Şimdi Ara

Hadisler Nedir? Uydurma mıdır? (Atalarını Sorgulamadan Körü Körüne İzleyenler) (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.572
Cevap
14
Favori
38.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alkan1905 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hoş yorumunuz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başta hadis kavramının tanımını yapmak gerekir.Hadis peygamberimizin sözü müdür, yoksa bazı kişilerin peygamberimizin söylediğini iddia ettikleri sözler mi?

    Burada ikinci önerme doğrudur ki hadis kitapları peygamberimizden seneler sonra yazıya geçirilmiştir.
    Bundan dolayıdır:

    Belli bir kesimin hadis kitaplarında olduğu için sorgulamadan.Akıl,mantık ve özellikle kuranla çelişen
    (sanatı,ressamı,mimarlığı,şapka vs kuralları,recm) ve de özellikle kadınların çalışmasını yasaklayan, Kuranın erkek-kadın hitap şekli aynı olmasına rağmen kadınları küçük düşüren hadis olarak kabul edilen benim ise Peygamberimize iftira attıkları için kabul etmediğim rivayetlerin bütünü olarak değerlendiriyorum.

    Hakikat tektir değişmez,öncelerden mezhepler birbirini yalanlarken daha sonradan birbirlerini hak kabul etmişlerdir.Ortada tek hak olan Kuran var iken,birden fazla hak ortaya çıkmıştır.Kuran için kullanılan sıfatlar,hadis kitapları için de kullanılmaya başlanmıştır.
    "Ben sizi sadece vahiy ile uyarıyorum" (Enbiya Suresi 45) diyen bir peygamberin "Vahiy (Kur'an) bize yetmez" diyen ümmetiyiz.Kuran okunmasıyla ibadet edilen sevap kazanma makinesine indirgenip,başka kitaplardan öğretilmeye itiliyor ne yazık ki. ve de kuran yerine hikaye ve rivayet kültürü anlatarak çıkar elde etme peşine düşülüyor(Ramazan Ayı özellikle).Elbette içlerinde peygamberimizin sözleri de geçmiştir.Rivayet-Peygamber sözü ayrımı yapılırken.Akıl-Mantık-Kuran çizgisinden de ayrılmamak gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Secxdx -- 27 Mayıs 2017; 21:38:53 >




  • MCErgun kullanıcısına yanıt
    Hz. Adem Aleyhisselam bile dunyada cektikleri ayriligin son bulmasi icin, Peygamber Efendimizin (SallallahuAleyhiVesellem) yuzusuyu hurmetone diye dua edince Rabbimiz (CeleCelallahu) duasini kanul ediyor.

    Herseyi ezelden bilen Rabbimiz Hz.Adem Aleyhiselama soruyor.

    O'nun adini nerden biliyorsun.

    Hz. Adem buyuruyorki:

    Ya Rabbi, beni yaratip ruh verdiginde ilk olarak gordum ki, Arş'in kapisinda "ALLAH" adinin yaninda "MUHAMMED" yaziliydi. Anlafim ki adinla adini yanyana koydugun o kulunun adiyla dua edersem olurki affoluruz...



    Ben nasil sevmem, nasil yaparim bilemem, Allah'imizin (Cellecelallahu) "Habibim," dedigi efendimizi, nasip etmesin onun sevgisinden askimdan mahrum bir animizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m@rslan

    Hz. Adem Aleyhisselam bile dunyada cektikleri ayriligin son bulmasi icin, Peygamber Efendimizin (SallallahuAleyhiVesellem) yuzusuyu hurmetone diye dua edince Rabbimiz (CeleCelallahu) duasini kanul ediyor.

    Herseyi ezelden bilen Rabbimiz Hz.Adem Aleyhiselama soruyor.

    O'nun adini nerden biliyorsun.

    Hz. Adem buyuruyorki:

    Ya Rabbi, beni yaratip ruh verdiginde ilk olarak gordum ki, Arş'in kapisinda "ALLAH" adinin yaninda "MUHAMMED" yaziliydi. Anlafim ki adinla adini yanyana koydugun o kulunun adiyla dua edersem olurki affoluruz...



    Ben nasil sevmem, nasil yaparim bilemem, Allah'imizin (Cellecelallahu) "Habibim," dedigi efendimizi, nasip etmesin onun sevgisinden askimdan mahrum bir animizi.






