Şimdi Ara

Haftalık Char Yapılandırma Konusu****Blader****

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hafta içinde arkadaşlarımdan konu çok güzeldi konu serisi olucağını söylemiştin ne oldu ötekinler yolda mı kaldı gibi söylemler geldi.Yorumları için çok teşekkür edip,özür dilerim beklentilerini geciktirdiğim için..
    En başta söylediğim gibi haftada bir açılacaktır.Herkesin işi gücü var burası Türkiye (:
    Konuda blader ile ilgili her soru sorulabilir..

-Charların artı eksi yönleri,
    -Dengelenme durumları,
    -Hangi skill neye yarar,
    -Skillerin dolma süreleri,ileriki sürümlerdeki durumları nasıl olur?Nasıl kullanırsak pozitif sonuç alabiliriz?
    -Pvp,pve,unique,fw maceralarında hangi tip blader gider?

gibi cümlelerin sonuçları belirlenecektir.

Bu hafta konumuz;

-------BLADER

Ne var yani her zaman bu tip konular açılıyor,tartışa tartışa tartışcak birşey kalmadı?
    Bu konularda bütün yönleriyle ele alacağız:

Force
    Fire
    Lightning
    Cold
    Bicheon
    Pacheon
    Heuksal

Bu skill ağaçlarının getirileri nelerdir?Skill ağacına göre hangi kıyafet uygun olur?Ben yüksek lvl char kasamıyorum bana 60lı lvllarda işe yarcak build söyler misniz?Silahlarını hangi fonksiyonlarıyla nerelerde kullanmalıyım?

Nuker yapılandırmaları konusu,nukerlerle ilgili sorularınızı istediğiniz gibi sorabilirsiniz hort sorunu olmayacağını düşünüyorum;
    http://forum.donanimhaber.com/m_28365301/mpage_1/key_//tm.htm#28365301

Edit:Yine başlık hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __LP__ -- 19 Aralık 2008; 21:50:34 >

• Bicheon - Light - Fire
    Alternatif Yapılandırma
    Ama char kasarsamki eğer onglarda 2m sp kasıp aklımda Blade / Fire / Pacheon /cold 30 bir char kasmak var.
    Extra olarak Bence Bicheon Tabındaki bütün Skiller açılmalı ( ki Blocking Ratio veren 15 saniye boyunca , Mag. vuran charlara karşı kullanılabilir )

Ekliyeyim ;
    Blader Chineseların Tankıdır, Agroo Toplayamadıgı için Eu ptlerinde Tam anlamıyla Tanklık yapamaz ama Yatır batırıyla olayı götürür ama
    Pvp lerde Eulara karşı Wiz ve roguelere karşı zayıf bence, oyunda yatıramicagı char yok bunun dışında, 1h la yaparsa Pot Savaşı olayına dönüşür olay

Extra Olarak şu 63-65 yatır batırlarına bitiyorum ya
    Neden Force olmamalı derseniz
    Zaten 73.combolarda Gereken Statusler var , ama oran düşük force sadece oranı artırır bence,

Neden bow ;
    Ch silahları degiştirmek hızlı ve kolay, basman gerkeen buff sayısı az, pacheondan attack rating ıvır zıvır gelir ama pvp de gereken yerde Strong bow-5Li Combo yu kullanırsa işi bitirir,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeteLin0 -- 19 Aralık 2008; 21:47:38 >

• ßlade En Yavas En Tank Builddir 90 Fire 90 Light 90Bicheon -3 Moblarda Kasması Daha Seri Olur Germant Giymeli
    Uniqe Plw Charı Değildir İnt Katilidir Bu Kadar Yorum Yeterli Blader Kasan Arkadaslar Soyler Gerinisi Muco İlhan vb.
  • Silkroad hayatıma tam anlamıyla blade ile başladım o zamanlar EU yoktu blade kasmıştım o zamanlardan kalma bilgim söyleydi

