını
    farkeder. Freeman Black Mesa'nın hidroelektrik barajını ve eski kanallarını kullanarak ilerler. Yolu black
    mesa dağından ve otoparklaran geçer ve sürekli askerler ve xen'li yaratıklarla savaşarak ilerler.


    12- Forget About Freeman FREEMAN'I UNUTUN
    Freeman iç taraflara doğru ilerledikçe lambda çekirdeğinin girişine yaklaşır ve yaklaştıkça askerler geri
    çekilir çünkü orası uzaylılar tarafından tamamiyle istila edilmiştir.Freeman bütün uzaylılar ile savaşarak
    lambda girişine gelir.


    13- Lambda Core LAMBDA ÇEKİRDEĞİ
    Freeman asansörle aşağı iner ve black opslarla savaşır.daha sonra sonra lambda çekirdeğinin çalışması için
    lambda soğutma sisteminin ikisinide çalıştırır.Daha sonra portallar arasında gidip gelip lambda çekirdeğindeki
    arkadaşlarına ulaşır.VE arkaşları bu uzaylıların gelmesini engellemek için portalları kapamaya çalışmışlardır
    ama birşey onu koruyordur.Tek hev suitli kalan olan Freeman olduğu için onu xen'e uzaylıların buraya gelmesine
    sebep olan şeyi ve yok etmek amaçlı xen'e yollarlar.


    14- Xen XEN
    Gordon Freeman Xen gezegenine geldiğinde burda portallar sayesinde ilerlemeye çalışır.Ve buralara ilk gelenin
    kendisi olmadığını yerlerde yatan hev suitli olan cesetlerden anlar.


    15- Gonarch's Lair GONARCH'IN MAĞARASI
    Açılan bir portal sayesinde xen'de bir yere gelmiştir.Ve burda headcrabların atasıyla karşılaşır.Onunla ölen
    arkadaşlarından aldığı mühimmatlarla savaşır. onu mağarasının dibinde öldürür ve yine bir portal açılır Freeman
    portaldan içeri girer.


    16- Interloper BAŞKALARININ İŞİNE BURNUNU SOKAN
    Freeman geldiği yerde uzaylıların bir fabrikada asker uzalıları yarattığını görür.Etrafta portal teknoljisi
    vardır.Ve insanların buralara kadar gelip öldüklerini farkeder.Bu fabrikada ilerler Freeman ve uzaylılarla
    savaşır.En sonunda Nihilanth'ın kırmızı portalına gelir.


    17- Nihilanth NİHİLANTH
    Nihilanth yarı uzaylı yarı combinelar tarafından robotlaştırılmış ama iradesi değiştirilmemiş bir şeydir.
    Ve dünyayı istila etmek için iradesini kullanarak psişik güçleri ile uzaylılar üzerinde bir baskısı
    olan bir yaratıktır.Freeman onu yok eder.Nihilanth ölürken bir patlama yaşanır.Freeman'ı bu patlamadan gizemli
    Gman kurtarır.Gman Freeman'a bu sınır dünyasının kontrol altına alındığını ve Freemanda limitsiz bir potansiyel
    olduğunu söyler ve Freeman'a ya bizimle çalış yada kazanamıyacağın bir savaşa git der.Gordon Freeman'da Gman
    ile çalışmayı kabul eder.


    HALF-LIFE ile HALF-LIFE 2 ARASINDA GEÇEN OLAYLAR
    Yaşanan portal fırtınalarında xen Üzerinde bulunan bütün yaşam biçimlerini dünya üzerine getirir.Birçok insan
    bu xen'li yaratıklar tarafından öldürülmüştür.Ve birçoğuda bunlardan kaçarak kendilerini büyük şehirlere
    toplanırlar ve etrafa büyük duvarlar örmüşlerdir.Bunlar olduktan sonra Combine bu portal fırtınalarını fırsat
    bilip dünya ya saldırmışlardır.Ve sadece 7 saat içinde dünyayı teslim almışlardır.Combine dünyayı teslim
    aldıktan sonra şehirleri yeniden numaralandırmıştır.VE dünyanın her tarafına citadel adında devasa gökdelenler
    kurmuştur.VE bu citadellerin en büyüğünü ukrayna ve rusya arsaındaki büyük bir şehir olan şahir 17'ye kurmuştur.
    VE combine dünyanın teslimiyetini ilan eden eski Black Mesa müdürü Dr. Wallace Breen'İ dünyadaki combine
    güçlerinin başına geçirmiştir.Ayrıca Gman, Gordon Freeman'ı saklıyor ve zamanı gelince kullanmak için elinde
    tutuyordur.Ancak Freemanın yaptığı bu şeyler onu dünya üzerinde bir kahraman yapmıştır.


