Şimdi Ara

hagb memuriyete engel mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5 yıl içinde suç işleme dediler sicil kaydında gözükmeyecek sadece gbtde çıkarmış suç şimdi 5 yıl geçince arşiv kaydı silinir mi ? Silinse bile memuriyete engel mi ? Güvenlik soruşturmasında 1 tane kovuşturmaya gerek kalmayan dosyam vardı birde bu 5 yıl suç işleme olayı var sıkıntı çıkarır mı sağlık bölümüne girecek birisi için .




  • Hayır engel değil mevzuata göre hagb adli sicile işlemez özel tutulan sicili var 5 yıl sonra silinir. (Mevzuat teorik kalıyor)

    Uygulamaya göre konuşur isek işlediğin suça göre evet mülakatta sana engel oluyor. İdare mahkemelere giderek red işleminin iptalini isteyebiliyorsun.

    Polislik infaz koruma vs kamu düzenini sağlayan konumlarda idarenin takdir yetkisi geniş olduğu için hagb sebebi ile mülakatın olumsuz geçse bile bu işlemi iptal ettiremezsin. Yüksek mahkemeler bazı meslekler için işlemi iptal etmiyor.
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    sağlık alanı için ? işlediğim suç yok kardeşim aslında çocuk istismarını eleştirirken pkknın kaçırdıgı cocukların fotoğrafları çıplakmış 19 yaşındakı olay bana 24 yaşında ulaşıyor her neyse çocukları istismar eden pkklı ben istismarı eleştiriyorum ortada absürt bir durum var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nolonger -- 11 Nisan 2021; 15:32:26 >
  • Nolonger N kullanıcısına yanıt

    Sağlık alanı için daha önce içtihat okumadım kesin bir şey diyemeyiz önüne çıkar ve mesleğe atanmaya engel kabul edilirse mecburen idari yargıya iptal davası için başvuracaksın şimdilik bunu bilmem yeterli hocam. Düşünüp durma bu konuyu sadece kendi psikolojimi çökertmeye yarar şu an kimse sana net bir cevap veremez.

  • Kasten işlenen suçlardan 1 yıl ve fazla hapis cezası almak ayrıca affa uğramış olsa bile yüz kızartıcı suç kapsamındaki suçlar engel teşkil eder.
  • AdiGe38 kullanıcısına yanıt

    hiç bilmiyorum ki arattıgımda ne arşiv kaydı var ne sıcıl kaydı bana 5 yıl suç işleme dendi kaç yıllık ceza onuda bılmıyorum nasıl öğrencem onu

  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    hocam uyaptan baktım kesinleşme şerhi birisinde hagb diğerinde beraat yazıyor hangisi doğru ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.