Şimdi Ara

Hadisleri kaynak olarak kabul etmeli miyiz ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
2
Favori
2.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet izlemeye başladım fazla dayanamadim. P*ç ile başladı köpek ile devam ediyor saçma sapan. Dilden çıkan bunlar olunca diyecek birşey yok. Ben böyle adamların neyini dinliyecem bana ne anlatıcakki neymiş içinden geçenleri söylüyorum. Ali yada veli olsun sen bir kere orada 100'lere hitab ediyorsun o duruş o muhabbet nedir. Asabi sinir harbi içinde. Hah amerikadaki diyor ya edip yüksel. Bu arkadaşda tam zıttı ağızlarından ballar damlıyor. Al birini vur ötekine.

    Ben kimseyi savunmuyorm banane ya avukat degilim birsey degilim. Şu kader mevzusuna takıldım, hani inkar ediyor filan dendi ya. Adamlar gayette Allah'ın kader ilmine iman ediyorlar. Ben böyleyim ilahi durum bu, böyle yaratildim böyle olacam ve ölecem değil. Roller verilmedi roller tanitildi, aksi durumu inkar ediyorlar. Adamlarin zihnindekini inkar ediyorlar ALLAH'ın emrindekine değil. Ayetler paylaştım yeteri kadar, cevap gelemedi.

    Yoksa beni ilgilendirmez, özgür irade kader kavramı benim dikkat çektiğim bu konu. Bu konudaki muhabbet itibari ile bahsettikleri ile hem fikirim. Şeytan olması itibari ile olmamiştir, şeytan olmayı seçmiştir. Elbette ALLAH herşeyi bilir, ama imtihana entegre varlıklar degil mesele. İnsanlar kendisini rollere entegre ediyor.


    Nerede özgür irade nerede imtihan o zaman. Asıl imtihan bu kavram karmaşaları. Allah elbette kimin ne olacagini biliyor bunu yazdim, yukarida eriyip gitti. Anlik bir zaman, birkere göreceli kavram. Zamanı yaratan Allah. Ol der olur biter herşey bizler ise oradaki OL'un içinde süregelen süreciz. Biz seçiyoruz, ALLAH kula nispet ediyor. Ama ilahi kaderim bu imiş diyip ALLAH'a havale ediyoruz. Olacak iş değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsanları bile bile Kuran'la kandıran, Peygamberi itibarsızlaştırmaya çalışan sahabe ve evliyaya dil uzatan adamları dinleyeceğime oturur o adama tahammül ederim sıkıntı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yûnus -- 9 Nisan 2016; 22:44:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar edepsiz biri arkasında yazdığı gibi ilme, irfana ve hikmete ulaştıramaz. Hem başkaları hakkında zanna dayalı hakaretler ediyor hem de onları edepsizlikle suçluyor. ''Ehli sünnet'' devleti olmadığı için böyle kişilerin konuşabildiğini söylüyor. Eğer ''ehli sünnet'' devleti olsaydı bunlar devletin gazabına uğrayarak konuşamazmış. Bu kişilerin istediği devlet IŞİD adıyla kurulmuştur.

    ''Allah kötü sözün açıkça söylenmesini sevmez; ancak zulme uğrayan müstesnadır. Allah her şeyi işiticidir; bilicidir.'' (Nisa 148)

    '' Görmedin mi Allah nasıl bir örnekleme yaptı. Güzel söz, kökü yerde sabit, dalları gökte olan verimli bir ağaca benzer. O ağaç, Rabbinin izniyle meyvesini her zaman verir. Allah, insanlara böyle örnekler verir ki, düşünebilsinler. Çirkin bir söz de, gövdesi toprağın üstünde destek bulamamış bir ağaca benzer. Allah, sağlam sözle iman edenleri hem dünya hayatında hem de âhirette sapasağlam tutar. Zâlimleri ise saptırır. Allah dilediğini yapar.'' (İbrahim 24-27)


    Allah ıslah etsin ve bu halde olanlardan insanları uzak tutsun.




