Şimdi Ara

Hafta sonu için film/dizi ve oyun tavsiyesi 02: Rahatlatıcı yapımlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
4
Favori
3.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz hafta ilk içeriğini yayınladığımız yeni serimizin ikincisinde sizlere bir film ve bir de oyun önereceğiz. Bu hafta rahatlatıcı içerikler tavsiye edeceğiz.

Ayrıca Bkz.Hafta sonu için film/dizi ve oyun tavsiyesi 01: Gizem temalı yapımlar

Film Önerisi - Mantarların Gizemli Dünyası

Hemen belirtelim bu bir film değil, belgesel. İsminden de anlayabileceğiniz gibi mantarlara odaklanan bir belgesel. Belgesel klasik bir şekilde şaşırdığınız ve bilmediğiniz birçok bilgi veriyor size. Ancak eğer mantarlar konusunda daha öncesinde spesifik bir ilginiz yoksa bu belgesel sizlere çok fazla şaşırtıcı bilgi verecek diyebilirim. Bu belgeseli izlemenizi tavsiye etmek dışında mümkün olan en yüksek görüntü kalitesinde izlemenizi de özellikle belirtmek istiyorum. Görsellik açısından da bir hayli keyifli. Belgeseli Netflix'te bulabilirsiniz.

Oyun Önerisi - Sable

Eşsiz ve unutulmaz bir yolculuğa çık ve Sable'a, Gliding denen yetkinliğe adım atma yolculuğunda uzay gemisi kalıntıları ve antik yapılarla kaplı geniş çöllerden, büyüleyici manzaralardan geçerken kılavuzluk yap. Uçan motorunla kum tepelerini keşfet, devasa harabelere tırman ve uzun zamandır unutulmuş gizemleri gün yüzüne çıkarırken başka göçebelerle karşılaşıp maskenin ardındaki Sable'ın aslında kim olduğunu öğren. Eşsiz sanat tarzı ve Japanese Breakfast'ın hazırladığı orijinal oyun müzikleriyle Sable dünyasının içine dal ve her şeyi istediğin hızda keşfet. Bu dünyada keşfedilmeyi bekleyen çok şey var. Korkma. Kendine güven.

• Geçmiş medeniyetlerden kalıntılarla dolu zengin bir dünyayı keşfet.

• Tırman, atla, uç, kay... Karşındaki dünyanın dört bucağını da keşfetmek için elindeki tüm imkânları kullan.

• Yeni parçalar buldukça veya kazandıkça uçan motorunu özelleştir.

• Yolculuğun sırasında tanıştığın diğer klanlara ve göçebelere yardımcı ol.

• Kendini bir maceranın içinde kaybet; maskeler, kıyafetler ve diğer toplanabilir eşyalarla etrafındakilere kendini temsil ederek kimliğini bul...

• Ödüller kazanmak için bulmacaları tamamla ve merhametsiz bir arazide yolunu aç.

• Teşekkürler, rahatlatıcı şeyler tam benlik ya. Bari gelmişken ben de öneride bulunayım. Rahatlatıcı iki oyun: Stardew Valley ve Slime Rancher.

Orijinalden alıntı: tobepeople

Bu mesaj silindi.

Bence en önemli sebep o ama tek sebep değil ya. İnsan bunları tükettikçe beğenmesi zorlaşıyor. Ben en iyi filmlerin, dizilerin, animelerin çoğunu izlemiş, en iyi oyunların çoğunu oynamışımdır zaten. Artık iyice alıştım. Tabi yaş da ilerliyor bir yandan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usbehci -- 1 Ekim 2021; 21:43:13 >
  • mantarların dünyası yapımı konsept olarak ileri çekim tekniği ile yapılmış görsel olarak güzel bir yapım ancak bu yapımda sürekli olarak empoze ettikleri düşünce şekli beni oldukça soğuttu.Tarafsız bir yapım olmasını umardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tobepeople

Bu mesaj silindi.

Eskiden derken şimdi yaş kaç acaba? Büyüdükçe artık çocukluktaki saf kuzu gibi sağda solda mutlulukla zıplayamazsın, kurdun çakalın farkına varırsın, ölüm vardır öğrenirsin, büyüdükçe oyun oynamak değil hayatta kalmak zorunda olduğunu görürsün. Hayatın gerçekleri büyüyünce sana zor geliyor ise kusura bakma anne babalarımız dedelerimiz ne savaşlar ne mücadeleler gördü sen o zamanlar bebektin sana her şey şeker pembe tabii. Şimdi tabii iklim değişikliği, Amerikalının yediği hamburgerin büyüklüğü, koronalar, iş kapatmalar, işsizlik, gelecek korkusu haliyle oyun oynayıp anime zevkini hiç ediyor. En azından bunları oynamaya devam ediyorsun, dünyanın yarısı açlıkla mücadele ediyor, sen eğlencenin derdindesin bu da güzel kafalar. Gerçeklerin bu kadar geç farkına vardığına göre sen geç kalmışsın büyümekte.

Not: Romanı anladım da novel ne ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 2 Ekim 2021; 9:10:3 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Listeyi mantarladık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hayır asılda çok kültürlü ve çok dilliyim demek için hem roman diye yazmış hem de romanın ingilizcesi "novel" demiş arkadaşımız. Diğer hobilerinin de İngilizcesini yazsaydı keşke kültürü eksik kalmış agılanabilir.

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Visual novel demek istemiş olabilir.

Visual roman(görsel roman demekmiş bunu yeni öğrendim, sanırım benim sevdiğim light novel oluyor ama emin değilim bu konu da da cahilim ama genel olarak novel dedim)Roman ile novel aynı gibi gelse de bana göre alakası bile yok(Bana göre romanlar baharatsız ve tuzsuz çorba gibidir bir kaç tanesi Ejderha Dövmeli Kız vb. hariç): Ben daha çok Çin, Kore ve Japon romanlarını okumayı seviyorum; genel anlamda novel olarak adlandırılıyorlar ve tercihim görsel olmayanlar, sadece yazıdan oluşanlar. ''Çok kültürlü ya da çok dilliyim'' demek için yazmadım: Cahil olmasam da hava atacak kadar kültür sahibi değilim; ülke dışına bile çıkmadım , dil kursuna ya da dershane veya kolejde okumadım. İngilizcem yıllar önce okurken öğrendiğim iki farklı İngilizce hazırlık sayesinde fena değildir, japonca ise az da olsa var ama anime Japoncasıdır ve okuyup yazamam.

Yine de ara sıra hava atmak için bir şeyler yazarım: Ama bunu yapacaksam da bir kelime ile yapmaz altını çizer, kalın yazar, renkli falan yazardım herhalde!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 2 Ekim 2021; 20:16:22 >

100x100 piksel nedir arkadaş ya 4 K ile nokta gibi gözüküyor; 11 yıl önceki saçma imza kuralları var hala sitede, şaka gibi :D

• Bu belgeselde seni soğutan bu empoze ettikleri düşünce şekli nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Öldüm mü yaşıyormuyum belli değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.