    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905

    Peygamberi inkar ettiği iftiranı kanıtlar mısın ? Eğer edip Reşad a peygamber dediğini iddia ediyorsun peki edip hangi gelen vahiyleri gösteriyor edip kutsal kitabı inen ayetler neymiş Reşad a gelen . Kimsenin peygamber olduğunu iddia ettiği Yok ver iftira ver yalan yapmayın mübarek Ramazan hhee. Reşad a geldiğini iddia ettiğiniz ayetleri yazın da bilgilenelim

    Yukarda sayfalardır adamlar ne yazıyor okumuyormusun sen? reşad son elçidir, ona imanla herkes sorumludur, cabraille görüştüğünü bize bildirmiştir gibi bir sürü zırvayı okumadın mı? Cebraille görüşen elçiye dini literatürde ne deniyor, peygamber. Gerçek son peygamberin her sözüne uydurma diye iftira edenler bu zırvaların peşinden gidiyorlar. İftira eden biri varsa o da ortada, Allaha ve onun son peygamberine açıkça iftira edildiğini göremiyormusunuz!




  • Rabbim salih iman nasip etsin kardesim.



    Burda konistugumuz konular oyle hassas ki, her kelimemi secerek kullanmaya calisiyorum.



    Dogdugunda Ummetim, ummetim... diyen, vefaatinda mubarek dudaklarimdan Ummetim Ummetim diyen kutlu Peygamberin (SallallahuAleyhiVesellem) ummeti olmakla sereflenmisiz.



    Sehadet eden tum muslumanlar,kardesimdir. Bu uslubunuzu uzerime aliyor, size hayir dua ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m@rslan kullanıcısına yanıt
    Duan için sağol. Ben kuranda yazan herşeyin gerçek olduğunu ve Allahın var olduğunu biliyorum ve kuralları yerine getirmeye çalışıyorum. Bunu yaparkende aklımı ipotek ettirmiyorum millete ve kendim öğrenmeye çalışıyorum.Gerçeği örten(kafir)lerden değilim ben. Selam ve barış ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnei -- 27 Mayıs 2017; 22:15:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtnmr


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: mtnmr

    Sünnet,Hadis Kuran harici ek bir materyallerin hepsi yalandır.

    Peygambere özel olarak bildirilen herhangi bir olay,ibadet veya eylem kuranda olmak zorundadır. Peygamber ve kitap belli bir zaman aralığı ve bölgesel kitle için gelmedi. Evrensel olarak geldi ve herkese hitap etmesi gerekiyor eğer evrensellik iddiası var ise, ki var. Eğer kuran harici bir şey bildirilseydi yine kuranda olmak zorundaydı. Çelişki olur bir kere insanlara. Peygamber zamanında yaşamış adam ile günümüzdeki adam arasında eşitsizlik olur. Bu yüzden Muhammed'e bildirilen her şey kuranda'da olmak zorundadır. Eğer kuranda yoksa Muhammed Peygamberde'de yoktur tahminim.

    Ayrıca Muhammed nasıl bir tecrübe/deneyim yaşadı ki böyle bir devrim yapabildi? Hayatını ortaya koyarak(tarihsel kaynaklardan bildiğimiz) savaşarak insanların gönlünü kazandı? Kitabı uydursaydı bile günümüz zamanına hitap etmesi imkansızdı ki bir kere kültürel farkındalıktan kurtulması gerekirdi. Onun toplumunda olan bir eylem günümüzde zıt. Bu yüzden kuranı yazsaydı bile hata yapacaktı. Bu yüzden Kurandan olmayan birşey mantıksal olarak yine söyleyemez.

    Eğer sünnet ve hadis olsaydı bunları yine Muhammed yazardı kendi. 200+ yıl sonra oradan buradan dolaşarak yazan insanlar olmazdı. Herşeyi geçtim; öldükten sonra 70 yıl sonraki ile hadislerin ortaya çıkmadan önceki 5 yıl boyunca insanlar nasıl ibadet ediyordu? Hadisler ve sünnet saçmalığı yoktu. Şimdi demeyin onlar biliyordu diye. Bilemezler çünkü muhammed peygamberden sonra 2 nesil geçişine denk geliyor. Günümüzdeki uzaklık ile kıyaslandığında sadece sayılar farkeder. Kulaktan kulağa oyununda bile cümle ne anlamlara çıkıyor biliyoruz. Ayrıca islam düşmanları çok güzel bir şekilde bu yöntemi kullanarak sünnet hadis yoluyla olmadık şeyler sokabilir.