Armor giyerdim
    Skilleri pek hatırlamasamda fire açmıştım :)

gerisini pek hatırlamıyorum :) ama şunu diyeyim 29 levelde tg kestim tek başıma şimdi olsa kesemem herhalde :) o kadar tigerın arasında sadece 29 level blade
  • *Blade Kasması Çok Zor Bir Karakterdir..
    *Damageleri Az Olacağından Kasması Zordur.
    *Fakat Defansı Kalkan Kullandığı İçin Diğer Çinli Karaktere Göre Daha Fazladır.
    *Önerilen Build Olarak 90 Bicheon 90 Fire 90 Lightning 30 Cold'dur.
    *Garment Set Giyilmelidir ( İsteğe Göre Değişebilir Ve Pvp Lerdeki Durumda Buna Bağlı Olarak Değişir )
    *Uniqe'lerde Fazla İş Yapamaz Ve Pwl Yapması Çok Zor Olur.
    *Ama Oynaması Gerçekten Zevkli Bir Karakterdir..
  • blader için ilk öncelikle olmazsa olmazı force skilli firedir niye derseniz atağı phydir ve atak yönünden düşük olduğu için el yakma firedir diyeceksiniz cold donduruyor o daha avantajlı 80e kadar evet avantajlı ama son takılara freeze eklediniz mi o zaman hiç bi işe yaramaz zaten eu nun holy word skilli var tamamen etkisiz hale getirir.Blader da 2. force ise ya cold ya light burda pek birşey diyemeyeceğim ama light biraz daha ağırlıklı gibi geliyor neden diye sorarsanız bladeyin ışınlanmaya ihtiyaca vardır kb ve benzeri olaylar için dikkat ederseniz force demedim forceyu açarsanız sadece 1vs1 lik olur yani pvp amaçlı gw ve fwlerde pek bir işinize yaramaz.İlerki levellerde (100capında) bowa 1kb daha eklenecek ve sizi yaklaştırmayacak eğer light açarsanız bowa karşı ışınlanmayla üstünlüğünüz olur ama force açarsanız o zaman hiç bir işe yaramaz aynı şey crossbow için de geçerli zaten eu serisinin büyük bölümünde cleric vardır ve holy serisi hepsi olmasa da 2si hariç diğerlerini resistler (birisi sanırım bleed diğerini hatırlamıyorum hangi dbuff olacağını) onun için light derim , cold seçerseniz tabi ki yine avantajlı çok kişili pvplerde snowla kendinizi kurtarabilirsiniz ayrıca takılarına freeze basmamış birine freeze status koyarak (özellikle bow [gerçi o da ilk başlarda kullanır sizi dondurup hareketsizleştirip asıl skillini vurmak için]) canınız düştüğü zaman fazla etkili olmasa da freeze status hemencecik tutarsa bir şansınız olur.Kasarken blade olarak kasmayın derim bowla başlayın paranız hangi levele kadar yetiyorsa o levele kadar ilerleyip sonra skilleri blade yapın çünkü bladeyi kasması zordur giysi olarak garmenti öneririm ama light açıksa pro da giebilirsiniz

dipnot:Ayrıca bicheonun tüm serileri açılmalı ilk seri de açılmalıdır.Niye derseniz son skillinde yanlış hatırlamıyorsam bleed statusu vardı.Ayrıca bladeinizin criti 10+ olmalı ve en az +7 olmalı kalkan da 17+ br ve +7 olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skillet -- 19 Aralık 2008; 23:10:08 >

