Şimdi Ara

Hagi olmasaydı Fatih Terim bu kadar başarı elde edebilir miydi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkes diyor ki Fatih Terim Türkiye'nin en başarılı Teknik direktörü doğru aldığı kupalar başarılar ortada ama bakıyorum Gsda 6 kere şampiyon olmuş 4ünde Hagi var.Uefa kazanmış hagi var.Türkiye kupası kazanmış Hagi var.Tabii ki Hagi ile beraber o jenarasyon var.

    Türkiye milli takımı desen 8 sezonda en büyük başarısı Avrupa Şampiyonasında yarıfinal oynamak onu da nasıl geldiğimizi yaşı yetenler hatırlar olgun bir oyunumuz yoktu son dakikalarda attığımız kaos futboluyla geldik seke seke.

    Milli Takımı 8 sezon Gs'ı 10 sezon yönetmiş.

    Pirlo'nun Fatih Terim hakkındaki görüşleri

    Berlusconi ve Ancelotti arasında karşılıklı sevgiye dayanan, oldukça sağlam bir ilişli vardı. Fakat bunun Milan'ı çalıştıran herkes için geçerli olduğunu söyleyemem, örneğin Fatih Terim...

    Fatih oldukça dikkat çekici ve kurallara alerjisi varmış gibi görünen garip bir insandı. Daha en başından Milan'da uzun süre görev yapamayacağı oldukça belliydi ve kısa bir süre sonra da kovuldu.

    Terim Milan'dan önce canının istediği her şeyi yapabildiği, daha düşük profilli takımlarda görev almıştı ama burası Milan'dı. Burada bazı hareketlerin tolere edilmeyeceğini herkes bilirdi...

    Mesela, öğle yemeğine canı isteyince geç katılıyordu. Milan'ı temsil etmesi gereken resmi aktivitelere kravat takmadan gelebiliyor, sonra bu aktivitelerden 'evinde Biri Bizi Gözetliyor' izlemek için kimseye haber vermeden erkenden ayrılıp, Galliani'yi masasında tek başına bırakıyordu. Kendisini tesislerde John Travolta gibi garip, cafcaflı ve renkli kıyafetler giyerken görüyorduk.

    Görevi boyunca kendisinin adete gölgesi gibi olan deli bir tercümanı vardı. Terim'in 5 dakikalık ateşli konuşmalarını, duygusuz bir şekilde 5 saniyede tercüme eden bir adam... Tercümanı bir ara Terim'e medya ile tüm ilişkilerini süresiz kesmesini tavsiye etti... Medya ile ilişkileri kesmek... Süresiz... Milan'da... İletişimin her şeyden önemli olduğu ve mükemmel yönetilen bir kulüpte...

    Özellikle göreve başladığı ilk günlerde yaptığı takım toplantıları ise unutulmazdı. Terim eline bir tebeşir alıp taktik tahtasına 11 daire çizerdi. Tahtadaki her daire sahaya çıkacak bir oyuncuyu temsil ederdi. Ancak konuşmanın ortasında taktik tahtası çizdiği oklardan ve karalamalardan öyle bir hale gelirdi ki, hangi dairenin kimi işaret ettiğini anlamak imkansızlaşırdı. Taktik tahtası, oyuncuları ve mevkileri birbirinden ayırmanın mümkün olmadığı karmakarışık bir hal alırdı. Kısacası tam bir kaos... Sadece kalecinin kendi pozisyonundan emin olabildiği bir kaos...

    Toplantı sırasında bir daireyi işaret edip, 'Costacurda, tam burada olman gerekiyor' diye konuşmaya başlardı. Bir gün dayanamayıp, 'Ama patron, o gösterdiğin dairenin biraz önce benim olduğunu söyledin, Costacurta değil ki' demeye zorunlu hissetmiştim.

    İşin daha da kötüsü, konuşma ilerledikçe defans bölgesindeki dairelerle, forvettekileri karıştırmaya başlardı. Artık öyle bir hal almıştı ki, kendi aramızda acaba bunu Berlusconi'nin gizli rüyası olan 2-4-4 taktiğini gerçekleştirmek için bilerek mi yapıyor diye şakalaşmaya başlamıştık.

