Şimdi Ara

::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye) (330. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.880
Cevap
15
Favori
645.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 328329330331332
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Mert,

    Fiyatlar ile ilgili olarak Almanya'da sadece % 19 KDV var, başka bir vergi türü yok (yıllık sabit vergilerden hariç tabi). Alman sitesinden verdiğim fiyat aracın belirtilen motor ve donanım saviyesine sahip KDV dahil net fiyatı. Ek aksesuarlarla o fiyat daha da artıyor. Bizde 1.6 litreye kadar olan araçlar Almanya ile aşağı yukarı aynı fiyat, 1.6 litre olanlar ise Almanya'dan çok daha yüksek bir fiyata alınıyor. O da % 37 yerine % 60 olarak uygulanan ÖTV'den kaynaklanıyor.

    Ancak şu da var. Almanya'da Comfortline donanım ile Türkiye'de Comfortline donanık arasında yine de bazı farklar var ve bunları Almanlar ek donanım ile sipariş etmeleri gerekiyor.www.volkswagen.com sitesindeki Konfigurator'da bunu tek tek görmek mümkün. Ama en güzel Configuratorwww.vw.com (ABD) çünkü hepsini eklesen bile en pahalı Passat 40.000 Doları belki geçiyor, ama çoğunlukla geçmiyor.

    Bu da 50.000 YTL demek...

    (bu arada Mor renk nasıl ama... enfes ya, bu renkler, beyaz, mor, mocca, hepsi bir sanat şaheseri gibi... güneş ışınlarının seve seve düştüğü boyalar bunlar).




  • Passat Comfortline 1,4 l TSI 90 kW (122 PS) 6-Gang 25.700,00 € =) 49.500 YTL ama bizde Comfortline'da standart olan onlarda Comfortline'da standart değil. Hafif alaşımlı jant, deri direksiyon simidi ve deri vites topuzu, direksiyondan kumandalı yol bilgisayarı ve ses sistemi, alarm, coming/leaving home, sis farları, vb. vb.

    Üşenmedim ve komple listeyi kopyaladım.

    http://picasaweb.google.com/bachelor1972/Passat3C (muhteşem bir PASSAT daha)

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 28 Haziran 2008; 19:36:52 >




  • ycg61 dostum,

    simdiden hayirli olsun

    katiliyorum, bende siparis edip 2,5 ay beklemistim ama arac tam istedigim renk ve opsiyonlarla oldu


    quote:

    Orjinalden alıntı: ycg61

    teşekkür ederim LİTEON. Yalnız bir aracı 2 ay bekleyip almak büyük sabır isteyen bişey. kolay değil. insan alabilecek duruma geldiğinde ve showroom a gidip arabayı beğendiğinde hemen sahip olmak istiyor araca. hemen kullanmak istiyor. ama ben iki ay beklemek durumundayım. umarım beklediğime deyecek.
  • Sevgili Taner Abi,

    bu fabrikada sadece PASSAT VARIANT'mi yapiliyor ??

    yani sedan ve variant ayri fabrikalardami uretiliyor ?

    quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Evet, güzel bir resim daha buldum, hem de VW EMDEN'deki PASSAT VARIANT fabrikasından.

    VW EMDEN FABRİKASINDA PASSAT VARIANT'A YÜRÜR AKSAM TAM OTOMATİK OLARAK MONTE EDİLMEKTEDİR.


     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)





  • Sevgili İzzet ve Atabay, değerli Passat Variant kardeşlerim... Şimdi lütfen PASSAT VARIANT tercih ettiğiniz için sizleri yanaklarınızdan BİR DEFA DAHA öpüyorum, izin veriniz.

    Gel de şimdi DEEP PURPLE dinleme...

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alphadog

    Sevgili Taner Abi, bu fabrikada sadece PASSAT VARIANT'mi yapiliyor ?? yani sedan ve variant ayri fabrikalardami uretiliyor ?

    quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Evet, güzel bir resim daha buldum, hem de VW EMDEN'deki PASSAT VARIANT fabrikasından. VW EMDEN FABRİKASINDA PASSAT VARIANT'A YÜRÜR AKSAM TAM OTOMATİK OLARAK MONTE EDİLMEKTEDİR.