    HALF-LIFE 2

    1- Point Insertion İLAVE NOKTASI
    Gman Gordon Freeman'ı uzun bir süre sonra uyandırır.Ona onun saatlerinin yeniden
    geldiğini ve artık külleri koklayıp yeniden yükselip parlamasını söylüyordur.Ona doğru adamın yanlış yerde
    dünya üzerindeki herşeyi değiştirebileceğini söylüyor.ve uyanmasını söylüyor.Freeman uyandığında
    kendini şehir 17'ye gelmekte olan bir trende bulur.Her yer combinenin civil protection askerleri ile doludur.
    biraz ilerledikten sonra onu tanımayıp tam nova prospekt hapisanesine göndereceklerkenen CP'de korunmasız
    çalışan Black mesa'dan dostu Barney Calhoun onu kurtarır.ve Ona kaçmasını söyler.Freeman caddelerde ve
    çatılarda CP'den kaçarken CP askerleri tarafından bayıltılır ama Freeman'I Alyx Vance cp'lerden kurtarır.
    Ve onu Dr. Issac Kleiner'ın labaratuvarına götürür.


    2- A Red Letter Day UNUTULMAZ GÜN
    Kleiner'ın labaratuvarına geldiğinde Freeman yeniden HEV suitini giyer.Ve yine Blac Mesadan ESki bir dostu
    olan Alyx vance'nin babası Eli vance'nin labartuvarına ışınlanacakken işler gene ters gider.eli vancın
    labartuvarı,kleiner'ın labaratuvarı,alakasız yerler ve Wallace breen'in odasına ışınlandıktan sonra
    Kleiner'ın labaratuvarının hemen arkasına ışınlanır ve artık Eli Vance'nin labaratuvarına yürüyerek
    gitmek zorundadır.


    3- Route Kanal KANAL ROTASI
    Freeman kanalları takip ederek ve direnişçilerin yol göstericiliği ile combine güçlerine karşı savaşarak
    ilerler.en sonunda bir direnişçinin gösterdiği hovercraft'a binerek suların üzerinden ilerlemeye başlar.


    4- Water Hazard SU HAVZASI
    Gordon Freeman bindiği hovercraft ile ilerlerken karşılaştığı combine güçlerini temizler ve combine kapadığı
    yolları açarak yoluna devam eder.Su havzasının ilerleyen bölümlerinde direniş güçleride ona yardımcı olur.
    Ve hovercraftın üstüne makinalı silah takarlar.Freeman yolda combine askerleri,helikopterleri,ve roket atar
    arabaları ile savaşır.


    5- Black Mesa East BLACK MESA DOĞU
    Freeman combine helikopterini yendikten biraz daha ileleyip kendilerine Doğu Black Mesa diyen bir topluluğun
    yanına gider.Bu topluluğu eski dostu Eli Vance kurmuştur.Eli vance burda xen gezegeninin Baskın ırkı olan
    vortigantlara konuşmayı öğretmiştir ve onlarda freeman'a büyük bir şükran duymaktadırlar çünkü Freeman
    Nihilanth'I öldürerek onları özgür bırakmıştır.Vortigauntlarda insanlara yardım etmişlerdir.Freeman doğu Black
    Mesa girer burda Alyx,Eli ve judith Mossman ile tanışır.Gordon ile Alyx dışarıya Dog ile tanışmaya ve Gordon'a
    gravity gun'I kullanmayı öğretmeye çıkarlar.Dışarda eğlenirken Combine askerleri merkezi basar Alyx babasının
    yanına koşar.gordon geri kalır ve tavan çöker.Alyx Dog'a Gordon'ı Ravenholm çıkışı na götürmesini ister


    6- We Don’t Go to Ravenholm RAVENHOLM'E GİTMEYİZ
    Ravenholm combine tarafından headcrab bombaları ile bombardımana maruz kaldığından her taraf zombi
    kaynamaktadır.Gordon Freeman ilerlerken Peder Grigori karşılaşır ve pederin kurduğu tuzakları kullanarak
    ve zombilerle headcrabları öldürerek ilerler.En sonunda Peder Grigori Freeman'a bir kapı açar ve kendisi
    zombilerle mezarlıkta savaşmaya devam eder.Freeman ilerler combine'ların direniş güçleri ile savaştığını
    görür ve onlara yardım eder.Alyx'le radyodan bağlantıya geçer.Ve Eli Vance'nin combine tarafından kaçırılıp
    Nova Prospekt hapisanesine götürüldüğünü öğrenir.Freeman bir araba bulur ve nova prospekte doğru yola
    koyulur.


