Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna'daki temasları sırasında oldukça dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş. “Ya bu savaşın devamına göz yumacağız ya da bu sene içerisinde kalıcı bir barışa ulaşacağız” sözleriyle hem sürecin ciddiyetini hem de Türkiye’nin ara buluculuk rolünü vurgulamış. En dikkat çekici nokta ise Trump, Putin ve Zelenskiy’in İstanbul’da bir araya gelme ihtimali. Eğer böyle bir zirve gerçekleşirse, dünya diplomasisi için tarihi bir an olabilir. Barış umutlarının yeniden gündeme geldiği bu kritik dönemde Fidan’ın açıklamaları hem içerik hem zamanlama açısından oldukça önemli. Gelişmelerin detayları ve olası İstanbul zirvesi için haberin tamamı mutlaka okunmalı. |
Hakan Fidan'dan Çarpıcı Açıklama:

-
-
sabah?
yıllar oldu, belki kazara 3 kere o da istemeden linklerin buraya çıkması ile ziyaret etmişimdir. bunun haricinde sağol ben almayım. ayrıca tarihte yapılan barışların çoğu kalıcı olmamıştır. kalıcı barış, yalnızca savaşı bitirmekle değil, adaletli, dengeli ve sürdürülebilir bir düzen kurmakla mümkün olabilir ki bunun da tarihte örneği yani.. hemen akla isviçre ve isveç geliyor değil mi? ne malum fitnelerin bu kuzey ülkelerinden planlanmadığı? avrupa için de 80 yıldır barış içindeler desek bile yarına birbirlerini satmayacaklarının garantisi yok. dolayısıyla bu barış görüşmelerinin istanbul'da veya türkiye'de yapılacak olmasının bir anlamı da bana göre yok. kimseye de bir avantaj sağlayacağını düşünmüyorum. ayrıca barışlar hiç bir zaman adil olmaz.
-
RTE olsun bu eleman olsun kendini önemli göstermek için bazı söylemleri oluyor.... İstanbul'daki barış konferansi hadi iyi gelişmeydi ama ne Trump ne de Putin katıldı
2022 subat ayinda Rusya saldırıya geçince karlar eriyinceye kadar Rusya kievi alırsa alır yoksa Batı'nın yardimi geldikten sonra savaş 4-5 sene sürebilir şeklide yazmıştım . Bizimkilerin savaş bitmeye yakın kendilerini göstermeleri fena fikir değil ama Rusya beklenenenden daha dişli çıktı maalesef daha barışa 1-2 sene var en azından diye tahmin ediyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Melike Salkım kim açtı bu aktroll hesabını hiç belli etmiyor :)
Gazze içinde 5000 kelime ettiler ama 50000 kişinin ölmesini engelleyemediler dimi?
Biz sanıyoruz ki dünya bizden sorulur ama gerçekte kimse bizi takmıyor zelenski bile Amerika'dan Avrupa'dan kovulunca bize geliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Valla hocam telegram haber kanallarından haberleri düzenli takip ediyorum. Bahsettiğiniz kişiler her gün aynı cümleleri farklı kelimelerle tekrarlayıp duruyor. 1. gün Ukrayna, Rusya savaşı hakkında yok müzakere, yok barış sağlanmalı, yok ülkemiz önceliğinde, büyük bir aktörüz 2. gün Suriye'ye dönüyor, yok Suriye'nin ayağa kalması, yok Suriye'de diplomasi, iç karışıklıklar 3. gün Gazze'ye dönüyor, yok Gazze'de insanlık dramı, yok İsrail insanlık suçu işliyor, Gazze'de barış, yok 2 devletli çözüm. En az 6 aydır aynı cümleleri çevirip çevirip haber yapıyorlar. Hiç bir fiili hareket de yok sadece konuşuyorlar. Hani ciddiye alan olsa neyse diyeceğim. Zorla her masaya oturmaya çalışıp sonra da her masada biz varız diyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 31 Mayıs 2025; 12:22:59 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X