Şimdi Ara

Hakim Zarrab’ın avukatına Trump ile ilişkisini sordu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hakim Zarrab’ın avukatına Trump ile ilişkisini sordu


    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Washington'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşürken, New York'ta görülen Reza Zarrab davasında da yine kritik bir gelişme yaşandı. Davanın hakimi Richard Berman, Ankara'ya gelerek Saray'da Erdoğan'la görüşen Zarrab'ın avukatı Rudolph Giuliani'ye doğduran "Trump ile ilişkisini" sordu.

    Giuliani, Ankara’da Erdoğan ile görüştükten sonra mahkemeye verdiği ifadesinde, “ABD çıkarlarına uygun bir anlaşma” sağlamaya çalıştığını açıklamıştı. Hakim Berman da bu kez Giuliani ve ona Ankara görüşmesinde eşlik eden avukat Michael Mukasey’e “Trump yönetimiyle resmi ya da gayrı resmi çalışıyor musunuz?” diye sordu.

    “MÜSLÜMAN YASAĞINI” BİLE SORDU

    Trump’ın da mensubu olduğu Cumhuriyetçi partiden New York’ta belediye başkanı seçilmiş olan Rudolph Giuliani, Trump’ın Başkan seçildiği kampanyada da aktif görev yapmıştı. Kampanya sonrasında Trump yaptığı açıklamalarda Giuliani’den “gayrı resmi siber güvenlik danışmanım” diyerek bahsetmişti.

    Hakim Zarrab’ın avukatına Trump ile ilişkisini sordu


    Hakim Berman’ın, “ABD hükümetinde resmi ya da gayrı resmi görev yapıyor musunuz” sorusuna ise Giuliani, mahkemeye sunduğu son ifadede “ne ben, ne de bağlı olduğum avukatlık firması ABD hükümeti adına herhangi bir iş yapmıyoruz” demişti.

    Hakim Berman da bu yanıt üzerine, “daha ayrıntılı” sordu. Bu kez sorularınnda, “ABD hükümeti” yerine, doğrudan ABD Başkanı Donald Trump’ın da adını geçirdi.

    Berman;

    – Giuliani ve Mukasey’in, Trump’ın mahkemelerden dönen “Müslümanlara giriş yasağı” metnini hazırlayan komisyonda “olup olmadıklarını”

    – Trump yönetiminin uyguladığı siber güvenlik projelerinde yer alıp almadıklarını

    – Giuliani ve Mukasey’in bağlı olduğu avukatlık firmalarının ABD hükümeti ya da bağlı kurumlar adına herhangi bir şekilde çalışıp çalışmadıklarını, ayrıntılarıyla sordu.

    Hakim Zarrab’ın avukatına Trump ile ilişkisini sordu


    18 MAYIS’DA DURUŞMA VAR

    Bu soruların yanıtları, Hakim Berman’ın 18 Mayıs’a koyduğu, Erdoğan ile görüşen Mukasey ve Giuliani’nin “Zarrab’la çıkar çatışmasında olup olmadıkları” dolayısıyla Zarrab’ı temsil edip edemeyeceklerinin görüşüleceği duruşmada ortaya aranacak.
    http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/zarrabin-avukatina-trump-ile-iliskisini-sordu-1853971/







  • Akar, Fidan, Kalın dün Beyaz Saray'dayken Zarrab'ın avukatlarından Giuliani de oradaymış. FBI başkan adayı?




    http://www.nydailynews.com/news/politics/giuliani-shows-denies-fbi-director-candidate-article-1.3152789?cid=bitly

    CB Erdoğan önenli kişiye yatırım yapmış bak sen..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.