    7- Highway 17 OTOYOL 17
    Freeman ilerlerken kumlardan çıkan antlionlarla savaşır ve otoyol 17'yi takip ederek nova prospekt
    hapisanesine ulaşmaya çalışır.Yolda direniş güçleri ile karşılaşır.Direniş güçlerinin başındaki binbaşı
    Odessa ile konuşur.Ve ondan combine savaşuçaklarının saldıracağı bilgisini alır.Ve hepsini düşürür.Yoluna devam
    eder.Ve deniz fenerindeki direniş güçlerine ulaşmaya çalışır.


    8- Sandtraps KUM TUZAKLARI
    Freeman sonunda deniz fenerine ulaşır.Oradaki deniz gücü ile birlik hava indirme yapan combine gücüne karşı
    svaşır.Daha sonra deniz fenerinin altındaki gizli geçitten kumlara doğru devam eder.Oradaki direniş askerinden
    kumlarda vahşi antlionların olduğunu öğrenir ve ilerdeki direniş kampına kumlara hiç basmadan gitmeye çalışır.
    Kampa tam varıcağı sırad bir antlion guard saldırır onu yener ve bi vortiguant sayesinde yaratığın içinden
    birşey alır.Bu şey sayesinde antlionları kontrol etme gücüne sahip olur.Ve antlionların kumandanı olarak nova
    prospekt hapisanesine baskın yapmaya gider.


    9- Nova Prospekt NOVA PROSPEKT
    Antlionlarla birlikte önce kıyı şeridindeki combine kulelerindeki gardyanları temizler.Daha sonra iç tarafa
    giderek saldırı yapan combine savaşuçaklarını düşürürler.Ve açılan bir delikten Freeman hapisaneden içeri girer
    ve ilerleyerek Alyx ile buluşacakları yere doğru ilerler.


    10- Entanglement GÖNÜL İŞLERİ
    Alyx ile birlikte içerde combine güçlerine karşı savaşıp Alyx'in babası eli vance'ye ulaşırlar.Ve Eli'yi
    Combine'ın portallarının olduğu yere yolalırlar.Ve oraya doğru giderler.Bi kaç combine askeri ile savaştıktan
    sonra oraya varırlar.Judith'in de orada olduğunu ve direnişe ihanet ettiğini görürler.Judith'İ ikna ettiklerini
    buradan beraber kaçacaklarını düşündükleri sırada Judith Eli Vance'yi de alıp portala girer ve gider.Alyx ve
    Gordon'da burdan kaçmak için portalı yeniden açarlar ve Issac Kleiner'ın labaratuvarına ışınlanırlar.


    11- Anticitizen One VATAN HAİNİ BİR
    Freeman Kleine'la konuştuktan sonra Eli'nin citadele kaçırıldığını ve direniş güçlerinin büyük bir savaş
    başlatacağını öğrenir.VE ilk önce combine' şehir 17'deki karargahını basmaya giderler.Yolda Barney Calhoun'u
    da yanlarına alarak direniş güçleri ile karargaha giderler.


    12- Follow Freeman FREEMAN'I TAKİP EDİN
    Karargahı bastıktan sonra Freeman ilerler.Ve Striderlar ve sayısız Combine askerine karşı savaşarak ilerler.
    En sonunda citadel 17'nin yanındaki Duvarlara kadar gelirle.Dog'dan alyx'inde orda biyerlerde olduğunu
    anlarlar.Ve Dog duvarı kaldırır ve Freeman duvarın altındaki delikten girer ve bulduğu yoldan citadelin
    içine girer.