    Muhammedin kuranı kendi fiziksel olarak kağıda papiruslara geçirdiğini düşünüyorum. Ama öldükten sonra kuranın orjinalin yakıldığını biliyoruz. Muaviye gibi bir adam kan kusturuyor halka ve olmadık olaylar oluyor ve birbirlerini kesiyorlar muhammed öleli yüzyıl olmadan. Kuranı yakmaları ise ayrı bir olay. Bu konuda bahsedilen 19 muhabbeti'de günümüzdeki kuranın matematiksel olarak değiştirilme ve rastlantıların olma olasılığını milyarlara çıkarıyor. Milyar olasılıkta denk gelen işlemler tesadüf gelemez ve bu işlemleri küçümsemeyin çünkü 19 sistemi çok kompleks bir sistem. Beginner seviyede baktığımızda ise belli işlem kuralları ile yine milyarları buluyor. Bunlar;fatiha suresini baştan sona işleme sokulduğunda herbir işlemin 19'un katı vermesi, besmele ve türevlerinin 19'un katı olması, surelerdeki kelime sayıları gibi gerçekten basit işlemleri içeren kurallar uygulandığında yine imkansızlığı göz önüne seriliyor. Herşeyden öncesi bunu Muhammedin yapması imkansıza yakın. Muhammed çok iyi bir matematikçi olsaydı bile, kuralları belli bir işleme göre koyardı ve çok basit ve ilkel olurdu sistem. Ama ileri düzeyde incelendiğinde ise çok daha farklı kuralların olduğu gözüküyor.(örnek yazılımda olan bir işlemin olması)

    Müzelerdeki eski kuran nüshaları da 19'un düzelttiği harfleri destekliyor ve 19'un istediği gibi yazılmış harfler.(7.sure 69.ayetteki sad-sin yazımı)



    Tevbe suresinin son 2 ayetinin ise hemen reddedilmemesi gerekir. Çünkü sistemin içinde sistemde olabilir veya daha tam olarak keşfedilmemiş olur. Bu zamandan 100 yıl sonra bir örgü keşfedilse kuranda ve bu 19'u, tevbe son 2 ayeti, yeni sistemi desteklese onaylasa işler değişir. Sağlam incelenmeden reddedilmemeli. Ama Tevbe suresinin inişi tersten başlaması da imkansız.(tüm sureler 1'den başlayarak iniyor, tevbe ise tersten) Belki bu sure iniş sırasında bir test olabilir. Özellikle tevbe suresinin tersten inişi 19 gibi bir sistemin de böyle bir sonuç çıkarması test içinde test olabilir kitaba iman için. Tarihsel olaylarda da tevbe son 2 ayet ekleme olduğu gözüküyor ayrıca. Kısaca bu tevbe suresi olayı çok karışık.

    19 gibi bir sistem var ama daha tam keşfedilmiş değil bana göre.

    Reşad elçide olabilir ve yanlışları da olabilir. Musa Peygamber bile adam öldürmüşken hayatında herkes hata yapabilir peygamberler bile. Mesela Muhammede sen imandan uzaktın demesi gibi kuran ayetlerinde.



    Çok uzattım ve dağınık oldu. Kısaca sünnet ve hadis yoktur.Mantıklı ve akıllı insanlar bunu farkeder.
    Düşünmeyenlerde sen alimlerden daha iyi mi bilirsin derler maymun gibi alim şaklabanlığı yaparlar.

    Din adamlığı/ruhbanlığı yoktur kuranda/islamda.

    Din evrensel ve herkesin anladığı kurandan kendinedir. Namaz kılmayan veya ibadet yapmayanlar için cehenneme gidip yanacaksın diye bir ifade de yoktur.(74.surede bahsedilen bir çeviri hatası var ve o namaz değil destektir karıştırmayın)





    Bu mesajı alıntılayıp sen hayinsin zındıksın kafirsin diyene çatal kaşık takımı hediye.



    Not: Müminim/müslümanım/barışçılım.

    İlk cümleden sonrasını okuyan boşa okumuş olur. Peygamberi sahabeyi tüm geleneği yok sayıp sayı harf kombine ederek din izah etmenin varacağı sonuç, Muhammed şunu yapıyor olamazdı, Muhammed şöyleydi böyleydi demenin ötesine geçmez. İnandığını söylediği peygambere bile nasıl hitap edeceğini bilmeden din konusunda ahkam kesmek de yeni moda oldu. Hadisler uydurma, gerçek Kuran yakıldı deyip de sonra da Kuranın doğru olduğuna inanmak da farklı bir düşünme şeklinin tezahürü olsa gerek. İlk cümleden sonra gelenlerin neredeyse tamamı birbiriyle çelişki içerisinde...

