Şimdi Ara

Haftaya A101 marketlerde Haylou Solar akıllı saat ve Toshiba akıllı televizyon var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
3.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Saat nasıl acaba alınırmı bilgisi olan varmıdır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Toshiba nın tvleri emsallerine göre neden daha ucuz insan Bi çekiniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Yasağı deliyor densizler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izleyici7

    Xiaomi beleş verse almam Xiaomi ürünlerinin hepsi çöp

    Bu saat alınmaz mı açıkçası özellikleri fiyatı uygun geldi Apple Watch falan baktım mümkün değil yani.

  • quadorian kullanıcısına yanıt

    TV'lerdeki bu teknik detayları nereden öğreniyorsunuz? Kaynağınız nedir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    TV'lerdeki bu teknik detayları nereden öğreniyorsunuz? Kaynağınız nedir?

    Çok eskiden serviste çalışıyordum birçok servisi ve parçacıyı tanırım. Televizyonlarım bozulduğunda da ben tamir ederim, sektör içinde de birlikte okuduğumuz arkadaşlarımdan bazıları hala aktif olarak çalıştığı için bilmediğim konuları onlara sorarım. Bunların dışında elektronik ve tamir ile ilgili forumlara da üyeyim, hakkında hiçbir bilgi olmayan bazı modeller içinde üye olduğum forumlarda paylaşım var mı ona bakıyorum. Kaynaklarım bu şekilde.


    Kaynak dışında eğitim, merak ve araştırma sayesinde bilgi ediniyorum. 4-5 yaşlarındayken boş zamanlarımda mahallenin elektrikçisinin dükkanından ayrılmazdım. :) Aklınıza gelebilecek her şeyi sökerim, arızasını tespit edebiliyorsam kendim tamir etmeye çalışırım. Bu işlerden para kazanmıyorum, hobi olarak takip edip uğraşıyorum. Paslanmamak için eşin dostun elektronik cihazlarını da ücret almadan tamir ediyorum.


    Size bu cevabı yazarken yanımda kasası, anakartı ve güç kartı sökük bir Vestel serisi televizyon bulunuyor. :) Güç kartındaki sorunu tespit etmeye çalışıyorum. Kimisinin eğlencesi televizyon izlemektir benim eğlencemde bunları tamir etmeye çalışmak. :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: atisaca

    Toshiba nın tvleri emsallerine göre neden daha ucuz insan Bi çekiniyor.

    Toshiba dediğiniz ürün Vestel, Regal, Finlux, Seg, JVC ile aynıdır. Hepsini Vestel üretir, markası farklı olsa da içerisindeki parçalar ya aynıdır ya benzerdir. Modeline göre panel serisi, panel yapısı, HDMI - USB sayısı ve kasa tipi değişir. Android TV dışındakilerin yazılımı da hemen hemen aynıdır.


    Vestel, yurt dışında bilinen markalar içinde üretim yapar kendisi de yurt dışı için marka oluşturup ürün satar. Toplam Vestel üretimi marka sayısını ve geçmişte üretim yaptıkları markaların listesini Tavsiye Forumda paylaşmışlar oradan daha detaylı inceleyebilirsiniz.


    Televizyonda ilk olarak panel önemlidir daha sonra panel ile yazılım uyumuna bakılır. Markanın tek avantajı servis kısmında oluyor ama Vestel'in tüm markalarına Vestel servis garantisi verildiği için hangi markayı aldığınız çok önemli olmuyor.


    Sorunuzun cevabına gelirsek Toshiba, Vestel'in bir markası olduğu ve Vestel yerli üretim olduğu için emsallerine göre daha ucuz. İsteklerinizi karşılayan bir panele sahip televizyon bulduğunuzda markasına değil panel kalitesine bakıp karar vermeye çalışın, bu sayede boşuna para harcamamış olursunuz.


    https://vestelinternational.com/en/ourbrands/





  • quadorian kullanıcısına yanıt

    Vestel den ucuz diye tv aldı kardeşim 49" garanti bitmeden ledleri arızalandı yapıldı garanti bitiminde panel arızalandı çöp oldu tv.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atisaca

    Vestel den ucuz diye tv aldı kardeşim 49" garanti bitmeden ledleri arızalandı yapıldı garanti bitiminde panel arızalandı çöp oldu tv.

    Geçmiş olsun. Oluyor hocam böyle şeyler benim 3 yıl garantisi olan Regal panelde 4. yılında arızalandı. Her markada olabiliyor bu sebeple tv alırken markasına değil panel kalitesine bakmak gerekiyor.


    Panelde arıza varsa panelin değişmesini talep edin, panel anakart veya güç kartı gibi değil arızalandıktan sonra bir şekilde yapılsa bile yeniden bozulma ihtimali var. Bu sebeple panel arızası verdiğinde hangi marka olursa olsun panelin garanti dahilinde komple değişmesini talep edin, olmaz diyorlarsa tüketici hakem heyetine gidebilirsiniz.


    Hakem heyetinde farklı markalar ve ürünler için bir sürü dosya açtırdım ve bugüne kadar hiç kaybetmedim. Yaşadığım sorunu dürüstçe ve detaylı bir şekilde anlatıyorum, abartmıyorum, olana bitene ekleme yapmadan başvuru yapıyorum ve hakem heyeti sorunumu çözüyor.


    Kendi bozduğum bir ürün için bugüne kadar hiçbir hak iddia etmedim, kullanıcı hatası olduğunu bildiğim bir ürünü garantiye gönderip firmaları kandırmaya da çalışmadım. Fabrikasyon hata olduğunu düşündüğüm her sorun içinde usulüne uygun şekilde hareket ettim, 6 ay içerisinde bozulduysa tamir kabul etmedim ve değişim istedim, 6 aydan sonra sürekli tamir işlemi görmesine rağmen sorun çözülmüyorsa para iadesi veya ürün değişimi talep ettim. Sorun yaşadığım firmalarda da 1 kuruşumu bırakmadım, geç olsa bile hakkımı aldım.


    Dürüst olun, bilinçi tüketiciye uygun şekilde hareket edin ve karşınızdaki firma ne kadar büyük olursa olsun "eğer gerçekten haklıysanız" hakkınızı sonuna kadar arayın. Hayatta yaşanılan her sorun aslında bir tecrübe kazanmamıza yardımcı oluyor, bundan sonra panel arızası yaşarsanız peşine düşüp değişim için uğraşırsınız.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.