Şimdi Ara

#Haddinibilekşisözlük (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
5.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maaşları çok bile vasıfsızlık meslekleri olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yyaydin

    Atanamayan 2 milyona yakın öğretmenin olduğu ortamda, artık hiç kimsenin, atanmak neredeyse imkansız olduğu için, öğretmenlik okumadığı, şu son 5 senedeki puanları göstererek ancak kendini kandırırsın. Atanma problemi çıkana kadar. (son 7- 8 yıla kadar) o çoooook yüksekte gösterttiğin mühendislik fakültelerinin (boğaziçi marmara vs hariç) neredeyse tamamından daha yüksekti öğretmenlik puanları. neredeyse ataması hiç kalmayan fen bilgisi öğretmenliği şu an 4 net ile üniversiyeye öğrenci alacak hale geldi. girmiş olduğun dandik mühendislik bölümünü yeni yetme çocuklara sat ama bizi kandıramazsın

    Alıntıları Göster
    * fen bilgisi öğretmenliği şu an 4 net ile üniversiyeye öğrenci alacak hale geldi.*
    işte sen düşün,
    4 net ile öğretmenlik kazanan insan ne öğrenebilecek ki sana ne verecek.




  • Adam, özel okullarda nasıl sömürü düzeni altında çalıştığını anlatmak için, yaptığı işi fahişeliğe benzetmiş.

    Bizim millet de mal bulmuş mağribi gibi atlamış. Zaten fırsat arıyorlar öğretmenlere sövmek için.

    Ama güzel kardeşim... Bu ülkenin siyasetçisi de doktoru da ustası da mühendisi de aynı topun kumaşı.

    Sanki öğretmenler kalitesiz de kendi bir halt.

    Bulgaristan'da iki yıllık mezunu arkadaşım , yazılım işinde 20 000 maaşla çalışıyor. Bir zamanlar İhlas Holding'in bilgi işleminin başındaki elemanla tanışmıştım. Adam jeofizik mühendisi. Demek ki bilgisayar mühendisleri boş mezun oluyor ki...


    Eğitim sistemi başarısız. Tüm suç da öğretmenlerde ... Sizce bu mümkün mü?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PERENAL.

    Bu mesaj silindi.
    Tüm baş harfleri küçük yazmışsın. Bu nasıl bir yazı, rezillik vallahi.
    Bırak öğretmeni, ilkokul öğrencisi şu yazıyı yazmaz.
    Daha ne kadar aşağı çekeceksiniz şu mesleği merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PERENAL.

    gözü yiyen eğitim fakültesini bitirir, kpss + eğitim bilimleri + alan sınavından iyi puanlar alır, sözlü mülakatta çuvallamaz, güvenlik soruşturmasından geçer ve asil öğretmenlik sınavlarını kazanır. yiyor mu?

    kimsenin elini tuttuğumuz yok.

    kendi kariyerini ve hayatını planlayamamış ve türkiye’deki sistemi anlayamamış, ailelerinin gözünde birer yarış atı olan insanlar; sadece 3 kuruş fazla maaş almak için gece-gündüz çalışıyorlar ve öfkelerini öğretmenlerden çıkarmaya çalışıyorlar. olan bu.

    öğretmenliğin zorluklarından, güzelliklerinden vs. bahsetmeyeceğim, gerek yok. ama kıskanan, gözü kalan ve bu yüzden aşağılamaya çalışan insanlara da tek bir lafım var. KUDURUN! zamanında çevrenizdeki insanlardan gelecek tepkilerden çekindiğiniz için, ailelerinizin beklentileri olduğu için ve bu yüzden rahat meslek seçemediğiniz için KU-DU-RUN!

    tam tamına yılda 180 gün tatil yapıyoruz. hatta bazı branşların hafta içinde de boş günü olabiliyor. onun yanında staja çıkan öğretmenlerin yine o günü boş sayılabilir. o gün sadece yoklama almakla mükellefler. anlayacağın tatil günümüz mesai günümüzden fazla olabiliyor. eğitim-öğretim zamanında maaşlarımız 4500-5000tl bandına çıkıyor. yaz tatillerinde 4000tl’ye yakın maaş alıyoruz. evet evet hem de o ay sadece güneşlenip denize girdiğimiz halde alıyoruz o parayı. sen o sıcakta harıl harıl çalışıyorsun. kıskanmaya devam et forum köşelerinde. çok komik görünüyorsun. he gözün yerse de baştaki dediklerimi yaparsın. :)
    "İki dinle bir konuş."
    "Çalışmak özgürlük getirir. "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kotkas -- 17 Mayıs 2019; 14:54:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bazıları öğretmenin maaşları az yazmış sizin kadar aç gözlüsünü görmedim

    Benim arkadaşım Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği mezunu yurtdışında yüksek lisans yaptı nerdeyse bir öğretmen kadar maaş alıyor.

