Şimdi Ara

Hacettepe vs Ytü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Hacettepe vs Ytü

(En Son Oy Tarihi: 13.12.2023)
Giriş
    Hacettepe’de tüm mühendislikler ingilizce ve hazırlık eğitimi ytü’den daha iyi deniliyor. Kampüs ve ortam olarak da ytü’den daha iyi. Eğitim konusunda bir fikrim yok. Ytü ise sonuçta köklü ve teknik bir üniversite. Her ne kadar son zamanlarda adı kötü şeylerle anılsa da mühendislikte imajı hacettepeden daha iyidir diye düşünüyorum. Sizce hangisini tercih etmek daha mantıklı?
    Endüstri mühendisliği düşünüyorum ve endüstri şimdilik yıldız kampüsünde -kampüs ve üniversite ortamı benim için önemli bir kriter, yıldız kampüsü de davutpaşadan daha iyi diye biliyorum, en azından beşiktaş’da-

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Son 1 haftadaki olaylardan sonra x vs ytü deseniz x derim bir YTÜ'lü olarak.

Yaşananı da şöyle açıklayayım. Bu sene yeni bir kural getirildi. Alttan dersi olan bir kişi, önce o dersi alıp verecek daha sonra kendi dönemindeki dersleri alabilecekti.

Ders seçme sisteminde TENKNİK BİR ÜNİVERSİTE olan YTÜ, bu durumu yazılımsal olarak beceremedi ve tüm öğrenciler ilk gün istediği her dersi seçebildi. Bu durumu ders seçme gününün ikinci gününde fark etti okul. Ve sonra tüm seçilen derslerin iptal olduğunu, iki gün ders seçilmeyeceğini ve daha sonra yukarıdaki kurala göre tekrar ders seçileceğini duyurdu. Sonra da yine bu iki günde yazılımı düzeltmeyi beceremediler ve yukarıdaki kuralı senato kararıyla iptal ettiler.

Bakın bu üniversite eskiden bilgisayar mühendisliği eğitiminde sayılı üniversitelerdendi. Daha ne diyeyim?
    Yildiz istanbulda olmasa bence siralamasi 45-50k bandi olur makine muh ogrencisi olarak yaziyorum berbat bir hazirlik egitimi vardi simdi bir de millet bahcesi olayi var cogu bolum davutpasa da muhendislik de yalnizca makine muh. Besiktas da , hacettepe yatay gecis yapmayi dusunuyorum.
  • Bana kalırsa ikisi de kendi ayarında iyi üniversiteler. Bence şehir seç. İkisi de üzmez hocam.
  • Bir ytü lü olarak ytü devlette top 5 ünide.
    Ytü nün adı anılan şeylere bakma çoğu belirsiz şeyler.
    Hacettepe Üniversitesi mi Yıldız Teknik Üniversitesi mi desen ankarada yasasam Hacettepe istanbulda yasasam ytü. Ama şu aşağıdakiler bariz.
    Bilgisayarda kesinlikle Hacettepe
    Makinede kesinlikle Ytü ( baya köklü eğitim kadrosu iyi. Obur taraftan Hacettepe yeni açtı puan olarak daha üstte ytüden.)
    Diğerleri hakkında pek bir bilgim yok.
    Ama ytü nün rover takımı rüzgar enerji takımı gibi henuz ismini hatirlayamadigim ama varligini bildigim cokca takımları ve dereceleri var. Hacettepede rover in olmadığını biliyorum diğer takımlarda da derecelik bir başarı aldıklarını hatırlamıyorum. Sen gene araştır yanlış olabilirim.
    Ama mühendislik dersen kesinlikle bir teknik üniversite okumanı şiddetle öneririm. Hacettepe lablarini bilmiyorum ama ytü sahası gerçekten takdire şayan. Ben kayda giderken makine Fakültesinin önünde 5 tane araba parcalaniyordu.
    Örneğin benim Bogaziçi makineye giden arkadaşım ya 2. Ya 3. Yılında ODTÜ ye geçti...

Onun dışında tekrar söylüyorum ytü kle ilgili duyduğun kötü şeylere kulak asma. Sen oraya okumaya gidiyorsun bilgi almaya gidiyorsun. İş verenler de bunu önemsiyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hacettepenin kampüs ve ortamı yıldızdan nasıl daha iyi oluyor? biri ta beytepede diğeri yıldızda davutpaşada. ayrıca mühendislik ve iibf istiyosan yıldız tek atar bilgisayar hariç. tıp ve diş istiyosan yıldız yerine rahatlıkla hacettepe yazabilirsin oralarda hacettepe yıldızdan daha iyidir :)

• Ankara vs İstanbul
  • Can sungurun dediğine göre ytü çöp. (Kendisi ytü makine mezunu ayrıca özel bi şirkette iş alımlarıyla ilgileniyormus ve bir ytülüye asla güvenmem diyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smoke