    13- Our Benefactors HAYIR SEVERLERİMİZ
    Freeman içerde bazı şeylere şahit olur.İlerlemek için bindiği bir taşıyıcının içinde Combine'nın citadeli
    asker üretmek,ve savaş araç gereci üretmek için kullandığını farkeder.Citadelin daha içlerine göre doğru
    ilerleken bir koruma kalkanından geçer tüm silahları elinden alınır ancak gravity gun'ın gücü dahada
    arttırıldı.VE ensonunda bindiği taşıyıcının içinde tanınarak yukarıya Wallace Breen'in ofisine doğru götürülür


    14- Dark Energy KARA ENERJİ
    Breen'in ofisinde JUdith Mossman'ı,Eli Vance'i,Alyx'i ve kendisini yakalanmış bir şekilde bulur.Judith Eli'yi
    seviyordur.Ve Breen'in onu öldüreceğini anlayınca onları kurtarmak için Breen'i tehtit eder.Gordonu serbest
    bırakır.Ancak Breen GOrdon'un gravity silahını alır ve kaçar.gordon ve alyx onun peşinden gider.Eli vance ve
    Judith Mossman white forest'a teleport olur.GOrdon VE alyx Breen'i bir ****orla konuşurken bulur. Breen orda
    yaşamam için bir bedene ihtiyacım var diyordur.ONa saldırırlar .Breen gene kaçar ve citadelin kara enerji
    reaktörüne teleport olmak için girer.Alyx kumanda merkezinde kalır ama Gordon Freeman oraya Breen'i
    durdurmaya girder.Freeman kara enerji reaktörünü yok eder.Breen'İN öldüğü sanılmaktadır.Ama buna dair
    hiçbir kanıt yoktur.BU sırada bir patlama yaşanır.Patlama esnasında zaman durur.G-man gelir Freeman'a işini
    iyi yaptığını söyler.onun işi için iyi teklifler aldığını söyler.Özgürlük için hiçbir fikri olmadığını söyler.
    Ve Freeman'ı gene yavaşlatılmış bir portal içine bırakarak gider.


    HALF-LIFE 2 EPISODE ONE

    1- Undue Alarm YANLIŞ ALARM
    Citadelin kara enerji reaktörünün patlamasından Gordon'u G-man kurtarır.Alyx'i ise Vortiguantlar kurtarır.
    Daha sonra G-man, Gordonu bırakıp gittiği yere bir portalla geri dönerken vortiguantlar G-man'in Freeman'a
    ulaşmasını engellerler.Alyx Ve Gordon uyandıklarında kendilerini citadelin dışında bulurlar.hemen White
    Foresttaki Eli vance'ye ulaşmaya çalışırlar.VE Büyük patlamanın daha gerçekleşmediğini bunun biraz önlenip
    şehri boşaltmak için zaman kazanmak gerektiğini öğrenirler.Ve ikiside patlama sonrası kontrolden çıkan ana
    reaktörü biraz kontrol altına almak için citadelden içeriye girerler.


    2- Direct Invention DİREK İCAT
    içeri girince İlk olarak Breen'in bir ****orla konuştuğu bant kaydını bulurlar.BU sırada ****orların kaçış
    podlarına yüklenip uzaklaşmak için hazaırlandıklarını farkederler.Daha sonra Judith mossmanın bir konuştuğu
    bir bant kaydını bulurlar.Judith Eli ile white foresta gittikten sonra oradan kuzey kubuna bir keşif ekibine
    liderlik etmeye gitmiştir.Daha sonra heme reaktörün oraya giderler.Ve Freeman reaktörü kontrol altına almak
    için aşağı iner.Alyx kalır.Gordon geri döndüğünde Alyx bir combine yazışması bulduğunu ve bunun bir kopyasını
    çıkardığını söyler.İkiside bu Bilgiyi alıp şehir 17'Yİ terk etmeye başlar.


    3- Lowlife AYAK TAKIMI
    Alyx ve Gordon citadelden çıkmak için aşagıda bulunan ve eskiden combine tarafından şehire asker göndermek
    amacı ile kullanılan bir trene binerler. Yolun yarsında tren kaza yapar.Ve yürüyerek gitmeye çalışırlar.
    Yolda birsürü Zombie ve Headcrap ile karşılaşırlar ve en sonunda bir metro istasyonundan dışarıya çıkarlar.


    4- Urban Flight KENTSEL FİRAR
    Freeman ve Alyx Yüzeye çıktıktan sonra giderken Barney'e,direniş askerlerine ve şehir sakinlerine rastlarlar.
    Barneyden bu insanları çıkarmak için şehrin tren istasyonuna gidilmesi gerektiği öğrenilir.Fakat yol boyunca
    combine güçleri ve zombiler vardır.Freeman ve Alyx yolu combine güçlerinden ve zombilerden temizlerken
    insanlarda diğer bir yoldan tren istasyonuna varırlar.