• kasmak resmen Peygamber sabrı istiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: 0___rap___0

kasmak resmen Peygamber sabrı istiyor

evet eskiden öleydi

80 cap varken
    blader nukerler karşısında bi hiçti

şimdi yeni çıkan skiller sayesiyle
    ezip geçiyor..
    kasmasıda çok kolaylaştı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synaX:Lecter -- 19 Aralık 2008; 22:44:08 >
  • Bladeye ong farm yapmaz iseniz çok zorluk çekersiniz..
    + Kasarken bow ile kasıp sonradan bladeye dönmek daha mantklıdır tabi bu birazda bütçe ile alakalıdır..
    Bladerin normal olarak yapılandırması light fire bic. olur ama tercihen coldda yapılabilir defans bakımından , forcede çok tutulan bir tercih sizin oyun zevkinize kalmış.Şuanda 90 capinde en çok tutulan build oldu blader.Tamamen pvpye dayalı bir karakter ne unique nede taxi yapmanız oldukça zor.
    Tabi yinede oyuncunun oyun zevkine kalmış bir olay tamamen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil Clown -- 19 Aralık 2008; 22:45:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToorJi

blader için ilk öncelikle olmazsa olmazı force skilli firedir niye derseniz atağı phydir ve atak yönünden düşük olduğu için el yakma firedir diyeceksiniz cold donduruyor o daha avantajlı 80e kadar evet avantajlı ama son takılara freeze eklediniz mi o zaman hiç bi işe yaramaz zaten eu nun holy word skilli var tamamen etkisiz hale getirir.Blader da 2. force ise ya cold ya light burda pek birşey diyemeyeceğim ama light biraz daha ağırlıklı gibi geliyor neden diye sorarsanız conc skilli crit vurmayı arttırır(parry ratioydu sanırım) bladeyin de crite ihtiyacı vardır dikkat ederseniz force demedim forceyu açarsanız sadece 1vs1 lik olur yani pvp amaçlı gw ve fwlerde pek bir işinize yaramaz.İlerki levellerde (100capında) bowa 1kb daha eklenecek ve sizi yaklaştırmayacak eğer light açarsanız bowa karşı ışınlanmayla üstünlüğünüz olur ama force açarsanız o zaman hiç bir işe yaramaz aynı şey crossbow için de geçerli zaten eu serisinin büyük bölümünde cleric vardır ve holy serisi hepsi olmasa da 2si hariç diğerlerini resistler (birisi sanırım bleed diğerini hatırlamıyorum hangi dbuff olacağını) onun için light derim , cold seçerseniz tabi ki yine avantajlı çok kişili pvplerde snowla kendinizi kurtarabilirsiniz ayrıca takılarına freeze basmamış birine freeze status koyarak (özellikle bow [gerçi o da ilk başlarda kullanır sizi dondurup hareketsizleştirip asıl skillini vurmak için]) canınız düştüğü zaman fazla etkili olmasa da freeze status hemencecik tutarsa bir şansınız olur.Kasarken blade olarak kasmayın derim bowla başlayın paranız hangi levele kadar yetiyorsa o levele kadar ilerleyip sonra skilleri blade yapın çünkü bladeyi kasması zordur giysi olarak garmenti öneririm ama light açıksa pro da giebilirsiniz

dipnot:Ayrıca bicheonun tüm serileri açılmalı ilk seri de açılmalıdır.Niye derseniz son skillinde yanlış hatırlamıyorsam bleed statusu vardı.Ayrıca bladeinizin criti 10+ olmalı ve en az +7 olmalı kalkan da 17+ br ve +7 olmalı

Bütün buildleri ele alırken standart düşünüyoruz.Takısından +7sine kadar..Fakat yine parry ratio,atack rating olayına döneceğiz.Concentration ne gibi faydası olur yahu critical değerlerinde?

Arkadaşlar herkes bladerın ne olduğunu biliyor sanırım soru olmadığına göre..Bence biraz blader standarttan kopmak için neler yapmalı sorusuna dönmeliyiz...