  • Peygamberi itibarsızlaştiran yokki. Varsa ben karşısında dururum. Hz.Peygamberi itibarsızlaştıran onun adına yalanlar uydurunlardan öte kimler olabilir. Kuran diyen bir görüş, vahyi sözü ile anlatan Kuran'a sımsıkı olan Resulallahı ne alaka ki itibarsızlaştırsın.

    Evliyalar, sahabeler. ALLAH muttakin kullarına rahmet eylesin. Bizlerede inşallah. İmanına sarılan emrolunduğu gibi yaşamaya çalışan her birey hidayet üzerine Rahmanın evliya kulu olma aday adayıdır. Güzel insanlara selam olsun, ALLAH gani gani rahmet eylesin en doğrusunu O bilir. Ben bilemiyorum, diyeceğim bunlardan ibaret. İslamiyet için gayrette bulunan, fayda sağlayan kişilere selam olsun. ALLAH onlardan razı olsun inşallah. Bunda bir sıkıntı yok.

    Ama bizlere el versinler bizler bir hiçiz demek yaradılış fıtratına aykırıdır. Bizler mirası en iyi şekilde taşıyanlar olarak uğraş vermeliyiz. Mirası yemek değil, bize el verirler değil böyle bir inanç sistemi islamiyet ile paralel değil. Elbette islamiyete yararı dokunan insanları unutmuyoruz, günümüzce yararı dokunan insanlarda var seneler sonra ALLAH bu insanlardan razı olsun diyeceklerdir. Ne geleceğin nede geçmişin bizler el veremeyiz el aramayız. ALLAH'a duacıyız O'ndan yardım ister şefaat dileriz. Onun razı olmadığı bir kuldan ne Hz.Peygamber nede muttakin kullar razı olur. Onun razı olduğu kullara mü'min olan her kul razı olur.

    Ama ağzı bozuk insanlar, bunlar olacak şeyler değil. Nerede peygamberi âhlak, sünnet anlayışı. Sen mi örneksin nasıl örneksin demezler mi adama. Sen egerki diyorsan ben sünneti yaşıyorum. Ali veli demez mi sen kimden aldın bu ahlâkı d, sünnet ile haşrolduğunu iddaa ediyorsan, bu itibarsızlaştırmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmezmisin?

    Alemlere rahmet olarak gelen peygamberin ümmeti böyle mi olmalı, buna mı tahammül etmeliyiz. İşte uyan profil bu mu demeliyiz. Büyük sıkıntı olur dostum.

    Bak, yukarıda ne güzel ayetler paylaşılmış. Bize vurmasın mı o ayetler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 10 Nisan 2016; 3:52:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhamet peygamberi bir müslümana sadece sol eliyle yemek yediği için
    müşriklere dahi yapmadığı bedduayı edecek ???
    hatta savaşta dahi beddua etmesini isteyenlere
    ben beddua değil ,merhamet peygamberiyim
    dediği halde ?
    ne yani her yalan söyleyene böyle büyük beddua mı edilecek ?
    üstelik bir peygamber tarafından
    benim peygamberim böyle basit şeyler için beddua etmez
    üstelik o hadisi bende okudum ,adamın yalan söylediği falan geçmiyor
    işte o nedenle hadislerin % 80 kadarı uydurma diyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 10 Nisan 2016; 3:52:31 >
  • O kişi her zaman o üslupla konuşan birisi değil ayrıca ölçüyü fazla kaçırdı da dedim evet bir hocaya, hafıza yakışan sözler değil.
    Artık insanların damarına basılıyor değer verdiği şeyleri, inandığı doğruları hurafe olarak nitelendiriyorsunuz.
    Ayrıca Ehl-İ Sünnet devleti IŞİD değil Peygamber'imizin kurduğu İslam devletidir, Selçuklu devletidir ve Osmanlıdır.
    Öyle yalan yanlış konuşmazsan sevinirim ama aslında Ehl-İ Sünneti IŞİD diye tanıtman senin gibi tipler için normal.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yûnus Y kullanıcısına yanıt
    Ehli sünneti IŞİD olarak tanıtmadım. Onun ''ehli sünnet'' olarak anlattığının karşılığının mevcut olduğunu ifade ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yûnus

    İnsanları bile bile Kuran'la kandıran, Peygamberi itibarsızlaştırmaya çalışan sahabe ve evliyaya dil uzatan adamları dinleyeceğime oturur o adama tahammül ederim sıkıntı yok.