    Sevgili İzzet,

    VOLKSWAGEN PASSAT Almanya'da 2 fabrikada üretilmektedir.

    1. EMDEN [E] (Ostfriesland) Fabrikasında VOLKSWAGEN PASSAT SEDAN ve sadece VOLKSWAGEN PASSAT VARIANT üretilmektedir.
    2. MOSEL [P] (Zwickau) Fabrikasında VOLKSWAGEN PASSAT SEDAN VE VOLKSWAGEN GOLF aynı anda üretilmektedir.

    Sizin Variant'ların 11. hanesi "E" ve sedanların bir kısmının "P" ve diğer kısmının "E" (benimki "P").

    Taner Göde




  • Volkswagen Passat
    Vikipedi, özgür ansiklopedi

    Volkswagen PassatVolkswagen Passat Volkswagen AG ("VW") tarafından 1973 yılından beri çeşitli formlarda üretilen bir aile arabasıdır. Volkswagen Golf/Volkswagen Jetta ile Volkswagen Phaeton arasında kalan bir modeldir ve şu anda Almanya'da bulunan Emden ve Mosel/Zwickau fabrikalarında üretilmektedir. Normalde Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarında Passat olarak bilinen araç, Dasher, Santana, Quantum, Magotan, Corsar ve Carat isimleriyle de satılmıştır.

    Passat, Almanca'da Alize Rüzgarları anlamına gelmektedir.

    Her ne kadar Passat'ın ilk jenerasyonu kompakt sınıf/küçük aile arabası sınıfı olsa da, ikinci jenerasyon boyut olarak büyümüş ve orta sınıf/geniş aile arabası haline gelmiştir.

    Passat, bir sedan model olarak her zaman Volkswagen'in en önemli modelleri arasında olmuştur. 1973 yılında ilk Passat lansmanı Beetle satışlarının azaldığı, arkadan motorlu, daha büyük ve hava soğutmalı Volkswagen Type 3 ve Volkswagen Type 4 (411 ve 412) modellerinin pazarda eski teknoloji kaldığı yıllara denk gelmektedir.

    1964 yılında Audi'yi satınalması ile Volkswagen önden çekişli arabalar veya su soğutmalı motorlar gibi yeni araç teknolojileri geliştirme imkanına kavuştu. Bu geliştirmeler sonucunda 1973'te Passat ve 1974'te Golf yeni jenerasyon araçlar olarak üretildi. Açıkcası ilk Passat, Audi 80/Fox temeline dayanıyordu ve 2005 yılına kadar bu geçmişi paylaştılar.




  • Mark 6 (PQ46 platformu) (2005–halen devam) [değiştir]Volkswagen Passat

    Üretici: Volkswagen
    Üretildiği ülke: Emden, Mosel/Zwickau Almanya
    Üretim yılı: 2005
    Muaddilleri: Volkswagen Golf Mark 5 (PQ35)
    Sınıfı: Büyük aile arabası
    / Orta büyüklükte araç
    Tasarım: Önden Motor, Önden Çekiş / 4 Motion
    Kasa: 4-kapı Sedan (otomobil)
    4-kapı CC
    5-kapı station wagon
    Platform: Volkswagen PQ46 platformu

    B6 Passat wagon
    Avrupa Son kuşak Passat, 2005 yılında Cenevre Otomobil Fuarında görücüye çıktı ve aynı yıl yaz aylarında Avrupa'da piyasaya sürüldü. Yeni PQ46 platformu ile yatay motor yerleşimine dönen VW, Passat için evvelki kuşaklar gibi A4 ile aynı platformu kullanmak yerine artık Golf PQ35 platformunu temel almıştı. PQ46 platformu bazen yanlışlıkla B6 platformu olarak da telafuz edilmektedir, ancak bu evvelki kuşaklarda kullanılan isimlendirmeden kaynaklanmaktadır. Eski kuşaklarda A4 ile aynı platformu kullanan Passat'ın 6.cı kuşağı PQ46 platformu kullanırken Audi B6 (8E) platformu kullanmakta idi.

