Şimdi Ara

Hala CD Kullanan Var Mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
2
Favori
6.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

    Aracına B&O, Harman Kardon, Bose, B&W gibi sistemlere binlerce Lira para döküp, mp3 dinleyerek bu sistemlerin ırzına geçen tek milletiz.

    Müzik sisteminizden maksimum performans almak için dvd-cd ile dinlemelisiniz. Orijinal stüdyo kalitesinde kaydedilmiş bir dvd'nin kalitesi ayrıdır.

    Ayrıca müzik sisteminin kalitesi basın miktarı ile ölçülmez. Bütün frekansları sağlıklı duymanız çok önemlidir. Özellikle TR'de en az bilinen mid frekansları. İnsan sesi, gitar ve benzeri solist enstrümanlar genellikle mid frekansları içindedir (250-2500 Hz)

    Mp3 denilen olay işin pratik ama kalitesiz halidir.

    Katılıyorum . Mazda 3 aracımda Bose var. USB ile CD arasındaki farkı anlayabiliyorsunuz. Orijinal CD başka bir dünya. Ancak iphone'u Bluetooth ile bağlayıp dinlemek en pratiği oluyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Peki telefonunu aux tan baağlayıp dinleyenlere sorayım o zaman: Netten müzik dinlenen Spotify gibi uygulamalarda en kaliteli sesi hangi uygulamadan alabiliriz?
  • Ses CD si takıp dinlemen yararına olacaktır fakat aracın ses sistemi kaliteli değil ise mp3 ile çok büyük fark göremezsin.

    CD = 1411kbps
    Flac = 900-1100kbps (Daha üst kbps Plak ripleri, bulman zor!)
    Mp3 = 320kbps

    İlla CD ses kalitesi olacak dersen, Müzik CD ni kayıpsız olarak wav formatında kopyala. Wav formatı orjinal 1411kbps demektir. Yani CD ni orjinal olarak kopyalar.

    USB girişi olan cihaz var ise USB belleğe wav formatını atıp dinleyebilir veya telefonuna atıp aux ile bağlayabilirsin.

    CD 80dk ses kaydı alabilir, 800MB lık veri demektir.

    5dk lık mp3 128kbps = 5MB
    5dk lık wav 1411kbps = 50MB

    USB belleklerin kapasiteleri çok yüksek olduğundan wav formatında bulunan dosyayı çok rahat kullanabilirsin.

    16GB lık USB bellek içine 80DK lık ses CD sinden 20 adet
    32GB lık USB bellek içine 80DK lık ses CD sinden 40 adet

    .. kaydedebilirsin. Ama dediğim gibi, aracın ses sistemi çok basit ise birşey anlamayacaksın.

    İnternet üzerinden mp3 indirilen birçok site artık youtube üzerinden convert edip indirme şansı veriyor, youtube üzerinde birçok müzik ise çok kaliteli değil. Ayrıca her 320kbps yazan mp3 dosyası gerçekten 320 olmuyor, bazıları 128 olarak kopyalanmış ve daha sonra sivri zekalı biri tarafından 320 yükseltirlmiş oluyor yani yalan işlem. Üst formatı aşşağı çekebilirsin fakat alt formatı asla yukarı alamazsın!

    Mp3 oluşturulma mantığı da ses dosyasını 10/1 oranın da kırpmasıdır. Frekansları kesiyor yani, çoğu kişinin iyi bir kulağı olmadığı ve ses sistemi olmadığı düşünülünce var olan birçok frekansı gereksiz kılıp dosya boyutu düşürülüyor. Kulağı ve donanımı olan kişi zaten daima CD tercih ediyor.

    CD nin medya olarak bitmesi olasımıdır bilemem fakat Ses CD si kalitesi asla bitmez hatta daha üst stüdyo kayıtlarına dönmesi muhtemel diyebilirim. Birçok müzik satış siteleri beatport mesela mp3 dosyasının yanın da wav formatını da satın alabilme seçeneği daima sunuyor.

    Yüksek sesde müzik dinleyeceksen wav veya CD kullanmanı tavsiye ederim. Ses açman ile birlikte frekanslarda artacağından mp3 ile düşürülmüş frekanslar patlak patlak ses verecektir fakat ses CD sinde veya wav formatında zaten kaliteli değerde olan frekanslar yüksek ses de dediğim sorunu yaşatmayacaktır.

    Bu açıklama neticesinde tercihini sen yap :)




  • 2007 Clio kullanıyorum. Malesef evet CD hala kullanıyorum ve hatta track çalıyor yalnızca MP3 desteği yok.

    Nero hala kullanmak mecburiyetindeyim yani

    Bu arada eskilerden gelsin buda. Kendi anlatımım

    https://www.youtube.com/watch?v=0bquCkAfl44




  • PowerShot58 kullanıcısına yanıt
    Nero neden kullanmak zorundasiniz anlamadim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cd ye mp3 leri direk kopyalayıp yazdırman yeterli. Bazen princo cdlerde sıkıntı çıkabiliyor. Başka marka kullanmanı öneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cd kalitesinden çok memnunum arabamda 4 hoparlör + 2 tweeter var favori şarkılarımı 320 kb/s kalitesinde indiriyorum sonrada türüne göre klasörlüyorum zaten 1 tane cd yeterince parça alıyor kullanmaya devam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pegasus !


    quote:

    Orijinalden alıntı: SEMOZA45

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pegasus !