    Asıl Hadisler Peygamberimizi itibarsızlaştırıyor. :



    Namaz kılan bir adamın önünden eşek, kara kopek ve kadın geçerse namazı bozulur" (Buhari 8/102; Hanbel 4/86).

    "Zina yapan evlilerin taşlanarak öldürülmesini emreden ayet, Ayşe'nin döşeğinin altındaki sahifede yazılı bulunuyordu. Peygamber ölünce Ayşe onun defin işlemleriyle meşgul iken, evin açık kapısından içeri giren bir keçi o sahifeyi yedi ve böylece taşlama cezası Kuran'dan çıktı; ama hükmü devam ediyor" (İbni Mace 36/1944; Hanbel 3/61; 5/131,132,183; 6/269).

    "Keçinin yemesi sonucu Kuran'dan çıkan taşlama ayetini Ömer Kuran'a tekrar sokmak istedi; ancak halkın dedikodusundan korktuğu için cesaret edemedi" (Buhari 53/5; 54/9; 83/3; 93/21; Muslim, Hudud 8/1431; Ebu Davut 41/1; Itkan 2/34).

    "Bir grup maymun zina yapan bir maymunu yakalamış ve taşlama cezasını uyguluyorlardı. Onları bu haklı işte desteklemek için ben de taş atarak yardım ettim" (Buhari 63/27).

    "Bir kadının parmaklarını kesenin cezası şöyledir: Bir parmak için 10 deve, iki parmak için 20 deve, üç parmak için 30 deve, dört parmak için 20 -yirmi- deve fidye vermelidir" (Muvatta 43/11; Hanbel 2/182).

    "Peygamber hiç bir vakit ayak üstünde işemedi" (Hanbel 4/196; 6/136,192,213).

    "Peygamberin ayak üstünde işediğini gördüm" (Buhari 4/60,62; Hanbel 4/246; 5/382,394).

    "Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine'ye gelerek müslüman oldular. Medine'nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve sidiği içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar va çobanı da öldürdüler. Peygamber onları yakalattı. Ellerini ve ayaklarını kesti. Gözlerini oydu. Çölde susuz ölüme terketti. Biz onlara su vermek isteyince Peygamber bizi engelledi" (Buhari 56/152, Tıb 5/1; Hanbel 3/107,163).

    "Musa ölüm meleğinden çok korkuyordu. Bir gün ölüm meleği canını almaya gelince meleğin yüzüne tokat atıp bir gözünü çıkardı" "Allah'ın elçileri arasında ayırım yapmayınız. Ben, Yunus peygamberden bile üstün değilim" (Buhari 65/4,5; Hanbel 1/205,242,440; 2/405,468).

    "Ben Adem oğullarının efendisiyim" (Hanbel 1/5; 5/540,388).
    "Hesap günü tüm peygamberler korku içinde canlarının derdinde iken, sadece ben ümmetimi düşüneceğim" (Buhari 97/36).

    "Uğursuzluk üç şeydedir, at, ev ve kadın" (Buhari 76/53).

    "Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi" (Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113).

    "Dünya balığın üzerindedir. Balık başını sallayınca dünyada depremler olur" (İbni Kesir, 2/29; 50/1).
    "Liderler mutlaka Kureyş kabilesinden seçilmelidir" (Buhari 3/129,183; 4/121; 86/31).

    "Tüm kara kufuryokleri öldürünüz. Çünkü onlar şeytandır" (Hanbel 4/85; 5/54).

    "Karga fasıktır" (Buhari 59/16; Hanbel 2/52).