• Tavsiyem bu konuda ; 90 Fire- 90 Bicheon-90 Force ve geriye kalanı gönlünüzden ne geçerse olabilir
    İyi bir builddir , Chi. Force nukera karşı zorlanabilir diyorum ancak EUlarla ne yapar ne eder bilemem
    Ve protector giyersek hoş olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: __LP__

quote:

Orjinalden alıntı: ToorJi

blader için ilk öncelikle olmazsa olmazı force skilli firedir niye derseniz atağı phydir ve atak yönünden düşük olduğu için el yakma firedir diyeceksiniz cold donduruyor o daha avantajlı 80e kadar evet avantajlı ama son takılara freeze eklediniz mi o zaman hiç bi işe yaramaz zaten eu nun holy word skilli var tamamen etkisiz hale getirir.Blader da 2. force ise ya cold ya light burda pek birşey diyemeyeceğim ama light biraz daha ağırlıklı gibi geliyor neden diye sorarsanız conc skilli crit vurmayı arttırır(parry ratioydu sanırım) bladeyin de crite ihtiyacı vardır dikkat ederseniz force demedim forceyu açarsanız sadece 1vs1 lik olur yani pvp amaçlı gw ve fwlerde pek bir işinize yaramaz.İlerki levellerde (100capında) bowa 1kb daha eklenecek ve sizi yaklaştırmayacak eğer light açarsanız bowa karşı ışınlanmayla üstünlüğünüz olur ama force açarsanız o zaman hiç bir işe yaramaz aynı şey crossbow için de geçerli zaten eu serisinin büyük bölümünde cleric vardır ve holy serisi hepsi olmasa da 2si hariç diğerlerini resistler (birisi sanırım bleed diğerini hatırlamıyorum hangi dbuff olacağını) onun için light derim , cold seçerseniz tabi ki yine avantajlı çok kişili pvplerde snowla kendinizi kurtarabilirsiniz ayrıca takılarına freeze basmamış birine freeze status koyarak (özellikle bow [gerçi o da ilk başlarda kullanır sizi dondurup hareketsizleştirip asıl skillini vurmak için]) canınız düştüğü zaman fazla etkili olmasa da freeze status hemencecik tutarsa bir şansınız olur.Kasarken blade olarak kasmayın derim bowla başlayın paranız hangi levele kadar yetiyorsa o levele kadar ilerleyip sonra skilleri blade yapın çünkü bladeyi kasması zordur giysi olarak garmenti öneririm ama light açıksa pro da giebilirsiniz

Bütün buildleri ele alırken standart düşünüyoruz.Takısından +7sine kadar..Fakat yine parry ratio,atack rating olayına döneceğiz.Concentration ne gibi faydası olur yahu critical değerlerinde?

Arkadaşlar herkes bladerın ne olduğunu biliyor sanırım soru olmadığına göre..Bence biraz blader standarttan kopmak için neler yapmalı sorusuna dönmeliyiz...

zaten bazı yerlerde sanırımı koymuşum ki diğer charlarda critical kurtarıcı değeri çok olarak taşımıyor 1 2.si ise bowla +5le bile iş görürsün ama bladeyin zaten atağı az ondan sadece +7 +5 kurtarmıyor anlamında illa böyle kötülemenize gerek yok fakat hatamı düzelttiğiniz için teşekkür ediyorum ve mesajımı editliyorum

Dipnot: Bladerda sınırları aşamazsınız standarttır standardın dışına çıkarsanız kötü sonuçlar elde edebilirsiniz alternatif yapılandırmalar sunarsanız daha rahat yorum yaparım

• Güzel konu dewamını bekleriz emeği geçenlere thnx.

Blade Full STR olur, sp farmı (ong farm) önceden yapılması gerekir.Sp 90 lv kadar hesaplanır 15-20 günde sistemli olarak ong farmını yapabilirsiniz.

Yapılandırma olarak 2 türlü tercih edilebilir.

Bicheon 90 / Fire 90 / Cold 90 / Lightning 30 kıyafet Garment , pvpleri uzun olur, force çinlilere karşı dayanıksızdır. pill kulanırsa kesebilir.

Bicheon 90 / Fire 90 / Force 90 / Cold 30 kıyafet Pro , pvpleri kısa olur , tek rakibi wariror_clerictir

Kasması 80 lv max iken zordu ama 90 lvde artık çokta zor değil yeni skiller çok iyi.Silah olayı önemlidir atack reyting ve crt her dayim maxa yakın olmalıdır.
    Tbot ile kasmak en iyi tercihtir.