    Kamu sektörü milleti sömürü düzenine dönüşmüş haketmediği maaşı alanlarla dolu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 17 Mayıs 2019; 13:9:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0nime-N0-Kyo

    Evet alti üstü bir ögretmenim peki aksini söyledim mi? Ben hep egitimden bahsettim herhangi bir kiyas yaptim mi? Universite puaniyla meslekleri degerlendirmek veya kullandigim forum diliyle meslek kiyaslamasi yapmak bunlar hep egitimsizlikten uzgunum ama zihniyet egitimi diploma veya osym sinavindan alinan puan zannediyor ve yazdigim bir onceki mesajimi hakli cikariyor sizler artik egitilemezsiniz insallah cocuklarinizi egiticegiz.

    Alıntıları Göster
    Sen ve senin gibiler hala 1980'lerde yaşıyor herhalde. Memursun işte sıradan b grubu bir memur. Devletten maaş alan devlete giremese dershanelerde asgariye veya biraz fazlasına çalışan bir meslek.
    Bilgi vermek, eğitmek falan geç onları. Geçti o günler bitti gitti. Devir para devri. Okul devri değil. Parası olan senin gibi on tanesini kapısına diker.
    Üniversite puanları da talebe göre şekillenir.
    Ayrıca anlamadığım birşey var 3 lisans ve yüksek lisans bitirdim. Senin ne vasfın var ki eğiteceksin. Ne anlatacaksın bilmediğim. Çoluk çocuklara eğitim verirken kendini yetişkinlerinde öğretmeni mi sandın? Bu tavırlar ergenlere işler.




  • Şu an avukatsam , bu günlere gelmemde öğretmenlerimin rolü büyüktür. Bu anlamda öğretmenlere saygım sonsuzdur. Lakin ; son zamanlarda hemen her meslekte olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de yetersiz olarak yetişmiş insanlar derslere girmekte ve dolayısıyla çocuklar eksik ve yetersiz yetişmekteler. Ama tüm suç öğretmenlerin olmamakla beraber, branşında kendilerini dünyadaki gelişmeler ışığında geliştirmeleri, eğitim öğretim alanında yeni teknik ve metotları gözden geçirmeli ve bunlardan işe yarayacak olanı, kendi öğrencilerine uygun hale getirerek uygulamak da öğretmenlerin en az ders anlatmaları kadar önemli bir görevidir diye düşünüyorum. Ki zaten tüm bunları yapabilecekleri bol bol zamanları var.

    Yaz tatiline çıktığımızda sınıf öğretmenim olan Mualla öğretmenin (ismini hiç unutmadım ) bize okunacak kitap listesi verdiğini ve her kitabı okuyup, sömestr başında rapor halinde getirmemizi istediğini hatırlıyorum. Mualla öğretmen, bizden çok okur,araştırır ve yaşımıza uygun içerikleri taşıyan kitapları önerirdi. Maddi durumu iyi olmayan arkadaşlara kendi cebinden kitapları satın alıp verdiğini biliyorum. Öğretmenimizin verdiği bu ödevlere ilkin çok kızıyordum, ancak şu an geriye dönüp baktığımda öğretmenlerimiz iyi ki bize o ödevleri vermişler diyorum. O zaman o kitapları okumasaydım, okuma alışkanlığı ve sevgisini kazanamayacak ve belki de hukuk fakültesini yazmayacaktım.

    Mualla öğretmen gibi öğretmenlerin sayısının gittikçe azaldığını görerek üzülmekten kendimi alıkoyamıyorum maalesef.