    "Allah zamandır" (Muvatta 56/3).

    "Allah, ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir"
    (Buhari 97/24, 10/129 ve 68. surenin tefsiri).

    "Peygamber 30 erkeğin cinsel gücüne sahipti" (Buhari). "Peygamber nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşar Zeynep'le yatardı" (Buhari, Hibe/8).

    "Peygamberin izniyle ihramdan çıkıp Mina'da bulunan kadınlarımıza yöneldik. Zekerlerimizden meni damlıyordu " (Buhari, Hac/81; Müslim Hacc/141).

    "Peygamber öldüğünde, zırhı birkaç kilo arpa karşılığında bir Yahudi'nin yanında rehin duruyordu" (Buhari 34/14,33,88; Hanbel 1/300; 6/42,160,230).

    "Peygamber, Medine'de bir yahudi tarafından büyülendi. Günlerce ne yaptığını bilmez durumda ortalıkta dolaştı." (Buhari 59/11; 76/47; Hanbel 6/57; 4/367).

    "Sol elinizle yemeyiniz, içmeyiniz; çünkü şeytan sol eliyle yer içer" (Hanbel 2/8,33).




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rebellion

    Peygamberi itibarsızlaştiran yokki. Varsa ben karşısında dururum. Hz.Peygamberi itibarsızlaştıran onun adına yalanlar uydurunlardan öte kimler olabilir. Kuran diyen bir görüş, vahyi sözü ile anlatan Kuran'a sımsıkı olan Resulallahı ne alaka ki itibarsızlaştırsın.

    Evliyalar, sahabeler. ALLAH muttakin kullarına rahmet eylesin. Bizlerede inşallah. İmanına sarılan emrolunduğu gibi yaşamaya çalışan her birey hidayet üzerine Rahmanın evliya kulu olma aday adayıdır. Güzel insanlara selam olsun, ALLAH gani gani rahmet eylesin en doğrusunu O bilir. Ben bilemiyorum, diyeceğim bunlardan ibaret. İslamiyet için gayrette bulunan, fayda sağlayan kişilere selam olsun. ALLAH onlardan razı olsun inşallah. Bunda bir sıkıntı yok.

    Ama bizlere el versinler bizler bir hiçiz demek yaradılış fıtratına aykırıdır. Bizler mirası en iyi şekilde taşıyanlar olarak uğraş vermeliyiz. Mirası yemek değil, bize el verirler değil böyle bir inanç sistemi islamiyet ile paralel değil. Elbette islamiyete yararı dokunan insanları unutmuyoruz, günümüzce yararı dokunan insanlarda var seneler sonra ALLAH bu insanlardan razı olsun diyeceklerdir. Ne geleceğin nede geçmişin bizler el veremeyiz el aramayız. ALLAH'a duacıyız O'ndan yardım ister şefaat dileriz. Onun razı olmadığı bir kuldan ne Hz.Peygamber nede muttakin kullar razı olur. Onun razı olduğu kullara mü'min olan her kul razı olur.

    Ama ağzı bozuk insanlar, bunlar olacak şeyler değil. Nerede peygamberi âhlak, sünnet anlayışı. Sen mi örneksin nasıl örneksin demezler mi adama. Sen egerki diyorsan ben sünneti yaşıyorum. Ali veli demez mi sen kimden aldın bu ahlâkı d, sünnet ile haşrolduğunu iddaa ediyorsan, bu itibarsızlaştırmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmezmisin?

    Alemlere rahmet olarak gelen peygamberin ümmeti böyle mi olmalı, buna mı tahammül etmeliyiz. İşte uyan profil bu mu demeliyiz. Büyük sıkıntı olur dostum.

    Bak, yukarıda ne güzel ayetler paylaşılmış. Bize vurmasın mı o ayetler.