Pvpyi çok sevenler kaçırmasınlar wariror_clericten daha iyidir, test edildi onaylandı.
    Seytan uniqle ölmeden pvp yapabilir yeterki kalkanı br 16+ olsun.
    9 Degre sun veya som kalkan tavsiye ederim.
    Çinlilerin sun silahlarında crt ve br çok fazla olur
    Normal br 20 (%100) , sun ve som da br 26 (%100) olmaktadır.
    Sun hadi pahalı dedik hiç olamdı som kalkan bulun +7 de yaptınız mı mis gibi olursunuz.
    Silah ise 9 Degrede 85+7 şart değil , ama olursa süper olur Crt 10+, atack reyting parantez 60+, blue % 100 olursa Blade çok iş yapar.
    Kıyafetlerde pary ration parantezi 50+, blue % 100 olması tüm charlar için dikkat edilmesi gereken ince ayrıntılardır.

Oyun hakkında genel yorum;

Silkroad online 90 lv max oyunda iki türlü eğlence var.
    Uniq kesmek ve PvP yapmak.

*PvP ise Blade tek geçerim gerisi yalan.

*Uniqde kral olmak için Xbow_Cleric veya Xbow_Bard tercih edilmelidir.
    Xbow SuN silah serverda iddialı olanlar için şart gibidir.

*Ben hem pvp yapıcam hem uniq kesicem diyenlere Çin bow tavsiye ediyorum.90 lvde fena değildir, 100 lvde ise inanılmaz patlama yapacaktır.Rogue_clericde pvp ve uniq olayında söz sahibi ilginç bir chardır ama eu kulanımı zordur kulanırken hızlı ve kurnaz davranmak gerekir.Bilgisayarında lag fazla olanlar eu charlardan uzak dursunlar.

*Kale savaşıda aslında oyunda iyi bir eğlencedir fakat 2 haftada bir ve perşembe öğle vakti olması gibi olumsuzluklardan dolayı kale için ayrıca char kasmak pek mantıklı değildir.
    Kasılır ise Bard_Cleric tavsiye ederim 8 li partide 2 tane sağlam Bard olursa savaşın kaderi değişir.

Edit= ima..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRK_Z7D -- 20 Aralık 2008; 0:59:53 >

• Blade İcin Sadece Söyluyecegim PvP Manyagıysanız Buyrun Char Size Gerekli Acıklamaları Yapmıslar

Sinan sin2018 De Güzel Acıklama Yapmıs Kolay Gelsin
  • Blader

ideal build bana göre
    Fire90 bic90 light90 cold30

Farm ı kesinlikle ongda yapılmalı ve 100 lvl içinde sp kasılmalı

1 vs 1 de kolay kolay yatmayan bir çardır
    topluluk içerisindede heryere daldüz girme gibi bir huyu vardır.

1 vs 1 de güzel kullanılırsa
    bütün çarları ezip geçebilir.

giysi olarak Pro yada Garment giymelidir ( ama ben olsam Pro giyerdim Son setimi)

çarımızın + yönleri

hp ve defans fazla olur gerektiğinde yatır batırlarla düşmanı oyalayarak gerekse block çekerek
    ölmeden dayanabilir

90 lvl de Diğer buildlerin korkulu rüyası olabilir
    Ama daha aşağı lvllerde (-70) pek iş yapmaz.
    combolarla status bulaştırıp bi yatır batırla karşı tarafın işini bitirebilir
    Status bulaştırmazsa karşı tarafı yenmesi çok zordur

Ve her str çarda olduğun gibi Crit bu çarında can Damarı denilebilir
    Çünkü hiçbir str çar karşısındaki çarı Crit vurmadan yenemez

Pvp de Hiçbir çardan korkmaz hepsiyle çok rahat pvp yapabilir

çarın - yönlerine gelirsek

unique yi unutalım
    taxi yapıp para kazanmayı unutalım
    Botla bile olsa çook zor lvl atlayacağımızı hatırlayalım

Blade ye force açılmalımı ?