  • Konuyu ciddiye almayayım dedim şimdi CNN Türk'te çıktı haberi

    Eğitim-bir-sen savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, mahkemede hesaplaşacağız demiş, yazar da siteden uzaklaştırılmış

    Millet işsiz güçsüz böyle şeylerle uğraşıyor demek ki ,saçma konular nedense hep popüler oluyor nedense internette

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke bu haldeyse bunun tek sorumlusu var, Öğretmenler... toplumu aydınlık yarınlara ulaştıracak kişiler öğretmendir. Ama görüyoruz ki şimdilerde rahatlık için seçiliyor. Atatürk ne demiş? Öğretmenler, gelecek sizlerin eseri olacaktır... Ne kadar da haklıymış şimdiki vaziyete bakınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yyaydin

    Atanamayan 2 milyona yakın öğretmenin olduğu ortamda, artık hiç kimsenin, atanmak neredeyse imkansız olduğu için, öğretmenlik okumadığı, şu son 5 senedeki puanları göstererek ancak kendini kandırırsın. Atanma problemi çıkana kadar. (son 7- 8 yıla kadar) o çoooook yüksekte gösterttiğin mühendislik fakültelerinin (boğaziçi marmara vs hariç) neredeyse tamamından daha yüksekti öğretmenlik puanları. neredeyse ataması hiç kalmayan fen bilgisi öğretmenliği şu an 4 net ile üniversiyeye öğrenci alacak hale geldi. girmiş olduğun dandik mühendislik bölümünü yeni yetme çocuklara sat ama bizi kandıramazsın

    Alıntıları Göster
    Hacettepe 2010 yılı taban puanları:


    İlköğretim Matematik Öğretmenliği 499.361

    Bilgisayar Müh 500.856
    Elektrik-Elektronik Mühendisliği 507.443
    Endüstri Mühendisliği (İngilizce) 503

    Bu puanlara bakarken öğretmen liselerinden gelen max +30 ek puanı da hesaba katmak gerekir. Buna ortalama 25 desek;

    En yüksek mühendisliklere giren öğrenci en yüksek öğretmenlik bölümüne giren öğrenciye ham puanda en az 25 puan takmış demektir.


    Özellikle mühendislikleri ile ön plana çıkmamış bir üniversite seçtim ki fark daha iyi anlaşılsın. Hacettepe Tıp fak ile ön plana çıkar ki Tıp'ın puanı 550'den fazla. Hacettepe'nin Bilg Müh inglizce bile değildir.


    Dandik dediğin mühendisliği bitirerek girdiğim işte aldığım maaş öğretmenin şu andaki öğretmen maaşının 2 katı.

    Türkiye'de; kendini hiçbir şekilde geliştirmeyen tatili yatmayı seven, devlete kapağı atayım gerisi rahat anlayışına sahip ya da daha da kötüsü üniye gideyim de çamurdan olsun askerlikten yırtayım diyen kişilerin her zaman ilk tercihi olmuştur öğretmenlik.

    Bugün Türkiye'de matematik öğretmenlerine, "Türkiye PISA testlerinde neden başarısız?" diye sor. %80'i PISA ne la yiyecek mi diye cevap verir sana.

    Asıl sen liseden gelen +30 puanı hiçe sayıp mühendislikle aynıydı yeahhh diye kendini kandırmaya devam et. Buradaki çocuğu bile kandıramazsın. Ancak kendini kandırırsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DonKisot1

    Kusura bakma da amma boş konuşmuşsun bilader.
    Senin mühendis olmana ötekinin doktor, avukat olmasına vesile olan tek şey öğretmendir. Ailen seninle sen çocuğunla ugrasamazken bir öğretmen gün içinde duruma göre yüzlerce binlerce öğrenciyle uğraşıyor.
    Elbette her öğretmen aynı değildir ama konuşurken bu işin hakkını veren öğretmenleri de düşünerek konuşun, çok kültürlü elit oldugunu söylüyorsun ve hiç tanımadığın 1.000.000 insanın yüzde 80 ı gerizekali diyorsun elitlik anlayışına ve elit çevrene hayran kaldım dogrusu.
    Ayrıca herseyin dışında ülkenin kurucusu savaşın ortasında çağırıp öğretmenlerle toplantı yapmış hiçbir bakanın vekilin maaş ve şartlarının öğretmenden yüksek olmamasını söylemiş, bugün onun kurdugu bayrak altında bunları işitmek çok acı...
    Ülkedeki bütün meslek kolları tamam da bir öğretmenlerimiz yetersiz sanki mevcut mühendislerin de çok bir esprisini gormedik açıkçası mühendislik fakülte puanları da ortada kpss puanları öğretmenlere göre daha yüksek sanırım birilerinin karın agirisi da bundan kaynaklaniyor

    Alıntıları Göster
    Ben öğretmenler bu ülkenin yetiştirdiği en kötü üni mezunları olmalı maaşları mühendislerin doktorların yarısı olmalı demiyorum şu anda gelinen noktayı söylüyorum.

    Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatük bugün mezarından kalkıp Türkiye'deki eğitim sistemine baksa ilk söyleyeceği cümle "öğretmenlerin bu rezil hali ne? en iyilerini öğretmen yapmak yerine en kötülerini öğretmen yapmışsınız" olur.

    Bu ülkenin nufusu genç. Bu ülkenin yetiştirdiği en iyi mezunlar öğretmenler olması gerekirken şu an gelinen noktada en kötü mezunlar öğretmenler.

    Dünya ile karşılaştırdığımızda mühendisler de kalitesiz, doktorlar da kalitesiz. Haklısın. Avrupa'da Amerika'da bir üniden mezun bir mühendis beni(bilg mühendisiyim) 10 defa cebinden çıkarır. Bunun sebebi zaten ilk başta öğretmenler değil mi? Mühendis ve doktorlar en azından kötünün iyisi. Ama öğretmenler kötünün de kötüsü.

    Ben ilk ve orta okulu 1991-1999 İzmir'de gayet iyi bir muhitte okudum. O zamanlar İzmir en başarılı iller arasında idi. En iyi öğretmenler hep İzmir'e tayin yazıyordu tam bir öğretmen şehriydi.

    İlkokuldaki öğretmenim 5.sınıf matematikte (o zamanlar müfredat daha ağırdı) zor olarak nitelendirilen problemleri çözemiyordu. Beni tahtaya kaldırıp bana çözdürüyordu. Ben o öğretmen ile bizim eve çok uzaktaki bir Anadolu Lisesi'ni kazandım ama gitmedim. Gittiğim orta okul İzmir'in en iyi ortaokullarındandı. Öğretmenler 5 para etmezdi.

    Liseyi Fen Lisesinde okudum. Öğretmenler 2-3 tanesi hariç çöpün leşiydi. Kitabı okuyup deftere yazdırtmaktan başka bir şey yapmıyorlardı. Zor ÖSS sorusu falan yazıp yanına gidiyordun çözemiyorlardı.

    Düşün İzmir'deki öğretmenler böyleyse mesela Adıyaman'daki öğretmenleri düşünemiyorum bile...

    O zamanlar zaten iyi kaliteli öğretmenlerin hepsi dershanelerdeydi.

    Ben öğrencilik hayatımda tanıdığım en iyi öğretmenlerin hepsini dershanelerde tanıdım. Zaten deshanelerdeki öğretmenler okullardaki öğretmenlerden çok daha fazla kazanıyorlardı. Devlet okulundaki öğretmenler maaşıyla zar zor Broadway alırken dershanelerdeki öğretmenlerin altında Vectra, Passat oluyordu. Bizim neslin en iyileri öğrenim hayatında ne öğrendiyse %80'in dışında kalan dershanelerdeki öğretmenlerden öğrenmiştir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Sen ve senin gibiler hala 1980'lerde yaşıyor herhalde. Memursun işte sıradan b grubu bir memur. Devletten maaş alan devlete giremese dershanelerde asgariye veya biraz fazlasına çalışan bir meslek.
    Bilgi vermek, eğitmek falan geç onları. Geçti o günler bitti gitti. Devir para devri. Okul devri değil. Parası olan senin gibi on tanesini kapısına diker.
    Üniversite puanları da talebe göre şekillenir.
    Ayrıca anlamadığım birşey var 3 lisans ve yüksek lisans bitirdim. Senin ne vasfın var ki eğiteceksin. Ne anlatacaksın bilmediğim. Çoluk çocuklara eğitim verirken kendini yetişkinlerinde öğretmeni mi sandın? Bu tavırlar ergenlere işler.

    Alıntıları Göster
    Ne kadar hakli oldugumu gösterdigin icin cok mutluyum bak yukarida ne yazmisim. Sizi artik egitilemezsiniz fakat insallah cocuklarinizi egitecegiz...