    Tamam abicim dur o zaman İslamoğlu'nun karşında bana ondan kaynak getirme.
    Okuyan'ın Taslaman'ın karşında dur bende senin bu yazdığın sözlerin samimiyetine inanayım ama maalesef içi boş.
    Adamlar bugüne kadar alimlerin, cumhurun ittifakla kabul ettiği hadisleri inkar ediyor ben neden yaşayan sahabenin binlerce alimin ve ümmetin ekseriyetle kabul ettiği konularda 20. asırda bu ahir zamanda ortaya çıkan ve tamamen farklı ve zıt konuşan bu gruba inanyım?
    İş evliya kerameti, Peygamber'in hadisleri ve mucizelerini geçti artık iş Allah'ın Kuran'ına geldi.
    Yok Hz. Meryem çift cinsiyetliydi, yok Hz.Adem'in babası vardı, yok Miraç olayı öyle değil, yok Ay yarılması yalan, yok Hz. Nuh 950 yıl yaşamadı,yok Hz. Musa denizi ikiye yarmadı,
    yok Kuran evrime karşı değil..
    Eee ne kaldı lan bütün mucizeler gitti benim inandığım dinin batılı bilim adamlarından onay mı alması lazım?
    Herşeyin akılla mantıkla bir açıklaması şart mı biz bilime mi iman ediyoruz, inanıyoruz gayba mı?
    Ya gerçekten bana bu adamalar dürüst olduğunu söylemeyin gözünüzü seveyim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Ehli sünneti IŞİD olarak tanıtmadım. Onun ''ehli sünnet'' olarak anlattığının karşılığının mevcut olduğunu ifade ettim.

    sen veya bir başkası Işid'i ehli sünnet olarak tanıtmasa dahi onlar kendini ehli sünnet kabul ediyorlar
    hatta onlar hadislere daha çok uydukları için bazılarına ters gelen uygulamalar yapıyor görünüyorlar
    misal : 4 mezhebe göre de namaz kılmayanın hükmü ölümdür
    tek fark onlar uyguluyor ,bizdekiler uygulamıyor
  • Yûnus Y kullanıcısına yanıt
    evliyanın Türkçe karşılığını söyler misin ?
  • Kardeş zırt pırt aynı hadisleri kopyala yapıştır yapan zihniyetle artık muhattab olmuyorum her birine tek tek cevap versem hiçbir şey değişmeyecek biliyorum.
    O hadisleri senin ağzına tıkayan Kuran müslümanı o Taslaman şurada ki makaleye bir tek cevap vermedi öyle yazmak kolay.
    Okumayacağını biliyorum ama buyur belki istifade edersin.

    http://sahniseman.org/bu-ayetler-ya-hadis-olsaydi-caner-bey/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    evliyanın Türkçe karşılığını söyler misin ?

    Daha gaybın ne manaya geldiğini bilmiyorsun geçen ki tartışamadan hatırladım seni o yüzden hiç ikili konuşmaya girmeyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yûnus -- 10 Nisan 2016; 4:39:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Ehli sünneti IŞİD olarak tanıtmadım. Onun ''ehli sünnet'' olarak anlattığının karşılığının mevcut olduğunu ifade ettim.

    sen veya bir başkası Işid'i ehli sünnet olarak tanıtmasa dahi onlar kendini ehli sünnet kabul ediyorlar
    hatta onlar hadislere daha çok uydukları için bazılarına ters gelen uygulamalar yapıyor görünüyorlar
    misal : 4 mezhebe göre de namaz kılmayanın hükmü ölümdür
    tek fark onlar uyguluyor ,bizdekiler uygulamıyor

    Evet, ''ehli sünnet'' olduklarını söyleyenlerin inandıkları bazı hükümleri uyguluyorlar. Bana göre ehli sünnet olmak daha farklı bir anlam ifade ettiği için onun anlattığı ''ehli sünnet'' olarak özellikle vurguladım.




