Şimdi Ara

Hadi Evimizdeki Projeksiyon Odaları (PAYLAŞIM) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
45
Favori
47.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rgokdemir

    :)
    Neye kıyasla süper?

    Bir önceki haline
  • Herkese iyi bayramlar.

    Arkadaşlar bu başlıkta sinema odası düzenlemeleri konusunda tadilat meselesine de yer verdiğiniz için sorumu burada soruyorum.Şöyle ki aşağıdaki örnek fotodan hareketle sizce projeksiyon perdesini gizlemek için ( ve yeterli alan olmaması sebebiyle) salonumdaki alçıpan üzerine alçı sıva yapılmış gizlı ışık (ışık bandı da diyorlar) kesilebilir mi?

    Spiral ve uygun bir ağızla panel içindeki metal desteklere zarar vermeden işaretli yerlerden paneli kesmek ve içine motorlu perdeyi yerleştirmek istiyorum.Sizce "alçıpan tekniği" açısından bu bir sorun teşkil eder mi?Yani alçıpanda çökme vs durumlar gerçekleşebilir mi?Eğer bu iş olur derseniz hangi spiral(avuç taşlama aracı/canavar) taşı kullanmalıyım?Yoksa başka bir alet mi işimi görür?
     Hadi Evimizdeki Projeksiyon Odaları (PAYLAŞIM)




  • Alçıpancıları çağır, onlar kolayca, fazla kırıp dökmeden hallederler, tavana resmen bir iskelet ile tutturuyorlar herşeyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TW9100W Sonrası son halimiz :)
     Hadi Evimizdeki Projeksiyon Odaları (PAYLAŞIM) Hadi Evimizdeki Projeksiyon Odaları (PAYLAŞIM) Hadi Evimizdeki Projeksiyon Odaları (PAYLAŞIM)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Perde kalkıp ışıklar açılınca insanın da içi açılıyor. Bütün sistemde beni üzen tek şey WD LIVE oynatıcı oldu. Prj çok zor görüyor. Ses sistemi plastik samsung 6750w... Keşke bekleyip Sony nin yeni çıkarttığı beyaz ses sistemini alaydım diyorum
     Hadi Evimizdeki Projeksiyon Odaları (PAYLAŞIM)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten çok güzel ve iç açıcı bir mekan olmuş. Özellikle kapalı durumda perdenin görünmemesi ve projeksiyon yeri çok hoşuma gitti. Güle güle kullanın.
  • laedri81 kullanıcısına yanıt
    Size bir matkap birde falçata diğer adıyla maket bıçağı gerekiyor.

    Kesilecek alanı çerçeve içerisine alın. Daha sonra çerçeve üstünde herhangi bir yere matkap ile delik açın. O delikten falçata yardımıyla düzgün ve prüzsüz şekilde kesebilirsiniz
  • Duvarlar krem mi yoksa normal beyaz renginde mi ?
  • 4007 kullanıcısına yanıt
    Duvarlar krem renginin bir tonu olan kumsal renginde. Alçıpan ise beyaz.Benim merak ettiğim bu bölümü keserken sizce alçıpanın sıvasında/boyasında çatlamalara sebep olup çizgi dışına da zarar verebilme ihtimalim var mı?
  • siyahtemas kullanıcısına yanıt
    Şimdi giderler 200-300 lira isterler diye temkinli yaklaşıyorum alçıpancılara ama keşif için çağırıp fiyat tespitinden sonra karar vermekte fayda var. Gözümü karartmamamın sebebi henüz perdem gelmemesi.
  • laedri81 kullanıcısına yanıt
    Ben bizzat kendi tv ünitemi kendim yaptım. Şimdi yapmanız gerek çırpı ipi maket pıçağı ve bir matkap almak olacak.