    3 lisans ve 1 yuksek lisans bitiren her insanin egitim hayati bitmeli her alana hakim biri haline gelmeli sizin anlayisiniza göre bu zihniyeti nasil egitelim.

    Birde israrla memursun ogretmensin iste diyorsunda ben aksini iddia etmiyorum 3 lisans ve 1 yüksek lisans bitirdigin halde idrak edemeyip bozuk kaset gibi ayni seyleri yazip duruyorsunHangi tavir ergence acaba? Ben egitim durumunu sordugumu hatirlamiyorum hosuna gidiyorsa tekrar yazabilirim 3 lisans ve 1 yuksek lisans ovv cok iyisin sen cok hakli ve en birincisin butun insanlardan ustun olmalisin falanda yazabilirim Cunku ihtiyacin var zannediyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mechatengu

    Ben öğretmenler bu ülkenin yetiştirdiği en kötü üni mezunları olmalı maaşları mühendislerin doktorların yarısı olmalı demiyorum şu anda gelinen noktayı söylüyorum.

    Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatük bugün mezarından kalkıp Türkiye'deki eğitim sistemine baksa ilk söyleyeceği cümle "öğretmenlerin bu rezil hali ne? en iyilerini öğretmen yapmak yerine en kötülerini öğretmen yapmışsınız" olur.

    Bu ülkenin nufusu genç. Bu ülkenin yetiştirdiği en iyi mezunlar öğretmenler olması gerekirken şu an gelinen noktada en kötü mezunlar öğretmenler.

    Dünya ile karşılaştırdığımızda mühendisler de kalitesiz, doktorlar da kalitesiz. Haklısın. Avrupa'da Amerika'da bir üniden mezun bir mühendis beni(bilg mühendisiyim) 10 defa cebinden çıkarır. Bunun sebebi zaten ilk başta öğretmenler değil mi? Mühendis ve doktorlar en azından kötünün iyisi. Ama öğretmenler kötünün de kötüsü.

    Ben ilk ve orta okulu 1991-1999 İzmir'de gayet iyi bir muhitte okudum. O zamanlar İzmir en başarılı iller arasında idi. En iyi öğretmenler hep İzmir'e tayin yazıyordu tam bir öğretmen şehriydi.

    İlkokuldaki öğretmenim 5.sınıf matematikte (o zamanlar müfredat daha ağırdı) zor olarak nitelendirilen problemleri çözemiyordu. Beni tahtaya kaldırıp bana çözdürüyordu. Ben o öğretmen ile bizim eve çok uzaktaki bir Anadolu Lisesi'ni kazandım ama gitmedim. Gittiğim orta okul İzmir'in en iyi ortaokullarındandı. Öğretmenler 5 para etmezdi.

    Liseyi Fen Lisesinde okudum. Öğretmenler 2-3 tanesi hariç çöpün leşiydi. Kitabı okuyup deftere yazdırtmaktan başka bir şey yapmıyorlardı. Zor ÖSS sorusu falan yazıp yanına gidiyordun çözemiyorlardı.

    Düşün İzmir'deki öğretmenler böyleyse mesela Adıyaman'daki öğretmenleri düşünemiyorum bile...

    O zamanlar zaten iyi kaliteli öğretmenlerin hepsi dershanelerdeydi.

    Ben öğrencilik hayatımda tanıdığım en iyi öğretmenlerin hepsini dershanelerde tanıdım. Zaten deshanelerdeki öğretmenler okullardaki öğretmenlerden çok daha fazla kazanıyorlardı. Devlet okulundaki öğretmenler maaşıyla zar zor Broadway alırken dershanelerdeki öğretmenlerin altında Vectra, Passat oluyordu. Bizim neslin en iyileri öğrenim hayatında ne öğrendiyse %80'in dışında kalan dershanelerdeki öğretmenlerden öğrenmiştir.