  • Yûnus Y kullanıcısına yanıt
    yanılıyorsun
    gaybın ne olduğunu bilmeyen sendin



    o zaman buradan sonrasını sana yazıyorum kabul etme
    birileri bilgilensin diye yazıyorum
    evliyâe : veliler, dostlar (olumlu anlamda Allah yolunda olan ,Allah dostları)
    yani birilerinin uydurduğu gibi insanüstü bir yaratık anlamında değildir
    ve Müslüman olan birisi Allah yolundadır (olmalıdır)
    ayrıca kim gerçekten Allah yolunda bunu kulların bilmesi pek kolay değildir
    tarihte öyle kişiler çıkmıştır ki ,evliya denilmiş ve sonrasında münafık olduğu anlaşılmıştır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 10 Nisan 2016; 5:01:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Ehli sünneti IŞİD olarak tanıtmadım. Onun ''ehli sünnet'' olarak anlattığının karşılığının mevcut olduğunu ifade ettim.

    sen veya bir başkası Işid'i ehli sünnet olarak tanıtmasa dahi onlar kendini ehli sünnet kabul ediyorlar
    hatta onlar hadislere daha çok uydukları için bazılarına ters gelen uygulamalar yapıyor görünüyorlar
    misal : 4 mezhebe göre de namaz kılmayanın hükmü ölümdür
    tek fark onlar uyguluyor ,bizdekiler uygulamıyor

    Evet, ''ehli sünnet'' olduklarını söyleyenlerin inandıkları bazı hükümleri uyguluyorlar. Bana göre ehli sünnet olmak daha farklı bir anlam ifade ettiği için onun anlattığı ''ehli sünnet'' olarak özellikle vurguladım.

    ya yapma hocam ehli sünnet budur işte
    bizdekiler şirin görünmek için bazı şeyleri görmezden geliyor
    en can alıcı örneklerden birisini yukarıda verdim
    madem inancında namaz kılmayanın katli geçiyor ,o halde niye uygulamıyorsun
    demezler mi ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yûnus

    Kardeş zırt pırt aynı hadisleri kopyala yapıştır yapan zihniyetle artık muhattab olmuyorum her birine tek tek cevap versem hiçbir şey değişmeyecek biliyorum.
    O hadisleri senin ağzına tıkayan Kuran müslümanı o Taslaman şurada ki makaleye bir tek cevap vermedi öyle yazmak kolay.
    Okumayacağını biliyorum ama buyur belki istifade edersin.

    http://sahniseman.org/bu-ayetler-ya-hadis-olsaydi-caner-bey/

    Çok boş bir yazı. Mecaz anlamlı ayetleri bunlar hadis olsa napacaktı vs vs demiş. (Ayrıca böyle bir makale yazarak Allah ın sözlerini bir insanın sözleriyle edebi yönden kıyaslamış oluyor. Ne kadar da şirk dolu bir yazı)
    Benim attığım hadislerin hepsi somut anlamlı. Dünyanın balığın üzerinde olmasına nasıl bir soyut açıklama getiriyorsun mesela. Dünya eknomisi balıkçılık üzerine kurulu falan mı
    Yada Namazda önünden erkek geçince bozulmaması kadın geçince bozulması nasıl bir soyut anlam?
    Hepsini geçtim Sen bu hadislere inanarak Peygamberimizin zalim olduğuna inanıyorsun. İdam yöntemi olarak göz oyup çölde susuz bırakmak nedir?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Ehli sünneti IŞİD olarak tanıtmadım. Onun ''ehli sünnet'' olarak anlattığının karşılığının mevcut olduğunu ifade ettim.

    sen veya bir başkası Işid'i ehli sünnet olarak tanıtmasa dahi onlar kendini ehli sünnet kabul ediyorlar
    hatta onlar hadislere daha çok uydukları için bazılarına ters gelen uygulamalar yapıyor görünüyorlar
    misal : 4 mezhebe göre de namaz kılmayanın hükmü ölümdür
    tek fark onlar uyguluyor ,bizdekiler uygulamıyor

    Evet, ''ehli sünnet'' olduklarını söyleyenlerin inandıkları bazı hükümleri uyguluyorlar. Bana göre ehli sünnet olmak daha farklı bir anlam ifade ettiği için onun anlattığı ''ehli sünnet'' olarak özellikle vurguladım.

    ya yapma hocam ehli sünnet budur işte
    bizdekiler şirin görünmek için bazı şeyleri görmezden geliyor
    en can alıcı örneklerden birisini yukarıda verdim
    madem inancında namaz kılmayanın katli geçiyor ,o halde niye uygulamıyorsun
    demezler mi ?

    quote:

    Sünnetin sözlük anlamı, “yol, gidiş, tabiat, prensip, kanun” demektir.