    5- Exit City 17 ŞEHİR 17'DEN ÇIKIŞ
    Gordaon Ve Alyx istasyona varınca Barney ile karşılaşır.İnsanların trenlere bindirilerek şehirden
    uzaklaştırılması gerektiğini öğrenirler.Tüm insanlar trenlere binip gittikten SOnra GOrdon ve Alyx son Trene
    binip giderlerken.Yolda citadelin patladığını,son mesajın combine'ın ana karargahına ulaştığını ve
    ****orların kaçış podlarına binip citadelden kaçtıklarını görürler.Tren ilerlerken patlama trene ulaşır ve
    tren kaza yapar.


    HALF-LIFE 2 EPISODE TWO

    1- TO THE WHİTE FOREST WHİTE FOREST'A GİDERKEN
    Kazadan sağ kurtulurlar.BU sırada yıkılan citadelin oldu yerde bir portal fıtınası yaşanır.Ve bunun
    sonucunda bir combine süper portalı açıldığını görürler.
    Hemen white forest karargahı ile bğlantıya geçerler.İyi olduklarını ve oraya
    geleceklerini anlatırlar. Ama White forest baya bi uzaktadır.Oraya ulaşmak için yürümeleri gerekecektir.
    Gidreken Alyx bir combine Hunter'ı tarafından yaralanır.Onları bir Vortigaunt kurtarır.Vortigaunt yardımın
    madenlerde olduğunu ve oraya gitmek gerektiğini ve ancak ora Alyx'İ kurtara bileceklerini anlatırlar.
    ORAYA giderlerken Freeman ve Vortiguantın Yolları ayrı düşer.Ve Vortigaunt Freeman'a başka bir Yol
    bulabileceklerini söyler.Freeman Oraya gider.Orda Alyx'İ ve onu hayatta tutmaya çalışan VOrtigauntı korurlar.
    Ve Vortigaunt onu iyileştirmek için tek yolun canlı bir antlion larvası sayesinde olacağını söyler.Gordon ve
    Vortigaunt bu şeyi bulmak için yola koyulur.


    2- THİS VORTAL COİL BU ACI YUMAĞI
    Freeman ve vortigaunt canlı larvayı bulur ve doğruca alyx'in yanına dönerler.Vortigauntlar Alyx'i
    iyileştirirken zaman durur.Ve g-man ortaya çıkar.G-man Alyx daha küçükken onu black mesadan çıkardığını söyler.
    Ve alyx'e babasına iletmesi için bir mesaj söyler.Ona öngörülmeyen sonuçlara hazırlıklı olmasını söyler.
    Alyx iyileştiken sonra Freeman ve vortigauntla beraber madenden çıkmak için yola devam ederler.


    3- Freeman Pontifex FREEMAN'IN KÖPRÜSÜ
    Madenden çıkınca combine'nın ****or podlarını alıp şehirden uzaklaşmaya çalıştığını görürler.Büyük
    konvoylar halinde ilerliyorlardır.HIzla white foresta gitmek için portal fırtınası sonucu yarısı yıkılan ve
    Freeman Tarafından tekrar dizayn edilen köprünün karşısından bir araba alırlar.Ve whte foresta daha hızlı
    gitmek için bir araç bulmuş olurlar.


    4- Riding Shotgun SHOTGUN'I SÜRERKEN
    Araba ile biraz orman da ilerledikten sonra bir radyo kulesi görürler.Oraya ilerleyince bir combine
    hunter keşif birliğine rastlarlar.onları hakladıktan sonra white forestla gene bağlantıya geçerler.
    Daha ilerde düşmüş bir combine kaçış pod'u görürler.****orunde buralarda biyerlerde olduğunu düşünerek
    Etrafı ararlar ve ****orü bulurlar.****or ikisini de etkisiz hale getirir.FAKAT patlamala sonucu ikisinide
    öldüremeden kaçar gider.****or kaçarken combine kuvvetlerini çağırmıştır.VE sonuçta İkiside arabaya binip
    oradan uzaklaşmak sonucunda kalırlar.Ancak kaçarken bir combine helikopteri ile girdikleri savaş sonucunda
    arabanın motoru hasar alır ve bozulur.Fakat oradaki direniş güçleri ile beraber helikopteri indirirler.
    Ve combinenın bikaç gün önce o bölgedeki direniş ücü ile White forest Arasına girip bağlantıyı kestiğini
    öğrenirler.bu yüzden Freeman'ı ordaki combine güçlerini yok etmesi için gönderirler.Ve bu sıradada diğer
    direniş güçleride arabanın tamiri ile ilgilenirler.