    Düşük zekalar için çelişkidir zaten bunlar. Senin gibi düşük zekalar hadislere inanmasa zaten dinsiz olur. O yüzden anlamaya uğraşma ufak aklınla. Neler yazdığını görüyoruz bu konuda boş yapma.Birde Hazreti yaşayanlara söylenir ayrıca ölülere değil. Efendi ise tektir oda Allah. peygambere onu bunu eklerken bile şirk yapıyorsunuz siz. Benim mesajımı zaten senin gibiler okumasın merak edenler düşünenler okusun. Sana kat kat büyük gelir bu gömleği giymek.



    Sizin gibi yüksek zekalar peygamberin sözlerini yalanlayarak, kendilerince yeni bir din uydurarak entel takıldıklarını sanan zavallılardır asıl. Dini literatürün L sinden bile habersiz "tüm hadisler uydurmadır" diye işkembeden sallamakla yüksek zeka olunuyorsa memlektte sizin gibi yüksek zekalılardan geçilmiyor zaten. üç tane dini terim yazsam bomba zanneden, her gördüğü sakallıyı işid zannedenler burada din konusunda ahkam kesiyor. Bir hadisin uydurma, zayıf yada mütavatir kabul edilmesinin ölçüleri var. Hadis diye bir bilim dalı var. Tüm hadisler uydurmadır demekle dünya düzdür bunlar beyinsiz bişeyden anlamıyor demek arasında hiçbir fark yok. Bir hadisçi bir sözün hadis olup olmadığını belirleyebilmek için bin tane kriter koymuş. Bir ilim dalı hakkında bilginiz yoksa, hangi ölçülere göre hadis sahih kabul edilir bilmiyorsanız susun da bari gerçekten görenler adam sansınlar. Cahillerden de kötüsü birşey bilmeyen değil, birşey bilmediğini dahi bilemyenlerdir...

    Ben de zaten sizin gibi yolunu sapıtmış, insanları da dinden saptırmak isteyenler birşeyler öğrensin diye değil, aklı başında insanlar sizlerin ne halde olduklarını görsünler, anlasınlar ve ibret alsınlar diye yazıyorum zaten. Din konusunda benim klasmana yükselebilmeniz için meal okumanın ötesine geçebilmeniz lazım. Arapçanın a sını bilmeyen fıkıh tefsir hadis hiçbir temek kaynağı tanımayanlar ancak amatör de mücadele verir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertewas -- 27 Mayıs 2017; 22:22:50 >




  • Düşünün. Ali,Ömer,Ebubekir,Osman neden hadisleri derlemedi toplamadı yazdırmadı da buhari gibi tirmizi gibi adamlara bıraktılar?



    İnsanların dinden yoksun kalmasını istedikleri için mi yoksa Muhammed hadis yazımını yasakladığı için mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m@rslan

    Hz. Adem Aleyhisselam bile dunyada cektikleri ayriligin son bulmasi icin, Peygamber Efendimizin (SallallahuAleyhiVesellem) yuzusuyu hurmetone diye dua edince Rabbimiz (CeleCelallahu) duasini kanul ediyor.

    Herseyi ezelden bilen Rabbimiz Hz.Adem Aleyhiselama soruyor.

    O'nun adini nerden biliyorsun.

    Hz. Adem buyuruyorki:

    Ya Rabbi, beni yaratip ruh verdiginde ilk olarak gordum ki, Arş'in kapisinda "ALLAH" adinin yaninda "MUHAMMED" yaziliydi. Anlafim ki adinla adini yanyana koydugun o kulunun adiyla dua edersem olurki affoluruz...



    Ben nasil sevmem, nasil yaparim bilemem, Allah'imizin (Cellecelallahu) "Habibim," dedigi efendimizi, nasip etmesin onun sevgisinden askimdan mahrum bir animizi.





    canim kardesim. peygamber den soz eden kim?

    elciye elci olmaya calisan 'adam'lardan, sihlardan, seyhlerden, alimlerden bahsediyorum ben. cidden bunu anlayamayacak kadar mi gozlerin kapali?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • edipi mefta reşadı Sorgulamadan Körü Körüne İzleyenler


    19 cular edipi rabb leştiren müridler !!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtnmr

    Düşünün. Ali,Ömer,Ebubekir,Osman neden hadisleri derlemedi toplamadı yazdırmadı da buhari gibi tirmizi gibi adamlara bıraktılar?



    İnsanların dinden yoksun kalmasını istedikleri için mi yoksa Muhammed hadis yazımını yasakladığı için mi?