    Bu kuşak, ilk defa Volkswagen Phaeton ile görülen yeni tasarım anlayışına sahipti ve bir evvelki B5.5 kuşağına göre dramatik iyileştirmeler yapılmıştı. Bazı kesimlerde tasarım hakkında tartışmalar olduysa da, satışlar oldukça arttı.

    4 Motion modelinde yatay motor platformu, hareketini merkez Torsen diferansiyelinin Haldex çoklu kavramasıyla dağıtıyordu. Bu değişiklik ile yerleşim "Önden Çekişli" modellere daha benzeyen bir yapıdaydı, bu sayede yakıt ekonomisi sağlanırken araç içi yerleşim de daha ergonomik yapılabildi.


    R36B5 platformundaki Torsen'e göre daha esnek güç dağılımı sağlayan Haldex kavrama ile, 66:34 veya 34:66 oranlı aktarımlarla sınırlı kalınmadı. Haldex aslen reaktif bir sisteme sahip olup, kızaklama veya güç kaybı tespit edilene kadar standart bir "Önden Çekişli" olarak çalışmaktadır. Gücün tamamına kadar oranlarda aktarımı her iki aksa da ayrı ayrı yapabilmektedir. Bu sistem Audi'de Quattro ile aynıdır.

    Direkt Benzin Enjeksiyonu teknolojisinin VW versiyonu olan FSI, hemen tüm Passat benzinli modellerinde kullanıldı. Eylül 2007 tarihinde Frankfurt Otomobil Fuarında R36 modeli gösterildi. Bu model 3.6 lt VR6 motora sahipti ve 300 HP güç ile 0/100 hızlanmasını 5,8 sn'de yapabiliyordu.


    Çin Pekin Uluslararası Otomobil Fuarında, VW Çin Grubu (FAW-VW) PQ46 platformunda üretilen Passat'ı Magotan ismiyle piyasaya çıkardı.


    Passat CC (Comfort Coupe) Passat CC, Passat'ın 4-kapılı CC versionu olarak hazırlandı ve ilk defa Ocak 2008'de Detroit Otomobil Fuarında görücüye çıktı. Mercedes-Benz CLS, Jaguar XF, Aston Martin Rapide, Porsche Panamera gibi bir model olan CC, sportif coupe ile şık sedanın farklılıklarını ortadan kaldırıyor. Coupe gibi görünen ancak 4 kapılı bir sedan olan CC, 2+2 kişilik oturma düzenine sahip.

    Panoramik cam tavan, yeni ön yüz ve yeni arka tasarıma sahip olsa da CC, PQ46 platformunu ve mevcut motor seçeneklerini kullanıyor.

    İlk defa CC'de kullanılan ve yeni bir özellik olan “Şeritte Tutma Asistanı” (Lane Hold Asist), araç dikkatsizlik sonucu şeritten ayrılırsa otomatik olarak devreye giriyor ve direksiyona müdahale ederek aracı tekrar şeridine geri döndürebiliyor. Tiguan ve Touran modellerinde de kullanılan “Park Asistanı” sistemi ile sensörler aracılığıyla kendi kendine park edebilme özelliğine sahip.

    Passat CC için Phaeton modelinden uyarlanan koltuklar sayesinde hem yaz hem de kış ayları için ayrı iklimlendirme yapılabiliyor. Arka koltuk arasında yeni bir eşya saklama gözü bulunuyor.


    Modeller :Passat CC için motor seçenekleri 1.8lt 160 HP [[[Turbosarj|Turbo]] TSI, 2.0lt 200 HP Turbo FSI, 3.6lt 300 HP FSI VR6 benzinli ve 2.0lt Turbo 140 HP TDI, 2.0lt Turbo 170 HP TDI olarak belirlenmiş durumda. 6-ileri Şanzıman ve 6-ileri DSG seçenekleri yanında yeni nesil 7-ileri DSG kullanılması da düşünülüyor.

    Bu model Türkiye'ye 2008 ikinci yarı 2009 model olarak gelecek.