Hayır açılmamalı
    çünkü combolarda zaten zehirler mevcut
    onların % leri az olabilir. Fakat Sayıları çok 6 Times (6 kere vuruyor ) yani 6 kere %20 şans var.
    Sen zaten Bladersin neyle dövüşmeyi düşünüyosun
    Full Combo vuracaksın ve zehiri yedirdiğin an yatır batır falan filan indiriceksin.
    Comboları zaten kullanıcaksan elbet birinde bi status yiyicek
    Zorlamanın alemi yok bence Force açmaya gerek yok

light ın daha çok yararı dokunur forceden

neden dersek
    yavaş olan bladerimizi hızlandırır
    parry verir mag atak verir ( ki blader en az atağı olan çarlardan buna ihtiyacı var)

blader hakkında zaten söylenecek pek söz yok
    Anlatılmaz yaşanır şeklindeki buildlerden

• Oynamayı bilene en iyi chardır.Pvpde zehirleri atıp sonra yatır batır yaptıktan sonra ayakta kalmak zordur.

İdeal build;
    fire 90 bicheon 90 light 90dır

Ama çok sağlam olup pvpde kral olmak isteniyorsa fire 90 bicheon 90 cold 90 yapılabilir.

Fortress war-guild war-eventte pek adam kesemez ama pek de ölmez.

Unique konusuna gelince zaten 90 lvl her char tg-cerb-ivy-uri-isy bu uniqleri ilk bulursa rahatlıkla kesebilir ama lord ve shaitanı kesmek blader için çok zordur ama elinde sun varsa oda olur.
  • zaten cogu yazilmis ama tecrube ile birkac sey ekliyeyim ...
    standart build fire light bicheon olmali ve bu build mutlaka garment giymeli ... garment giymez iseniz s/s nukerlere karsi zayif kaliyor ...
    ama su an eger elinizin cabuklugunu konusturmayi, pvp yi daha zevkli hale getirmeyi isteyenler force fire bicheon oneririm ... ben light fire bicheon dan force fire bicheon a dondum ... pvp si cok daha zevkli diyebilirim ...
    ayrica force oldugunuzda blader blader i dahi kesebiliyor ... yani 90 lvl ile blader yeni skilleri ile eski tirtiklayici etiketinden kurtulmustu hele force blader ile "blader kimseyi kesemez" lafi hepten tarih oldu ...

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=26169113

burada charin light hali ve force hali var skiller acisindan bakmak istiyen olur ise ...

Elinizde iyi bir shield ile 1 vs 1 yatma olayiniz nadir olur, ekstrem char olmasi lazim karsinizda ...

Force yapanlar icin yalniz cold olmayacagindan oldukca iyi bir garment set yapamazsaniz 2h warrior a yatabilirsiniz ... bunu goz onunde bulundurarak pro set giyebilirsiniz ... bu durumda da s/s nukerler size disli rakip olur ama force nedeni ile onlarla basedebilirsiniz impotent status, force mp si ile rahat snow shield kullanimi vs ile ...

Edit: Resim tasima ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuzsuzDELiBEKiR -- 20 Aralık 2008; 13:27:50 >

• abi char bu yaf gerisi hikaye
  • force blader cidden rüya gibi bir yapılandırma.
    tebrikler TuzsuzDELiBEKiR hocam
  • Blader için pek bi yoruma gerek yok heralde fazla bir alternatifi olmasa gerek daha önce hiç blader oynamadım ama gözlemime göre oynaması çok zevkli bir char hakkını vermek lazım setle birlikte..

@ToorJi
    Yanlış anlamayın,geçen hafta da aynı muhabbet dönmüştü.Tekrar aynı yere dönmemek için cevap vermek zorunda kaldım.Paylaşımın için t.ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.