    Ölçüleri kendi kafanızda belirledikten sonra kağıt üstünde hazırlayın. Sonra aynısını alçıpana çırpı ipi yardımıyla uygulayın. Daha sonra alçıpana ufak bir delik açtıktan sonra maket pıçağıyla düz kesecek bir şekilde ayarlayın. Tavsiyem metreyle birlikte kesin. Bu sayede düzgün bir kesim yapacaksınız Ayrıca illaki matkaba gerek yok. Eğer kendinizden eminseniz zaten maket pıçağıyla kesilecek alanın 2 kere üstünden gidince kendisi kesiliyor. Yada hafif bir şiddette kesilen alana vurduğunuzda kendiliğinden kesiliyor. Alçıpanı bir arada tutan şey üstündeki kağıttır.
  • 4007 kullanıcısına yanıt
    Bugün keşif için usta geldi.Ben kestikten sonra iç kısmın kutu gibi olmasını (kutulama) da istedim. Tıpkı perde kornişi için yapılan gizli kutulamalar gibi. İstediğim ölçüler 15cm 'ye 310 cm idi. Usta daha geniş bir alanı kesip metal çıtalar yaparak kutulama yapacağını sonra da boyayacağını renk farkı olmasın diye de bütün gizli ışık bandını boyaması gerektiğini söyledi.Ücretin ne olduğunu da asıl patron söyleyecek.İki kişi bir günde bitirir bu işi dedi sevgili ustamız.Bence 250-300 gibi bi' fiyat biçecek.

    Kesim işini ben hallederim gibi sanki.Eşim de böyle şeylerde bana yardım etmeyi sever.Tavsiyelerinden hareketle benim kararlılığım eşimin de yardımıyla bu işi hallederiz gibi.Sonra da ısı yalıtım straforu kullanarak kutulamayı kendim yaparım.Alçıyı da üstüne vurup boyayı yaparım.İçte kalacağı için dalgalanmalar veya pürüzler çok da önemli değil.Yeter ki düz kesebileyim.Gerisi Kolay.

    Perdem yaklaşık bir ay sonra gelecek.Salon hazır olunca ilk iş fotoları çekip burada paylaşmak olacak.




  • laedri81 kullanıcısına yanıt
    Cümlelerinizden anlıyorum ki bu tür işlere az çok eliniz yatkın. Sorunun düz kesebilmek sanırım. Dediğim gibi çırpı ipi sayesinde düz bir kesim yapabilirsiniz. Ayrıca ince bir tahta yardımıyla da bu işi yapabilirsiniz. Eşiniz tahtayı çizgi üzerinde tutar. Sizde maket pıçağı şeklinde kesimi yaparsınız. Ayrıca 300 tl çok pahalı. Ben burada tv ünitesinin masraflarını 80 tl ye hallettim. Bizim burada komple evin tavanını o fiyata yapıyorlar
  • 4007 kullanıcısına yanıt
    Bu çırpı ipi çözümünü ilk defa sizden duydum.Çok iyi de oldu çok güzel oldu.Perde gelmeye yakın alçıpana kafa göz girişecem.Batırırsam da zaten alçıpancı geniş bi' alana kırıp yeniden yapacağı için problem olmaz.Ustanın karşısında biraz yüzüm kızarır o kadar :)

    300 tl benim tahminim.Bugün yarın patron arar fiyatı söyler.
  • laedri81 kullanıcısına yanıt
    Sorun olacağını bende sanmam. Boyalı çırpı ipiyle işinizi sorunsuz halledebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4007 -- 11 Ekim 2014; 18:46:57 >
  • BENQ W7500
    Specta Contrast Grey 108 inç
    Gefen Wireless 3D HDMI Transmitter...
    Prometheus

     Hadi Evimizdeki Projeksiyon Odaları (PAYLAŞIM)
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    test sahneni koymuşsun yine,hayırlı olsun
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    Serdar teşekkürler.
    Projektörsüz hayata geçişi denedim ama başarılı olamadım
    Olmuyor TV ile film seyredilmiyor...
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Aynı fikirdeyim Altuğ,görünen o ki daha bu yolda çook projektör eskiteceğiz :)
  • Aynen devam
     Hadi Evimizdeki Projeksiyon Odaları (PAYLAŞIM) Hadi Evimizdeki Projeksiyon Odaları (PAYLAŞIM) Hadi Evimizdeki Projeksiyon Odaları (PAYLAŞIM) Hadi Evimizdeki Projeksiyon Odaları (PAYLAŞIM) Hadi Evimizdeki Projeksiyon Odaları (PAYLAŞIM)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.