    5- Under the Radar RADAR'A YAKALANMAK
    Freeman dışardaki combine güçlerini temizledikten sonra direniş tarafından tamir edilmiş arabaya binerler.
    Direniş güçleri arabayı tamir ettikten sonra arabaya birde radar takmıştır.Bu radar ile yoldaki gizlenmiş
    mühimmatları bulma yetenği kazanırlar.Daha sonra araba ile ilerlerken combine tarafından tuzağa düşürülürler.
    Tuzaktan savaşarak kurtulduktan sonra white forest'In kapısında bir strider ile karşı karşıya kalırlar.
    Alyx ve Gordon'u bu striderdan Dog kurtarır.


    6- Our Mutual Friend ORTAK DOSTUMUZ
    Ve bunun sonucunda White foresta Karargaha girerler.BU karargah
    aslında bir füze üssüdür, burda diğer arkadaşları ile konuştuktan sonra Dr.Magnusson 2. füze atış yerinde bir
    sorun olduğunu ama bunun kargalardan kaynaklandığını düşünür.Ve Freemanı oraya bu sorunu çözmesi için
    yollar fakat bu bir combine baskınıdır.Freeman ve diğer dostları bu combine güçlerini yok ettikten ve füze
    kapağını kapattıktan sonra yukarıya Citadelden gelen bilgileri öğrenmeye giderler.bu bilgilerde Black Mesanın
    rAkip şirketi Aperture Science'ın gemisi Borealisin ve Judith mossman'IN bant kaydını ve aynı zamandada Combine
    süperportalının kodlarını bulurlar.Eli vAnce Borealisin içinde bulunan teknoljinin yok edilmesi görüşündedir.
    Dr.Issac Kleiner ise bunun combine karşı kullanılması niyetindedir.Bu sırada Ekranda Gman'İn görüntüsü belirir.
    Bunu gören Alyx sanki programlanmış gibi babasına öngörülmeyen sonuçlara hazırlıklı olmasını söyler.Bunu duyan
    ELi vance fenalaşır ve Alyx'e kendisine sıcak çay getirmesini söyler.Alyx Odadan çıkınca Gordon ile yalnız
    konuşur.Gordon'a bu sözleri daha önce test çemberine Gordon daha yeni adım atmışken Ortak dostları Gman'İn
    kulağına fısıldadığını söyler.Ve şimdi kendi sözlerini kızının ağzından işittiğini söyler.Ayrıca test
    çemberinde test edilen kristali gman'İn verdiğini söyler.Ve keşke hiç onu test etmeseydim der.DAHA sonra
    Dr.Magnusson içeri gelir ve ona Striderları patlatmak için kullanackları silahın çalışmasını öğretir.Daha
    sonra Gordona arabasını vererek Striderlarla savaşmaya yollar.Dİreniş güçleri ve Gordon Striderları
    yendikten sonra geri dönerler.


    7- T-Minus One ATEŞLEMEYE 1 DAKİKA
    Geri dönünce Gordon, Dr.magnusson tarafından ve diğer tüm direniş güçleri tarafından tebrik edilir.Daha sonra
    yukarıya füzeyi ateşlemeye giderler.Füzeyi Gordon ateşler.Bu füze daha önce Gordon tarafından atılan ve
    dünyanın heryerine portal açılmasını sağlayan,Portal fırtınalarını başlatan füzenin işlevelerini sona
    erdirir.Ve ayrıca combinenın Süper portalını da kapatır.BUnlar olduktan sonra Alyx,Gordon ve Eli Vance
    Kuzey kutbuna Dr.Mossman'ı kurtarmaya gitmek için dışarıdaki helikopterin yanına giderler. Bu sırada Eli Vance
    Gordon'u tebrik eder ve ona kızını ve tüm insanları Kurtarmaya çalıştığı için teşekkür eder.Ayrıca Borealis'in
    Yok edilmesi gerektiğini tekrarlar.Tam helikopterin yanına inicekleri sırada iki ****or gelir.Alyx'i ve
    Gordon'u duvara yapıştırır.Eli VAnce'i ise yakalarlar.Eli Vance'in ise ölmeden önce Söylediği tek şey ise
    Gordon'a o gemiyi yok et ve kızı Alyx'e ise de seni seviyorum tatlım olur.VE Eli Vance combine ****orleri
    tarafından katledilir. Gordon ve Alyx ise son anda gelen Dog'un yardımı sayesinde kurtarılır...

