Şimdi Ara

Haıkon DS-2CE16D0T-IRF 2.0 MP & Haikon DS-7208HQHI-K1 1080P 8 Kanal Kamera Sistemi İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Forumda kamera sistemleriyle alakalı bir çok konu var fakat net olarak marka ve model belirtilen konular olmadığı için iş yerimize kurulan kamera sistemiyle alakalı detayları ve yorumlarımı sizlerle paylaşacağım. Öncelikle ekipmanları listeleyelim;

    -Haikon DS-7208HQHI-K1 1080P 8 Kanal HD-TVI Kayıt Cihazı
    -Haikon DS-2CE16D0T-IRF 2.0 MP 3.6mm M12 1080P HD TVI 4 in 1 IR Bullet Kamera - 7 Adet
    -Haikon DS-2CE56D0T-IRPF 2.0 MP 1080P HD TVI 4 in 1 IR Dome Kamera - 1 Adet
    -WD Purple 2TB Intellipower Sata 3.0 64Mb 3,5" Güvenlik Diski 7x24 (WD20PURX)
    -100mt civarı 0,22 kalınlığında kablo ve 15 amper adaptör.

    Sistemin kurulumu için forumdan tanıştığımız Volkan arkadaşımızdan yardım aldık. Sağ olsun keşif için aradığım gün yardımcı oldu, ertesi hafta da kurulum yapıldı. İşçilikleri gayet düzgündü. Kendilerine tekrar teşekkür ederim. İşçilik ve malzemeler toplamı 3300+KDV olarak anlaştık.

    Sistemle alakalı benim yorumlarıma gelecek olursak, benim bütçem gereği daha kaliteli bir sistem oluşturamadık ama bu sistem benim için yeterli. Bendeki 2mp kameraların görüntülerinin çok iyi olduğunu söylemek pek mümkün değil. Gündüz fena olmasa da, gece yüz tanımak oldukça zor. Gece iki kameranın birlikte olduğu ortamlarda görüntü biraz daha iyi fakat tek kameralı dış mekan kameramızda durum pek hoş değil (büyük ihtimalle 3mp, daha kaliteli bir kamerayla değiştireceğim).

    Teknolojinin her alanında olduğu gibi güvenlik kamerası kısmında da "ne kadar ekmek, o kadar köfte" prensibi karşımıza çıkıyor. Tecrübe ettiğim ve araştırdığım kadarıyla düzgün bir şekilde yüzün tanınması için 4mp veya 5mp altına inmemek gerekli. Kameralar kadar önemli bir diğer husus kayıt cihazı, kameralar 1080P - 25fps canlı görüntü aktarsa da, kayıt cihazının kaydedebildiği kadarı elinizde kalacak. Benim aldığım cihaz 1080p - 12fps kayıt yapabiliyor (Forumda 1080p ve 1080N konularında bir çok uyarı var zaten bu konuya tekrar değinmeyeceğim). Kayıt cihazıyla alakalı bir diğer husus, maksimum kayıt yapabildiği çözünürlük. Örnek verecek olursak bendeki kayıt cihazı "up to 3mp" şeklinde gösterilmiş. Detaya indiğimizde yalnızca ilk iki kanalın 3mp kayıt yapabildiği, diğer kanalların maksimum 2mp kayıt yapabildiğini görüyorsunuz.

    Aşağıda gece ve gündüz görüntülerine ait videoları görüp kendiniz de değerlendirebilirsiniz. Aklınıza takılan bir şey varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İyi günler.
    https://youtu.be/qqt0sh8sE6w
    https://youtu.be/fT_KVXKD2_c







  • Çok güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık Haikon en çok tercih edilen kaliteli markalardan ve düşünen arkadaşlar için bu konu rehber olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caner Bey olumlu görüşleriniz için teşekkür ederim. Tabi sizde iyi bir araştırmacısınız hakkınızı verelim . Sistem için birlike yaptığımız çalışmaların sonucu sizinde belirttiğiniz marka ve modellere karar verdik. Anlaşırken dediğimiz gibi uzun vadede kullanabileceğiniz güzel bir sistem tasarladık ve kurduk. Umarım hiç bir zaman ihtiyacınız olmaz. Tabi her sektör gibi bizim sektörde de en iyileri her zaman vardır. Bu bütçe/ürün orantısı ile daha da yukarılara çıkabilir. Tekrardan güle güle kullanmanız dileğiyle hoşçakalın
  • konusu burası değil ama her mesajda aradığım ürünlerden bahsedilmiş neredeyse :)

    ortalama 50 metre kare bir dükkan için
    1 adet Haikon DS-2CD2T55FWD-I5 5MP (KASA) devamlı para giriş çıkışı söz konusu.
    3 adet Haikon DS-2CE16D0T-IRF
    Kayıt cihazı Haikon DS-7204HQHI-K1
    1tb hdd böyle bir sistem sizce iş görür mü?
  • unchange U kullanıcısına yanıt
    Maksat yardımlaşmak hocam, istediğinizi sorabilirsiniz, çekinmeyin lütfen. Kameralarla ilgili youtube videolarını izlemenizi öneririm. Görüntü kaliteleri hakkında iyi-kötü bir fikir verecektir. Kayıt cihazı içinse kayıtta 4MP Lite ve 3MP kayıt yapabiliği yazıyor ürünün kendi sitesinde. Kasaya koymayı düşündüğünüz 5MP kamera için daha iyi bir kayıt cihazı seçmelisiniz.
    https://www.hikvision.com/en/Products/Digital-Video-Recorder/Turbo-HD-DVR/Turbo-HD-4.0/DS-7204/7208/7216HQHI-K1




  • unchange U kullanıcısına yanıt
    Uygun bulursanız yardımcı olmak isteriz . İletişim numaralarımızdan 7/24 arayabilirsiniz. İyi günler dilerim☺️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.