  • Alizeler, 30° kuzey ve 30° güney paralelleri çevresindeki dinamik yüksek basınç kuşaklarından, ekvatora doğru yıl boyunca esen rüzgarlardır. Tam kuzey ve güneyden esmeleri gereken bu rüzgarlar, Yer'in dönmesi sonucu yön değiştirir. Kuzey Yarım Küre'de kuzeydoğudan güneybatıya; Güney Yarım Küre'de güneydoğudan kuzeybatıya doğru eser. Ekvator çevresinde yükselmiş olan hava da dengeyi sağlamak üzere üstten dönencelere doğru eserek üst alizeleri oluşturur.

    Alizeler, karaların doğu kıyılarında bol yağışlara neden olurken kara içlerinde ve karaların batı kıyılarında kuru rüzgârlar olarak eser. Denizlerin üzerinde karadakinden çok daha kuvvetli ve düzenli eserek gökyüzünün çoğu zaman açık olmasını sağlar. Bu nedenle alize rüzgârlarına açık olan adalar, en gözde turizm merkezleridir.

    Sürekli olmaları ve yönlerinin belirli olması nedeniyle alizeler, tarih boyunca yelkenli gemiler için elverişli bir ortam oluşturmuştur. Yelkenli gemiler devrinde, Amerika ile Avrupa arasındaki ticareti sağladığı için alizelere ticaret rüzgârları denmiştir. .....

    Vikipedi, özgür ansiklopedi




  • Taner audi'nin exclusıve'ydi sanırım böle bi seçeneği var istediğin renk yaptırabiliyorsun aracı belki almanya'dada vw böle bi seçenek sağlıyordur
  • evet arkadaşlar yine konu ile alakasız mesajlarıma ve resimlere devam ediyorum Taner bey'e sözüm vardı değişik resimler için, böylece yerine getirmiş olayım...

    1-PALM JUMEIRAH

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)



    2-DUBAİ' DE SİSLİ BİR GÜN
     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)



    3-BURJ DUBAİ (801 METREDEN KULE VİNÇ İLE EŞSİZ MANZARA)
     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 28 Haziran 2008; 20:44:45 >




  • Arkadaşlar , ve özellikle Taner bey, size zor bir soru sormak istiyorum. bana yardımcı olursanız çok sevinirim.vw in volkswagen sound diye bir donanımı var, almanyadaki sitede görülüyor. yaklaşık 300 euro pahalı ve 10 hoparlör içeriyor. biliyosunuz standart passatlarda 8 hoparlör var. bu sistem hakkında ek bilgiye sahipmisiniz. paylaşırsanız çok sevinirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ycg61

    Arkadaşlar , ve özellikle Taner bey, size zor bir soru sormak istiyorum. bana yardımcı olursanız çok sevinirim.vw in volkswagen sound diye bir donanımı var, almanyadaki sitede görülüyor. yaklaşık 300 euro pahalı ve 10 hoparlör içeriyor. biliyosunuz standart passatlarda 8 hoparlör var. bu sistem hakkında ek bilgiye sahipmisiniz. paylaşırsanız çok sevinirim


    Acaba dynaudio mu??
  • Merhaba YCG61

    http://www.motor-talk.de/forum/-volkswagen-sound-und-rueckfahrkamera-t1747731.html

    VOLKSWAGEN SOUND 8 yerine 10 adet hoparlörden oluşuyor ve sürücü koltuğunun altında bir anfi var. Standart ses sisteminden biraz daha fazlasını isteyen (hem volüm olarak, hem bass frekanslarını daha iyi hissetmek için) bunu sipariş edebilir.

    Dynaudio değil ama bu. Fakat ben orjinal sistemden de çok memnunum. Bana yetiyor. Dediğim gibi bu tercih meselesi. Müzik meraklısı iseniz bence sipariş ediniz. Hayırlı olsun.

    Taner Göde

    Radiosysteme
    "RCD 310 Volkswagen Sound" 945,00 €
    "RCD 310", 4 x 20 Watt, 8 Lautsprecher 630,00 €
    "RCD 510 DYNAUDIO Sound" Volkswagen Individual 2.075,00 €
    "RCD 510 Volkswagen Sound" 1.250,00 €
    "RCD 510", 4 x 20 Watt, 8 Lautsprecher 935,00 €
    CD-Tasche in Echtleder für 12 CDs 21,00 €
    CD-Wechsler für 6 CDs im Handschuhfach 355,00 €
    Digitaler Radioempfang DAB 205,00 €



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 29 Haziran 2008; 1:20:09 >




  • Merhaba Arkadaşlar,

    Yarın, 2008 offroad şampiyonası ilk etap yarışına katılıyorum. Toplam 6 etaptan oluşan bir yarış.
    Gönül isterdi ki bu yarışa Pasat'ım ile katılabilseydim. fakat aşağıdaki resimden göreceğiniz gibi Pasat bu yarış için biraz büyük gelirdi...