    Ancak şaka bir yana, Terim'in taktik bilgisinin yetersizliğini ve tüm oyun planının takımı bağıra çağıra motive ederek, sahada iyi bir sonuç almamızı ümit etmek olduğunu anlamamız çok uzun sürmedi... Belki böyle bir plan başka yerlerde işliyor olabilirdi ama Milan'da işlemezdi. İşlemedi zaten, Milan'da uzun süreli görev alabilmek için bundan daha fazlasına ihtiyaç vardı."







  • Pirlonun dediği önemsiz tarihin en büyük balonudur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece hagi degıl taffarel popescu hakan sükür bülent hagi tugay bu adamlar olmasa o uefayı alabılcekmıydık fatih terim bu adamların tecrubesıyle o uefa kupasını aldık yahu anlamıyormusnuz drogba baroş hilep pirlo demıyormu kardeşım fatıh terım taktik'i yok demıyorlarmı turk teknık direktorler aptal demıyorlarmı sadece fatıh terım ıcın gecerlı degıl bu bütün türk teknık dırektörler icin gecerli hala bazı taraftarlar fatih terim fatih terim dıyor yaw yaw oglum anlayın artık futbol artık degiştı artık artık sıstemlı taktikli bır oyun oldu illa türk ıstıyorsun murat yakın var tayfun korkut' var hala anlamıyorlar yaw
  • Edemezdi o jenerasyonun ekmeğini yedi
  • BanshEEEEEEEEE kullanıcısına yanıt
    Elbette Tafaraller popescular da var zaten en sonunda o jenerasyon derken onları da kastettim ama Hagi bir ayrı adamdı ülkeye gelmiş en iyi futbolcuydu o yüzden Hagi dedim
  • Pirlo Balon mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: largo21

    Elbette Tafaraller popescular da var zaten en sonunda o jenerasyon derken onları da kastettim ama Hagi bir ayrı adamdı ülkeye gelmiş en iyi futbolcuydu o yüzden Hagi dedim

    tabi hocam yav düşünsene tafferel o henry kafayla vurdugu topu cıkartmasaydı fatih terim boyle pöpüler oluymuydu tafo o kafayi cıkarttı uefayi aldık ve fatih terimde bizim ekmeğimizi yedi sonra italyaya gitti mılan'ı calıstırdı kovuldu fiorantinayii calıstırdı kovuldu taktik bilgisi olmadıgı ıcın ama en azından oyunu okuyabılıyordu oyuncu değişikleri mantıklıydı sımdı adamın taktik bılgısı olmadıgı ıcın yaşlandıkca beyin'de geriye dogru gıttıği ıcın artık onuda yapamaz oldu yani uzun lafın kısası KOCA BİR BALON OLDU olay bu ama bizim taraftar anlamıyor hocam türk teknık dırektorlerden bır cacık olmaz olsaydı zaten futbol'umuz gelışmıstı uefayı 2000'de aldık aradan 16 sene gecti varmı başka kupamız avrupada ? yok neymış ceyrek fınal oynadık yarıl fınal oynadık gecin bunları bunlar başarı degıl o katıldıgın organizasyon'nun kupasını alırsan başarılı olursun yok yarı fınal yok ceyrek fınal gecın bunları bunlarla ovunursen kücük takım'dan başka bır şey degılsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BanshEEEEEEEEE -- 12 Ekim 2016; 0:35:31 >




  • tamamen jenerasyonun ekmeğini yedi ha takımı bağıra çağıra gazlamıș olabilir yoksa fatih terimin taktik bilgisi sıfır. O jenerasyon zaten yetenekli oyunculardan kuruluydu ne oynayacaklarını biliyorlardi. Fatih terim de ekmeğini yedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya 3. olduğumuz kadro fatih hocanın kadrosu. O kadro olmasa 3.lüğü Şenol Güneş alamazdı net.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar basit değil o zaman Ferguson da oyuncuların ekmeğini yedi veya Ersun Yanal peki bu adamlar gittikten sonra Moyes veya Ismail Kartal neden aynı ekmeği yiyemedi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aaynı kadro Terim'in yetiştirdiği kadro dünya kupasında yarı final yaptı Hagi'siz. O sizin efsane dediğiniz jenerasyon Terim gelmeden önce tek tek sepetleniyordu Terim tuttu hepsini o jenerasyon efsane olduysa Terim sayesinde oldu Terim gelmeden önce hepsini gönderiyorlardı. Kuyruk acınızı anlıyorum ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taııbuv -- 12 Ekim 2016; 12:12:14 >
  • Bunu söylemek haksızlık olur. O dönem FT daha parayı keşfetmemişti, egosunu da keşfetmemişti ve henüz siyasete girmemişti.