    Cd300 yazdığına göre aracınız Astra. Bende de 2014 Astra J var, onda da usb girişi yok mecburen cd kullanıyorum. 2010 model peugeot 207dd dahi usb var iken bu araçlarda olmaması büyük eksiklik.

    Hocam bende usb girişi var.Size niye koymamışlar anlayamadım?

    Hocam benim araç 1.6 edition cd300. Sanırım cd500 lerde usb girişi varmış yalnızca.

    Anladım hocam.Benim araç cosmo paket.Ben hepsinde var zannediyordum ama yokmuş.Bilgi için teşekkürler.




  • Usb ses kalitesi cd den iyidir diyenler ya eksik biliyor yada bilmiyor bu işi.. dijitalleşme daha son bir kaç yılda hızlandı. Mesela Eski temiz korunmuş bir taş plaktaki berrak ve net sesi usbden alamassın. Anca kayıt stüdyosundan kaydı direk ısbye alırsan olabilir..
    Dijital fotoğraf makineleride analog makinelerin(5 liralık pazar makinelerinden bahsetmiyorum) netliğini son 1 2 yıldır verebiliyor mesela..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmiş yine "analog dijitalden iyidir"ciler. Yahu, kalkıp da 2 tane tam ses aralık destekli koca kolonun bağlı olduğu müzik setinden plak dinlersen tabii ki minik uydulara bağlı 5.1'den dinleyeceğin dijital sesten kaliteli olacaktır. Bir de aynı setten CD'yi dinle bakalım bir fark görebilecek misin?

    Bir de bir müzik sisteminden alacağınız ses kalitesi sadece müziğin depolandığı ortama bağlı değildir. O ortamın çalınacağı müzik oynatıcı ile işlediği verinin sese dönüştürüldüğü hoparlörlerin de belli ses aralıklarını desteklemesi gerekir. Kaldı ki araçlardaki ses sistemlerinin en büyük sıkıntısı da budur. Çoğu araç ses sistemi ve araç hoparlörleri idare eder ses aralıklarını destekler, bu nedenle hangi ortamda nasıl daha fazla ses kalitesi elde ederim diye fazla zorlamaya gerek yok.
  • O ne kardeş 😜🤗

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Müzik zevki ayrı, müziğin ses kalitesi ayrı. Sen sadece bas dinleyip zevk alıyosan ayrı bir konu.

    Tartışılacak bir konu değil. Yukarıda birçok arkadaş detaylı açıklama yazmış zaten. herkesin anlayacağı şekilde.
  • Seatools için mecburi kullanıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bırak CD'yi hala kasetlerim duruyor ve dinliyorum:)))
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Hala CD Kullanan Var Mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Ben arada kaset bile dinliyorum. Torpidoda Nükhet Duru kaseti falan var. :D

    Yalnız değilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rena34

    quote:

    Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

    2006 volvo cd kullanıyorum. Usb ve aux yok malesef. Cd track çalmasa iyiydi. En azından 100 civarı atar rahat rahat dinlerdik. Böyle 80 dk alıyor o da anca 18-19 şarkı kafayı yedim cd yazmaktan artık

    ben bugün cdye mp3 uzantılı parçalar attım. arabaya taktım lcd ekranda şarkıların ismi yerine track1 track2 falan yazdı.
    Ayrıca cdye yazarken dediğiniz 80 dk olayı vardı. kafam karıştı yav.

    Hocam işte iki türlü çalma şekli var. Benşm önceki arabama veri cd si olarak yazıp 100 civarı müzik atıp rahat rahat dinliyodum. Ama şimdiki arabada dediğiniz gibi track yazan model var mecburen müzik cd si şeklinde yazıp 17-18 tane (80 dk ya tekabül ediyor ) anca atıp bir sürü cd yi değiştire değiştire dinliyorum. Hem daha az alıyor hem de ismi yazmıyor track yazıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bırak usb'yi cd'ye bile razıyım şuan, mp3 olmayan cd çalar var arabamda ama akü değiştirdim cd kod istiyor bilmiyorum, serviste çözerler dediler ama serviste uzak gitmeye fırsatım olmadı şimdi cepten dinleyerek gidiyoruz : )
  • Gatetrans kullanıcısına yanıt
    Güzel açıklama olmuş, bence halen bu işin babası CDDA orjinal cd formatı, bunu değiştirmeden pc ye atma şansı yok, en kayıpsız wav formatı olacaktır ancak sayısal olarak ses dosyasının karşılığı olsa da örnekleme frekansında en yakın seçenekler rakam olarak atanıyor. Gelecek yüzyılda cd araçlardan kalkarmı bilmiyorum ama profesyonel sistemler için artık 60gb boyutlara ulaştırılmış blueray disc ler kaldığı yerden devam eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef kullanıyorum.usb ve aux girişi yok 2012 model arabada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 sonu aldığım araçta cd sürücü çalışıyor mu bilmiyorum. Hiç cd takmadım. Aldığım günden beridir radyo/usb/bluetooth...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.