    Half-Life 2 Episode Three / Half-Life 3'e hazırmısınız ???


    Desem ki yazıda epey hatalar var, bi biskrem verir misin?




  • Senaryoya %100 hakim olmadığım için emin değilim. Hatalar varsa tüm senaryonun tam olarak doğru anlatıldığı bir link varsa paylaşırsan sevinirim. Benim de çok işime yarar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 17 Mayıs 2012; 18:42:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: HacıTaşlayanŞeytan

    Burak Zombie ırklarınında kısa özetini geçsen iyi olur.

    Zombie diye bir ırk yok. Zombiler, headcrabların insanların kafasına saldırmış ve yapışmış hali.


    quote:

    Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

    Bilinmeyen karakterler sadece Nihaliant'la kalmayacak değil mi tek göz?


    G-Man ve Vortigauntlar eklenecek. Ancak Vortigauntların hikayesi biliniyor. O kısma sadece G-Man'i ekleyebilirim.


    quote:

    Orijinalden alıntı: ok now

    Şu Half-Life serisinin oynanış sırasını bi yazar mısını ?


    Half Life 1 (veya Half Life Source)
    Half Life Opposing Force
    Half Life Blue Shift
    Half Life 2
    Half Life 2 Episode 1
    Half Life 2 Episode 2

    Eğer Half Life evreninde geçen Portal'ı oynamak istersen onuda oynayabilirsin ancak Portal serisini oynarken oyunun hangi zamanlarda geçtiğini pek hissedemiyorsun. Zaten hangi zamanlarda geçtiğide bir muamma. Sırasına göre veya sonrasında oynaman pek birşey farketmiyor senin keyfine kalmış bir durum.

    zombie derken genel bahsetmiştin biliyorum yoksa headcrapları.Demek istediğim head crapları o sırtında head crap taşıyanları hızlı zombileri yavaş zombileri ****or u vs. onları kast etmiştim yani insan olmayan şeyleri.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatz

    Senaryoya %100 hakim olmadığım için emin değilim. Hatalar varsa tüm senaryonun tam olarak doğru anlatıldığı bir link varsa paylaşırsan sevinirim. Benim de çok işime yarar.


    Türkçe bulamazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gordon_Freman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fatz

    Senaryoya %100 hakim olmadığım için emin değilim. Hatalar varsa tüm senaryonun tam olarak doğru anlatıldığı bir link varsa paylaşırsan sevinirim. Benim de çok işime yarar.


    Türkçe bulamazsın.

    evet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatz

    Senaryoya %100 hakim olmadığım için emin değilim. Hatalar varsa tüm senaryonun tam olarak doğru anlatıldığı bir link varsa paylaşırsan sevinirim. Benim de çok işime yarar.


    Tamamını okumadım ancak gözüme çarpan ilk hata ilk ve ikinci oyunların tam tarihlerinin bilinmemesi.Yazıda direk 2000 ve 2020 yazılmış.Ancak tam tarihler belli olmamakla birlikte ilk oyun 2000-2009 arasında ikinci oyun 2020-2029 arasında geçmekte.Ve ilk oyunla ikincisi arasında tam 20 sene olduğu biliniyor.
  • Madem öyle sileyim ben o mesajı. Yanlış bilgilendirmiş olmayalım insanları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 17 Mayıs 2012; 22:20:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatz

    Madem öyle sileyim ben o mesajı. Yanlış bilgilendirmiş olmayalım insanları.

    Yok hocam silmeyin yarısını falan okudumda, gayet güzel hazırlanmış.İlk mesaja eklenirse güzel olur aslında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phantom7

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fatz

    Madem öyle sileyim ben o mesajı. Yanlış bilgilendirmiş olmayalım insanları.

    Yok hocam silmeyin yarısını falan okudumda, gayet güzel hazırlanmış.İlk mesaja eklenirse güzel olur aslında.

    Konu karakterlerle ilgili. Half Life'ın tüm hikayesini anlatmak zordur ve büyük özen ve zaman ister. Hikayede çok fazla bilinmeyen zaman dilimi ve sırlar var o yüzden hikaye tam olarak yazılamaz. O hikayede birçok yanlış gördüm gözümle. Belki siz isterseniz açarsınız ancak ben açmanızı istemem dediğim gibi hatasız ve tam olarak yazılması imkansız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: Phantom7

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fatz

    Madem öyle sileyim ben o mesajı. Yanlış bilgilendirmiş olmayalım insanları.