    Alıntıları Göster
    Söylediklerine harfiyen bense katılıyorum fakat mevcut sistemde öğretmenin geldiği nokta için yalnızca öğretmeni suçlayip hepsine gerizekali yaftası yapıştırmak hoş değil .
    Öğretmen yalnızca öğreten değil aynı zamanda egitendir de
    Bugün öğretmenin bu noktaya gelmesinin sebebi koy okullarının öğretmen okullarının kapanmasıdir. Balık baştan kokar sen bak bakalim 60 ların öğretmenlerine adamlar liseden mezun olmadan o dönemin 5 tane amerikadan mezun olmuş öğretmen olmuş kişilerini ceplerinden çıkarırlardı o zamanın öğretmenleri hemsireydi doktordu muhendisti baytardi imamdi kısaca köyün herşeyiydi öğretmenliğin kalitesini düşüren eğitim sistemidir öğretmenin kendisi veya aldığı maaş değildir
    Senin yukarıda bulunduğun itham direk olarak öğretmenin kendisi aldığı maaş yaptığı tatil emin ol sana 1 hafta 10 gun öğretmenlik yapma imkanı verilse yaptığın 10 günlük görev için 20 gün tatil istersin ha senin söylediğin gibi yoklamasıni alıp yerine oturan hiçbir şekilde eğitim veya öğretim anlamında öğrenciye bir gram katkısı olmayan öğretmen yok mu var onların hepsine senin de benim de hakkım haram olsun onların yerine gerçekten içinde ogretmenlik aşkıyla yanıp tutusan gençler boşta kalıyorlar
    Ancak 60 dönemi kadar olmasa da hala görevini layıkıyla yapan bahsettiğiniz amerikadaki öğretmeni cebinden çıkarabilecek çok iyi öğretmenlerimiz de mevcut ve bu adamların hakkını kendi adıma kimseye yedirtmem ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: anl_clk

    Hocam tatilinizde gözümüz yok da keşke düzgün bir nesil yetiştirebilseniz de 200 gün tatil yapsanız eğitimin hali ortada malum çok tatil yapmaktan başınıza güneş geçti Gerçi kudurun diyen kafayla iyi iyi yerdeyiz Sizin gibi insanlar 180 gün dahi çalışmasınlar lütfen çocukları zehirlersiniz bu kafayla.

    Alıntıları Göster
    Ailesinin terbiye vermediği zipcikti veletleri eli kolu bağlı öğretmen mi adam edecek. Hehehehe

    Siz öğretmen olsaydınız 3gune okulun çatısından atlardiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0985F6AB6

    Gözü yiyen eğitim fakültesi mi bitirsin Bilmeyen bir şey yapıyorsunuz sanır
    Hayırdır bildin de öğretmen mi oldun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözleşmeli personel olsa 9 özelde çalışsa 7 den aşağı almaz senin arkadaşın nerde çalışıyor da öğretmen kadar maaş alıyor?
  • Öğretmenler ağlamasın. Eğitim fakültelerinin hali ortada puanları belli zekaya oranla para verilecek olsa sonuncu sınıf öğretmenler olmalı ama şu an öyle değil. Bütün gün elinde telefon öğrencinin yüzüne bakmayanlar maaşlara ekderslere gelince olay didik didik ediyorlar genellikle kadınlar kısmı böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ögretmen olmak bundan 10-15 sene önce nispeten daha kolaydı hatta 70'li ve 80'li yıllarda lise mezunları bile ögretmen olabiliyordu. Simdi hakkıyla kpss sonrası devlette atanabilen ögretmenler varsa elestiricek bir durum yok ortada. Ama 40 yıl önce bir sekilde ögretmen olmuş,artık ahı gitmis vahı kalmış kendisine faydası dokunmayan memuriyete sırtını dayamış dinazorlar oldugu sürece ögretmenlerde yerinde saymaya devam ederler çünkü günümüze çağa ayak uydurma yenilikleri benimseme gibi bir misyonları yok. Yalnız öğretmenin aldıgı maaşın bir kriteri olmalı düzenli bir performans sistemine tabi tutulmalı yeterlilik seviyesi ölçülmeli. Eminim ki ögretmen olana kadar 40 deveyi güdüp ögretmen olduktan sonra yatışa geçen ve ögrencisine hicbir sey katamayan binlerce ögretmen vardır.

    Eksideki başlıkları önemseyip buraya tasımanın bir manası yok aslında cogunun tuzu kuru bakmayın siz onlara, cogu mühendis görünümlü olup bütün gün plazada rahat rahat calısıyormus gibi yapıp hicbir sey üretmeyen ama cok ses cıkaran bos tenekelerdir. Beyaz yakalılar arasında dedikodu ve gıybet bunların temel özelligidir. Ögretmenlere gelene kadar hic ummadıgınız adamlar binlerce lirayı göz göre göre cukkalıyor kimsenin birsey dedigide yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.