Şimdi Ara

Haksız Yere Ceza Yedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bugün aracıma 750 tllik ceza geldi sebebi ise plakamın son 3 harfi olan 183 ün 3 çok hafif silik olmasıymış ama direk "plakayı silmeye çalışmışlar" diye ceza yazılmış ama 9 ay önce muayeneden geçerken aracın plakası bu şekildeydi ve hiç kimse bunun hakkında bir şey söylemedi acaba bunu itiraz edebilir miyim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim .

23/3-a-1 Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takmak,

23/3-b-1 Tescilli araca Yönetmelikte öngörülen sayıda tescil plakası takmamak,

23/3-c-1 Farklı okunması veya okunamamasını sağlayacak şekilde tescil plakasında değişiklik yapmak,

yukarıdaki maddelerle ilgili 7 gün içinde düzeltme işlemi yapılmadığında da 1536 TL cezası var.

Bi an önce plakayı yeniletin bence.

Uzaktan plakanın eksik algılanmasına yol açacak boya kalkması varsa sizin bunu fark edip değiştirtmeniz ya da plaka basım yerinde yeniletmeniz gerekirdi.

9 ay önce muayeneden böyle geçtiği cezanın itiraz ve iptaline bahse konu olmaz. Aracın yıkanması esnasında dahi plaka boyalarında bozulma kalkma olabiliyor. Plakanın son 3 harfinin hafif silik olması ve ceza yazılmasına konu durumun örnek olması açısından fotoğrafını paylaşabilir misiniz?

• Cevabınız için teşekkürler . 183 kısmının sadece bir rakamının birazı silik ayrıca bu şekilse muayane önünde çekilmiş ispatlı fotoğrafı var . ( araç gelince fotoğrafını atacağım ) Bu şekilde itiraz edemez miyiz ?

Ben arabadaki küçük nokta nokta boya kalkması ve çizikleri siyah oje ile kapatıyorum. Plakada derin çizikler vardı, onları da oje ile rötuş yaparak düzelttim. Silik olan yerleri de siyah asetat kalemle düzeltiyorum. Siz de küçük bir kalem alıp kenara koyun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.