    Hadis öğren hadis. Hadis usülü öğren de konuş. komik duruma düşüyorsun. Peygamber hangi dönem hadis yazmayı yasaklamış, hangi dönemde serbest bırakmış otur öğren. Hz. Ali hiç mi hadis kaydetmemiş bilmiyorsan öğren. Hz. Alinin vahiy katiplerinden biriydi. kendi özel mushafı vardı ve peygamberden ayetler dışında kaydettiği hadisler de oldukça fazlaydı. Hatta Kuran-ı Kerim toparlanıp mushaf haline getirilirken Hz. Aliden kendi mushafı istendi, Hz ali mushafında ayetler dışında bazı özel bilgiler olduğunu, mushafında peygamber tarafından sadece kendisine söylenen özel sırlar bulunduğunu ve açıklamaması gerektiğini ve mushafını veremeyeceğini bildirdi. Kuran ayetleri toparlanıp Mushafı oluştururken kendi mushafına aykırı bir durum görürse müdahale edeceğini yine bildirdi. Hz Alide de birçok sahabide de peygamber sözleri kayıtlı idi. Hatta Hz Ali mushafında ayetler ve hadisler içi içe idi. Hz Ali bunların hangisi ayet, hangisi ayet açıklamaları, peygamber sözü bilirdi

    Hadislerin derlenmesi ve toplanması sonraki yüzyılda olabilir ama bu hadislerin hiç yazılmadığı sonucunu çıkarmaz. o yüzyılda yoğun bir hadis derlemesi için büyük çaba sarfedildi, çünkü peygamberi gören sahabiler ve onları gören tabiiin azalmaya ve bu canlı kaynaklar yok olmaya başladı. Bunların aynı ayetler gibi kayda alınması ve sonraki kuşaklara kayıtlı bir şekilde devredilmesi zorunlu bir hal aldı. Hadis tarihi, hadis usülü bilmeden işkembeden sallamaya devam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertewas -- 28 Mayıs 2017; 1:9:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtnmr

    Ey Allah’ın Resulü, salat ve selam senin üzerine olsun!
    Ey Allah’ın Habibi, salat ve selam senin üzerine olsun!
    Ey Allah’ın Arşının nuru, salat ve selam senin üzerine olsun!
    Ey Allah’ın mahlukatının en hayırlısı, salat ve selam senin üzerine olsun!
    Öncekilerin vede sonrakilerin Efendisi, salat ve selam senin üzerine olsun!
    Hamd alemlerin Rabbi olan Allah mahsustur!



    Şirkin diğer türlüsü. Allah ile Muhammedi habib(sevgili) yapmak. Utanmasalar son satırda Allah'tan bahsetmeyecekler bile. Sonra derler bu şirk değil basbaya şirk işte istediğin kadar kıvırsanda.

    sizin mantıkla allah bu ayette peygamberi kendisine ortak görüyor. Allah ve melekleri bile peygamberini överken ve bunu müminlerden isterken peygambere salatü selam getirmeyi şirk olarak görmek kadar cahilce ve körlük içinde bir yorum nasıl yapılabilir!

    AHZÂB-56: Şübhesiz ki Allah ve melekleri o peygambere çok salât (ve tekrîm) ederler. Ey îman edenler, siz de ona salât edin, tam bir teslîmiyyetle de selâm verin.

    Bu ayeti de kafalarına göre değiştirmişlerdir hemen. Açın yazılmış tüm meşhur tefsir ve meallere bakın. bunların anladığı gibi bir tane daha insan var mıdır bu ayeti çarpıtan... İslam dünyasında kabul görmemiş edip gibi yaşar nuri gibi sapıtmış uç adamların yorumları dışında bu ayeti çarpıtan başka kim var bakın! Dini çarpıtan adamların hepsi böyle meselelede ağız birliği etmişler. Mesela büyük ulema edibin ayeti çevirmesi...

    Edip Yüksel: ALLAH ve melekleri peygamberi desteklemektedir. Ey inananlar siz de onu destekleyin, gereken saygı ve itaati gösterin.

    Ayetin meallerine bakın. kaç kişi bunu salat kelimesini sadece destekleme anlamında kullanmışlar....
    http://www.kuranmeali.org/33/ahzab_suresi/56.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertewas -- 28 Mayıs 2017; 0:59:34 >




  • mahbub... muhabbet edilen

    hulul.... günü gelen manasında.

    sevgili, dost gibi anlayışlar sonradan çıkmış.

    mhb... merhaba yani muhabbetle ilgili olan. buradaki r nin harfe ekleme olduğunu anlamaktayız. yani mhb mahbub....muhabbe olan olabilir ancak merhaba derken kişileşmiş olduğu görülüyor.

    muhabbet edilen kişi kimse manasında kul erkek gibi düşünülür.

    hulul eden mahbub.... günü gelen vadesi gelen muhabbet.

    ben ibrahimin duası isanın muştusuyum..... ben günü gelen bi muhabbetim gibi.

    muhabbet günüyüm.

    muhammedurrasulullah ayeti bakımından hz. muhammed aleyhisselam olan anlayışın muhabbet günü olduğu anlaşılıyor.

    son rasul denmekte bu açıdan muhabbet günü kavramı önemlidir.