    Yarın size sonuçları bildireceğim.

    İşte yarışa katılacağım 4.6 CC 3 vites otomatik Savage .
    85 km hıza ulaşabiliyor. ABS fren sistemi mevcut. 2.5 Hp gücünde.
    Arkasında bulunan küçük tekerlek kalkışta arabanın şahlanmasını önlüyor. Aksi takdirede tam gazda araba takla atabiliyor .

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)
     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)


     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)
     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)


     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)
     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertbasaran -- 28 Haziran 2008; 22:13:26 >




  • teşekkür ederim Taner bey. ağustos ayında Adana da olacağım. size uğramaya çalışacağım, şartlar uygun olursa
  • hep almak istemişimdir bu kucuk araclardan..birkaç kez niyetlendim ama pek bilgim olmadıgı için alamadım..bir sürü çeşit araç var aslında bana bu konuda da yardımcı olursan belkı bende birgün senin gibi yarıslara katılabilirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserkarakus -- 29 Haziran 2008; 0:05:20 >
  • mert benim için bir tane hpi savage ayarlayabilir misin??
    ben kesin kazıklanırım hiç anlamıyorum bir sürü parçası var falan..
    hpi savage xl cıkmış galiba.. http://urun.gittigidiyor.com/Hpi-Savage-XL-5-9-RTR_W0QQidZZ10478274
    resmen heveslendim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserkarakus -- 29 Haziran 2008; 0:32:35 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ycg61

    Volkswagen Passat
    Vikipedi, özgür ansiklopedi

    Volkswagen PassatVolkswagen Passat Volkswagen AG ("VW") tarafından 1973 yılından beri çeşitli formlarda üretilen bir aile arabasıdır. Volkswagen Golf/Volkswagen Jetta ile Volkswagen Phaeton arasında kalan bir modeldir ve şu anda Almanya'da bulunan Emden ve Mosel/Zwickau fabrikalarında üretilmektedir. Normalde Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarında Passat olarak bilinen araç, Dasher, Santana, Quantum, Magotan, Corsar ve Carat isimleriyle de satılmıştır.

    Passat, Almanca'da Alize Rüzgarları anlamına gelmektedir.

    Her ne kadar Passat'ın ilk jenerasyonu kompakt sınıf/küçük aile arabası sınıfı olsa da, ikinci jenerasyon boyut olarak büyümüş ve orta sınıf/geniş aile arabası haline gelmiştir.

    Passat, bir sedan model olarak her zaman Volkswagen'in en önemli modelleri arasında olmuştur. 1973 yılında ilk Passat lansmanı Beetle satışlarının azaldığı, arkadan motorlu, daha büyük ve hava soğutmalı Volkswagen Type 3 ve Volkswagen Type 4 (411 ve 412) modellerinin pazarda eski teknoloji kaldığı yıllara denk gelmektedir.

    1964 yılında Audi'yi satınalması ile Volkswagen önden çekişli arabalar veya su soğutmalı motorlar gibi yeni araç teknolojileri geliştirme imkanına kavuştu. Bu geliştirmeler sonucunda 1973'te Passat ve 1974'te Golf yeni jenerasyon araçlar olarak üretildi. Açıkcası ilk Passat, Audi 80/Fox temeline dayanıyordu ve 2005 yılına kadar bu geçmişi paylaştılar.





    Merhaba ycg61,

    bu çeviriler bana ait

    orjinalini forumda da okuyabilirsin

    http://resim.donanimhaber.com/m_21701718/tm.htm




  • elinize sağlık, bende dün rastladım bu bilgilere ve çok faydalandım. burada paylaşayım dedim .. ama siz hazırlamışsınız zaten ve farklı bir konu açıp paylaşmışsınız. çok teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: önceki 328329330331332
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.