Hacettepenin kampüs ve ortamı yıldızdan nasıl daha iyi oluyor? biri ta beytepede diğeri yıldızda davutpaşada. ayrıca mühendislik ve iibf istiyosan yıldız tek atar bilgisayar hariç. tıp ve diş istiyosan yıldız yerine rahatlıkla hacettepe yazabilirsin oralarda hacettepe yıldızdan daha iyidir :)
    Yıldız konum olarak iyi de Davutpaşa ne alaka ? Beytepe kesinlikle Davutpaşa dan kat kat iyi bir yer. Hayatında hiç Beytepe semtine ve kampüse gittin mi ? Ankara'nın en nezih yerlerinden birisi ve ODTÜ Bilkent Hacettepe kampüsleri yan yana. Ayrıca büyüklük, güzellik ve sosyal imkan olarak da Beytepe Davutpaşa ile karşılaştırılmaz bile.

Davutpaşayi kampüs olarak Marmara veya dokuz eylül ile karşılaştırın Hacettepe ile aynı seviyede değil.
    Eğitim olarak da elektrik elektronik ve bilgisayarda Hacettepe açık ara YTÜ den çok daha iyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTÜ VS YTÜ
    4 yıl önce açıldı
    İYTE vs YTÜ
    10 yıl önce açıldı
    İYTE vs YTÜ
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Endüstri mühendisliği için kesinlikle YTÜ diyorum. Beşiktaş kampüsünde okuyacaksın ilk sene dışında Davutpaşa'da işin yok. İstanbul Endüstri Mühendisliği için 1000 kat daha iyi.
  • Son 1 haftadaki olaylardan sonra x vs ytü deseniz x derim bir YTÜ'lü olarak.

Yaşananı da şöyle açıklayayım. Bu sene yeni bir kural getirildi. Alttan dersi olan bir kişi, önce o dersi alıp verecek daha sonra kendi dönemindeki dersleri alabilecekti.

Ders seçme sisteminde TENKNİK BİR ÜNİVERSİTE olan YTÜ, bu durumu yazılımsal olarak beceremedi ve tüm öğrenciler ilk gün istediği her dersi seçebildi. Bu durumu ders seçme gününün ikinci gününde fark etti okul. Ve sonra tüm seçilen derslerin iptal olduğunu, iki gün ders seçilmeyeceğini ve daha sonra yukarıdaki kurala göre tekrar ders seçileceğini duyurdu. Sonra da yine bu iki günde yazılımı düzeltmeyi beceremediler ve yukarıdaki kuralı senato kararıyla iptal ettiler.

Bakın bu üniversite eskiden bilgisayar mühendisliği eğitiminde sayılı üniversitelerdendi. Daha ne diyeyim?

• Ankarada yaşadığım için hacettepe seçtim
  • Ytü serbest düşüşte maalesef bi süredir. Hacettepe teknik üni olmamasına rağmen mühendislikte çok köklü ve başarılıdır (ytü kadar köklü olmasa da). Ama bölümden bölüme değişir yine de. Mesela makina için bence de ytü daha mantıklı duruyor, ee için hacettepe daha iyi gibi, bilgisayar konusunda kimsenin farklı düşündüğünü sanmıyorum zaten hacettepe önde. Endüstri, kimya hakkında fikrim yok. İnşaatta ytü daha iyi olabilir.

• Makine mekatronik inşaat için ytü, diğerlerinde hacettepe.
  • DH de YTÜ veya İTÜ hiçbir ankette öne çıkamaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smoke

Hacettepenin kampüs ve ortamı yıldızdan nasıl daha iyi oluyor? biri ta beytepede diğeri yıldızda davutpaşada. ayrıca mühendislik ve iibf istiyosan yıldız tek atar bilgisayar hariç. tıp ve diş istiyosan yıldız yerine rahatlıkla hacettepe yazabilirsin oralarda hacettepe yıldızdan daha iyidir :)
    Beytepe kampüsünü gittim, gördüm. Şahsımca Odtü’nün kampüsünden bile daha iyi Hacettepe Beytepe kampüsü. Çok sevimli bir yer, adım attığınız an buram buram üniversite kokusunu hissediyorsunuz.
    Ytü kampüslerini görmedim ama Hacettepe’den iyi olduğunu sanmıyorum. Bir de millet bahçesi mevzusu falan var davutpaşa için bu da iyice tuz biber oldu. Yıldız kampüsü nasıldır bilmiyorum ama en azından konumu iyi

• Yildiz istanbulda olmasa bence siralamasi 45-50k bandi olur makine muh ogrencisi olarak yaziyorum berbat bir hazirlik egitimi vardi simdi bir de millet bahcesi olayi var cogu bolum davutpasa da muhendislik de yalnizca makine muh. Besiktas da , hacettepe yatay gecis yapmayi dusunuyorum.

• Formula Student kullanıcısına yanıt
    Endüstri de Beşiktaş’ta

• ea_guru kullanıcısına yanıt
    Arkadaş Esenler kötü bir yer değil diyor, boşver.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.