    ALLAHU tealanın muhabbet beyanı bi açıdan kitabullahı tedristir.

    yani kitab bi açıdan rasul aleyhisselamla muhabbettir.

    subhana hadisiyne sadagallahul fitan. hadis olan zaten ayettir. aslında muhabbet günü bakımından kitabullahla muhavere ederken ki tefekkürler hadislere veya hadisi anlamaya yakın haldir denebilir.

    yani kitabın tasdiklediği haller bakımından hadisi değerlendirmek lazımdır.

    kitabullahta neler bulunur neler bulunmaz gibi düşünmek olası.




  • bir müslüman olarak sadece kuranın Türkçe mealleri müslümana yeterlidir.
    namazını da cemaatine göre kılarsın olur biter.
  • hani yazmayayım diyorum ama bir türlü duramıyorum :)
    insanlara bazı olmayan şeyler öylesine işlenmiş ki hiç araştırma gereği dahi duymadan kabul ediyor
    misal Hz. Muhammed'in ruhlar aleminde ilk yaratılan insan olması gibi ?

    Kuran'da alenen ilk yaratılan insanın Hz.Adem olduğu bildirildiği halde
    Kuran'a değil de ,rivayetlere mi inanacağız ?
    sonra ruhlar alemini kim biliyor ?
    peygambere hitaben "ruh hakkında çok az bilgi verdik" denildiği halde ,kimmiş bu ruhlar aleminin taa başını dahi bilen?
    üstelik hangi ayette ilk yaratılanın daha kıymetli olduğu yazıyor ?
    bütün peygamberler zaten bizim peygamberimiz değil mi ?
    en büyük peygamber bize gelmiş olsa ,bu bize ne kazandırır ?
    torpile alışan insanlar ,galiba bu konuda da torpil olacağını falan zannediyor olmalı
    bir peygamberin Allah katındaki değeri ,o peygamberi ilgilendiriyor ,ona inandım diyenlere bir torpil vaadi ben görmedim ,peygamber en üst mevkide olduğunda bu onu ilgilendiriyor ,yok öyle biz ona inandık ,o zaman ona komşu olacağız durumu
    Kuran'açık seçik bildirilmiştir ,kim Allah'ın emir ve yasaklarına daha çok uyar ve çokça ibadet yaparsa onun mevkinin yüksek olacağı ,lakin sadece bir ayrıcalıktan bahsedilmiş ,o da peygambere ilk inanan ve onunla birlikte olanların mevkilerinin yüksek olacağı
    ki bu zaten çok mantıklı ,çünkü peygamber yaşarken onunla olup ,ona destek verenler alenen görülmüş ama şimdi "ben peygamberi çok severim ,ölürüm onun için" diyenlerin samimiyetini nasıl anlayacağız ?
    belki peygamber zamanı yaşasa müşriklerden yana olacaktı ,olamaz mı ?
    günümüzde hep güçlünün yanında olmayı seven müslümanlar (bazı) size bir şeyler anlatmıyor mu ?

    "siz hiç düşünmez misiniz ,hiç araştırmaz mısınız" ayetini dahi okumayanlar olduğu kesin

    insanoğlu kesin olarak bildirilmişe değil de ,nedense bildirilmemişe inanmayı yeğliyor ve bu şekilde kurtuluşun daha kolay olacağına inanıyor ,inandırılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 28 Mayıs 2017; 3:21:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtnmr


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: mtnmr

    Ey Allah’ın Resulü, salat ve selam senin üzerine olsun!
    Ey Allah’ın Habibi, salat ve selam senin üzerine olsun!
    Ey Allah’ın Arşının nuru, salat ve selam senin üzerine olsun!
    Ey Allah’ın mahlukatının en hayırlısı, salat ve selam senin üzerine olsun!
    Öncekilerin vede sonrakilerin Efendisi, salat ve selam senin üzerine olsun!
    Hamd alemlerin Rabbi olan Allah mahsustur!