    Yok hocam silmeyin yarısını falan okudumda, gayet güzel hazırlanmış.İlk mesaja eklenirse güzel olur aslında.

    Konu karakterlerle ilgili. Half Life'ın tüm hikayesini anlatmak zordur ve büyük özen ve zaman ister. Hikayede çok fazla bilinmeyen zaman dilimi ve sırlar var o yüzden hikaye tam olarak yazılamaz. O hikayede birçok yanlış gördüm gözümle. Belki siz isterseniz açarsınız ancak ben açmanızı istemem dediğim gibi hatasız ve tam olarak yazılması imkansız.

    Siz bilirsiniz, öneriydi sadece.




  • Eee burak nasıl gidiyor hayat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Legend

    Eee burak nasıl gidiyor hayat

    Biliyorum bi anda tıkandı ama 2 gündür yoğundum Yarın boşum yazmaya başlarım

    Edit : Nihilanth silinmiştir onu daha sonradan ekliyeceğim. Ufak değişimler yapıp daha kapsamlı yazacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 19 Mayıs 2012; 0:53:59 >
  • güzel konu
  • Isaac Kleiner eklenmiştir.
  • güzel konu olmuş takipteyim
  • Colette Green eklenmiştir.
  • harika bir konu olmuş eline sağlık. half life hastasıyım, bir yazıyı okumakdan nefret ederim sıkılırım, ve hepsini hiç sıkılmadan merakla heycanla okudum. half life nin seneryosuna sarmış durumdayım zaten seriye tekrar başladım orange box u oynuyorum yıllar sonra birdaha :) çok hoş oldu, inanılmaz bir yapıt bu half life + portal. portalda half life ile baya bi ilişkili, ileriki half life oyunlarında birleşicektir kesinlikle...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemguven

    harika bir konu olmuş eline sağlık. half life hastasıyım, bir yazıyı okumakdan nefret ederim sıkılırım, ve hepsini hiç sıkılmadan merakla heycanla okudum. half life nin seneryosuna sarmış durumdayım zaten seriye tekrar başladım orange box u oynuyorum yıllar sonra birdaha :) çok hoş oldu, inanılmaz bir yapıt bu half life + portal. portalda half life ile baya bi ilişkili, ileriki half life oyunlarında birleşicektir kesinlikle...

    Birkaç karakter daha var onlarıda eklicem. Çoğu kişi oyunu ve karakterleri bilmeden oynuyordu ancak bu konu sayesinde ben birkez daha oynamalarını öneriyorum. O zaman Valve'nin bize asıl anlatmak istediği hikayeyi daha iyi anlayacaklarını düşünüyorum Bu kimdi,bu niye böyle davranıyor,bu bizi nerden tanıyor gibi sorulara cevap bulmak bu konu sayesinde çok kolay.

    Bunları okuduktan sonra Half Life serisini tekrar bitirmek çok daha güzel olur bence En azından hikayeyi tam olarak anlayabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 19 Mayıs 2012; 17:13:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: erdemguven

    harika bir konu olmuş eline sağlık. half life hastasıyım, bir yazıyı okumakdan nefret ederim sıkılırım, ve hepsini hiç sıkılmadan merakla heycanla okudum. half life nin seneryosuna sarmış durumdayım zaten seriye tekrar başladım orange box u oynuyorum yıllar sonra birdaha :) çok hoş oldu, inanılmaz bir yapıt bu half life + portal. portalda half life ile baya bi ilişkili, ileriki half life oyunlarında birleşicektir kesinlikle...

    Birkaç karakter daha var onlarıda eklicem. Çoğu kişi oyunu ve karakterleri bilmeden oynuyordu ancak bu konu sayesinde ben birkez daha oynamalarını öneriyorum. O zaman Valve'nin bize asıl anlatmak istediği hikayeyi daha iyi anlayacaklarını düşünüyorum Bu kimdi,bu niye böyle davranıyor,bu bizi nerden tanıyor gibi sorulara cevap bulmak bu konu sayesinde çok kolay.

    Bunları okuduktan sonra Half Life serisini tekrar bitirmek çok daha güzel olur bence En azından hikayeyi tam olarak anlayabilirsin.

    aynen öyle




  • gman nerde yav gizli admımız
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.