Şimdi Ara

Hakikat sizce ne olabilir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mikro ve makro boyut sonsuz neyin içinde ne olduğumuz belli değil sadece beynimizden ürettiklerimize inanıyoruz.Fakat gerçek nedir diye de insan merak ediyor tüm bu yaşadığımız içinde bulunduğumuz şeyin en genel halini ve açıklamasını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Butun hakikat j harfidir. Bu hakikatın ozu ise j nin tepesindeki noktanın yok edilmesi suretiyle oluşan harfin arapça lama denk gelmesi ve bunun tevhid sozu zannedilip üstüne kurgu yapılmasıdır.



    Yukarıdaki akledişe göre bir lisanın alfabesinde karşılığı olmayan bir kelime ifade edilemez halde iken bu ifadesizleğe nokta kadar bir buyukluğun neden olduğunu gördük.



    Bir kimse kendisnde bulunmaması gereken kusuru değişik bir anlayışla ortadan kaldırmak isterken ister kor olup okumaz isterse inandığı değerin bir parçası haline getirirken o olmayan şeyin birden oluştuğunu duşunduğu şey kusuru olmayan bir anlayışın her şeyin açıklaması olduğuna inanması hali olmalıdır.



    Gozunu kapatıp duşunduğu alemi yorumlayan kişinin ruyası hayali gozunun onune gelen goruntusu kusursuzluk içerdiği oranda iman denen inancı varsayar ve doğrular nitelik kazanabilir.



    ...........



    Rüyasında gorduğunu hayal eden hayal ettiğini de gozunu kapattığında göre kişi için varlık tevhid etmiş gibidir.



    Tevhid ve iman dini içerik gibi gözükse de aslında bu durum inanmak istediğini göre bir aklın kusursuz doğrusudur.



    Bu doğru o inancının adına Alkahu Teala tanri para kadın iyi inşa vs. Diyebilir ancak ne derse desin bu tanım kişinin kusursuzluktan beklentisi ve onu çizebildiği kadar bir anlam ihtiva eder.



    Yaratıcıya inancın inşa menşeeli bu koku insanı aşamaz bir kusursuzluk hali olmalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "siyah bir ışık olan allah, isimlerinin ve özündeki sırrın görülmesini, anlaşılmasını istedi. kendisinin bütün gizlerinin, bir aynadan kendisine bakar gibi, kendisine görülmesini arzu etti ve evren olarak tezahür etti. .....

    o, kendisini kendisine görünür kılmak için varoluşu ve insanları var etti.... ruh dediğin şey de allah'ı her şeyde görür çünkü bakan olgunun kendisi allah'tır. o hem seven hem sevilen, hem arayan hem de bulan, hem bakan hem de görülen... hiçbir şey o'ndan ayrı değildir, o her şeydedir. bizim varlığımız onun varlığıdır. varlığımız açısından biz ona muhtacız, kendi benliğinin zuhuru için o da bize muhtaçtır." ıbn arabi, füsus el hikem

    arabi'nin bu muhteşem sözlerini, elimizdeki en eski mistik metin olan brihadaranyaka upanishad (mö. 800) ile de karşılaştırabiliriz:

    “her şey, başlangıçta ayrışmamış bir bütünlüktü….sonra ayrışmayla isim ve görüntü formları gibi göründü. o, ‘ben yaratılışın kendisiyim çünkü bütün bu evreni içimden yansıttım” diye düşündü ve her şey oldu….o ayrışmamış potansiyel, kendini bilmek, kendini ifade edebilmek için hiç değişmeden, ilüzyon(maya) sayesinde, her bir görüntü ve form haline geldi böylece, ilüzyon nedeniyle, çok olarak algılandı…..zaten her şeyi algılayan da yine o`ydu” (brihadaranyaka upanishad 1:4:5, 7, 10 – 2:5:19)
  • hayatta en büyük hakikat imandır bu hakikati bulana herşey kolay ve anlaşılır bulamayan için herşey karanlıktadır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    hayatta en büyük hakikat imandır bu hakikati bulana herşey kolay ve anlaşılır bulamayan için herşey karanlıktadır
    Imanla nurlanma sayesinde seyh thomas edison ampulu icat edip karanligimizi aydinlatti..



    Allah u akbar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bakış açısıyla senin hakikatin ampül peki güneş ne oluyor güneşin yapıcısı ne oluyor
  • Tek gerçek değişimdir ve dengedir.Zıtlıklarla denge.Herşey dengede ilerler.
  • Kaos. Evrenimizin tek hakikati kaostur. Big bang denilen bir kaos ile başlar ve aynı kaos ile devam eder. Evrenin sürekli genişlemesi bu kaos ile ilgilidir. Deniz kenarında kumdan bir kale yapsanız ne kadar süre kalır? Deniz onu hemen dağıtır. Var olan düzen kümeleri de bu kaosu temin etmek için vardır. Örneğin insan nasıl bir düzendir. Fakat yaptıkları ve sonuçlarına bakın tamamen kaos.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı kişiler hakikati J harfinde bulabilir ama saçmalık. T harfi her zaman beni daha çok ben olarak hissettirmiş olup aynı zamanda üstteki doğrusal çizgi yüzünden beni melankoliye sokup çoğu geceler ağlatmıştır. T harfi hakikattir.
  • Evren, karanlık enerji, karanlık madde, insan, ruh, bilinç ve varoluş hakkındaki gerçekler...

    https://mgdeveci.blogspot.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.