    Şirkin diğer türlüsü. Allah ile Muhammedi habib(sevgili) yapmak. Utanmasalar son satırda Allah'tan bahsetmeyecekler bile. Sonra derler bu şirk değil basbaya şirk işte istediğin kadar kıvırsanda.

    sizin mantıkla allah bu ayette peygamberi kendisine ortak görüyor. Allah ve melekleri bile peygamberini överken ve bunu müminlerden isterken peygambere salatü selam getirmeyi şirk olarak görmek kadar cahilce ve körlük içinde bir yorum nasıl yapılabilir!

    AHZÂB-56: Şübhesiz ki Allah ve melekleri o peygambere çok salât (ve tekrîm) ederler. Ey îman edenler, siz de ona salât edin, tam bir teslîmiyyetle de selâm verin.

    Bu ayeti de kafalarına göre değiştirmişlerdir hemen. Açın yazılmış tüm meşhur tefsir ve meallere bakın. bunların anladığı gibi bir tane daha insan var mıdır bu ayeti çarpıtan... İslam dünyasında kabul görmemiş edip gibi yaşar nuri gibi sapıtmış uç adamların yorumları dışında bu ayeti çarpıtan başka kim var bakın! Dini çarpıtan adamların hepsi böyle meselelede ağız birliği etmişler. Mesela büyük ulema edibin ayeti çevirmesi...

    Edip Yüksel: ALLAH ve melekleri peygamberi desteklemektedir. Ey inananlar siz de onu destekleyin, gereken saygı ve itaati gösterin.

    Ayetin meallerine bakın. kaç kişi bunu salat kelimesini sadece destekleme anlamında kullanmışlar....
    http://www.kuranmeali.org/33/ahzab_suresi/56.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

    Salatı övmek olarak mı anlıyorsun sen arapça öğren diyen arkadaş?


    Ulan orada destekler/yardım eder diyor. Ayette direk destekler yardım eder diyor neyin tefsiri yahu neyin?Över veya cahillerin anladığı onun için namaz kılar demiyor desteklediğini belirtiyor. Ayrıca selada habibi/arşın nuru gibi kelimeler şirkle dans etmektir.

    Git kelimenin anlamını öğren gel öyle konuşalım.

    ''Tuvalete gittim geldim'' cümlesini bile tefsir edecekler utanmasalar vay arkadaş.

    Birde o tefsir eder kuranı. Oda Allah. Bizzat kendi söylüyor. Şirkperestler sizi.

    salavata şirk diyen kişi, bak orada ayetin çevirilerinin tamamı var. Destekleme yardım anlamın kelime ihtiva etse dahi bu kelimenin türkçedeki anlam karşılığı fazla. salavat kelimesini sırf destekleme anlamında anladığında ayetin ikinci kısmını nasıl açıklayacaksın. Ey iman edenler siz de peygamberi destekleyin derken bugün peygambere nasıl yardım edip destekleyeceğiz. sizzin yaptığınız gibi peygamberin tüm sözlerini reddederek mi peygamberi destekleyeceğiz! Allah ve melekleri son peygamberin şanını yüceltirken siz bu tavrınızı nereye koyacaksınız!

    Ayetleri istediğiniz gibi eğip bükmek size birşey kazandırmaz. Her ayetin ayetle açıklaması var diyerek yine peygamberi bir kenarda bırakma çaban bile ayetin ruhuna aykırı. Allah ve melekleri peygamberi destekleyecek ve siz onu ve sözlerini yok sayacaksınız.

    Kuranı Allah peygamberine açıkladı, peygamberi inkar ederek Allahın ayetlerini inkar eden sizlersiniz. biz peygambere inanıyoruz demeniz sırf lafta, peygamberi dinin hiçbiryerinde kabul etmeyen bir peygamber inancı. Peşinde takıldıkları Reşad Edip gibi ne oldukları belirsiz adamlar bile bunlara göre dinde peygamberden çok söz sahibi...

    "Ey Rasûlüm, insanlara de ki: Eğer Allâh'ı seviyorsanız, bana uyun ki, Allâh da sizi sevsin ve suçlarınızı bağışlasın." (Âl-i İmrân, 31)

    Ayette Allah Reşada değil, Peygambere itaati ve ona salavat getirmeyi, sizin anladığınız şekilde onu desteklemeyi emrediyor. Onun sözlerini reddetmenizi ve dinde yok saymanızı değil....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905

    Peygamberi inkar ettiği iftiranı kanıtlar mısın ? Eğer edip Reşad a peygamber dediğini iddia ediyorsun peki edip hangi gelen vahiyleri gösteriyor edip kutsal kitabı inen ayetler neymiş Reşad a gelen . Kimsenin peygamber olduğunu iddia ettiği Yok ver iftira ver yalan yapmayın mübarek Ramazan hhee. Reşad a geldiğini iddia ettiğiniz ayetleri yazın da bilgilenelim

    Yukarda sayfalardır adamlar ne yazıyor okumuyormusun sen? reşad son elçidir, ona imanla herkes sorumludur, cabraille görüştüğünü bize bildirmiştir gibi bir sürü zırvayı okumadın mı? Cebraille görüşen elçiye dini literatürde ne deniyor, peygamber. Gerçek son peygamberin her sözüne uydurma diye iftira edenler bu zırvaların peşinden gidiyorlar. İftira eden biri varsa o da ortada, Allaha ve onun son peygamberine açıkça iftira edildiğini göremiyormusunuz!