    ''Sünnet'' diye bahsedilenin Kuran'da yer aldığını düşündüğüm için bu anlamına uygun olarak kendimi ''ehli sünnet'' olarak adlandırmam yanlış olmaz fakat ben kendimi sadece Müslüman olarak isimlendirmeyi yeterli görüyorum.




  • Sanırım sizde 4 hadis kitabını eksiksiz kabul ediyorsunuz. Bence 4 hadis kitaplarındakini koşulsuz kabul etmeyin en azından bilginiz olsun o konuda yani bakın okuyun inceleyin. Ben hadisleri inkar etmiyorum, o kitaplardaki hadisleri koşulsuz kabul etmiyorum. Kurana arz etmek gerekir kanaatindeyim. Sonuçta korunacak ahdi Kuranı Kerim'dir. Korunan ile süzgeçlemek gerekir.


    Hz. Meryem çift cinsiyet iddaası yok. Kuranı açıp okursanız ilgili bölümü, Meryem as'ın içi için ''fi hi'' zamirini de kullandığını görürsünüz . Mesele cinsiyeti değil, içsel mekanizması. ALLAH'ın buyurduğu gibi mucizevi yaradılışına örnek. Haşa öyle iddaa edildiği hatta çamur at izi kalsın muhabbeti gibi çift cinsiyet değil. Muhabbet başka, sanılan gibi değil zan altında bırakmamak lazım insanları o yüzden konuyu iyice araştırmaya davet ediyorum. Üstünkörü hede hödö çift cinsiyet dedi diyenlere kulak asmayın, eleştiri varsa eleştirilenede bakın.

    Evet miraç olayı öyle değil. Öyle olması için delil nerede. İsra var doğrudur, ama o anlatılanlar nedense mekkeli müşriklerin Hz.Peygambere bunları bize sağla söylemlerine paralel manada. Akabinde inen ayet ''DE Kİ: Bende sizin gibi bir beşerim''.

    Hikmetini bilmediğimiz mevzular.


    Hz. Adem as'ın babası mevzusunu bilmiyorum. Ama yeryüzüne ışınlanmadığı konusunda hem fikirim, yeryüzünde yaratıldı halife kılındı.


    Kimsenin onayını almasına gerek yok. ALLAH'ın ilmi bu varoluşa fazla gelir, OL der OL'ur. Yarattığı bu düzene sünnetullah içinde ayar ile tekamul ediyor. Bilim ayrı, din ne bilime engel nede bilim dine engel. Bıçak gibi, nasıl kullandığın önemli, yarar ve fayda hatta bana göre derinlemesine bir bakış benim için imanımı kuvvetlendiriyor, yaratılanlara daha yakından bakmak o kompleks yapıları görmek. Bilimi ALLAH'ı inkar etmek için uğraş içinde olanlar utansın. Hiçbir faydaası yok, açıklanamayan olarak süregelir devam eder. Kuruntuya uyarlar.

    Kuran baştan sona gerçek, ve sıratı mustakimimizdir. Hz.Peygamberinde sıratı mustakimi idi bizimde öyle. Dolaylı yoldan hem peygambere uyuyoruz hemde Kurana. Aynı şeyler, farklılaştıran yok ayıran yok. Sünnet Kurandan, bizde Kurandanız.

    Bugün hava çok sıcak.

    Çok sıcak bugün hava.

    Bunlar birbiri ile kopmaz bir parça aynı. Koparanlar utansın.








  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Kuran sünneti diyorsan o zaman haklısın ve ona hiçbir Müslüman karşı olamaz
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.