Şimdi Ara

Hakaret Davası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler geçen gün yaptığım bişeyden dolayı çok pişmanım bi bilgilendirin beni.Şimdi ben instagramda fake hesaptan sevdiğim kızın sevgilisine küfür ettim.ertesi gün bu bana bi kağıt resmi attı hakaret davası felan diye.korkutmak için midir bişey çıkar mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • savcılığa suç duyurusunda bulunmuşsa ve savcılık üstüne düşerse çıkar. ip adresinden kimlik tespiti yaparlar. ifadeye çağırılırsın. gerekli görülürse hakkında hakaret suçundan dava açılır.
  • özür dile, gönlünü al
  • Attığı fotoğrafı da burayı koysaydınız iyi olurdu. Ayrıca, "hakaret davası" başlıklı bir şey yok; kişilerin de ceza davası açabilecekleri durumları yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 8 Nisan 2017; 14:17:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda süreçle alakalı bilgilendirmişler ama ben kötü senaryoya göre ileri dönemde olabilecekleri belirteyim.

    Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesine göre 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası var.

    Eğer daha önceden sicilinize işlemiş herhangi bir durum söz konusu ise veya denetimli serbestlik kurumundan faydalanmış veyahut son 5 yıl içinde hükmün açıklanmasının geri bırakılması gibi bir durumunuz var ise malesef hapis cezası almanız muhtemel.

    Aksi durumda adli para cezası alırsanız hakim hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verebilir. Müşteki avukata vekalet vermişse avukatlık ücretini siz karşılarsınız. (1.900-TL civarı)

    Eğer hapis cezası verir fakat bunu adli para cezasına çevirirse bu sefer hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı veremez.
  • hemen hesabı kapattığım için fotoğraf elimde yok maalesef. bu arada kişilerin de ceza davası açabilecekleri durumları yok derken neyi kasteddiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekstremyoutube

    hemen hesabı kapattığım için fotoğraf elimde yok maalesef. bu arada kişilerin de ceza davası açabilecekleri durumları yok derken neyi kasteddiniz

    Ceza davasını yalnızca cumhuriyet savcısı açabilir. Şikayet üzerine iddianame hazırlanır, bu süreçte tarafların ifadeleri alınır; mevcut deliller ile birlikte bu davayı açıp-açmamak savcının inisiyatifinde. Ceza davasının gerektiği bir durumda "Dava açtım," diyen birisi varsa büyük ihtimalle sadece korkutma gayesini taşıyordur ya da şikayette bulunmayı, dava açmak sanacak kadar süreçten bihaberdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.