    Sen herhalde islam tarihinde ki Cebrail ile Azrail ile konuşanları bilmiyorsun tabi ki Reşad dahil hepsi uydurma zırvadır . Edip istediğinin son peygamber olduğuna da İnana bilir ! Zırvadır . Ancak Kurandan başka kaynak yoktur . Hadis ve mezhep yalandır. Peygambere edilen iftiralardır . Reşad Cebrail ile ne konuşmuş ben o kısmını kaçırdım ne vahiy gelmiş gelen vahiyler neredeydi ? Tekrar hatırlatır mısın rica etsem? Ben araştırdım bulamadım . Reşad a indiği iddia edilen vahiyler ayetler yazıyorum birşey çıkmadı benim araştırmamdan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • La ilahe illallah. Devamı şirktir . Kuran'da böyle bir cümle yoktur. Eklemedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905

    Peygamberi inkar ettiği iftiranı kanıtlar mısın ? Eğer edip Reşad a peygamber dediğini iddia ediyorsun peki edip hangi gelen vahiyleri gösteriyor edip kutsal kitabı inen ayetler neymiş Reşad a gelen . Kimsenin peygamber olduğunu iddia ettiği Yok ver iftira ver yalan yapmayın mübarek Ramazan hhee. Reşad a geldiğini iddia ettiğiniz ayetleri yazın da bilgilenelim

    Yukarda sayfalardır adamlar ne yazıyor okumuyormusun sen? reşad son elçidir, ona imanla herkes sorumludur, cabraille görüştüğünü bize bildirmiştir gibi bir sürü zırvayı okumadın mı? Cebraille görüşen elçiye dini literatürde ne deniyor, peygamber. Gerçek son peygamberin her sözüne uydurma diye iftira edenler bu zırvaların peşinden gidiyorlar. İftira eden biri varsa o da ortada, Allaha ve onun son peygamberine açıkça iftira edildiğini göremiyormusunuz!

    Sen herhalde islam tarihinde ki Cebrail ile Azrail ile konuşanları bilmiyorsun tabi ki Reşad dahil hepsi uydurma zırvadır . Edip istediğinin son peygamber olduğuna da İnana bilir ! Zırvadır . Ancak Kurandan başka kaynak yoktur . Hadis ve mezhep yalandır. Peygambere edilen iftiralardır . Reşad Cebrail ile ne konuşmuş ben o kısmını kaçırdım ne vahiy gelmiş gelen vahiyler neredeydi ? Tekrar hatırlatır mısın rica etsem? Ben araştırdım bulamadım . Reşad a indiği iddia edilen vahiyler ayetler yazıyorum birşey çıkmadı benim araştırmamdan.

    İslam tarihinde yalancı peygamber çok. vahiy geldiğini söyleyen, cebraiile konuşan da az değil. Kuran ana kaynaktır ama Kuranı anlama yönünde gelenek reddedilemez. Sünneti geleneği reddederek Kuran falan anlaşılmaz Ne ibadetin ölçüsü ne de muamelelerde ana hukuk kurallarını belirleyemeyiz. Ölü eti ve kan ayette haram kılınmışken peygamber ölü balık ve dalak karaciğer gibi büyük çoğunluğu kan olan sakatatın yenebilceğini açıklamış. Bu bilgiler olmadan Kuranı nasıl anlamayı düşünüyorsunuz. Bak yukarda koskoca makale yazdım. Kuranı anlayabilmek için sünnete hadise ihtiyacımız var. Bir meselede alimler icma etmiş birleşmişse ona bakarız, kıyas yöntemlerine bakarız. Birçok mesele zaten mezhep imamları tarafından ortaya koyulmuştur. Hangi durumda abdestim bozulur diye deli gibi Kuranda hüküm aramaya, bulamayınca da demekki abdestin bozulması diye birşey yokmuş diyerek işkemden hüküm uydurmanın alemi yok. Amerikayı baştan keşfetmeye çalışmanın anlamı yok....




  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.