    Ne olduysa Milan'dan kovulduktan sonra oldu.
  • Tamamda kardeşim, o zaman Mourinho Pep Ancelotti bu adamlarda takımların ekmeğini yiyor ? Bu kadar boş mantık olur mu ya...

    Madem o dönem onların ekmeğini yedi, ee son dönem kimin ekmeğini yedi ? Galatasaray ile son döneminde 2 şampiyonluk ve birde ŞL çeyrek finali var o ne olacak ?

    Bakın son dönemdeki bu başarısını Beşiktaş 100 yıllık tarihinde göremedi, yok ekmeğini yedi yok o oldu...

    Madem kadro yeterli oluyor, Fenerbahçe geçen sene neden tek bir kupa bile alamadı ? O takımı oynatmak ve ne oynatacağını bilmekte önemli...
  • Derwall'la, Feldkamp Türkiye'ye geldiklerinde Fatih Terim, Denizli gibilerini yetiştirmişlerdi. Modern taktik ve antrenman sistemlerini getirip, saha zeminlerini Avrupa standartları haline getirmişlerdi.
    Fatih Terim'de burda kendisini geliştirip Türk futbolunda devrim yaptı.

    1991'de U21 Milli Takımıyla Akdeniz Oyunlarında 2. oldu, 1993'de Akdeniz Oyunları'nda 1. oldu. 1996'da ilk kez Türkiye'yi Avrupa Şampiyonası'na soktu.
    1996'da Galatasaray'a gelip kurduğu kadroda Alp Yalman'ın bıraktığı mali yapının büyük emeği vardı.

    Hagi olmasa kesinlikle Uefa Kupası kazanılamazdı, Bülent omzu çıkık oynamasa, Taffarel Henry'nin kafasını kurtarmasa da o kupa kazanılamazdı.
    Hatta İngiltere'de ki Leeds maçına Terim öfkeli taraftarın tepkisini kırmasa belki gene gelmeyecekti o kupa.

    İşte böyle başarılı bir adam, arkasında milyonların olduğu bir adam Galatasaray'ı sattı ve Galatasaray düşmanlarının yanına gitti.
    Sportif anlamda kadar başarılı olursa olsun, ben bu adamın Galatasaraylı olduğuna inanmıyorum artık. imPARAtor lakabı yeterli olur sanırım.

    2014 yılında olanlardan sonra hala bu adamı seven midesizdir.




  • O takımı kuran kim peki? tüm o oyuncular kafalarına göre mi takımla sözleşme imzaladı? Onları bir araya getiren kim? O felsefeyi aşılayan kim? Drogbalı, Sneijderli takımla, bundan birkaç sene önce 1 çeyrek final, bir de 2. turu getirip şampiyonlar liginde ve üst üste iki yıl da şampiyon yapan takımı bu adam değil miydi? Fenerin stadında şampiyonluk kupasını almamıza vesile olan kimdi? Bu kadar acımasız olmayın. Koskoca Galatasaray tarihinin en büyük başarıları, Fatih Terim zamanında kazanılmıştır. Milli takımda da bu böyle oldu, kulupler bazında da... Nankörlük etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EneRGy. -- 12 Ekim 2016; 13:36:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terim öyle ekip kurdu ki 6 sene onun ekmeğini yedik, hem Galatasaray hem Milli Takım. Hagi de hiç şüphe yok ki bu ekibin lideriydi.
  • O kadar da abartmaya gerek yok ama FT iyi bir hoca olsa 2 senede İtalya'da birşeyler başarır kovulmazdı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.